Pazartesi 09.03.2015 00:00
Son Güncelleme: Pazartesi 09.03.2015 22:31

Mersin İdmanyurdu - Trabzonspor (Özet ve golleri) (Trabzon-Mersin maçı özeti)

Fırtına Akdeniz'de koptu! Trabzonspor Mersin maçı özeti, golleri, skoru, sonucu, önemli anları ve daha fazlası ile dev mücadele geniş özet olarak sabah.com.tr'de. İşte maçın tüm detayları...

Karadeniz Fırtınası, Akdeniz'de patladı: 1-5! Trabzonspor şovun başrolündeki Mehmet Ekici, süper bir frikikle yine perdeyi açtı, Sefa Yılmaz'a iki de asist yaptı. Serol'un kendi kalesine uçan kafayla attığı gol, Mersin'in ümtilerini yıkarken, 90+1'de Cardozo'nun efsane golü Trabzon'un farklı zaferini ilan etti. Mersin'in tek sayısı ise Sinan Kaloğlu'ndan geldi.
Süper Lig'de 23. haftanın kapanış maçında Mersin İdmanyurdu'na konuk olan Trabzonspor, deplasmandan 5-1 galip ayrıldı.
Maça çok iyi başlayan bordo mavlilerde son haftaların formda ismi Mehmet Ekici 30. dakikada sahne aldı. Mersin filelerine harika bir frikik golü atan milli oyuncu, bu sezonki 5. serbest vuruş golünü kaydetti.
İlk yarının son dakikasında yine Mehmet Ekici'nin kullandığı köşe vuruşunda kafayı iyi vuran Sefa Yılmaz, Trabzonspor'u soyunma odasına 2-0 önde götürdü.
İkinci yarıda da hız kesmeyen Karadeniz Fırtınası, 56'da yine Mehmet Ekici'nin ortasına kafayı vuran Sefa ile farkı üçe çıkardı. 69'da Erkan Zengin'in ortasında Serol kendi kalesine topu gösterince skor 4-0 oldu.
81'de Sinan Kaloğlu Mersin'in tek sayısını kaydederken 90+1'de sahneye çıkan Cardozo, jeneriklik bir golle maçın skorunu ilan etti: 1-5!
Bu sonuçla 40 puana yükselen Trabzonspor, Başakşehir'i geçerek haftayı 4. sırada kapattı. Mersin İY ise 32 puanda kaldı.
MERSİN İDMAN YURDU - TRABZONSPOR
90. Dakika: Karşılaşmanın sonuna 3 dakika ilave ediliyor.
90. Dakika: Özer Hurmacı yaptığı asist ile gole katkıda bulunan isim oluyor.
90. Dakika: GOOOLLL!!! Trabzonspor, Oscar Cardozo'nun golüyle karşılaşmada durumu 5-1'e getiriyor. Sağ kanatta topla buluşan Özer Hurmacı pasını Oscar Cardozo'ya aktarıyor. Ceza sahası yayının sağ tarafında topla buluşan Oscar Cardozo çok sert vuruyor ve topu kalecinin yetişemeyeceği noktadan ağlarla buluşturuyor.
90. Dakika: Ceza sahası içinde topla buluşan Welliton Soares yerden sert vuruyor fakat kaleci Hakan Arıkan topu kornere çeliyor.
89. Dakika: Mersin İdman Yurdu tekrar sol kanattan Güven Varol ile köşe vuruşunu kullanıyor. Güven Varol'un uzak direğe ortası doğrudan auta gidiyor.
89. Dakika: Mersin İdman Yurdu sol kanattan Güven Varol ile köşe vuruşunu kullanıyor. Güven Varol'un ceza sahasına ortasını Trabzonspor defansı uzaklaştırıyor.
87. Dakika: Sol çaprazda topla buluşan Sinan Kaloğlu şutunu çekiyor fakat top isabet kazanmıyor ve auta gidiyor.
86. Dakika: Sağ kanatta topla buluşan Majeed Waris topla birlikte ceza sahasına giriyor ve şutunu çekiyor ancak top kalenin sağından auta gidiyor.
86. Dakika: Trabzonspor üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Fatih Atik'in yerine Soner Aydoğdu oyuna dahil oluyor.
83. Dakika: Sağ kanatta topla buluşan Prejuce Nakoulma ceza yayının hemen gerisindeki Ricardo Pedriel'e pasını aktarıyor. Ricardo Pedriel topu kontrol edip şutunu çekiyor ancak top kaleci Hakan Arıkan'da kalıyor.
81. Dakika: Servet Çetin yaptığı asist ile gole katkıda bulunuyor.
81. Dakika: GOOOLLL!!! Mersin İdman Yurdu, Sinan Kaloğlu'nun golüyle karşılaşmada durumu 4-1'e getiriyor ve farkı 3'e indiriyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Güven Varol ceza sahasına ortasını yapıyor. Altı pas çizgisi üzerinde iyi yükselen Servet Çetin topu arka direğe indiriyor. O noktaya hareketlenen Sinan Kaloğlu şutunu çekiyor ve topu ağlara gönderiyor.
79. Dakika: Trabzonspor ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Erkan Zengin'in yerine Özer Hurmacı oyuna dahil oluyor.
78. Dakika: Trabzonspor karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. 1 gol 2 asist ile takımına katkıda bulunan Mehmet Ekici oyundan çıkarken yerine Majeed Waris oyuna dahil oluyor.
77. Dakika: Trabzonspor Mehmet Ekici ile sol çaprazdan serbest vuruş kullanıyor. Mehmet Ekici doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden auta gidiyor.
73. Dakika: Mersin İdman Yurdu üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Oktay Delibalta'nın yerine Sinan Kaloğlu oyuna dahil oluyor.
73. Dakika: Sağ kanatta topla buluşan Welliton Soares, Jose Bosingwa'nın arkadan yaptığı müdahale ile yerde kalıyor. Jose Bosingwa bu pozisyon için sarı kart ile cezalandırılıyor.
72. Dakika: Ceza sahasyı yayı çevresinde topla buluşan Oscar Cardozo sert vuruyor ancak kaleci Nihat Şahin çift yumrukla topu uzaklaştırıyor.
69. Dakika: GOOOLLL!!! Trabzonspor karşılaşmada durumu 4-0'a getiriyor. Sağ kanatta topla buluşan Erkan Zengin uzak direğe ortasını yapıyor. O bölgede bulunan Serol Demirhan topu kornere çelmek istiyor ancak şanssız bir şekilde topu kendi ağlarına gönderiyor.
67. Dakika: Sağ kanatta topla buluşan Sefa Yılmaz, Murat Ceylan'ın müdahalesi ile yerde kalıyor. Hakem Ali Palabıyık, Murat Ceylan'a sarı kartını gösteriyor.
66. Dakika: Sol kanatta topla buluşan Ricardo Pedriel topla birlikte ceza sahasına girip şutunu çekiyor ancak top kalenin üzerinden auta gidiyor.
65. Dakika: Mersin İdman Yurdu takımı sol çaprazdan serbest vuruş kazanıyor. Topun başına geçen Murat Ceylan sert vuruyor ancak top kaleci Hakan Arıkan'da kalıyor.
62. Dakika: Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet Ekici'nin ceza sahasına yerden ortasına kimse dokunamıyor ve top doğrudan kaleci Nihat Şahin'e gidiyor.
62. Dakika: Sağ kanatta topla buluşan Mehmet Ekici, Loret Sadiku'nun müdahalesi ile yerde kalıyor. Hakem Ali Palabıyık, Loret Sadiku'ya sarı kartını gösteriyor.
59. Dakika: Orta sahanın solunda topu kontrol etmek isteyen Erkan Zengin topa eliyle müdahalede bulunuyor.
56. Dakika: Mehmet Ekici yaptığı asist ile gole katkıda bulunan isim oluyor.
56. Dakika: GOOOLLL!!! Trabzonspor Sefa Yılmaz'ın golüyle karşılaşmada durumu 3-0'a getiriyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Mehmet Ekici uzak direğe ortasını yapıyor. O bölgede boş pozisyonda bulunan Sefa Yılmaz rahat bir şekilde şutunu çekiyor ve takımının 3. kendisinin 2. golünü atıyor.
55. Dakika: Mersin İdman Yurdu sağ kanattan Murat Ceylan ile köşe vuruşunu kullanıyor. Murat Ceylan paslaşarak topa tekrar sahip oluyor ve ceza sahasına ortasını yapıyor ancak kaleci Hakan Arıkan topa sahip olmayı başarıyor.
52. Dakika: Sol kanatta topla buluşan Serol Demirhan ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Trabzonspor defansında Uğur Demirok topu tehlikeli alanın dışına taşımayı başarıyor.
49. Dakika: Trabzonspor sol kanattan Mehmet Ekici ile serbest vuruş kullanıyor. Mehmet Ekici'nin ceza sahasına ortasını kaleci Nihat Şahin çift yumrukla uzaklaştırıyor.
47. Dakika: Mersin İdman Yurdu sağ kanattan Murat Ceylan ile köşe vuruşu kullanıyor. Murat Ceylan'ın ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Servet Çetin şutunu çekiyor ancak top kaleci Hakan Arıkan'da kalıyor.
46. Dakika: Mersin İdman Yurdu hocası Rıza Çalımbay ikinci oyuncu değişikliği hakkında, Tita'nın yerine Ricardo Pedriel'i oyuna dahil ediyor.
46. Dakika: Mersin İdman Yurdu ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başlıyor. İlk olarak oyundan çıkan Abdul Khalili olurken yerine Murat Ceylan oyuna dahil oluyor.
46. Dakika: Mersin İdman Yurdu oyuncularının santra vuruşuyla karşılaşmanın ikinci yarısı başlıyor.
45. Dakika: Hakem Ali Palabıyık ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor.
45. Dakika: İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.
45. Dakika: Mehmet Ekici yaptığı asist ile gole katkıda bulunuyor.
45. Dakika: GOOOLLL!!! Trabzonspor Sefa Yılmaz'ın golüyle karşılaşmada durumu 2-0'a getiriyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Mehmet Ekici ceza sahasına ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen gerisinde iyi yükselen Sefa Yılmaz topu ağlara göndermeyi başarıyor.
42. Dakika: Orta sahanın solunda rakibinden topu kapmak isteyen Erkan Zengin topu eliyle kontrol ediyor.
38. Dakika: Orta sahada yüksekten gelen topu kontrol etmek isteyen Welliton Soares, rakibi Uğur Demirok'a dirseği ile müdahalede bulunuyor. Welliton Soares bu pozisyonda sarı kart ile cezalandırılıyor.
36. Dakika: Trabzonspor Mehmet Ekici ile hızlı çıkmak istiyor ancak Mehmet Ekici, Servet Çetin'in müdahalesi ile yerde kalıyor. Hakem Ali Palabıyık, Servet Çetin'i sarı kart ile cezalandırıyor.
35. Dakika: Mersin İdman Yurdu sol kanattan Tita ile köşe vuruşu kullanıyor. Tita, Prejuce Nakoulma ile paslaşarak tekrar topa sahip oluyor ve ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Trabzonspor defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.
30. Dakika: Trabzonspor tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanıyor.
30. Dakika: GOOOLLL!!! Trabzonspor, Mehmet Ekici'nin serbest vuruştan attığı golle 1-0 öne geçiyor. Ceza sahası yayının hemen gerisinden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mehmet Ekici kaleci Nihat Şahin'in solundan topu ağlara göndermeyi başarıyor.
29. Dakika: Trabzonspor tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanıyor.
28. Dakika: Abdul Khalili'nin pasında hareketlenen Tita için ofsayt bayrağı kalkıyor.
27. Dakika: Ceza sahası yayının solunda topla buluşan Tita iyi vuramıyor ve top kalenin solundan auta gidiyor.
25. Dakika: Trabzonspor sol kanattan Mehmet Ekici ile köşe vuruşu kullanıyor. Mehmet Ekici'nin ceza sahasına ortasını Mersin İdman Yurdu defansı uzaklaştırmayı başarıyor.
24. Dakika: Sağ kanatta topla buluşan Salih Dursun uzak direğe ortasını yapıyor. O bölgede iyi yer tutan Erkan Zengin topun gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin sağından auta gidiyor.
22. Dakika: Mersin İdman Yurdu sol kanattan Tita ile köşe vuruşu kullanıyor. Tita'nın ceza sahasına ortasında hiç bir takım arkadaşı topa müdahale edemiyor.
20. Dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Tita uzak direğe ortasını yapıyor fakat hiç bir takım arkadaşı topa müdahale edemiyor. Servet Çetin topu taça çıkmadan kontrol edip sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasını yapıyor. O noktaya iyi hareketlenen Milan Mitrovic sol ayağıyla tek vuruş yapıyor ancak top kaleci Hakan Arıkan'da kalıyor.
18. Dakika: Mersin İdman Yurdu Oktay Delibalta ile orta sahadan çıkmaya çalışıyor ancak Oktay Delibalta, Mustafa Akbaş'ın müdahalesi ile yerde kalıyor. Hakem Ali Palabıyık bu pozisyon için faul düdüğünü çalıyor.
15. Dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Mehmet Ekici pasını Erkan Zengin'e veriyor. Erkan Zengin ceza sahasına ortasını yapıyor fakat Salih Dursun'un vuramadığı top Uğur Demirok'un önünde kalıyor. Uğur Demirok sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top kalenin sağından auta gidiyor.
14. Dakika: Sol kanatta topla buluşan Mustafa Akbaş son çizgiden ortasını yapıyor fakat defansa çarpan top kornere çıkıyor.
9. Dakika: Mehmet Ekici Trabzonspor adına gole yaklaşan isim oluyor. Sağ kanatta topla buluşan Carl Medjani ceza sahasına ortasını yapıyor. Mehmet Ekici penaltı noktasının önünde kafasıyla şutunu çekiyor fakat top kaleci Nihat Şahin'den geri dönüyor. Dönen topu iyi takip eden Mehmet Ekici tekrar şutunu çekiyor ancak defansa da çarpan top kaleci Nihat Şahin'de kalıyor.
7. Dakika: Mersin İdman Yurdu Tita ile gole yaklaşıyor. Sol çaprazda topla buluşan Tita çok sert vuruyor ancak top kaleci Hakan Arıkan'dan geri dönüyor.
5. Dakika: Sağ kanatta topla buluşan Erkan Zengin ceza sahasına ortasına ortasını yapıyor fakat Mersin İdman Yurdu savunması topu uzaklaştırıyor.
2. Dakika: Mersin İdman Yurdu sol kanattan Tita ile serbest vuruş kullanıyor. Tita'nın ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Servet Çetin vuruşunu yapıyor ancak kaleci Hakan Arıkan topu kontrol etmeyi başarıyor.
1. Dakika: Trabzonsporlu oyuncuların santra vuruşuyla karşılaşma başlıyor.
MAÇ ÖNCESİ GELİŞMELER

- İki takım oyuncuları sahaya çıkıyorlar. Karşılaşma seremoniden hemen sonra başlayacak.
- Trabzonspor'da ise sakatlıkları bulunan Onur Kıvrak, Essaid Bekalem, Yusuf Erdoğan, Deniz Yılmaz ve kart cezası bulunan Aytaç Kara dışında kadro dışı bırakılan Kevin Constant maç kadrosunda bulunmayan isimler oluyor.
- Mersin İdman Yurdu'nda sakatlığı bulunan Cem Sultan ve kart cezası bulunan Gökçek Vederson 18 kişilik maç kadrosunda bulunmuyor.
- İki takım daha önce 17 kez karşı karşıya gelirken, bu karşılaşmaların 8'i Trabzonspor'un üstünlüğü ile, 3'ü Mersin İdman Yurdu'nun üstünlüğü ile sona erdi. 6 karşılaşma da ise eşitlik bozulmadı.
- Konuk ekip Trabzonspor ise, 9 galibiyet, 10 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 37 puan toplayarak ligin 6. sırasında bulunmaktadır.
- Ev sahibi Mersin İdman Yurdu, ligin ilk 22 haftasında 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 32 puan toplayarak ligin 7. sırasında bulunmaktadır.
- Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda saat 20:00'de başlayacak olan zorlu mücadeleyi, Ankara Bölgesi hakemlerimizden Ali Palabıyık yönetecek.
- Spor Toto Süper Lig'in 23.hafta karşılaşmasında ev sahibi ekip Mersin İdman Yurdu, konuk ekip Trabzonspor'u ağırlıyor.

STAT: Tevfik Sırrı Gür
HAKEM: Ali Palabıyık
YAYIN: Lig TV
SAAT: 20.00
MERSİN İDMAN YURDU: Nihat, Güven, Mitroviç, Servet, Serol, Sadiku, Oktay, Khalili, Nakoulma, Tita, Welliton
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay
TRABZONSPOR: Hakan, Bosingwa, Medjani, Uğur, M. Akbaş, Salih, Fatih, Sefa, Ekici, Erkan, Cardozo
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.