Cumartesi 23.05.2009 00:00
Son Güncelleme: Cumartesi 23.05.2009 17:06

F.Bahçe'nin Genel Kurulu devam ediyor

F.Bahçe'nin başkan seçiminin de yapılacağı olağan genel kurul toplantısı devam ediyor.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde iki gün sürecek kongrede, adaylıklarını açıklayan, mevcut başkan Aziz Yıldırım ile eski yöneticilerden Şadan Kalkavan başkanlık için yarışacak.
Kongrenin açılışında, ilk olarak kongre divan başkanlığı seçimi yapıldı. Talat Yılmaz başkanlığındaki heyetin seçiminin ardından kongre başladı. Kongreye genel kurul üyeleri yoğun ilgi gösterirken, yaklaşık 2 bin üye kongrenin ilk gününde salona geldi.
Genel kurulun ilk gününde 2008 yılı hesapları değerlendirilip, 2009 yılı için hazırlanan bütçe tasarısı oylamaya sunulacak. Başkan ve yönetim kurulu seçimi ise yarın yapılacak.
BAŞKAN AZİZ YILDIRIM HERKESİ GÜLDÜRDÜ
Fenerbahçe'de bugün yapılan ve yarın başkanın belli olacağı Olağan Genel Kurul'da Başkan Aziz Yıldırım konuşmalarıyla delegeleri güldürdü.
Başkan adaylarından Şadan Kalkavan'ın ardından kürsüye gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, oldukça neşeli bir konuşma yaparken, salonda sık sık kahkahalar duyuldu. Konuşmanın sonunda da Aziz Yıldırım, Şadan Kalkavan'ın yanına giderek samimi bir portre çizdi.
Başkan Yıldırım, "Fenerbahçe artık 11 yıl önceki Fenerbahçe değil" dedi. Fenerbahçeli olmanın ve Fenerbahçe'yi yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Yıldırım, "Ben ve ekibim 11 yıldır 24 saatimizi Fenerbahçe'ye veren kişileriz." diye konuştu. Rakibi Şadan Kalkavan'a aday olduğu için teşekkür eden Aziz Yıldırım "Muhalefettin olması demokrasi için geyet önemlidir" diye konuştu.
Uzun bir konuşma yapan ve konuşmasının büyük bölümü hafta boyunca verdiği röportajlarda dile getirdiği projelere ayıran Aziz Yıldırım, bazı eleştirilere ise tepki gösterdi. "Herkes, her şeyi söyleyebilir ama ben ve ekibime kimse 'hırsız' suçlamasında bulunamaz" diyen Başkan Yıldırım, 11 yıllık başkanlığın cocuklarına bırakabileceği en büyük onur ve şeref olduğunu dile getirdi.
"Ben Pendik faciasını yaşadım; çeşitli dönemlerde başkanlığı bıraktım ama taraftarımız ve genel kurulumuzun desteğiyle hep varoldum" diyen Aziz Yıldırım, konuşmasının bir bölümünde Ali Şen ve Şadan Kalkavan ile esprili diyaloglar da yaşadı. "Şadan Bey siz iyi bir insansınız ama yanlış anlıyorsunuz" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Aileyi birleştireceğinizi söylüyorsunuz. 10 bin 600 kongre üyesi var. Ben kaç kişiyle kavgalıyım? 50 kişiyle! Kiminle kavga ettiysem Fenerbahçe için ettim."
Ali Şen ve Şadan Kalkavan'ın yanyana oturduğu kongrede iki isme de gülücüklerle takılan Yıldırım, "Sayın Kalkavan, siz Ali Şen'in döneminde de yöneticilik yaptınız. Onunla da kavga edip ayrıldınız." diyince salonda kahkahalar koptu.
Aziz Yıldırım, eski başkan Ali Şen'e de takıldı. Yüksek bonservisle sattığı futbolcular hakkında konuşurken Ali Şen'in araya girip "Onu ben almıştım" demesi üzerine "O yüksek bedele satmayı da ben başardım. Hatta ödemelerinin bir kısmını da ben yaptım." dedi.
Yıldırım'ın konuşmasının bu bölümlerinde sürekli neşeli olması ve salondakilerin de sık sık kahkaha ve alkışlarla konuşmayı bölmesi dikkat çekti.
BAŞKAN ADAYI KALKAVAN: FENERBAHÇE'YE 3 YILDA AVRUPA'DA KUPA KALDIRTMAK İÇİN OYUNUZU İSTİYORUM
Fenerbahçe Kulübü'nün olağan seçimli genel kurulunda konuşan başkan adayı Şadan Kalkavan, Avrupa'da kupa kaldıran bir Fenerbahçe vaat etti.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan genel kurulda konuşan Kalkavan, Fenerbahçe'nin durumunun ortada olduğunu belirterek, ''Sizlerin kötü gidişata 'dur' diyeceğinizi düşündüğüm için aday oldum'' dedi.
Son 11 yılda Fenerbahçe'nin 4 şampiyonlukla yetindiğini ve Avrupa'da da olmadığını ifade eden Kalkavan, şöyle devam etti:
''Çok aşağıladığımız, hatta 'Teneke kupa' diye dillendirdiğimiz Türkiye Kupası'nı dahi 26 yıldır kaldıramadık. Fenerbahçeli olarak boynu bükük kaldık. Fenerbahçe'de bir kan değişimine ihtiyaç vardır. Aranan kan ben ve arkadaşlarımdır. Fenerbahçe'ye 3 yılda Avrupa'da kupa kaldırtmak için oyunuzu istiyorum.''
''Sportif başarısızlık, Fenerbahçe'nin ağırlaşan mali durumu ve büyük Fenerbahçe ailesinin bölünmüşlüğü beni ve ekibimi harekete geçirdi'' diyen Şadan Kalkavan, 3 temel hedefini şöyle açıkladı:
''1- Sportif başarı; Avrupa'da kupa kaldıran bir Fenerbahçe vaat ediyorum. 2- Mali durumun iyileştirilmesi; ağır borç yükü altındaki Fenerbahçe'yi bu borçlardan kurtarma sözü veriyorum. 3- Aileyi birleştirme sözü veriyorum. Huzur ve barış dolu bir Fenerbahçe vaat ediyorum. Eğer başkan olursam, büyük Fenerbahçe ailesini birleştirip 11 yıldır ölü olan Fenerbahçe ruhunu yeniden canlandıracağım.''
''KULÜBÜN GERÇEK BORCU 90 MİLYON DOLAR CİVARINDADIR''
Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısı sürerken, mevcut yönetimdeki başkan vekili Nihat Özdemir, yönetime yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.
Konuşmasında ağırlıklı olarak Erol Yücel'in eleştirilerine yanıt veren Nihat Özdemir, ''Banka kredileri olmasaydı futbol takımı sahaya çıkamazdı'' söylemine, ''Unutmamamız gerekli bir şey var. Türkiye'de bankacılık sistemi son zamanda dünyada yaşanan krize bakıldığında dünyada örnek bir bankacılık sistemi olmuştur. Herkesin unutmaması lazım gelir ki, Türkiyemiz'de bankalar ancak itibarı sağlam müşterilere kredi vermektedirler. Eğer biz kredi bulabilmişsek, bu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün mevcut bilançolarının sağlam olmasından dolayıdır'' diye konuştu.
''BORCUMUZ 90 MİLYON DOLAR CİVARINDADIR''
Nihat Özdemir, bilançonun iyi analiz edildiği taktirde Fenerbahçe Kulübü'nün borcunun 90 milyon civarında olduğunun görüleceğini bildirdi.
Kulübün 300 milyon TL civarında borcu bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını anlatan Özdemir, ''Fenerbahçe'nin 90 milyon dolar borcu var, bunu herkes bilmeli. Sadece ve sadece 90 milyon dolar borcumuz varken, sponsor gelirleri, reklam gelirleri hepsini dışarıda bırakarak, kulübümüzün iftihar ettiği stadımızın 1 yıllık hasılatı 54 milyon dolardır. Hiçbir şey yapmazsak iki yılda tüm borcumuzu öderiz. Bundan müsterih olunuz. Sayın başkan Fenerbahçe'nin her kuruşuna önem vermektedir. Her kuruşu harcayıncaya kadar bin defa düşünmekteyiz'' şeklinde konuştu.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ipoteğinin söz konusu olmadığını, çünkü stadın hala Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu anlatan Özdemir, ''Stadın Fenerbahçe Kulübü'nün tapulu malı olması için büyük uğraş vermekteyiz. Yasa değişikliği gerekmektedir. Bu yasa değişikliği sonunda tapuyu alacağımızı ümit ediyoruz'' dedi.
Hakan Bilal Kutlualp'in 160 bin taraftar kart sayısını küçük görmesini hayretle karşıladığını da belirten Özdemir, projenin henüz emekleme durumunda olduğunu, sona gelmediklerini bildirdi.
BAŞKAN ADAYI FUNDA SİBEL PALA'DAN TERİM TEPKİSİ
Fenerbahçe Kulübü'nün olağan seçimli genel kurul toplantısında konuşan kongre üyesi Funda Sibel Pala, başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan genel kurulda konuşan Trakya Üniversitesi Tıbbı Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Pala, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın başkanlığını açıkladığı toplantıda, çok adaylı ve demokratik bir kongre olmasını arzu ettiğini belirttiğini ifade ederek, ''Kişilerin cesarete ihtiyacı varsa ben adaylığımı açıklayarak bu cesareti gösteriyorum'' derken, üyeler tarafından alkışlandı.
Kürsüde olmasının nedeninin sokaktaki Fenerbahçe taraftarının kongrede oturan kişilere büyük sorumluluk yüklemesinden kaynaklandığını ifade eden Funda Sibel Pala, şunları söyledi:
''Fenerbahçe kongre üyesinin elini taşının altına koyması lazım. 2007-08 sezonu hayatımda yaşadığım en harika sezondu. Bu sezonda beni en çok şaşırtan şey, istikrardan bahseden sayın başkanımızın 73 yaşındaki Aragones'i gelecek olarak görmesidir. Aragones'i hiçbirimiz tartışamayız ama takımla kimyası tutmadı. Bir sezon önce sadece 2 gol yemiş Chelsea karşısında Zico 'ileri ileri' diye bağırıyordu ve 1-0'dan 2-1 öne geçtiğimizde tribünde herkes gözyaşı içindeydi. O andan bu ana nasıl geldiğimizi analiz etmeliyiz. Fenerbahçe ruhu takımdan kaybolmuştur. Bu sezon alttaki takımların hepsine yenilen bir Fenerbahçe gördük.''
Pala, Aziz Yıldırım'ın 3 yıl üst üste takımı şampiyon yapacağını iddia ettiğine dikkati çekerek, ''10 yıla baktığımızda sadece bir yıl buna çok yaklaştığımızı görüyoruz. Sayın başkanım formülünüz varsa bunu açıklayın'' dedi.
''70 milyonun önünde Fenrebahçe başkanına hakaret etmeye hiçbirimizin hakkı yok'' diyen Pala'nın, ''Fatih Terim, Fenerbahçe Teknik Direktörü olursa Fenerbahçeliliğimi askıya alacağımı ilan ediyorum'' sözleri üyelerce alkışlandı.
Birkaç arkadaşının kendisinden habersiz, kendisini aday gösterdiğini kaydeden Pala, ''Bu bir harekettir. Tek dileğim, bundan sonraki seçimde elinde projeleri olan dinamik genç ekiplerin olması. Ayrıca bir sonraki dönemde de seçime birkaç gün kala tırnaklarımızı yiyerek 'Acaba Sayın Yıldırım aday olacak mı' diye beklemek istemiyorum'' dedi.
Funda Sibel Pala'nın konuşmasının ardından kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ve genel kurul üyeler Pala'yı ayakta alkışladı. Başkan Yıldırım, yerinden kalkıp yanına kadar giderek Pala'yı tebrik etti. Kongre Divan Başkanı Talat Yılmaz da Pala'ya teşekkür etti. Bu arada, başkanlığa aday olan Funda Sibel Pala, yönetim kurulu aday listesinin özellikle olmadığını açıkladı.
HAKAN BİLAL KUTLUALP: HER ADIMDA BİR KRİSTAL GİBİ ŞEFFAF OLMAYI TAAHHÜT EDİYORUZ
Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısı sürerken, başkan adayı Şadan Kalkavan'ın yönetim kurulu aday listesinde yer alan Hakan Bilal Kutlualp, ''Fenerbahçe ailesinin büyük başarılara layık olduğu bilinciyle göreve talibiz'' dedi.
Kongrede söz alan Kutlualp, yaptığı konuşmada şeffaflık, yöneticilerin kulüple ticari ilişkileri, sportif başarının gerekliliği ve gelirleri attırma ve de transfer politikaları üzerinde durarak, seçildikleri takdirde mevcut durumdan daha iyisini yapacaklarının sözünü verdi.
''ŞEFFAF OLMAYI TAAHHÜT EDİYORUZ''
Verdikleri sözlerin arkasında duracaklarını kaydeden Kutlualp, her adımda şeffaf olacaklarını ifade ederek, ''Fenerbahçe'nin parasının bizlere emanet verildiğini, bu emaneti harcarken bu paranın sahibi olan büyük Fenerbahçe taraftarının, bu paranın nerede ve nasıl kullanılmış olursa olsun isabetli verimli ve adil harcandığına emin olmasını sağlayacağız'' dedi.
Fenerbahçe Kulübü'nün bütün hesaplarını ve harcamalarını bağımsız uluslararası kabul görmüş şirketlere denetlettirip, müdahale etmeden üyelerin bilgilerine sunacaklarını anlatan Kultualp, ''Transferlerin, nasıl, kaç liraya, hangi kulüple, hangi menajerle, hangi avukatla yapıldığını, tamamen şeffaf bir şekilde bizden duyacaksınız. Hiçbir zaman için basında, sağda solda o transferle ilgili sonradan ortaya çıkan gizli kapaklı belgeler göremeyeceksiniz. Bir kristal gibi şeffaf olmayı ve yapılan her işin Fenerbahçe'nin geleneklerine etik ve moral değerlerine uyum içinde olacağını sizlere taahhüt ediyoruz'' şeklinde konuştu.
''KULÜPLE TİCARİ İLİŞKİYE GİRMEYECEĞİZ''
Kutlualp, seçildikleri takdirde hiçbir yönetim kurulu üyesinin kulüple ticari ilişkiye girmeyeceğini söyledi.
Fenerbahçeli eski yönetici, ''Fakat bir adım ileri gidip şunları söylemek istiyorum. Hiçbir yöneticimizi Fenerbahçe ile bir ticari ilişkiye girdiğini göremeyeceksiniz, hiçbir yöneticimizin Fenerbahçe'nin adını kullanarak ihale ve benzeri ticari menfaat sağlamayacağını sizlere taahhüt ediyorum. Yönetim kurulumuzda birbiriyle ortak ve akraba kimse yoktur. Bu bizim için karar alma mekanizmalarının daha sağlıklı ve objektif olması açısından en önemli kriterdir'' diye konuştu.
''TESİSLEŞMEYİ SPORTİF BAŞARININ ALTERNATİFİ OLARAK GÖRMEYECEĞİZ''
Tesisleşmedeki konseptlerinin sportif başarıya katkıda bulunma ve gelir getirme olarak şekilleneceğini anlatan Hakan Bilal Kutlualp, ''Fenerbahçe taraftarı için sportif başarının hazzı, mutluluğu ve gururu çok önemlidir. Tesisleşmeyi sportif başarının alternatifi olarak görmeyeceğiz'' dedi.
25 milyon taraftardan bahsedilen bir camiada 160 bin taraftar kart sahibi taraftarın bulunmasının çok yetersiz olduğuna dikkati çeken Kutlualp, taraftar kartı daha işlevsel hale getirmek için çalışmalar yapacaklarını, ''25 milyonun yaptığı her alışverişten Fenerbahçe'ye bir damla düşerse bunun bir göl olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.
Sportif başarının reytingi artıracağını, kombine kart, yayın, reklam ve ürün satışından gelecek gelirleri arttıracağının bilincinde olduklarını anlatan Kutlualp, ''Sonuç olarak gelirleri artırmanın en önemli yolunun Fenerbahçe'nin sportif başarılarını arttırmaktan geçtiği tezini ısrarla savunmaktayız'' dedi.
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım döneminde güzel işler de yapıldığını anlatan Kutlualp, amatör branşlarda müthiş bir başarı yakalandığını ifade etti.
''TRANSFER İZLEME KOMİTELERİ KURACAĞIZ''
Futbol takımı için transfer çalışmalarının 12 ay boyunca yapılması gerektiği düşüncesiyle izleme komiteleri kuracaklarını anlatan Kutlualp, seçildikleri takdirde ilk olarak Güney Amerika'da Brezilya ve Arjantin, Avrupa'da Almanya ve Güney Afrika bağlantısı nedeniyle Fransa'da 4 ekip kuracaklarını, ikinci yıl bu ekiplerin sayısını 6'ya çıkaracaklarını kaydetti.
Takıma ısınmaya ve parlamaya devam edecek yıldızları transfer edeceklerini ifade eden Kutlualp, futbol şubesinin maalesef arzu edilen yerde olmadığını anlatarak, özetle şöyle devam etti:
''Aldığımız yıldızlar satıldığı zaman Fenerbahçe'ye para kazandıracak özelliklere sahip olması bizim için önemli bir kriterdir. Genç yeteneklerde ise uzun yıllar Fenerbahçe'ye hizmet etmesi, Fenerbahçe'de yıldız olma potansiyeline sahip olması ve Fenerbahçe değerlerine saygılı olması önemli birer kriter olacaktır. Emekli ve gereksiz pahalı futbolcu almayacağız. Kendi altyapımıza büyük önem vereceğiz.''
Kutlualp, seçildikleri takdirde Tezcan Yaramancı'nın kulübün üst düzey yöneticisi (CEO) olarak görev yapacağını da sözlerine ekledi.
FOTO MUHABİRİ VE KAMERALARA YASAK
Foto muhabirleri ve televizyon kameraları, yer olmadığı gerekçesiyle kongre salonuna alınmadı.
Olağan genel kurul için sabah erken saatlerde Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri'ne gelen gazeteciler, salona sokulmadı. Daha sonra yapılan açıklamada muhabirlerin salona alınacağı, kamera ve foto muhabirlerinin alınmayacağı ifade edildi.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, salonun girişindeki balkona çıkarak kameralara doğru, salonda yer olmadığı için alamadıklarını açıkladı. Yıldırım, bir kameramanı salondaki durumu gözlemlemesi için içeriye davet etti.
Kongre ile ilgili görüntülerin FB TV, fotoğrafların da ''www.fenerbahce.org''dan servis edileceği açıklandı. Bu arada, Fenerbahçe Burnu'na gelişteki köprü üzerinde bulunan, kulübün görevlendirdiği bazı kişiler kamera ve foto muhabirleri salona alınmayacağı için basın araçlarını geri çevirmeye çalıştı.
TSYD'DEN FENERBAHÇE'YE KINAMA
Türkiye Spor Yazarları Derneği, Fenerbahçe Kulübü'nün bugünkü olağan seçimli genel kurulunda foto muhabiri ve kameramanların kongre salonuna alınmamasını kınadı.
TSYD'den yapılan açıklamada, Fenerbahçe Kulübü Genel Kurulu'na foto muhabirleri ve kameramanların alınmamasının üzüntü ve hayretle karşılandığı belirtilerek, ''Demokrasinin gereği herkese açık olması gereken bu kongrede, basına karşı takınılan bu tavrı kınıyor ve kamu görevinin yapılmasını engelleyen Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nu bundan sonraki uygulamalarında daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz'' denildi.
Konunun TSYD Yönetim Kurulu'nda görüşüleceği ve ayrıntılı açıklamanın daha sonra yapılacağı kaydedildi. Bu sabah başlayan ve halen süren Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda, foto muhabirleri ve televizyon kameraları, yer olmadığı gerekçesiyle kongre salonuna alınmadı. Aynı zamanda sabahın erken saatlerinde kongrenin yapılacağı Fenerbahçe Burnu'na gelen televizyon ve ajansların canlı yayın araçlarını da tesislerin yakınına park ettirmediler.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.