Çarşamba 10.12.2014 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 10.12.2014 00:38

Galatasaray Arsenal özeti ve golleri burada

GS, Arsenal maçı sona erdi. 4 golün olduğu maçta Arsenal, Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti. Cimbom'un attığı tek golün sahibi ise Sneijder oldu. Galatasaray Arsenal maçı özeti ve golleri, skoru, sonucu, önemli anları, geniş özet ve tüm ayrıntıları sabah.com.tr'de...

Aslan'dan buruk veda - Şampiyonlar Ligi'ndeki son sınavında Arsenal ile formalite maçına çıkan Galatasaray, rakibine 4-1 mağlup oldu.
Maça fırtına gibi başlayan Arsenal, henüz 3. dakikada Podolski ile 1-0 öne geçti. Golün şokunu atlatamayan temsilcimiz, 11. dakikada bu kez Ramsey'in golüyle 2-0 geriye düştü. Cim Bom, erken gelen bu gollerle motivosyonunu kaybederken, 29. dakikada bir kez daha sahne alan Ramsey, jeneriklik bir golle Arsenal'i soyunma odasına 3-0 önde götürdü.
İkinci yarıda daha etkili bir Galatasaray sahada olsa da, beklenen gol geç geldi. 88. dakikada harika bir frikik golüne imza atan Wesley Sneijder, sarı kırmızılı taraftarları sevindirse de, 90+2'deki fırsatı tepmeyen Podolski, maçın skorunu ilan etti: 1-4.
Bu sonuçla 13 puana yükselen Arsenal, grup ikincisi olarak bir üst tura yükseldi. 1 puanda kalan Galatasaray ise son sırada kalarak Avrupa'ya veda etti.
Kupa 1'de 157. Randevu

İlk olarak 1956-1957 sezonunda Avrupa arenasında boy gösteren takımımız, Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne bu sezon 24. kez katılıyor. Galatasaray, Kupa 1'de oynadığı 156 maçta 55 galibiyet, 38 beraberlik ve 63 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 200 defa havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 236 gol gördü.
Avrupa Kupalarında 261. Maç

Galatasaray, Arsenal maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 261. defa sahne alacak. Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken Galatasaray, geride kalan 260 maçta 97 galibiyet ve 96 yenilgi aldı, 67 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 360 gol göndermeyi başaran Galatasaray kalesinde ise 383 gol gördü.
Arsenal ile 3. Randevu

Galatasaray, Arsenal ile resmi maçlarda üçüncü kez karşı karşıya gelecek. Daha önce 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası finalinde karşılaştığı rakibini normal süresi golsüz eşitlikle sonuçlanan maçta penaltı atışları sonucu 4-1 mağlup eden Galatasaray, UEFA Kupası'nı müzesine götürmüştü. Galatasaray, bu sezon D Grubu ikinci maçında İngiltere'de karşılaştığı rakibine 4-1 mağlup olmuştu.
İngiltere Takımları ile 21. Kez

Galatasaray, Avrupa Arenası'nda İngiltere ekipleriyle ise 20 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray, 3 maçtan galibiyet ile ayrılırken 8 maç berabere sonuçlandı, 9 karşılaşma ise İngiltere takımlarının üstünlüğü ile bitti. Galatasaray, bu maçlarda 18 gol atıp, kalesinde 35 gol gördü. Galatasaray bugüne kadar 6 farklı İngiliz takımına rakip oldu: Manchester United (6), Chelsea (4), Liverpool (4), Leeds United (2), West Bromwich Albion (2), Arsenal (2)
Arsene Wenger 7. Kez Galatasaray'a Karşı
Fransız teknik adam Arsene Wenger, bugüne kadar çalıştırdığı takımlarla Galatasaray'a 6 kez rakip oldu. 1988-89 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek finalinde Galatasaray ile Wenger'in çalıştırdığı Monaco karşı karşıya geldi. Eşleşmede Galatasaray, Monaco'daki maçtan 1-0 galip ayrılmış, Köln'de oynanan maç ise 1-1 eşitlikle sona erince Galatasaray tur atlayan taraf olmuştu. Galatasaray, ilk kez 1993-94 sezonunda katıldığı Şampiyonlar Ligi gruplarında bir kez daha Arsene Wenger'in başında bulunduğu Monaco ile karşılaştı fakat bu kez gülen taraf 2-0 ve 3-0'lık skorlarla galip gelen Monaco oldu. 1999-2000 sezonunda Galatasaray'a bu kez Arsenal ile rakip olan Wenger, sahadan üzülen taraf olarak ayrıldı. Wenger, bu sezon D Grubu ikinci maçında Galatasaray'a bir kez daha rakip olmuştu.
GALATASARAY-ARSENAL
STAT: TÜRK TELEKOM ARENA
SAAT: 21.45
HAKEM: D. Fernandez Borbalan (İspanya)
GALATASARAY: Sinan Bolat, Tarık Çamdal, Semih, Hakan, Telles, Melo, Emre Çolak, Bruma, Sneijder, Umut Bulut, Burak Yılmaz
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzoğlu
ARSENAL: Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Chambers, Bellerin, The Ox, Flamini, Ramsey, Campbell, Sanogo, Podolski
MENAJER: Arsene Wenger
MAÇTAN DAKİKALAR
92' Ve Aslan'dan buruk veda...
90' Maçın sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.
88' GOOOLLL!!! Galatasaray, Wesley Sneijder ile golü buluyor. Ceza yayı içerisinden kazanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder sol köşeye çok sert ve düzgün vurarak topu ağlarla buluşturuyor ve takımı adına golü kaydeden isim oluyor.
86' Ceza sahası önünde hafif sol taraftan kazanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder şutunu çekiyor ancak Wojciech Szczesny üzerine gelen topu yumruklayarak uzaklaştırıyor.
85' Sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder arka direğe doğru ortasını yapıyor ancak kaleci Wojciech Szczesny topu rahatlıkla kontrol ediyor.
82' Sol kanatta topla buluşan Alex Telles son çizgiye inmeden ortasını yapıyor ancak Per Mertesacker topu uzaklaştırıyor.
79' Ceza sahası içerisinde karambolden gelen topu önünde bulan Wesley Sneijder penaltı noktası üzerinden şutunu çekiyor ancak top Calum Chambers'a çarptıktan sonra uzaklaşıyor.
77' Galatasarayda son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Bruma oyundan alınırken yerine Olcan Adın dahil oluyor.
77' Arsenal takımında üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mathieu Debuchy kenara gelirken Stefan O'Connor oyuna dahil oluyor.
74' Umut Bulut'un pası ile sağ çaprazda topla buluşan Hamit Altıntop yerden şutunu çekiyor ancak top kalenin solundan auta çıkıyor.
73' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Joel Campbell ön direğe doğru ortasını yapıyor ancak Semih Kaya topu uzaklaştırıyor.
71' Topla oynama oranlarında Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor.
68' Ceza yayının solunda topla buluşan Wesley Sneijder sağ ayağı ile sert vuruyor fakat top farklı bir şekilde auta gidiyor.
66' Hamit Altıntop'un kullandığı serbest vuruşta top baraja çarptıktan sonra ceza sahası içerisindeki Yasin Öztekin'in önünde kalıyor. Yasin Öztekin pasını altıpas önündeki Umut Bulut'a veriyor. Umut Bulut yakın mesafeden şutunu çekiyor ancak top hemen önündeki Per Mertesacker'e çarptıktan sonra uzaklaşıyor.
65' Hakemin faul kararına itiraz eden Lukas Podolski de sarı kart görüyor.
65' Wesley Sneijder'e arkadan yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart gören isim Mathieu Debuchy oluyor.
64' Sol kanatta topla buluştuktan sonra cezsa sahasına giren Wesley Sneijder pasını arka taraftaki Umut Bulut'a vermek istiyor fakat top Umut Bulut'a çarptıktan sonra Bruma'nın önünde kalıyor. Bruma topu önünde bulur bulmaz sol ayağı ile gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.
62' Wesley Sneijder'in pası ile sol çaprazda topla buluşan Yasin Öztekin ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekiyor fakat kaleci Wojciech Szczesny topu kontrol etmeyi başarıyor.
59' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hamit Altıntop penaltı noktası üzerine ortasını yapıyor. O noktada topla buluşan Felipe Melo topu takım arkadaşına indirmek istiyor fakat Calum Chambers araya girerek topu uzaklaştırıyor.
57' Orta alanda topu rakibinden kurtaran Alex Oxlade-Chamberlain'i formasından çekerek düşüren Semih Kaya hakem tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
54' Emre Çolak'ın pası ile ceza yayının hemen solunda topla buluşan Wesley Sneijder sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin sağ tarafından auta çıkıyor.
54' Emre Çolak'ın pası ile ceza yayının hemen solunda topla buluşan Wesley Sneijder sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin sağ tarafından auta çıkıyor.
51' Sol kanatta topla buluşan Alex Telles ceza sahası içerisinde Wesley Sneijder ile topu buluşturmak istiyor fakat Per Mertesacker araya girerek topu uzaklaştırıyor.
49' Felipe Melo'nun uzun pası ile sol kanatta topla buluşan Yasin Öztekin ceza sahasına girmeden sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.
48' Ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Hamit Altıntop yerden sert şutunu çekiyor ancak kaleci Wojciech Szczesny topu yatarak rahatlıkla kontrol ediyor.
46' Temsilcimiz de ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başlıyor. Tarık Çamdal ve Burak Yılmaz oyundan çıkarken sırasıyla oyuna giren isimler Hamit Altıntop ve Yasin Öztekin oluyor.
46' Arsenal takımı ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başlıyor. Aaron Ramsey ve Mathieu Flamini kenara gelirken, oyuna dahil olan isimler Ainsley Maitland-Niles ve Gedion Zelalem oluyor.
46' David Fernandez Borbalán'ın düdüğü ile ikinci yarıya temsilcimiz Galatasaray başlıyor.
45' David Fernandez Borbalán ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. Arsenal ilk yarıyı 3-0 önde kapatıyor.
45' İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.
43' Ceza sahasının önünden kazanılan serbest vuruşta Aaron Ramsey arka direğe doğru ortasını açıyor. O noktaya hareketlenen Calum Chambers kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.
43' Sol kanatta topla birlikte ilerleyen Yaya Sanogo'yu arkadan yaptığı sert müdahale ile yere düşüren Tarık Çamdal sarı kart ile cezalandırılıyor.
39' Ceza yayının sol çaprazında topla buluşan Bruma sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top auta çıkıyor.
38' Sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder altıpas üzerine ortasını yapıyor. O noktaya iyi hareketlenen Umut Bulut kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla auta çıkıyor.
36' Ceza yayının biraz gerisinden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Burak Yılmaz şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden auta çıkıyor.
33' Orta alanda Joel Campbell'e sert müdahalede bulunan Felipe Melo hakem tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
32' Sağ kanatta topla buluşan Tarık Çamdal ceza sahası içerisine ortasını yapıyor ancak Calum Chambers topu uzaklaştırıyor.
29' GOL! Arsenal Aaron Ramsey ile farkı 3'e çıkartıyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Joel Campbell penaltı noktasına ortasını açıyor. O noktada bulunan Burak Yılmaz topu uzaklaştırmak istiyor fakat top ceza yayı gerisindeki Aaron Ramsey'in önünde kalıyor. Aaron Ramsey sol ayağı ile gelişine çok sert ve düzgün vurarak topu ağlarla buluşturuyor. Aaron Ramsey kendisinin iki, takımının üçüncü golünü kaydediyor.
28' Ceza sahası içerisinde topla buluşan Lukas Podolski sol ayağı ile tekrar kaleyi yokluyor ancak Sinan Bolat son anda topu tokatlayarak kornere çeliyor.
27' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Joel Campbell altıpas üzerine ortasını açıyor. Altıpasın sol tarafında topla buluşan Per Mertesacker kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.
26' Penaltı noktasının hemen gerisinde topla buluşan Aaron Ramsey pasını sağındaki Joel Campbell'e veriyor. Sağ çaprazda topla buluşan Joel Campbell sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top Alex Telles'e çarptıktan sonra kornere gidiyor.
24' Aaron Ramsey'in ara pasına sol kanatta hareketlenen Hector Bellerin için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
23' Ceza yayının sağ çaprazında topla buluşan Emre Çolak sol ayağı ile kaleyi görür görmez şutunu çekiyor ancak Wojciech Szczesny topu rahatlıkla kontrol ediyor.
22' Ceza yayı üzerinde topla buluşan Yaya Sanogo sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top Semih Kaya'ya çarptıktan sonra kaleci Sinan Bolat'ın ellerinde kalıyor.
20' Ceza sahası çizgisi üzerinde topa sahip olan Alex Oxlade-Chamberlain topuk pası ile Lukas Podolski'yi topla buluşturuyor. Ceza sahası içerisinde sol tarafta topla buluşan Lukas Podolski sol ayağı ile çok sert vuruyor ancak top kalenin üst direğine çarptıktan sonra auta gidiyor.
19' Emre Çolak'ın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Felipe Melo topu sağına alır almaz şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından az farkla auta gidiyor.
18' Alex Oxlade-Chamberlain'in pasına sağ kanatta hareketlenen Mathieu Debuchy için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
15' Bruma'ya yapmış olduğu sert müdahale sonrası Mathieu Flamini hakem tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
14' Sol kanatta topla buluşan Alex Telles yerden ortasını yapıyor ancak Mathieu Debuchy topu uzaklaştırıyor.
11' Golün asistini yapan isim Alex Oxlade-Chamberlain oluyor.
11' GOL! Arsenal, Aaron Ramsey ile farkı ikiye çıkartıyor. Orta alanda Tarık Çamdal'dan topu kapan Lukas Podolski pasını Alex Oxlade-Chamberlain'e veriyor. Alex Oxlade-Chamberlain topla birlikte ilerledikten sonra ceza sahası içerisindeki Aaron Ramsey'i görüyor. Aaron Ramsey ceza sahası içerisinde hafif sol tarafta topu soluna alır almaz şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.
9' Burak Yılmaz'ın pasıyla ceza yayının sol çaprazında topla buluşan Wesley Sneijder sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak kaleci Wojciech Szczesny topu rahatlıkla kontrol ediyor.
7' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder altıpasa doğru ortasını yapıyor ancak Arsenal savunması topu uzaklaştırıyor. Uzaklaşan top ceza yayı gerisinde Alex Telles'e geliyor. Alex Telles sol ayağı ile uzaktan şutunu çekiyor ancak top savunmaya çarparak ceza sahası önündeki Hakan Balta'nın önünde kalıyor. Altıpas gerisinde kaleci ile karşı karşıya kalan Hakan Balta sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta gidiyor.
7' Ceza yayının solunda topla buluşan Emre Çolak şutunu çekiyor ancak top Mathieu Flamini'ye çarparak kornere gidiyor.
5' Sağ kanatta topla buluşan Tarık Çamdal penaltı noktası üzerine ortasını yapıyor ancak Per Mertesacker topu uzaklaştırıyor.
3' Golün asistini yapan isim Aaron Ramsey oluyor.
3' GOL! Arsenal, Lukas Podolski ile 1-0 öne geçiyor. Orta alanın biraz ilerisinde topla buluşan Aaron Ramsey topla birlikte ilerledikten sonra ara pasını Lukas Podolski'ye veriyor. Ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Lukas Podolski sol ayağı ile çok sert vurarak topu ağlara gönderiyor ve takımını öne geçiren golü kaydediyor.
1' David Fernandez Borbalán'ın düdüğü ile maça Arsenal takımı başlıyor.
MAÇ ÖNCESİ
- İki takım da sahaya çıkıyor. Mücadele seremoniden sonra başlayacak.
- Arsenal'de ise sakatlıkları bulunan Nacho Monreal, Tomas Rosicky, Abou Diaby, Mikel Arteta, Jack Wilshere, Theo Walcott, David Ospina, Mesut Özil, Danny Welbeck ve Laurent Koscielny bu karşılaşmada forma giyemeyecekler.
- Galatasaray'da kırmızı kart cezalısı olan Selçuk İnan'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Aurelien Chedjou ve Blerim Dzemaili bu karşılaşmada forma giyemeyecek.
- İki takım arasında D Grubu'nda oynanan ilk karşılaşma Londra'da Arsenal'in 4-1 üstünlüğü ile sona ermişti.
- İki ekip daha önce 3 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray 2, Arsenal ise 1 kez kazandı.
- Arsenal ise 5 maçta; 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak 10 puanla ikinci sırada bulunuyor ve gruptan çıkmayı garantilemiş durumda.
- Gruptaki ilk 5 maçında 1 beraberlik , 4 mağlubiyet alan Galatasaray 1 puan ile son sırada bulunuyor ve gruptan çıkma şansını bu maç öncesinde yitirmiş durumda.
- Türk Telekom Arena'da saat 21:45'te başlayacak olan mücadaleyi İspanyol hakem David Fernandez Borbalan yönetecek.
- Şampiyonlar Ligi D Grubu mücadelesinde temsilcimiz Galatasaray gruptaki son maçında Arsenal'i ağırlıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.