Çarşamba 04.03.2015 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 05.03.2015 00:27

Mersin İdman Yurdu - Fenerbahçe maçı özeti ve golleri izle (Fener kupayı kayıpsız geçti)

Fenerbahçe, Mersin virajını rahatlıkla geçti. İşte 3 golün olduğu Fener Mersin maçının ayrıntıları, özeti, golleri, skoru, sonucu ve golleri videosu ile geniş özet olarak tüm detayları burada.

Süper Lig'de oynayacağı derbi öncesi Mersin'e konuk olan F.Bahçe, kupa virajını hasarsız döndü. Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Mersin İdmanyurdu'na konuk olan Fenerbahçe, Akdeniz deplasmanından 2-1 galip ayrıldı. İlk yarının genelinde oyun üstünlüğü elinde olan Sarı Kanarya, aradığı golleri ilk yarının son anlarında buldu. 44'te Diego'nun harika aşırtma golüyle 1-0 öne geçen Fenerbahçe, 45'te Sow'un kafa golüyle soyunma odasına 2-0 önde girdi. İkinci yarıda ise daha hırslı bir Mersin vardı. Ev sahibi ekip 74'te Welliton'la ümitlense de 90 dakikada F.Bahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Fenerbahçe, 7 Nisan'da Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak olan rövanş maçı öncesi önemli bir avantaj yakaladı.

MAÇTAN DAKİKALAR
Maç sonrası: Mücadele Fenerbahçe'nin 2-1-lik üstünlüğüyle sona eriyor.
90. Dakika: Fenerbahçe'de Bekir İrtegün, rakibi Welliton Soares'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
88. Dakika: Sol kanatta rakibinden topu çalan Michal Kadlec topu uzunca bir süre sürüyor ve son çizgiye inerek ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Ancak bu noktada hiç bir arkadaşı bulunmuyor ve savunmada Mehmet Taş gelen topu kafa ile kalecisi Nikolay Mihaylov'a doğru indiriyor.
88. Dakika: Sol kanatta rakibinden topu çalan Michal Kadlec topu uzunca bir süre sürüyor ve son çizgiye inerek ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Ancak bu noktada hiç bir arkadaşı bulunmuyor ve savunmada Mehmet Taş gelen topu kafa ile kalecisi Nikolay Mihaylov'a doğru indiriyor.
85. Dakika: Müsabakada son dakikalara girilirken ev sahibi Mersin İdman Yurdu rakip yarı alanda baskısını devam ettiriyor.
83. Dakika: Fenerbahçe mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Sol çaprazdan ceza sahasına hareketlenen Michal Kadlec, Webo ile duvar pası yaparak ceza sahasına giriyor. Kalecinin açıldığını farkeden Kadlec son çizgiye inmeden pasını altıpas çizgisi gerisindeki Raul Meireles'e gönderiyor. Meireles bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.
82. Dakika: Sol çaprazda topla buluşan Michal Kadlec ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Dirk Kuyt kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
80. Dakika: Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Tita ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.
75. Dakika: Mersin İdman Yurdu cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Abdul Khalili oyundan alınırken yerine Mehmet Taş oyuna dahil oluyor.
74. Dakika: GOOOLL!! Mersin İdman Yurdu, Welliton Soares ile farkı bire indiriyor. Sol kanatta topla buluşan Tita, rakibi Serdar Kesimal'i geçerek son çizgiye inmeden pasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Welliton Soares yerden tek vuruşunu yapıyor ve kaleci Volkan'ın yanından topu filelerle buluşturuyor.
71. Dakika: Ceza sahası sağ çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Tita ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.
68. Dakika: Mersin İdman Yurdu cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ricardo Pedriel oyundan alınırken yerine Prejuce Nakoulma oyuna dahil oluyor.
67. Dakika: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.
64. Dakika: Ceza sahası sol tarafı son çizgiye yakın bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Tita ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Savunmadan seken topu altıpas sağ çaprazında kontrol eden Ricardo Pedriel dönerek vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.
62. Dakika: Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken konuk ekip Fenerbahçe'nin topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.
60. Dakika: Fenerbahçe cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Diego ve Sow oyundan alınırken yerlerine Raul Meireles ve Dirk Kuyt oyuna dahil oluyor.
58. Dakika: Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Moussa Sow, takım arkadaşı Webo ile duvar pası yaparak ceza sahasına giriyor. Kaleci ile karşı karşıya pozisyonda Sow vuruşunu yapıyor ancak kaleci Nikolay Mihaylov gole izin vermiyor.
56. Dakika: Mersin İdman Yurdu cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oktay Delibalta oyundan alınırken yerine Güven Varol oyuna dahil oluyor.
54. Dakika: Sol kanatta topla buluşan Moussa Sow pasını ceza yayı sol çaprazındaki Mehmet Topuz'a gönderiyor. Mehmet gelen topa gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.
52. Dakika: Ev sahibi Mersin İdman Yurdu bu dakikalarda tüm hatları ile rakip yarı alanda bulunuyor.
49. Dakika: İkinci yarının ilk dakikalarında karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.
46. Dakika: Müsabakanın ikinci yarısı Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başlıyor.
İLK YARIDAN DAKİKALAR
45. Dakika: Hakem Yunus Yıldırım ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.
45. Dakika: GOOOLL!! Fenerbahçe, Moussa Sow ile farkı ikiye çıkartıyor. Diego'nun pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Webo bekletmeden ortasını sağ direk hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Moussa Sow kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.
44. Dakika: GOOOLLL!! Fenerbahçe, Diego'nun golü ile öne geçiyor. Mehmet Topuz'un havadan pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Diego kalecinin açıldığını farkederek aşırtma vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.
41. Dakika: Kaleci Volkan ileri uca doğru uzun oynuyor. Ceza sahası içine düşen topa Webo hareketleniyor ancak hakem Yunus Yıldırım, Webo'nun rakibi Mitrovic'i geçmek isterken faul yaptığını işaret ediyor.
38. Dakika: Konuk ekip Fenerbahçe kısa paslarla rakip yarı alanda organize olmaya çalışıyor.
35. Dakika: Ceza yayı gerisinde topla buluşan Ricardo Pedriel vuruşunu yapıyor ancak sol köşeye doğru giden bu topa kaleci Volkan müdahale ediyor ve gole izin vermiyor.
35. Dakika: Ceza sahası sol çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Tita ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak kaleci Volkan çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.
34. Dakika: Fenerbahçe'de Serdar Kesimal, rakibi Tita'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
33. Dakika: Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Pierre Webo yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Nikolay Mihaylov uzanıyor ve bu topu kontrol ediyor.
32. Dakika: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken konuk ekip Fenerbahçe'nin topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.
30. Dakika: Kullanılan serbest vuruşta Diego ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak kaleci Nikolay Mihaylov bu topu yumrukları ile uzaklaştırıyor.
29. Dakika: Mersin İdman Yurdu'nda Serkan Yanık, rakibi Sow'a yaptığı müdahale sonrasında sarı kart görüyor. Fenerbahçe ceza sahası sol tarafından serbest vuruş kullanacak.
28. Dakika: Bu dakikalarda yapılan karşılıklı faullerle mücadele sık sık duruyor.
26. Dakika: Ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Tita doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Volkan doğru yer tutuyor ve bu topu tek hamlede kontrol ediyor.
24. Dakika: Sol kanattan gelişen Mersin İdman Yurdu atağında Serol son çizgiye inerek topu altıpas sol çaprazına doğru çeviriyor. Bu noktaya hareketlenen Bruno Alves rakibinden önce topa müdahale ediyor ve tehlikeyi önlüyor.
21. Dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.
19. Dakika: Mersinli futbolseverlerin takımlarına olan destekleri yoğun bir şekilde devam ediyor.
16. Dakika: Topla birlikte ceza yayına hareketlenen Selçuk Şahin yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Nikolay Mihaylov üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.
15. Dakika: Oyunun bu bölümünde karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.
12. Dakika: Sağ kanattan gelişen atakta Serkan Yanık'ın pası ile topla buluşan Welliton Soares sağ çaprazdan ceza sahasına girerek ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Oktay Delibalta yükseliyor ve kafa vuruşuınu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
11. Dakika: Hızlı gelişen Mersin İdman Yurdu atağında Abdul Khalili'nin ara pasına hareketlenen Welliton Soares ceza sahası içi sağ çaprazından yerden vuruyor ancak kaleci Volkan Demirel gole izin vermiyor.
10. Dakika: Abdul Khalili'nin pası ile Welliton Soares ceza yayı sağ çaprazında topla buluşuyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.
7. Dakika: Konuk ekip Fenerbahçe bu dakikalarda kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.
4. Dakika: Ev sahibi Mersin İdman Yurdu kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.
2. Dakika: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Diego'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Mehmet Topuz yerden pasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma araya giriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
1. Dakika: Hakem Yunus Yıldırım'ın düdüğü ile maça Mersin İdman Yurdu başlıyor.
C Grubu'nu 6 maçta 2'şer galibiyet, beraberlik, mağlubiyet ve 8 puanla ikinci sırada tamamlayan Mersin İdmanyurdu son 16 turunda Kardemir Karabükspor'u 4-2 yenip çeyrek finalist olmuştu.
Fenerbahçe, Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında bu akşam Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda karşılaşıyor. Elbette Sarı-Lacivertli camianın büyük kısmının aklı, pazar günü Süper Lig'de oynanacak Galatasaray derbisinde. Ancak ondan önce Mersin'le bugün saat 20.30'da oynanacak kupa mücadelesi de önem taşıyor. sarı lacivertliler, 2. maç öncesinde avantaj peşinde. ev sahibi ekip de kupada yarı finale yükselmenin hesapları yapıyor.
MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Mersin İdmanyurdu ile yaptığı maça yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktı.
Teknik direktör İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de, zirve yarışındaki rakibi Galatasaray ile oynayacakları maç öncesinde as oyuncularının büyük bir bölümünü dinlendirdi. Kartal, sahada, Volkan Demirel, Bekir İrtegün, Sow, Webo, Diego Ribas, Uygar Mert Zeybek, Selçuk Şahin, Bruno Alves, Kadlec, Mehmet Topuz ve Serdar Kesimal ilk 11'i ile yer aldı.
Fenerbahçe'de Dirk Kuyt, Raul Meireles, Ramazan Civelek, Caner Koca, Erten Ersu, Mehdi Akgül ve Savaş Polat yedek kulübesinde oturdu.
Bu arada, kaleci Volkan Demirel 4 maçlık cezasının bitiminin ardından formasına kavuştu.
WEBO İLK 11'DE
Emenike'nin yokluğunda Webo ilk 11'de forma giydi.
Webo, maç öncesinde Mersinli taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
MERSİN EKİBİNDE 4 EKSİK
Mersin İdmanyurdun'da sakatlıkları süren Servet Çetin, Serkan Balcı, Adem Güven ve Sadiku maç kadrosunda yer almadı.
Kırmızı-lacivertliler, Fenerbahçe karşısında sahaya, Mihaylov, Serkan Yanık, Efe Özarslan, Mitrovic, Serol Demirhan, Murat Ceylan, Khalili, Oktay Delibalta, Pedriel, Tita ve Wellinton ilk 11'i ile çıktı.
TRİBÜNLER DOLDU
Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndaki karşılaşmaya taraftarların ilgisi yüksek oldu.
Ev sahibi ekip taraftarları tribünlerin büyük bir bölümünü doldururken, Fenerbahçeli taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi. Sarı-lacivertliler, maç öncesi oyuncuları tribüne çağırarak sevgi gösterisinde bulundu.
ÖZGECAN ASLAN UNUTULMADI
Taraftarlar, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı marşlarıyla andı.
"Özgecan tribünü" şeklinde bağıran kırmızı-lacivertli taraftarlara, Fenerbahçeli taraftarlar da alkışlarla destek verdi.
YEŞİLAY PANKARTI
Mersin İdmanyurdu futbolcuları, 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle sahaya "Bağımlılıklara pas vermeyin" yazılı pankartla çıktı.
MERSİN İDMANYURDU-FENERBAHÇE
STAT: Tevfik Sırrı Gür
SAAT: 20.30
HAKEM: Yunus Yıldırım
MERSİN İDMANYURDU: Mikhalyov, Serkan, Mitroviç, Efe Halil, Şenol, Serkan, Murat, Khalili, Tita, Oktay, Pedriel, Wellinton
FENERBAHÇE: Volkan, Serdar, Alves, Bekir, Kadlec, Mehmet Topuz, Selçuk, Diego, Uygar, Webo, Sow

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.