Pazar 15.03.2015 00:00
Son Güncelleme: Pazartesi 16.03.2015 01:00

Gençlerbirliği-Fenerbahçe : 2-1

Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Gençler, zirve yolundaki Fener'e acımadı. 3 golün olduğu Fenerbahçe, Gençlerbirliği maçı özeti, golleri, skoru, sonucu ve geniş özet olarak tüm ayrıntıları sabah.com.tr'de.

Süper Toto Süper Ligin 24. haftasında Gençlerbirliği ile Fenerbahçe Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşılaştı. Maçın ilk yarısı 1-0 Gençlerbirliği'nin üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci yarıda Fenerbahçe, Mehmet Topal'ın golüyle eşitliği sağlarken, maçın son dakikalarına doğru Gençlerbirliği'nin bir gol daha bulmasıyla maç 2-1 sonuçlandı

GENÇLERBİRLİĞİ 2 - 1 FENERBAHÇE
Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Galatasaray'ı yenerek 2 haftalık galibiyet hasretine noktalayan Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında hiç beklemediği bir yenilgi aldı. Sarı lacivertliler, rakibine 2-1 yenilerek beşiktaş derbisi öncesinde darbe aldı.
MAÇIN GENİŞ ÖZET VE GOLLERİ HABERİMİZİN DEVAMINDADIR..
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Gençlerbirliği ile oynadığı maçta, geçen hafta Galatasaray'a karşı galip gelen kadroyu korudu. Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal, kalede Volkan Demirel'e yer verdiği ilk 11'de savunmada Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Alves ve Caner Erkin'i sahaya sürdü. Orta sahada Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal'ın görev aldığı Fenerbahçe'de Emenike, Diego ve Kuyt hücum hattını desteklerken, Sow forvette yer aldı. İsmail Kartal, yedek kulübesinde Mert Günok, Bekir İrtegün, Webo, Meireles, Selçuk Şahin, Kadlec ve Alper Potuk'a yer verdi. Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım ise sakatlığı nedeniyle kadroya giremedi.
Gençlerbirliği de, geçen hafta deplasmanda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 4-2 yendiği maçta sahada yer alan ilk 11'i ile Fenerbahçe karşısına çıktı. Teknik direktör Mesut Bakkal, kaleci Ramazan Köse'ye görev verdiği ilk 11'de, savunmada Hakan Aslantaş, Sedat Bayrak, Ahmet Yılmaz Çalık, Tosic, orta sahada Petrovic, Doğa Kaya, Landel, Hleb, Guido Koçer ve forvette El Kabir'i oynattı. Gençlerbirliği, Fenerbahçe karşılaşmasına 2 eksikle çıktı. Rumen golcü Stancu ve Nizamettin Çalışkan, sakatlıkları nedeniyle takımdaki yerini alamadı.
Maça Fenerbahçe istedeiği gibi başlayamadı. Ev sahibi takımın savunmasını ilk bölümde aşmayı başaramayan Fenerbahçe, ilk yarıdaki en önemli pozisyonunu Ramazan'ın hatasıyla buldu. 14. dakikada Diego'nun Gençlerbirliği ceza alanına ortaladığı topu kaleci Ramazan Köse, elinden kaçırdı. Ceza alanında oluşan karambolde Sow ve Kuyt pozisyonu golle sonuçlandıramadı. Takım halinde bütün alanı kapatan Gençlerbirliği, El Kabir'in yakaladığı hızlı hücumlarla gol aradı.
Önemli bir tehilkenin yaşanmadığı ilk yarıda gol uzaklardan atılan bir golle geldi. 37. dakikada hızıl gelişen Gençlerbirliği atağı sonucunda skor tabelası da değişti. El Kabir kaleci Ramazan Köse'den gelen topu, Hakan Aslantaş'a çıkardı. Onun pasına topu düzelten Petrovic, Fenerbahçe ceza alanının önünden şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturarak, kırmızı-siyahlı ekibi 1-0 öne geçirdi.
2. yarıda Gençlerbirliği, yine kontrataklarla etkili olmaya çalıştı. Özellikle Hleb'in paslarıyla sarı lacivertli ekibin savunmasına zor anlar yaşatan kırmızı siyahlılar, 69. dakikada el Kabir ile çok net bir fırsatı kullanamadı. Dönen topta ise Fenerbahçe golü buldu. Caner'in ortasında Mehmet Topal ceza sahasında iyi yükseldi ve skoru dengeleyen golü attı.
Golden hemen sonra Volkan'ın hatasıyla ev sahibi ekip önemli bir fırsat yakaladı ama Kocer, topu boş kaleye atamadı ve takımını öne geçirme fırsatını kullanamadı. 87. dakikada ev sahibi ekip bir kez daha öne geçti. Gosso'nun ortasında Volkan ile Caner anlaşmazlık yaşayınca El Kabir kafayla topu ağlara gönderdi ve takımını tekrar öne geçirdi.
Kalan bölümde başka gol olmayınca Gençlerbirliği, karşılaşmayı 2-1 kazandı ve Fenerbahçe'ye derbi öncesinde ağır bir darbe vurdu. Fenerbahçe, 50 puanda kalırken, Gençlerbirliği haftayı 3 puanda tamamladı.
MAÇTAN DAKİKALAR
90. Dakika : Caner Erkin sol kanattan açtığı ortasına penaltı noktasının üzerinde iyi yükselen Pierre Webo kafayla şutunu çekiyor ancak top çok az farkla direğin dibinden auta çıkıyor.
90. Dakika : Caner Erkin, rakibi Mostapha El Kabir'e yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
90. Dakika : Sağ taraftan Emre Belözoğlu'nun kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Gençlerbirliği defansı uzaklaştırmayı başarıyor.
90. Dakika : Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Emmanuel Emenike sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor fakat Ramazan bu şutu kornere çelmeyi başarıyor.
90. Dakika : Müsabakanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.
90. Dakika : Orta sahada sol tarafta Mehmet Topal, rakibi Mostapha El Kabir'e arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
90. Dakika : Ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topal açısını kaybetmesine rağmen şutunu çekiyor ancak kaleci Ramazan Köse bu şutu kurtarmayı başarıyor.
88. Dakika : Gençlerbirliği son oyuncu değişiklik hakkınıda kullanıyor. Guy Landel yerini İrfan Can Kahveci'ye bırakıyor.
87. Dakika : Golde asist yapan oyuncu Jean Jacques Gosso oluyor.
87. Dakika : GOOOLLL!! Gençlerbirliği, Mostapha El Kabir ile durumu 2-1'e getiriyor. Jean Jacques Gosso ceza sahası dışı sol çaprazdan pasını havadan arka direğe doğru atıyor. Volkan Demirel'i aşan topu arka direkte Mostapha El Kabir kafayla topu ağlara göndermeyi başarıyor.
86. Dakika : Mostapha El Kabir'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunu defans uzaklaştırmayı başarıyor.
85. Dakika : Orta sahada yaşanan hava topu mücadelesinde Ahmet Yılmaz Çalık, rakibi Dirk Kuyt'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
80. Dakika : Gençlerbirliği ikinci oyuncu değişiklik hakkını da kullanıyor. Aleksandr Hleb yerini Jean Jacques Gosso'ya bırakıyor.
78. Dakika : Alper Potuk'un sol kanattan arka direğe doğru açtığı ortasını Dirk Kuyt altıpasın içine doğru indiriyor. O noktada Pierre Webo şutunu çekmeyi başarıyor fakat kaleci Ramazan Köse zorda olsa bu şutu kurtarmayı başarıyor.
77. Dakika : Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topal şutunu çekiyor kaleci Ramazan Köse yumruklarıyla şutu kurtarmayı başarıyor ancak seken topu ceza sahası içinde yine sağ çaprazda Emmanuel Emenike tamamlamak istiyor ancak Emenike'nin çektiği bu şut doğrudan auta çıkıyor.
76. Dakika : Fenerbahçe son oyuncu değişiklik hakkınıda kullanıyor. Moussa Sow oyundan alınırken, yerini Pierre Webo'ya bırakıyor.
75. Dakika : Gençlerbirliği oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Guido Kocer yerini Mervan Çelik'e bırakıyor.
74. Dakika : Ceza yayının sol tarafından topla birlikte ceza sahasına giren Radosav Petrovic pasını altıpas içerisine çeviriyor. O noktada kalesini terk eden Volkan Demirel topa müdahalesini yapıyor ancak top kısa düşüyor. Penaltı noktasının sağ tarafında topu önünde bulan Guido Kocer topu kontrol ettikten sonra sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak çizgide bulunan Caner Erkin topu ayağı ile kornere çelmeyi başarıyor.
72. Dakika : GOOOLLL!! Fenerbahçe,Mehmet Topal ile beraberliği yakalıyor. Ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Caner Erkin bekletmeden ortasını altıpasın önüne kesiyor. O noktada topa iyi yükselen Mehmet Topal kafa vuruşunu yaparak topu ağlara gönderiyor.
72. Dakika : Defanstan gelen uzun pası eliyle kontrol eden Guy Landel sarı kart ile cezalandırılıyor.
71. Dakika : Orta sahada kazanılan serbest vuruşu hızlı kullanan Radosav Petrovic pasını hemen sağ kanattaki Mostapha El Kabir'e atıyor. Topla birlikte ceza sahasına giren El Kabir açısını kaybetmesine rağmen altıpasın sağ tarafından şutunu çekiyor fakat top direğin dibinden auta çıkıyor.
70. Dakika : Dusko Tosic'in sol kanattan açtığı ortasını Fenerbahçe defansı uzaklaştırmayı başarıyor.
68. Dakika : Sağ kanattan ceza sahasına şık çalımlarla giren Gökhan Gönül pasını ceza yayı içindeki Emre Belözoğlu'na veriyor. Emre topun gelişine sol ayağıyla çok sert vuruyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.
66. Dakika : Caner Erkin'nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Bruno Alves topu içeriye çevirmek istiyor fakat kaleci Ramazan Köse topu yumruklarıyla uzaklaştırmayı başarıyor.
66. Dakika : Emmanuel Emenike'nin sağ kanattan açtığı ortasında top ceza sahası içi sağ çaprazda Alper Potuk'a geliyor. Alper topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor fakat top savunmaya çarpıp kornere gidiyor.
65. Dakika : Kısa süreli sakatlık nedeniyle duran oyun kaldığı yerden devam ediyor.
63. Dakika : Kaleci Ramazan Köse'nin geçirdiği sakatlık nedeniyle maç durmuş durumda.
62. Dakika : Mostapha El Kabir'in attığı pasa hareketlenen Guido Kocer ofsayta yakalanıyor.
59. Dakika : Fenerbahçe ikinci oyuncu değişiklik hakkını da kullanıyor. Oyundan alınan isim Diego olurken, yerine giren isim ise Alper Potuk oluyor.
58. Dakika : Sağ kanatta Mostapha El Kabir yerden ortasını açıyor ancak defans topu uzaklaştırmayı başarıyor.
55. Dakika : Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Caner Erkin ortasını yapıyor ancak kaleci Ramazan Köse yumruklarıyla topu uzaklaştırmayı başarıyor.
54. Dakika : Kaleye uzak mesafede tam cepheden topla buluşan Diego, şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
53. Dakika : Aleksandr Hleb'in attığı pasla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Dusko Tosic bekletmeden şutunu çekiyor ancak kaleci Volkan Demirel bu şutu kurtarmayı başarıyor.
49. Dakika : Ceza yayının hemen gerisinde topla buluşan Guy Landel şutunu çekiyor ancak kaleci Volkan Demirel üstüne gelen bu şutu rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.
48. Dakika : Sol kanatta Dirk Kuyt'tan şık hareketle sıyrılan Dusko Tosic ortasını yapıyor ancak defansta Bekir İrtegün topu uzaklaştırmayı başarıyor.
46. Dakika : Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Diego ortasını açıyor ancak topu hiç bir takım arkadaşıyla buluşturamıyor. Arkaya açılan topu Gençlerbirliği defansı uzaklaştırmayı başarıyor.
46. Dakika : Hakem Halis Özkahya ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor.
45. Dakika : Hakem Halis Özkahya ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.
45. Dakika : Mçaın ilk yarısına en az 2 dakika ilave ediliyor.
44. Dakika : Ceza sahası sol çaprazında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mostapha El Kabir doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak köşeye giden bu topu Volkan Demirel son anda kornere çelmeyi başarıyor.
43. Dakika : Fenerbahçe'de zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Egemen Korkmaz yerini Bekir İrtegün'e bırakıyor.
38. Dakika : Sağ kanattan Caner Erkin'in ortasına penaltı noktasının üzerinde iyi yükselen Moussa Sow, kafayla şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
37. Dakika : Golde asist yapan oyuncu Hakan Aslantaş oluyor.
37. Dakika : GOOOLLL!! Gençlerbirliği,Radosav Petrovic ile 1-0 öne geçiyor. Hakan Aslantaş'ın pasıyla topla buluşan Radosav Petrovic ceza sahası dışı sağ çaprazdan yaklaşık 25 metreden çektiği sert şutla takımını öne geçirmeyi başarıyor.
36. Dakika : Sağ kanatta Diego'nun ortasını savunma uzaklaştırmaya çalışıyor ancak topu iyi takip eden Egemen Korkmaz ceza sahası çizgisinin hemen gerisinde sol çaprazdan şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
33. Dakika : Emmanuel Emenike'nin pasıyla ceza yayının hemen solunda topla buluşan Dirk Kuyt sert bir şut çekiyor fakat kaleci Ramazan bu şutuda kurtarmayı başarıyor.
31. Dakika : Sağ kanatta topla buluşan Dirk Kuyt pasını ceza yayı çizgisi sol çaprazındaki Diego'ya atıyor. Diego bekletmeden şutunu çekiyor ancak defansa çarpan top kaleci Ramazan Köse'de kalıyor.
30. Dakika : Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Guido Kocer kaleye şansını deniyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
29. Dakika : Hakan Aslantaş'ın sağ kanattan açtığı ortasını defansta Bruno Alves uzaklaştırmayı başarıyor.
24. Dakika : Sol kanatta topla buluşan Guido Kocer ortasını yerden ön direğe doğru açıyor. O noktada müsait pozisyonda Mostapha El Kabir şutunu çekiyor. Volkan Demirel bu şutu kurtarmayı başarıyor fakat daha öncesinde ofsayt bayrağı Mostapha El Kabir için kalkıyor.
21. Dakika : Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ceza sahası içerisine doğru gönderdiği pasla topla buluşan Emmanuel Emenike ceza sahası sağ çaprazından şutunu çekiyor ancak Ahmet Yılmaz Çalık'tan seken topu kaleci Ramazan Köse kontrol etmeyi başarıyor.
20. Dakika : Guido Kocer'in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Fenerbahçe savunması uzaklaştırmayı başarıyor.
19. Dakika : Hızlı kullanılan serbest vuruş sonrasında topla buluşan Guido Kocer ceza sahasının dışında kaleye uzak mesafeden çok sert vuruyor ancak Volkan Demirel köşeye giden topu son anda kurtarmayı başarıyor.
16. Dakika : Hakan Aslantaş, rakibi Emmanuel Emenike'ye yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
14. Dakika : Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Diego altıpasın önüne doğru ortasını açıyor. Kaleci Ramazan Köse topa hakim olmayı başaramayınca Dirk Kuyt penaltı noktasının biraz ilerisinde şutunu çekiyor ancak Ramazan bu şutu kurtarmayı başarıyor seken topu bu sefer Moussa Sow tamamlamak istiyor fakat Ramazan Köse iki pozisyonda da topun ağlara gitmesini önlüyor.
10. Dakika : Hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında sol kanatta topla buluşan Dusko Tosic bekletmeden pasını ceza yayındaki Mostapha El Kabir'e atıyor ancak El Kabir topu kontrol etmek isterken eliyle müdahale ediyor.
6. Dakika : Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Emre Belözoğlu ortasını altıpas çizgisine doğru açıyor. O noktada Egemen Korkmaz topa iyi yükselerek kafayla şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.
5. Dakika : Maçta ilk korneri Fenerbahçe ile Diego kullanıyor. Diego'nun ön direğe doğru açtığı ortasını defansta Ahmet Yılmaz Çalık uzaklaştırmak isterken yaşanan karambol sonrasında ceza yayının içinde Emre Belözoğlu topla buluşuyor. Emre bekletmeden şutunu çekiyor fakat top savunmadan geri geliyor.
5. Dakika : Maçta ilk korneri Fenerbahçe ile Diego kullanıyor. Diego'nun ön direğe doğru açtığı ortasını defansta Ahmet Yılmaz Çalık uzaklaştırmayı başarıyor.
1. Dakika : Hakem Halis Özkahya maçı başlatan düdüğü çalıyor ve mücadeleye Gençlerbirliği başlıyor.
- İki ekip oyuncuları sahaya çıkıyor. Maç seremoniden hemen sonra başlayacak.
- Oynanan bu resmi karşılaşmalarda Gençlerbirliği 102 kez fileleri havalandırırken, Fenerbahçe ise 161 kez topu ağlara göndermeyi başardı.
- İki ekip arasında oynanan toplam 90 maçın 45 ini Fenerbahçe kazandı, 16 sını Gençlerbirliği kazanırken, 29 maçtada eşitlik bozulmadı.
- 25.10.2014 tarihinde oynanan ilk maçta Fenerbahçe 2-1'lik skorla Gençlerbirliğini mağlup etmeyi başarmıştı.
- Fenerbahçede ise sakatlığı bulunan Hasan Ali Kaldırım dışında herhangi bir eksik bulunmuyor.
- Gençlerbirliğinde sakatlıkları devam eden Özgür İleri, Hikmet Balioğlu, Bogdan Stancu ve Nizamettin Çalışkan gibi önemli isimler 18 kişilik kadroya dahil edilmedi.
- Fenerbahçe ise 15 galibiyet, 5 beraberlik, 3 mağlubiyet ile elde ettiği 50 puanla 3. sırada yer alıyor.
- Gençlerbirliği 23 hafta sonunda aldığı 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 8 mağlubiyet ile 29 puanla 8.sırada yer alıyor.
- Ankara 19 Mayıs stadyum'unda saat 20:00'de başlayacak olan bu zorlu mücadeleyi hakem Halis Özkahya yönetecek.
- Spor Toto Süper Lig 24. hafta karşılaşmasında Gençlerbirliği, Fenerbahçeyi konuk ediyor.
STAT: 19 Mayıs
SAAT: 20.00
YAYIN: LiG TV
HAKEM: Halis Özkahya
GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan, Hakan, Ahmet Çalık, Sedat, Tosic, Doğa, Petrovic, Kocer, Hleb, Landel, El Kabir
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Emre, Mehmet Topal, Diego, Kuyt, Emenike, Sow
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.