Cumartesi 30.08.2014
Son Güncelleme: Cumartesi 30.08.2014

Beşiktaş çok daha iyi olacak

Geçen sezonki teknik direktörüyle yola devam eden tek büyük olan Beşiktaş, ligde bunun avantajını yaşar mı?

Yazarlarımız, F.Bahçe ve G.Saray'ın ön plana çıkmasına rağmen, Beşiktaş'ın da şampiyonlukta iddialı olduğu görüşünde
Erman Toroğlu
Beşiktaş F.Bahçe, G.Saray ve Trabzon'a göre lige 1-0 önde başlayacak.
Ahmet Çakar
Bu sene Beşiktaş'tan çok umutluyum. Geçen seneden daha iyi olacak.
Levent Tüzemen
Bilic'in Beşiktaş'ı bu sezon Trabzon'la birlikte zirve yarışının içinde olacaktır.

Metin Tekin
Devamlılık Beşiktaş'a küçük de olsa bir avantaj sağlayabilir.
Fatih Doğan
G.Saray, Trabzon ve F.Bahçe'nin hoca değişikliği Beşiktaş'a yarar.
Rıdvan Dilmen:
Ben Bilic'i çok beğeniyorum. Tribüne oturduğumda yukarıdan baktığımda hatta televizyondan izlediğimde bir futbol takımı görüyorum. Bir kere organizasyonu mükemmel bir takım. Bu yıl biraz daha fizikli oyuncu sayısını artırdılar. Eğer bir sağ bek ve fizikli bir stoper alırlarsa, takım organizasyonu ve çok iyi bir teknik adama sahip oldukları için, stat dezavantajına rağmen şampiyonluk şanslarını geçen yıldan çok daha fazla görüyorum. Yani şampiyonluk yarışı bu sene çetin.
Ahmet Çakar: Beşiktaş bu sene geçen seneden daha iyi olacak. Kadro güçlendi, hoca takıma takım da hocaya daha çok alıştı. Ben Beşiktaş'tan bu sene çok umutluyum.
Erman Toroğlu: Yaşar. Yani Beşiktaş rakiplerine göre 1-0 önde görünüyor.
Levent Tüzemen: Bilic Beşiktaş'ta birçok Türk teknik direktörün özlemini duyduğu 'antrenör takımı'nı oluşturdu. Bu Beşiktaş'ta Bilic'in başını ağrıtacak, takım içinde huzuru kaçıracak Fernandes, Almeida, İbrahim Toraman gibi oyuncular artık yok. Beşiktaş çok koşuyor, genç yapısıyla ve kaliteli yerli oyuncularıyla göz kamaştırıyor. Ancak Bilic'in yarattığı kendi eserine zarar vermemek adına kenarda biraz daha sakin kalması gerekiyor. G.Saray ve F.Bahçe "4. yıldızı ben takacağım" düellosuna girdiler ama Beşiktaş'ı yok saymamalılar. Çünkü Bilic'in Beşiktaş'ı bu sezon Trabzon'la birlikte zirve yarışının içinde olacaktır. Beşiktaş şampiyonlukta G.Saray ve F.Bahçe kadar şansa sahiptir.
ÖmerÜründül:
Doğal olarak, bilhassa teknik adam açısından istikrardan yanayım. Beşiktaş sezona iyi başladı. Bu sezon şampiyonlukta daha iddialı bir takım olacakları görüşündeyim. En büyük dezavantajları ise stat problemleri. F.Bahçe ve G.Saray'ın kendi sahasındaki avantajlarını Beşiktaş yapısı itibarı ile Olimpiyat Stadı'nda kullanamıyor.
Gürcan Bilgiç: Kesinlikle yaşayacaktır. Bilic Türkiye'yi ve takımını öğrendi. Artık kendisinden neler beklendiğini de biliyor. Ama Önder Özen gibi müthiş bir desteği kaybetti. Beşiktaş'ın asıl dezavantajı Önder Özen'i kaybetmesi. F.Bahçe İsmail Kartal'la devam ederek aslında teknik direktör değiştirmiş olmuyor, sadece eski felsefesine geri döndü. Bu nedenle çok önemli problemler yaşamaz.
Metin Tekin: İstikrar tabii ki önemli ama teknik adamda devamlılık kadar kadro gücünüz daha önemli bir kriter. Bu devamlılık küçük de olsa bir avantaj sağlayabilir Beşiktaş'a.
İskender Günen: Bir teknik adamla uzun süre birlikte olmak bana göre büyük bir avantaj. Çünkü takıma monte etmek istediği oyun planlarını hayata geçirmesi açısından zaman önemli bir olgu. Görünen o ki Bilic geçen yıldan daha pozitif görüntüler ortaya koyan bir takım yaratma yolunda. Özellikle yeni transfer Demba Ba bana göre takıma büyük bir güç katacak ve geçen sezon bu mevkide oluşan olumsuzluğu ortadan kaldırabilecek yetenekte bir isim.
Fatih Doğan: Beşiktaş Bilic'le devam etmenin avantajını yaşar. G.Saray, Trabzon ve F.Bahçe'nin hoca değişikliği Beşiktaş'a yarar. Bilic geçen sene derbi performansıyla yönetimin kafasında soru işaretleri doğurmuştu. Ancak diğer olumsuz faktörler ve futbolcuların hocayı sayması nedeniyle "devam" diyerek doğru karar verdiler. Bu yıl şampiyonluk beklemekte ve istemekte haklılar. Geçen sene 3'lüğe başarısızlık muamelesi yapmayan Beşiktaş camiası, bu sezon şampiyonluk dışında her ihtimale başarısızlık olarak değerlendirir. Değerlendirmesi de doğrudur.
PRANDELİ KAPALI KUTU
İtalya dışında ilk kez görev yapacak olan Cesare Prandelli G.Saray'da beklentileri karşılayabilir mi?
A.Ç: Prandelli başarılı olur mu bilmiyorum ama hissettiğim bir şey var. Prandelli insan olarak çok samimi, çok iyi, naif ve komplekssiz bir kişilik. Bu tip yabancı hocalar oyuncular ve camiayla çok sıcak ilişkiler kurabilirler. Üstelik Prandelli'de ego problemi de yok. Bunlar avantaj. Ama hoca olarak ne katkı verebilir bunu ilerleyen haftalarda daha rahat söyleriz.
E.T: Bunun için falına bakmak lazım.
Ö.Ü:Kulüp takımı çalıştırmakla milli takım çalıştırmak arasında ciddi fark var. Ülkeye gelen çok önemli kariyere sahip yabancı antrenörlerin birçoğu başarılı olamadılar. Çünkü dünyadaki alışılmış futbolcu disiplini bizde olmuyor. Onun için şu anda Prandelli konusunda yorum yapmak sağlıklı olmaz.
G.B: Aldığımız duyumlar Prandelli'nin oyuncu grubuyla çok iyi ilişkiler kurduğu yönünde. Öyle egosu yüksek, burnu havada bir görüntü vermiyor. Bu yolu yarılamasını sağlar. Mancini'ye paralel bir futbol oynatacak gibi. Sorun rakiplerde ve Türkiye şartlarına uyumda yaşanır. Bu safhayı kısa sürede geçerse problemleri çözer geçemezse kendisi problem olur.
M.T: Bu sezon öncesi geçmiş yıllara kıyasla gözlerden uzak bir G.Saray var. Şu an için kendini ifade anlamında kamuoyu Prandelli'yle pek karşılaşmadı. O yüzden hala acabalar var. G.Saray'ın enteresan bir dönemde olduğunu da söyleyebiliriz.
İ.G:Beklenti şampiyonluk, yani 4. yıldız. Fakat kolay değil. Geçen yıl herkes tarafından şampiyon adaylarının en güçlüsü olarak görülen takım sezon içerisinde kimsenin beklemediği olaylar sonucunda şampiyonluk yarışının çok gerisinde kaldı. Prandelli yeni bir teknik adam. Süper Lig'in tanımadığından ötürü sorunlar yaşayabileceği gerçeği var. Ligin ilk 8 haftasında takımın ortaya koyacağı performans bu soruya daha sağlıklı bir yanıt vermemiz açısından önemlidir.
F.D: Prandelli'nin İtalya dışında ilk kez çalışacak olması handikap. Türk futbolunun o sert yüzünü henüz görmedi. Mancini'ye göre daha sıcakkanlı ve iletişimi yüksek biri. Bunu avantaja dönüştürebilir. Ancak G.Saray'da yabancı kontenjan sorunu, stoper sorunu gibi hala çözümlenmemiş sorunlar var.
ELDEKİ FORVETLER G.SARAY'A YETMEZ
Takımın şu ana kadarki performansını dikkate alınca G.Saray'ın forvet transferine ihtiyacı var mı?
A.Ç:
Milli Takım'ın birkaç atak oyuncusu G.Saray'da. Burak, Umut ve kısmen Olcan. Bence G.Saray'ın forvete ihtiyacı yok.
E.T: Kesinlikle var. Bunu net olarak görebiliyoruz.
L.T: G.Saray'da transfer komitesi kadro mühendisliğinde sınıfta kaldı. Kulüp maddi olarak yıprandı. Umut- Burak ikilisiyle 4 kulvarda gidemezsiniz. Doğanın kanununa aykırı. G.Saray mutlaka forvet almalı. Gelecek golcü de altını çiziyorum, Drogba ve Elmander yapısında olmalı. Transferi scout ekibine bırakırsanız devre arası trajedisini yaşarsınız. 35 yaşındaki Drogba'yı getirme becerisi gösterenlerin Jardel tipi Cardozo'yu Drogba'dan daha genç Demba Ba'yı tespit edememelerine akıl erdiremiyorum. İyi futbolcular istatistikle değil izlenerek futbolu bilenler tarafından tespit edilir.
Ö.Ü:Var. Burak'ın önemli özellikleri var ama günümüz futbolunun istediği santrfor tiplemesinde değil.
G.B: Kesinlikle var. Burak Yılmaz'ın geçen seneki Şampiyonlar Ligi performansı sıfır gol. Türkiye'de de takımı veya skoru sırtlayacak bir performansı olmadı. Keza Umut Bulut da öyle. Ekstra bir golcü bulmak zorundalar.
M.T: İlk defa, sezon öncesi olarak G.Saray hakkında çok fazla stabil bilgiye sahip değiliz. Bence kesinlikle santrfora ihtiyacı var G.Saray'ın. Almış olmak için alınmaz. Çünkü geçen sezon öyle devre arası transferleri izledik ki G.Saray'ın buna dönüp bakarak ibret alması gerekiyor.
İ.G: Kesinlikle var. Geçen yıl Drogba gibi karşı takımı (her ne kadar performansı üst düzeyde olmasa da) kariyeriyle rahatsız eden bir oyuncusu vardı.
Zengin-yoksul filmi G.Saray'da

LEVENT TÜZEMEN:

Fatih Terim ve Mancini döneminde başkan Ünal Aysal transfer konusunda çok cömert davrandı. Sneijder ve Drogba gibi çilekler alındı. Prandelli zengin ve yoksul filmindeki yoksulları oynuyor. Flaş isim olarak sadece Olcan alındı. Prandelli'ye transferde haksızlık yapıldı. Ancak İtalyan hoca adam gibi adam. Prandelli, daha önce yaşanan başarıların temeline inip Florya'da Mancini'nin yok ettiği aile ortamını yeniden inşa etti. Futbolcularla arasında ciddi bir sevgi-saygı bağı oluşturdu. Galatasaray'da ilk günden itibaren kadro istikrarı adına iskeleti kurdu, ayağa yerden isabetli pas oynama anlayışını oturtmaya özen gösterdi. Galatasaraylı futbolcular Prandelli'yi çok seviyor, güven duyuyor. Galatasaray takım olarak birlikte hareket ediyor. Prandelli, başkan Aysal'dan sadece bir stoper ve golcü istedi. Bu golcüyü de tarif ederken Drogba örneğini verdi. Ayağa isabetli pas yapma sistemi adına savunmaya da topu oyuna isabetli sokabilecek bir stopere ihtiyacı olduğunu söyledi. Başkan Aysal bir stoper ve bir golcüyü lige yetiştirmeli.
Sahadakiler sıradanlaştırıldı
RIDVAN DİLMEN:

Prandelli'nin çok iyi bir CV'si var. Altını çizelim, İtalya Milli Takımı'nın teknik direktörü geliyor. Honduras veya Kenya falan değil. Bekleyip göreceğiz. Oyun içerisindeki taktik anlayışını, takımının fiziki kapasitesinı, oyun içinde oyuncu tercihlerini, taktiksel değişikliklerini göreceğiz ve yorum yapacağız. Bunun için 7-8 maç yapması lazım. Ama şu an takımı üstünde pozitif etkisi görülüyor. Her şeyi yapan onlar olsa da ülkemizde teknik direktör ve oyuncular sıradanlaştırıldı maalesef. Teknik direktörlük ve oyunculuk hafife alındı. Yöneticilerin, başkanların demeç fırtınaları ise devam ediyor. İşler kötü gittiği zaman Prandelli, Mancini, Ersun, Aykut, Bilic Ertuğrul Sağlam konuşuluyor. Hakemlerin işi de bu sene kolay değil. Yıldız savaşları hakemleri baskı altında tutacak. Zekeriya ağabeyin de işi kolay değil. Biraz da kendi zorlaştırıyor. Bir başkan kendisini aramış ve o da suratına kapatmış. Eğer 4 büyüklerden birinin başkanına yaptıysa bilmem!

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.