Giriş Tarihi: 26.2.2015 00:31 Son Güncelleme: 26.2.2015 01:06

Arsenal Monaco maçı özeti ve golleri (GENİŞ ÖZET)

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk ayak maçında Monaco deplasmanda Arsenal'i 3-1 yendi. İşte Arsenal Monaco özet, golleri, skoru, sonucu ve tüm detayları...

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Arsenal sahasında Monaco'yu ağırladı. Emirates'te oynanan maçı Monaco 3-1 kazandı ve tur için büyük bir avantaj elde etti.
Monaco'nun golleri 38. dakikada Geoffrey Kondogbia, 53. dakikada Dimitar Berbatov ve 90+4. dakikada Yannick Ferreira Carrasco'dan geldi. Arsenal'in tek golünü ise 90. dakikada Alex Oxlade Chamberlain kaydetti.
Arsenal'da Mesut Özil maça ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kaldı. Rövanş mücadelesi 17 Mart Salı günü Monaco'da oynanacak.
MAÇTAN DAKİKALAR
90+5' Taraftarlar bugün sahada gördükleri oyundan kesinlikle memnunlar. Sıkıcı olmayan, oldukça çekici bir futbol izledik. Oyuncuların gelecek maçlarda tutkularını ve heyecanlarını kaybetmemelerini umuyoruz. Her iki taraf da açık bir üstünlük kuramadı. Ev sahibi takım genellikle uzun toplarla gol pozisyonu yakalamaya çalışıyordu. Deplasman takımı ise genellikle kontra ataklarla rakip defansı geçmeye çalışıyordu.
90+5' Son anlarda da skor değişmedi ve maç son erdi.
90+4' Yannick Ferreira (Monaco) gösterdiği güzel bireysel çabayı ceza sahası içinden yaptığı harika vuruşla noktalıyor. Direkten seken top sol alt köşeye gidiyor ve kaleci David Ospina (Arsenal) bu vuruşa hiçbir şey yapamıyor. Skor 1:3.
90+3' Yannick Ferreira (Monaco) oldukça yakın mesafeden kullandığı serbest vuruştan güzel bir vuruş yapıyor. Oyuncunun kalenin sağ tarafına gönderdiği topu güzel bir kurtarış yapan David Ospina (Arsenal) çeliyor.
90+2' Tomas Rosicky (Arsenal) basit bir faule mahal veriyor. Hakem Deniz Aytekin pozisyona çok yakın. Serbest vuruş. Monaco topu rakip kaleye doğru ilerletmeye çalışacak.
90+2' Joao Moutinho (Monaco) oyun kurallarını çiğnediğinden dolayı sarı kartla cezalandırılıyor.
90+1' Seken topu ceza sahasının hemen dışında Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) kontrol ediyor ve hiç düşünmeden sağ direğin içine bir vuruş yapıyor. Oyuncunun gönderdiği bu topa Danijel Subasić (Monaco) yetişemiyor ve skor 1:2 oluyor.
90+1' Rakip defans topa sahip oluyor ve Laurent Koscielny (Arsenal) tarafından havadan yapılan ortadan doğan tehlikeyi geçiştiriyor.
90' Normal sürenin sonuna 4 dk. eklenecek.
90' Ceza sahasını dolduran oyuncular köşe vuruşundan yapılacak ortayı bekliyor, ancak Alexis Sanchez (Arsenal) bu vuruşu kısa pas olarak kullanıyor.
90' Alexis Sanchez (Arsenal) köşe vuruşunu kullanıyor ve ceza alanına güzel bir top gönderiyor, ancak her zaman hazırlıklı olan rakip defans topu güvenli bölgeye gönderiyor. Şimdi Arsenal köşe vuruşu kullanacak.
90' Mesut Ozil (Arsenal) topu ceza sahası içindeki arkadaşlarıyla buluşturamıyor ve pas rakip tarafından engelleniyor. Yardımcı hakem köşe gönderini gösteriyor, Arsenal köşe vuruşu kullanacak.
89' Yannick Ferreira (Monaco) ceza alanına girerek pasla buluşuyor ve çektiği şutla topu yerden kalenin ortasına doğru gönderiyor. Ancak bu şuta hazırlıklı olan kaleci David Ospina (Arsenal) güzel bir kurtarışla bu topu çıkartıyor.
87' Maç şu ana kadar yaşanan ofsayt pozisyonlarının sayısı – 0:5.
87' Orta hakem Deniz Aytekin sarı kartını Mesut Ozil (Arsenal) için kullanıyor.
86' Mesut Ozil (Arsenal) tarafından kullanılan tehlikeli köşe vuruşunda topu defans oyuncuları uzaklaştırıyor.
86' Theo Walcott (Arsenal) ceza sahası dışından yerden gönderdiği pasta topu Santi Cazorla (Arsenal) ile buluşturuyor. Oyuncu lutunu çekiyor, ancak defans son anda araya giriyor. Arsenal rakiplerini topu kornere atmaya mecbur etti.
84' Anthony Martial (Monaco) oyundan çıkıyor ve yerini Bernardo Silva (Monaco) alıyor.
82' Alexis Sanchez (Arsenal) köşe vuruşundan aldığı topu ceza sahasının kenarından kaleye gönderiyor, ancak şut farklı bir şekilde soldan dışarı gidiyor.
82' Köşe vuruşu. Mesut Ozil (Arsenal) kornerden ceza sahasına orta yapacak.
82' İşte oyuncu değişikliği. Nabil Dirar (Monaco) oyundan çıkarken, Leonardo Jardim oyuna girecek olan Layvin Kurzawa (Monaco) yanında taktik veriyor.
82' Oyundan çıkan Santi Cazorla (Arsenal) için maç sona erdi; yerine Tomas Rosicky (Arsenal) oyuna giriyor.
81' Alexis Sanchez (Arsenal) ve Santi Cazorla (Arsenal) kendi aralarında bir pas organizasyonu yapmaya çalıştı, ancak rakip defans oyuncuları buna engel oldu. Orta hakem köşe gönderini gösteriyor, Arsenal köşe vuruşunu kullanacak.
79' Monaco oyuncuları yaptıkları paslarla topa sahip oluyor ve rakip defansta bir boşluk yakalamaya çalışıyor, ancak rakip iyi savunma yapıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
77' Anthony Martial (Monaco) ceza sahasının hemen dışından yaptığı vuruşta kaleci David Ospina (Arsenal) zor anlar yaşıyor, ancak topu çıkartmayı başarıyor.
76' Bir oyuncu değişikliği gerçekleşecek.Yannick Ferreira (Monaco) oyuna Dimitar Berbatov (Monaco) yerine giriyor.
75' Theo Walcott (Arsenal) güzel bir bireysel koşu yapıyor, ancak rakip oyuncu onu engelliyor ve şans yakalayamıyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve Monaco şimdi kale vuruşunu kullanacak.
74' Yaptığı sert hareketten dolayı Hector Bellerin (Arsenal) için sarı kart çıkıyor. Deniz Aytekin bu kararı tereddütsüz veriyor.
74' Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) ceza alanı içerisine yerden tehlikeli bir pas gönderiyor, ancak rakip defans oyuncuları topu uzaklaştırmayı başarıyor.
72' Kendi aralarında isabetli kısa paslar yapan Arsenal oyuncuları oyunun temposunu kontrol ediyorlar.
68' Oyuncu değişikliği yapıldı. Francis Coquelin (Arsenal) oyundan çıktı, Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) oyuna girdi.
67' Hector Bellerin (Arsenal) tarafından yapılan müdahale gereğinden sert oldu ve Deniz Aytekin oyunu durdurarak serbest vuruş verdi. Monaco için serbest vuruş çalındı.
64' Danny Welbeck (Arsenal) altı pas içinden çektiği şutla golü atacağına kesin gözüyle bakıyordu, ancak oyuncunun vuruşu şanssız bir şekilde takım arkadaşlarından birisinden dönüyor.
64' Theo Walcott (Arsenal) yapılan ortada topla buluşuyor ve ağlara gidecek kadar sert olmayan bir vuruş yapıyor. Kaleci güzel bir kurtarışla bu şutu engelliyor.
64' Nabil Dirar (Monaco) gönderdiği pasla topu Dimitar Berbatov (Monaco) ile buluşturmak istiyor; ancak gönderdiği ara pas hedefini bulmuyor. Rakip defans oyuncuları pasın arasına giriyor.
63' Deniz Aytekin düdüğünü çaloyor, Nabil Dirar (Monaco) faul yapıyor. Arsenal maçın temposunu düşürmüyor ve serbest vuruşu bekletmeden kullanıyor.
62' Joao Moutinho (Monaco) ceza sahasının çizgisinde topu kontrol ediyor ve topu hemen kaleye gönderiyor. Top farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
62' Joao Moutinho (Monaco) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak defans oyuncularından birisi yükselerek yaptığı kafa vuruşuyla topu uzaklaştırıyor.
61' Anthony Martial (Monaco) gole çok yaklaşıyor. Ancak golü bulmak için oyuncunun bu pasa daha iyi bir vuruş yapması gerekirdi. Oyuncunun yakın mesafeden yaptığı kötü vuruş kaleci David Ospina (Arsenal) için kolay bir top oluyor. Top oyun alanını sınırlayan çizgileri terk etti. Monaco köşe vuruşundan golü bulmaya çalışacak.
60' Oyuncu değişikliği geliyor. Olivier Giroud (Arsenal) için maç sona eriyor ve Theo Walcott (Arsenal) oyuna giriyor.
60' Wallace (Monaco) sakatlığa sebebiyet verebilecek bu pozisyonun ardından oyuna devam ediyor.
58' Oyun durdu ve Wallace (Monaco) sağlık ekibinden yardım istiyor.
58' Danny Welbeck (Arsenal) sert bir müdahalede bulunuyor, Deniz Aytekin düdüğünü çalarak faulü belirliyor.
58' Seken topu kontrol eden Olivier Giroud (Arsenal) vuruşunu hemen yapıyor, ancak top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.
57' Ceza sahasının derinliklerinde topla buluşan Alexis Sanchez (Arsenal) çok güzel bir dokunuş yapıyor. Oyuncu çok iyi bir şut çıkartıyor, ancak kaleci mükemmel bir kurtarışa imza atıyor!
54' Anthony Martial (Monaco) ofsayttaydı ve yardımcı hake bunu görüp bayrağını kaldırdı.
53' Olağanüstü bir takım oyunu ve harika bir gol! Anthony Martial (Monaco) tarafından topun gönderildiği yerde boşta kalan Dimitar Berbatov (Monaco) hata yapmıyor ve kalenin sol tarafına yaptığı vuruşla golü atıyor. 0:2.
52' Olivier Giroud (Arsenal) yükselerek serbest vuruştan ceza sahasına yapılan güzel ortada topla buluşuyor ve yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara göndermeye çalışıyor. Ancak oyuncunun vuruşu isabetli olmuyor ve top farklı bir şekilde soldan dışarı gidiyor.
51' Tavares Fabinho (Monaco) tarafından düşürülen rakip oyuncu hiddetle ayağa kalkıyor. Deniz Aytekin oyuncunun kayarak yaptığı müdahaleyi görüyor ve faulü çalıyor. Kanattan kullanılacak olan serbest vuruşta büyük ihtimalle ceza sahasına havadan bir pas izleyeceğiz. Arsenal oyuncuları bu önemli pozisyonu golle sonuçlandırabilirler.
50' Hakem düdüğünü çalıyor. Kieran Gibbs (Arsenal) takımı ataktayken rakibine faul yapıyor.
49' Olivier Giroud (Arsenal) ile Olivier Giroud (Arsenal) kendi aralarında birebir pas yapıyor, ancak rakip oyuncu bu paslaşmayı engelliyor.
49' Nabil Dirar (Monaco) rakibi formasından çekiyor ve Deniz Aytekin düdüğünü çalarak serbest vuruşa hükmediyor. Arsenal serbest vuruşu paslaşarak kullanıyor.
48' Per Mertesacker (Arsenal) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
46' BÜYÜK ŞANS! Olivier Giroud (Arsenal), Alexis Sanchez (Arsenal) tarafından kendisine gönderilen güzel pasta ceza sahası içinden yaptığı vuruşta topu az farkla sağdan dışarı gönderiyor.
46' İkinci yarı az önce başladı.
45+2' Her iki takımın da ortaya koyduğu oyun vasatı aşamıyor ve taraftarları kesinlikle tatmin etmiyor. Her iki takım da oyunu kontrol etmeye çalışıyor, ancak başarısız oluyorlar. Takımların ortaya koydukları performans neredeyse eşit. Uzun toplar ve ortalar ev sahibi takımın en güçlü silahları. Deplasman takımı hızlı kontra ataklarla rakip defansın zayıf tarafını arıyor.
45+2' Hakem düdüğünü çaldı ve iki takım da soyunma odasına yöneldi. İlk yarı sona erdi.
45+1' Santi Cazorla (Arsenal) ceza sahasının hemen dışından kullanılan serbest vuruşta orta yaptı ve topu ceza alanındaki arkadaşlarından birisi ile buluşturmaya çalıştı. Ancak hazırlıklı olan kaleci bu topu kontrol etmeyi başarıyor.
45+1' Arsenal kanattan bir serbest vuruş kullanacak. Bu noktadan ceza sahasına bir orta yapılamasını bekleyebiliriz.
45' Dördüncü hakem 1 dakikalık uzatma gösteriyor.
45' Takım arkadaşının isabetli pasını kontrol eden Olivier Giroud (Arsenal) ceza sahası içinden bekletmeden şutunu çekiyor. Ancak oyuncunun isabetsiz vuruşunda top sağdan dışarı gidiyor.
45' Deniz Aytekin yaptığı sert hareketten dolayı sarı kartını Uwa Echiejile (Monaco) için kullanıyor.
43' Deniz Aytekin düdüğünü çalarak faulü belirliyor. Joao Moutinho (Monaco) rakibini düşürüyor.
42' Francis Coquelin (Arsenal), Francis Coquelin (Arsenal) için sarı kartını kullandı, yaptığı sert müdahaleden dolayı oyuncunun bu karara şaşırmaması gerek.
41' Olivier Giroud (Arsenal) çok önemli bir fırsatta golü kaçırıyor! Oyuncu penaltı noktası civarında bir boşluk yakalıyor, ancak kaleye doğru yaptığı kafa vuruşu yeterince isabetli ve sert olmuyor. Top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor!
38' GOL - 0:1! Geoffroy Kondogbia (Monaco) uzak mesafeden vuruşunu yapıyor, rakibe çarpan topa David Ospina (Arsenal) hiçbir şey yapamıyor. Yönü değişen top ağlarla buluşuyor.
37' Olivier Giroud (Arsenal) ceza sahası içinde kendisine gönderilen güzel pası kontrol ediyor ve hemen şutunu çekiyor. Top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.
36' Anthony Martial (Monaco) ceza sahasına havadan bir pas gönderiyor, Joao Moutinho (Monaco) güzel bir farkındalık örneği göstererek topla buluşuyor, ancak şutu farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.
34' Hector Bellerin (Arsenal) ceza sahasına orta yapıyor ve aslında hiç de kötü bir karar değil, ancak takım arkadaşlarından hiçbirisini topla buluşamayınca istediğini gerçekleştiremiyor. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve Monaco kale atışını kullanacak olan taraf.
32' Takım arkadaşının isabetli pasını kontrol eden Alexis Sanchez (Arsenal) ceza sahası içinden bekletmeden şutunu çekiyor. Ancak oyuncunun isabetsiz vuruşunda top üstten dışarı gidiyor.
30' Mesut Ozil (Arsenal) ve Alexis Sanchez (Arsenal) seri paslarla rakip defans oyuncularını geçmeye ve boş alan yaratmaya çalışırken, rakip defans oyuncularından birisi topa sahip oldu ve bu organizasyonu engelledi.
28' Santi Cazorla (Arsenal) kendisine müdahale etmek isteyen oyuncuları birer birer geçiyor, ancak rakip oyunculardan birisi sonunda yerinde bir müdahaleyle topu uzaklaştırıyor.
28' Defansın arkasına sarkan Anthony Martial (Monaco) ofsayta düştü ve yardımcı hakem bayrağını kaldırdı. Rakip takım endirekt serbest vuruş kullanacak.
27' Kieran Gibbs (Arsenal) ceza sahası içine isabetli bir pas gönderiyor, ancak Mesut Ozil (Arsenal) karşı karşıya kaldığı defans oyuncusuna topu kaptırıyor.
26' Mesut Ozil (Arsenal) tarafından kullanılan köşe vuruşı rakip defans tarafından uzaklaştırıldı.
25' Santi Cazorla (Arsenal) tarafından top serbest vuruştan ceza alanına gönderiliyor. Ancak, dikkatli defans tarafından top uzaklaştırılıyor. Yardımcı hakemin kararı doğru ve Arsenal köşe vuruşu kullanacak.
25' Geoffroy Kondogbia (Monaco) kendisini dikkatsiz bir şekilde rakibinin ayakları altına atıyor ve bu hareketi için cezalandırılıyor. Hakem Deniz Aytekin kartlarını bu seferlik cebinden çıkartmıyor, ancak faulü çalıyor. Arsenal lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
24' Olivier Giroud (Arsenal) rakip defans oyuncuları arasından en yükseğe sıçrayarak köşe vuruşunda topla buluşarak kafa vuruşuyla kaleciyi geçmeye çalışıyor, ancak bu vuruş isabetsiz oluyor ve top farklı bir şekilde soldan dışarı çıkıyor.
24' Alexis Sanchez (Arsenal) duran topu kullanmak üzere köşe gönderine doğru hareketleniyor.
23' Arsenal oyuncuları topu ayaklarında tutuyor, ancak şimdi defans oyuncularından birisi araya giriyor. Top oyun alanını sınırlayan çizgileri geçti. Arsenal köşe vuruşu kullanacak.
22' Aymen Abdennour (Monaco) ceza sahasına bir orta yapıyor, ancak David Ospina (Arsenal) kalesinden çıkarak topu alıyor.
21' Nabil Dirar (Monaco) fazla sert bir müdahale yaptı ve oyun kurallarını ihlal etti. Hakem Deniz Aytekin bunu gözden kaçırmadı ve düdüğünü çaldı.
21' Dimitar Berbatov (Monaco) ceza sahasının içinde Almamy Toure (Monaco) tarafından yapılan ortada topu kontrol ediyor, ancak rakip defans oyuncusu cesur bir müdahaleyle araya giriyor.
19' Joao Moutinho (Monaco) kaleye şutunu gönderiyor, ancak top farklı bir şekilde soldan dışarı gidiyor.
19' Hector Bellerin (Arsenal) yaptığı faulle oyun kurallarına aykırı hareket ediyor. En azından hakem Deniz Aytekin bu görüşte.
19' Arsenal topa sahip oluyor ve karşılıklı paslar yapıyorlar. Defansı aşmak için doğru zamanı bekliyorlar.
16' Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor. Dimitar Berbatov (Monaco) bir ez daha ofsayta düşüyor. Oyuncu pozisyona girebilmek için defans çizgisi civarında bulunuyor.
16' Olivier Giroud (Arsenal) tehlikeli bir müdahalede buluuyor. Deniz Aytekin düdüğünü çalarak faulü veriyor. Monaco lehine serbest vuruş kararı veriliyor. Bu pozisyondan golü bulabilecekler mi?
15' Oyun ofsayttan dolayı durdu. Dimitar Berbatov (Monaco) ofsayta yakalanan oyuncu.
15' Monaco taç çizgisi yakınından serbest vuruş kazanıyor. Bu pozisyon ceza sahasına orta yapmak için oldukça uygun; oyuncular ceza sahasında toplanmaya başladılar bile.
15' Olivier Giroud (Arsenal) oldukaç sert bir müdahale yapıyor ve hakem Deniz Aytekin faul düdüğünü çalıyor.
14' Uwa Echiejile (Monaco) bir orta yapıyor, ancak herhangi bir tehlike oluşturamıyor. Yardımcı hakem Arsenal lehine taç atışını işaret ediyor.
13' Santi Cazorla (Arsenal) hızlı kullandığı serbest vuruşla rakibini şaşırtmaya çalışıyor.
13' Aymen Abdennour (Monaco) sert bir müdahalede bulunuyor ve Deniz Aytekin düdüğünü çalarak faulü tespit ediyor.
12' Alexis Sanchez (Arsenal) köşe vuruşunu kısa kullanıyor.
11' Mesut Ozil (Arsenal) güzel bir bireysel koşu yapıyor, ancak rakip oyuncu onu engelliyor ve şans yakalayamıyor. Arsenal köşe vuruşu kullanacak.
8' Kieran Gibbs (Arsenal) ceza sahasına tehlike yaratacak cinsten bir orta yapıyor, ancak rakip defans araya giriyor.
8' Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor ve hakemin düdüğü ile maç duruyor. Dimitar Berbatov (Monaco) ofsayta düşen oyuncu.
7' Danny Welbeck (Arsenal) rakibi ile giriştiği top kapma mücadelesinde faul yapıyor.
6' Mesut Ozil (Arsenal) köşe vuruşunda topu ortalıyor, ancak defans oyuncularından birisi topun önüne geçerek ortayı kesiyor.
5' Hector Bellerin (Arsenal) ceza sahasına orta yapıyor, ancak rakip defans tehlikeyi uzaklaştırıyor. Top oyun alanını terk ediyor ve yardımcı hakem köşe gönderini işaret ediyor. Arsenal korneri kullanacak olan taraf.
5' Kieran Gibbs (Arsenal) verdiği pasla topu Danny Welbeck (Arsenal) ile buluşturuyor, ancak rakip defans oyuncusu topu kapıyor.
4' Nabil Dirar (Monaco) rakip oyuncuyu çalımlamak isterken rakip oyuncu topu uzaklaştırmayı başarıyor.
3' Mesut Ozil (Arsenal) ve Danny Welbeck (Arsenal) kendi aralarında bir pas organizasyonu yapmaya çalıştı, ancak rakip defans oyuncuları buna engel oldu.
2' Danny Welbeck (Arsenal) ceza sahası içinde kendisine gönderilen isabetli pasta çok önemli bir pozisyona giriyor. Oyuncu bekletmeden yaptığı vuruşta isabetsiz bir şut çıkartıyor ve top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.
1' Laurent Koscielny (Arsenal) pas vermeye çalışıyor, ancak araya rakip oyuncu giriyor. Top oyun alanını terk ediyor ve şimdi Arsenal taç atışını kullanacak.
1' Artık her şey hazır ve günün maçı başlıyor.
Arsenal hücum gücü yüksek bir kadroyla sahada bu akşam. Welbeck dikkatli olsa ilk dakikada golü yapabilirdi, kötü vurdu. 5nci dakikada Cazorla'nın ortasına yine Welbeck vuramadı. Arsenal oyuna çok süratli başladı. Fulham'da oynarken maçlarını büyük bir zevkle izlerdim Berbatov'u. Top ayağına yapışır kimse alamazdı. Ağır gibi gözükür topla hızlı oynardı. Mesut bir türlü Sanchez'e istediği topları atamadı ilk 20 dakikada. 24ncü dakikada Sanchez'in kornerinde Giroud kafayı istediği gibi vuramadı. Arsenal, Monaco'dan üstün oynuyor fakat son paslardaki tercihleri isabetli değil. 33ncü dakikada Mesut'un pasına Sanchez vurdu direğin üzerinden auta gitti top.
38nci dakika Kandogbia uzaktan vurdu Mertesacker'a çarpan top falso aldı Ospina tek ayak üzerinde kaldı ve Monaco, Arsenal kaşısında 1-0 öne geçti. Kendi sahasından çıkamayan Monaco golü bulan taraf oldu ilk yarıda.Atamayana attılar.Oyunun hakimi Arsenal 1-0 yenik durumda. İlk yarıda üstün oynayan Arsenal golü bulamadı kalesinde ilk Monaco atağında golü gördü. Sanchez istediği topları alamadı. Welbeck müsait durumda iki gol şansını kullanamadı. Mesut fazla pas yaparak oynadı. Giroud bir türlü oyuna ısınamadı.
Berbatov 2 yaptı
53ncü dakikada Martiel soldan bindirme yaptı pasını Berbatov'a verdi onun vuruşunda Ospinanın yapacağı birşey yoktu ve Monako deplasmanda 2-0 öne geçti. 57nci dakikada Sanchez vurdu kaleciden dönen topa Giroud altı pastan çok kötü vurdu top direğin üzerinden auta gitti. Maç boyunca Arsenal'in yakaladığı en önemli gol pozisyonuydu. Arsenal maça geri dörtlü + Coquelin defansıyla başlamasının cezasını kalesindeki iki golle gördü. 60ncı dakikada Martialin vuruşunu Ospina önledi.
Bir anda Arsenal oyundan düştü. Çok kötü oynayan Giroud'nun yerine Walcott oyunda. Arsenal gol atamadığı gibi defansı da düştü. Monaco gole daha yakın derken Welbeck altı pastan golü yapamadı.
Moutinho ve Berbatov, Arsenal'i bitirdi
Maça tedirgin başlayan Monaco ilk golü bulduktan sonra ikinci yarıda Arsenalden daha iyi oynadı. Sanchez ve Mesut devamlı top ezdiler. Tamamen hücuma dönük oyuna başlayan Arsenal defansında açıklar verince kalesinde iki gol gördü. 90ncı dakika Oxlade Chamberlain vurdu ve skoru 3-1'e taşıdı. Uzatma dakiakalrında Beraberlik golü için bütün takım ileri çıkınca Carasco sonucu belirledi
Ne Arsenal ne de Monaco'nun finale kalacağını hiç tahmin etmiyorum. Arsenal yine şerefli üçüncülük ve dördüncülük arasında gidip gelir bu sezon.
MAÇIN ARDINDAN NOTLAR

İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal'ı 19 yıldır çalıştıran Fransız teknik adam Arsene Wenger, 1987-94 yıllarında görev yaptığı Monaco'ya karşı çıktığı ilk resmi maçtan yenilgiyle ayrıldı. Premier Lig'de bir takımı şampiyon yapan ilk yabancı teknik adam olarak tarihe geçen Wenger, lig şampiyonluğu yaşadığı ve Fransa Kupası'nı kazandığı eski takımına Kondogbia, Berbatov ve Ferreira-Carrasco'nun golleriyle 3-1 mağlup oldu. Monaco, geçen yıl Arsenal'ın ev sahipliğinde sezon öncesinde düzenlenen Emirates Cup'a katılmış ve Londra ekibiyle oynadığı maçı Radamel Falcao'nun 37. dakikada attığı golle 1-0 kazanmıştı.
Arsenal, Fransız takımlarına evinde yeniliyor

Avrupa kupalarında Fransız ekipleriyle 21 kez karşılaşan Arsenal, bu maçların 12'sini kazanırken, 6'sında berabere kaldı. Londra temsilcisi, rakiplerine karşı üç yenilgiyi de sahasında aldı. Şampiyonlar Ligi grup maçında 25 Kasım 1998'de Lens'e 1-0, 22 Ekim 2002'de AJ Auxerre ile oynadığı maçı 2-1 kaybeden Arsenal, dün gece de Monaco karşısında 3-1'lik skorla sahasındaki üçüncü yenilgisini elde etti. İngiliz ekipleriyle oynadığı son 6 maçta sadece 1 kez yenilen Monaco ise bu maçtan da galibiyetle ayrıldı. 1997-98 sezonunda çeyrek finalde Manchester United ile iki maçta da berabere kalan, 2003-2004 sezonunda yarı finalde Chelsea'yi ilk maçta yenen, rövanşta berabere kalan Monaco, İngiliz rakiplerine karşı son yenilgisini 2-0'lık skorla 2004 yılında Liverpool'a karşı almıştı.
Çeyrek final yine tehlikeye girdi

2000-2001 sezonundan bu yana üst üste 15 sezondur "Devler Ligi"nde mücadele eden Arsenal, aldığı 3-1'lık yenilginin ardından çeyrek final şansını zora soktu. Wenger yönetimindeki Londra ekibi, 4'ü son 4 yılda olmak üzere 8 kez Şampiyonlar Ligi'ne ikinci turda veda etti. Arsenal, diğer sezonlarda 4 kez çeyrek final, bir kez yarı final, bir kez de finalde oynadı. Son iki yıldır ikinci turda Alman ekibi Bayern Münih'i geçemeyen Arsenal, 2011-12 sezonunda Milan'a, 2010-11 sezonunda da Barcelona'ya elenerek çeyrek finalin kapısından döndü. 2005-2006 sezonunda finale kadar çıkan Kuzey Londra temsilcisi, Paris'te oynanan maçta Katalan ekibi Barcelona'ya 2-1 yenildi.
Monaco, çeyrek final bileti için avantajlı

Şampiyonlar Ligi'nde 2003-2004 sezonunda finale kadar çıkan Monaco, 11 yıl aradan sonra yeniden çeyrek finale çıkmak için Arsenal karşısında büyük avantaj yakaladı. 11 sezon önce ikinci turda Lokomotif Moskova'yı eleyen, çeyrek finalde Real Madrid'i, yarı finalde ise Chelsea'yi saf dışı bırakan Fransız ekibi, finalde Porto'nun rakibi olmuştu. Jose Mourinho yönetimindeki Portekiz ekibi, Carlos Alberto, Deco ve Alenichev'in golleriyle rakibini 3-0 yenerek kupaya uzanmıştı. Fransız temsilcisi, "Devler Ligi"nde 2004-2005 sezonunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına iki maçta da yenilerek elenirken, 2005-2006 sezonunda ise İspanya'nın Real Betis takımına karşı eleme turunu geçemedi.

Berbatov, Arsenal ağlarını 4. kez sarstı

İngiltere'de Tottenham Hotspur, Manchester United ve Fulham'da forma giyen ve sezon öncesinde Monaco'ya transfer olan Bulgar golcü Berbatov, Arsenal'a karşı dün gece 14'ncü kez forma giydi. Fulham formasıyla 2, Tottenham formasıyla da bir kez Londa ekibine gol atan Berbatov, Monaco formasıyla da toplamda dördüncü golünü rakip filelere gönderdi. Bu arada grup maçlarında sadece Benfica'ya 1-0'lık skorla yenilen ve tek golü de Portekiz ekibinden yiyen Monaco, bu organizasyonda ikinci golünü Arsenal'dan yedi. İki takımın rövanş mücadelesi 17 Mart'ta yapılacak.
Takım kadroları;
Arsenal: Ospina, Bellerin Booked, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Coquelin Booked (Oxlade-Chamberlain - 68' ), Cazorla (Rosicky - 81' ), Welbeck, Mesut Özil Booked ,Sánchez ,Giroud (Walcott - 60' )
Yedekler: Szczesny, Gabriel, Rosicky, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Monreal, Chambers
Monaco: Subasic, Touré, Fortuna dos Santos, Abdennour, Echiéjilé Booked, Dirar (Kurzawa - 82' ), Tavares, Kondogbia, Martial (Silva - 84' ), João Moutinho Booked, Berbatov (Ferreira-Carrasco - 75' )
Yedekler: Kurzawa, de Carvalho, Silva, Stekelenburg, Ferreira-Carrasco, Traoré, Diallo
Hakem: Deniz Aytekin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.