Sevgi Uzun: Namağlup, unutamayacağımız bir sene oldu
Fenerbahçe Opet forması giyen Sevgi Uzun, “Gerçekten çok şanssızlıkların olduğu bir sene geçirdik. Sakatlıklarımız, eksiklerimiz vardı maalesef. Ama her durumda sahaya çıkarak mücadele etmeyi bildik. Namağlup, unutamayacağımız bir sene oldu. Seriyi de savaşarak, mücadele ederek 3-0 bitirdiğimiz için gururluyuz. Şampiyonluğu aldığımız için de gururluyuz. Önümüzde EuroLeague serüveni var” dedi
Fenerbahçe Opet, Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında deplasmanda karşılaştığı Galatasaray Çağdaş Faktoring'i 87-76 mağlup ederek seride durumu 3-0'a getirdi ve şampiyon oldu.
Mücadelenin ardından Fenerbahçe Opet'in 28 yaşındaki basketbolcusu Sevgi Uzun açıklamalarda bulundu. Seriyi 3-0 kazanarak şampiyon oldukları için gururlu ve mutlu olduklarını belirten Sevgi Uzun, "Tabii çok mutluyuz, gururluyuz. Gerçekten çok şanssızlıkların olduğu bir sene geçirdik. Sakatlıklarımız, eksiklerimiz vardı maalesef. Ama her durumda sahaya çıkarak mücadele etmeyi bildik. Namağlup, unutamayacağımız bir sene oldu. Seriyi de savaşarak, mücadele ederek 3-0 bitirdiğimiz için gururluyuz. Şampiyonluğu aldığımız için de gururluyuz. Önümüzde EuroLeague serüveni var. Bunu kısa bir şekilde kutlayarak EuroLeague için hazırlanacağız" ifadelerini kullandı.
'GALATASARAY İDDİALI BİR EKİP'
EuroLeague finalinde de Galatasaray ile karşılaşma ihtimalleri olduğunun hatırlatılması üzerine Sevgi Uzun, "Galatasaray çok iddialı bir ekip. Bu serinin kolay olmayacağının da farkındaydık. Serinin 3-0'a rağmen ne kadar zor olduğu ortadaydı zaten. Önümüzde çok ciddi bir 14 gün olduğunun farkındayız. İdmanlar yaparak Final-Four'a hazırlanacağız. Final Four'u garantiledik. Hazırlanıp rakibimizi bekleyeceğiz. Umarım istediğimiz gibi geçer ve şampiyonluğu alırız" sözlerini sarf etti.
Kendi performansını değerlendiren ve takım olmaya vurgu yapan 28 yaşındaki basketbolcu, "Kendim için çok mutlu ve gururluyum. Takımın bana ihtiyacı olduğu her zaman hazır olmak isteyen biriyim. Bu seride de koçumun verdiği güvenle böyle bir mücadele verdiğim için mutluyum. Ama tabii ki takım arkadaşlarım olmadan ne bir şampiyonluğun ne bir ödülün önemi yok. O yüzden asıl teşekkür onlara. Mutluyum" diyerek sözlerini noktaladı.
EN SON HABERLER
- 1 Bursaspor Basketbol, Galatasaray deplasmanda yendi
- 2 Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın konuğu Zalgiris!
- 3 Türk Telekom, Beşiktaş'ı farklı mağlup etti!
- 4 Anadolu Efes, Yukatel Denizli Basket’i mağlup etti!
- 5 Trabzonspor, Bandırma'yı sahasında devirdi!
- 6 Galatasaray Kadın Basketbol takımı farklı kazandı!
- 7 Fenerbahçe Tarfin, Glint Çayırova Belediyesi’ne takılmadı!
- 8 Esenler Erokspor, Tofaş deplasmanında galip!
- 9 Biotekno Körfez Basket, Aliağa Petkimspor'u deplasmanda devirdi!
- 10 Beşiktaş BOA, Turgutlu Belediyespor'u farklı geçti!