Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun rakip meslektaşı Okan Buruk'un burnunu sıkması kupa derbisi sonrası gündeme oturmuştu. Bu olaylar üzerine sarı-lacivertli ekipten Mourinho, Mert Hakan Yandaş, Fred, Mario Branco, Salvatore Foti ve Sandro Zufic; sarı-kırmızılılardan ise Barış Alper Yılmaz ile Kerem Demirbay PFDK'ya sevk edilmişti. Dün F.Bahçe'ye verilen cezalar belli oldu. Sarı-lacivertli cephenin sevkten hemen sonra savunmalarını göndermesi ve bir dilekçe ile Trabzonspor maçı öncesi cezaların açıklanmasını istemesi üzerine disiplin komitesi saat 11.00'de toplanarak dosyayı karara bağladı.
3 ÜYE "SALDIRI" DEDİ
Mourinho'ya rakip takım mensubuna yönelik 'sportmenliğe aykırı' hareketi nedeniyle 3 maçtan men cezası verildi. Karar, 3 üyenin olayı 'saldırı' olarak değerlendirilerek 5 maç ceza verilmesi yönünde görüş bildirmesi üzerine oy çokluğuyla alındı. (PFDK 7 kişiden oluşuyor) Fred 3, Mert Hakan ise 1 maç ceza aldı. Şayet cezalar 4 ve üstü olsaydı ligde çekilecekti ancak altında olduğu için üç isim de Trabzonspor karşılaşmasında sahada olacak. Bu arada haftayı bay geçen G.Saray dosyası ise hafta başında karara bağlanacak.
F.Bahçe Kulübü: Toplamda 840 bin TL para cezası
Jose Mourinho: 3 maç / 292 bin 500 TL para cezası
Fred: 3 maç / 58 bin 500 TL para cezası
Mert Hakan Yandaş: 1 maç / 58 bin 500 TL para cezası
Salvatore Foti: 4 maç / 117 bin TL para cezası
Sandro Zufic: 4 maç / 78 bin TL para cezası
Mario Branco: 117 bin TL para cezası
Galatasaray Kulübü, henüz savunma vermediği için sarı-kırmızılılarla ilgili dosyalar görüşülmedi.
TRABZONSPOR'DAN TEPKİ!
Trabzonspor Kulübü, PFDK kararlarının açıklanmasının ardından terazi görseliyle "Görmezler, duymazlar, bilmezler" mesajını paylaştı.