Perşembe 12.03.2015 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 12.03.2015 23:10

İşte Club Brugge Beşiktaş özeti ve golleri (İstanbul'da görüşürüz)

Club Brugge Beşiktaş maçı az önce sona erdi. 3 Golün olduğu maçta gülen taraf Brugge oldu. İşte Brugge Beşiktaş maçı özeti, golleri ve önemli anları. Geniş özet ve tüm detaylar sabah.com.tr'de.

Beşiktaş çeyrek final yolunda avantajı kaçırdı. Kara Kartal, Club Brugge deplasmanında Gökhan Töre ile öne geçti, ancak yaptığı basit hataların kurbanı oldu, turu Olimpiyat'a bıraktı. Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda Club Brugge'e 2-1 mağlup oldu.


Siyah-beyazlı takım sahaya sakatlıkları devam eden Jose Sosa, Atiba Hutchinson, İsmail Köybaşı ve Alexander Milosevic'ten yoksun çıkarken, Club Brugge'de ise Victor Vazquez ve Björn Engels aynı sebeple oynamadı. Jan Breydel Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında rakip takımın tempo yapmasına izin vermeyen siyah beyazlılar, bir-iki duran top dışında kalesinde önemli tehlikeler görmedi. Hücumda çoğalmakta zorlanan temsilcimiz ilk yarıda önemli bir tehlike yaratamadı ve ilk 45 dakika golsüz sona erdi.
İkinci yarıya siyah beyazlılar golle başladı. Sağdan ceza sahasına giren Gökhan'ın rakiplerinden kurtulup açısını düzelttikten sonra sağ köşeden topu ağlara gönderdi. Ve Türkiye gol diye ayağa kalktı. Golden sonra rakip kalede Demba Ba ile tehlikeler yaratan Kara Kartal fişi çekme fırsatı tepti. 62. dakikada Brugge skoru eşitledi. 78. dakikada ceza sahası sol köşesine gönderilen pası kontrol eden Gedoz, Serdar ile girdiği mücadelede yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Refaelov, yerden bir vuruşla sağ köşeden topu filelere gönderdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş karşılaşmayı 2-1 kaybetti.
Bu maçın rövanşı önümüzdeki hafta İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Rövanş maçı, Beşiktaş'ın kuruluş tarihi olan 1903 yılını hatırlatan 19.03'te (19 Mart) oynanacak.
BRUGGE 2 - 1 BEŞİKTAŞ
MAÇTAN DAKİKALAR
90+2. Dakika: Kornerden gelen top ceza sahasına gelmiyor. Felipe Gedoz (Club Brugge) kısa pas olarak kullanmaya karar veriyor.
90+2. Dakika: Ceza sahasına gelen güzel pası kontrol eden Tuur Dierckx (Club Brugge) harika bir dokunuş yapıyor. Şut çekmek için kendisine boşluk bulan oyuncu topu yerden kalenin ortasına doğru gönderiyor. Ancak top defans oyuncularının olağanüstü çabası ile uzaklaştırılıyor. Hakem düdüğünü çalıyor, Club Brugge köşe vuruşunu kullanacak.
90+1. Dakika: Demba Ba (Beşiktaş) tarafından çekilen adrese teslim şut savunma oyuncusu tarafından engelleniyor.
90+1. Dakika: Uzatma olarak en az 3 dakika daha oynanacak.
90+1. Dakika: Lior Refaelov (Club Brugge) ceza sahası içinden bir kafa vuruşu yapıyor, ancak oyuncu tam istediği vuruşu yapamıyor ve top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.
90+1. Dakika: Felipe Gedoz (Club Brugge) korneri kısa pas yaparak kullanıyor.
90. Dakika: Mamadou Obbi Oulare (Club Brugge) sıyrılmaya çalışıyor, ancak rakip oyuncu engel oluyor. Club Brugge korner kazanıyor.
90. Dakika: Felipe Gedoz (Club Brugge) önemli bir fırsattan yararlanamıyor ve ceza sahasının kenarında bulduğu boşlukta sol alt köşeye gönderdiği topu kaleci akıl dolu bir kurtarışla çıkartıyor!
90. Dakika: Lior Refaelov (Club Brugge) verdiği paslarla tempoyu düşürüyor ve böylece takımının oyunu kontrol edebilmesini sağlıyor.
88. Dakika: Bu vuruş pek iyi bir sonuç vermedi. Kerim Koyunlu (Beşiktaş) ceza sahasının kenarından şansını deniyor, ancak sol alt köşeye yaptığı bu zayıf vuruşu kaleci Mathew Ryan (Club Brugge) çok kolay bir şekilde çıkartıyor.
88. Dakika: Mamadou Obbi Oulare (Club Brugge) ceza sahasına tehlikeli bir orta yapıyor, ancak Cenk Gönen (Beşiktaş) topu kontrol ediyor.
87. Dakika: Teknik direktör oyuncu değişikliğine gidiyor. Tom De Sutter (Club Brugge) oyundan çıkıyor, Tuur Dierckx (Club Brugge) yedek kulübesinden oyuna giriyor.
85. Dakika: Yaptığı sert hareketten dolayı Mamadou Obbi Oulare (Club Brugge) için sarı kart çıkıyor. Craig Thomson bu kararı tereddütsüz veriyor.
84. Dakika: Gokhan Tore (Beşiktaş) skoru değiştirmek için çok önemli bir fırsat yakaladı. Oyuncu kaleye doğru ilerledi ve uzak mesafeden çektiği şut ile topu üst direğin hemen altına doğru gönderdi, ancak kaleci bu şuta hazırlıklıydı ve olağanüstü bir kurtarış yaptı.
83. Dakika: Gokhan Tore (Beşiktaş) topun altına çok güzel bir şekilde girerek topu koşu yapan Demba Ba (Beşiktaş) ile buluşturuyor. Ancak oyuncunun kötü kontrolü sayesinde defans oyuncularından birisi topu kapmayı başarıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
83. Dakika: Oyuncu değişikliği. Mustafa Pektemek (Beşiktaş), Olcay Sahan (Beşiktaş) yerine oyuna giren oyuncu.
79. Dakika: Lior Refaelov (Club Brugge) soğukkanlılıkla kullandığı penaltıyı yerden isabetli bir vuruşla sağ direğin dibinden ağlara gönderiyor. Gol!
78. Dakika: Lior Refaelov (Club Brugge) penaltı vuruşunu kullanmak üzere!
78. Dakika: Serdar Kurtulus (Beşiktaş) topu almaya çalışırken rakibinin ayaklarına da vuruyor. Craig Thomson kurallara aykırı bu hareketten dolayı düdüğünü çalıyor. Penaltı kazanan Club Brugge büyük bir avantaj yakalıyor.
76. Dakika: Felipe Gedoz (Club Brugge) kaleye şutunu gönderiyor, ancak top farklı bir şekilde soldan dışarı gidiyor.
75. Dakika: Laurens De Bock (Club Brugge) oldukça yakın mesafeden kullandığı serbest vuruştan güzel bir vuruş yapıyor. Oyuncunun sağ alt köşeye gönderdiği topu güzel bir kurtarış yapan Cenk Gönen (Beşiktaş) çeliyor.
74. Dakika: Necip Uysal (Beşiktaş) rakibi formasından çekiyor ve Craig Thomson düdüğünü çalarak serbest vuruşa hükmediyor. Club Brugge serbest vuruş kazanıyor.
73. Dakika: Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Kerim Koyunlu (Beşiktaş) ofsayt tuzağına düşüyor.
73. Dakika: Oyundan çıkan Oguzhan Ozyakup (Beşiktaş) için maç sona erdi; yerine Kerim Koyunlu (Beşiktaş) oyuna giriyor.
70. Dakika: Felipe Gedoz (Club Brugge) serbest vuruştan yapılan ortada topla buluşuyor ve güzel bir şut çıkartıyor. Ancak vuruş yeterince isabetli olmuyor ve top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.
69. Dakika: Cenk Gönen (Beşiktaş), Cenk Gönen (Beşiktaş) için sarı kartını kullandı, yaptığı sert müdahaleden dolayı oyuncunun bu karara şaşırmaması gerek. Club Brugge serbest vuruş kullanacak.
68. Dakika: Laurens De Bock (Club Brugge) köşe vuruşundan ceza sahasına orta yapıyor, ancak rakip defans bu topu paniklemeden uzaklaştırıyor.
68. Dakika: Thomas Meunier (Club Brugge) ceza sahasına güzel bir orta daha yapıyor. Ancak rakip defans topu güvenli bölgeye doğru uzaklaştırıyor. Yardımcı hakemin kararı doğru ve Club Brugge köşe vuruşu kullanacak.
67. Dakika: Felipe Gedoz (Club Brugge) kısa kullandığı köşe vuruşuyla oyunu hızlandırmaya çalışıyor.
67. Dakika: Laurens De Bock (Club Brugge) ceza sahasına tehlike yaratacak cinsten bir orta yapıyor, ancak rakip defans araya giriyor. Hem orta hakem hem de yardımcı hakem köşe gönderini işaret ediyor. Club Brugge kornerden rakip kaleyi yoklamaya çalışacak.
67. Dakika: Felipe Gedoz (Club Brugge) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak hiçbir takım arkadaşını bulamıyor. Top defans tarafından tehlike bölgesinden uzaklaştırılıyor.
66. Dakika: Laurens De Bock (Club Brugge) serbest vuruşu kullanıyor,ancak ceza sahasına havadan gönderilen pas defans oyuncusu tarafından uzaklaştırılıyor. Top oyun alanını sınırlayan çizgileri geçti. Club Brugge köşe vuruşu kullanacak.
65. Dakika: Olcay Sahan (Beşiktaş) kayarak yaptığı müdahale ile rakibini düşürüyor. Craig Thomson oyunu durduruyor, ancak kart gösterebileceği bu pozisyonda sadece uyarı geliyor. Club Brugge takımı lehine serbest vuruş kararı verildi.
62. Dakika: Gol! Tom De Sutter (Club Brugge) ceza sahası içinde boşta kalan topa vuruşunu yapıyor ve yerden kalenin ortasına gönderdiği top kaleciyi geçiyor. Oyuncu bu vuruşuyla skoru 1:1 yapıyor.
61. Dakika: Oyuncu değişikliği zamanı geldi. Davy De Fauw (Club Brugge) için maç sona erdi; yerini Mamadou Obbi Oulare (Club Brugge) alacak.
61. Dakika: Lior Refaelov (Club Brugge) ceza sahasına orta yapıyor. Ancak, rakip defans topu uzaklaştırarak tehlikeyi engelliyor.
60. Dakika: Demba Ba (Beşiktaş) ceza sahası kenarında bir boşluk buluyor, ancak yaptığı vuruş üstten dışarı gidiyor.
60. Dakika: Demba Ba (Beşiktaş) iyi bir şut çıkartıyor, ancak top defans oyuncusuna çarpıyor. Kaleci için tehdit oluşturmayan bir şut daha.
58. Dakika: Demba Ba (Beşiktaş) uzak mesafeden topu kaleye gönderdi, ancak rakip defans topu uzaklaştırmayı başardı.
58. Dakika: Daniel Opare (Beşiktaş) oyunu devam ettiriyor.
56. Dakika: Yüzünden acı çektiği belli olan Daniel Opare (Beşiktaş), sağlık ekibinin müdahalesini istiyor. Oyuncunun sakatlığının ne kadar ciddi olduğunu henüz bilmiyoruz.
55. Dakika: Beşiktaş oyuncularından güzel paslaşma ve güzel bir organizasyon örneği; oyuncular kısa paslarla şut pozisyonu yakalamaya çalışıyor.
52. Dakika: Oguzhan Ozyakup (Beşiktaş) kornerden güzel bir orta yapamıyor. Top oyun alanını sınırlayan çizgilerin dışına çıkıyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve Club Brugge şimdi kale vuruşunu kullanacak.
51. Dakika: Demba Ba (Beşiktaş) isabetli bir pasla topu Oguzhan Ozyakup (Beşiktaş) ile buluşturuyor ve oyuncu pozisyonu bitirmeye çalışıyor, ancak etrafı birden defans oyuncuları ile sarılıyor ve topu kaybediyor. Şimdi Beşiktaş köşe vuruşu kullanacak.
49. Dakika: Timmy Simons (Club Brugge) rakip kaleciyi şaşırtmak istiyor, ancak uzak mesafeden çektiği şut farklı bir şekilde üstten dışarı gidince takım arkadaşları kendisine çok kızıyor.
46. Dakika: Gokhan Tore (Beşiktaş) harika bir bireysel koşu yapıyor, ceza sahası içinden çektiği şutla topu kalenin sağ tarafına gönderiyor ve kaleci Mathew Ryan (Club Brugge) topu ağlarında görüyor. Oyuncu bu vuruşla skoru 0:1 yapıyor.
46. Dakika: İkinci yarıda oyuncu değişikliği gerçekleşecek. Michel Preud'homme, Boli Bolingoli-Mbombo (Club Brugge) tarafından ortaya konan performanstan memnun kalmıyor. Felipe Gedoz (Club Brugge) oyuna giriyor.
46. Dakika: Devre arası sona erdi ve şimdi ikinci yarı başlıyor. Keyifli bir ikinci yarı bizleri bekliyor!
45+2. Dakika: Şu ana kadar her iki takımdan da vasat bir performans izledik. Seyirciler daha heyecan verici pozisyonlar bekliyor. Her iki takımın da üstünlüğü ele almak için çabaladığı oldukça dengeli bir oyun izliyoruz. Ev sahibi takım çok sayıda pas yaparak topa sahip olmaya çalışıyor. Aynı şey deplasman takımı için de geçerli.
45+2. Dakika: Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi.
45+2. Dakika: Laurens De Bock (Club Brugge) serbest vuruştan başarısız bir orta yapıyor ve defans oyuncularından birisi topu rahatlıkla uzaklaştırıyor.
45+1. Dakika: Ersan Gülüm (Beşiktaş) pek de önemli olmayan bir faul yapıyor ve rakibin atağını durduruyor. Hakem bir dahaki sefere sarı kart göstereceğini söyleyerek oyuncuyu uyarıyor. Club Brugge taç çizgisinin yakınlarından bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
45. Dakika: 1 dakikalık uzatma oynanacak.
45. Dakika: 0:1 – şu anda kaleyi bulan şut sayıları bu şekilde.
42. Dakika: Maçın hakemi Craig Thomson sert hareketinden dolayı Necip Uysal (Beşiktaş) için sarı kartını kullanıyor.
41. Dakika: Boli Bolingoli-Mbombo (Club Brugge) ceza sahasına orta yapıyor, ancak Cenk Gönen (Beşiktaş) çok yakınına gelen topu kontrol ediyor.
40. Dakika: Davy De Fauw (Club Brugge) topu kontrol ediyor ve rakibini geçmeye çalışıyor. Oyuncu rakibini geçiyor, ancak fakat bir faul yapıldığını tespit eden Craig Thomson oyunu durduruyor.
39. Dakika: Laurens De Bock (Club Brugge) köşe vuruşunu kullanacak.
39. Dakika: Laurens De Bock (Club Brugge) serbest vuruştan ceza sahasına orta yapıyor, ancak bu topla ilk buluşan defans oyuncusu oluyor. Club Brugge lehine köşe vuruşu kararı verildi. Orta hakem ve yardımcı hakem köşe gönderini işaret ediyor.
39. Dakika: Craig Thomson yaptığı sert müdahaleden dolayı sarı kartını Tolgay Arslan (Beşiktaş) için kullanıyor.
36. Dakika: Oguzhan Ozyakup (Beşiktaş) serbest vuruştan uzun bir top gönderiyor, ancak bu tehlikeli ortada kaleci Mathew Ryan (Club Brugge) araya giriyor.
36. Dakika: Ruud Vormer (Club Brugge) yaptığı müdahaleyle rakibini düşürüyor veCraig Thomson düdüğünü çalarak faulü belirliyor. Beşiktaş serbest vuruş kazandı.
34. Dakika: Davy De Fauw (Club Brugge) ceza sahasının kenarında seken topu kontrol ediyor ve yaptığı vuruşta top farklı bir şekilde soldan dışarı gidiyor.
34. Dakika: Laurens De Bock (Club Brugge) ceza sahasının dışından kullandığı serbest vuruşta takım arkadaşlarından birisini bulmaya çalışıyor. Kaleci ceza sahasındaki oyunculardan daha yükseğe çıkarak topu kontrol ediyor ve tehlike son buluyor.
33. Dakika: Ersan Gülüm (Beşiktaş) soğukkanlılığını kaybediyor ve sert bir müdahalede bulunuyor, doğal olarak hakem Craig Thomson düdüğünü çalıyor. Club Brugge frikik kullanacak. Kaleye doğrudan şut çekerek sonuç almanın oldukça zor olduğu bir pozisyon.
31. Dakika: Oguzhan Ozyakup (Beşiktaş) elle oynadı, fakat pozisyon çok ciddi olmayıp oyunun gidişatını etkilemediğinden hakem sarı kartını kullanmadı.
29. Dakika: Oguzhan Ozyakup (Beşiktaş) tarafından kullanılan tehlikeli köşe vuruşunda topu defans oyuncuları uzaklaştırıyor.
29. Dakika: Gokhan Tore (Beşiktaş) ceza sahasına yaptığı güzel pasla takım arkadaşlarından birisini bulmaya çalışıyor, ancak defans oyuncusu güzel bir reaksiyonla araya giriyor. Hakem köşe vuruşunu işaret ediyor, Beşiktaş bu vuruşu kullanacak.
27. Dakika: Önemli bir pozisyon. Demba Ba (Beşiktaş) hücumdayken faul yapıyor. Craig Thomson pozisyonu yakından görüyor ve düdüğünü çalıyor. Demba Ba (Beşiktaş) itiraz ediyor, ancak hakemin kararı değişmeyecek.
26. Dakika: Laurens De Bock (Club Brugge) tarafından top serbest vuruştan ceza alanına gönderiliyor. Ancak, dikkatli defans tarafından top uzaklaştırılıyor.
25. Dakika: Tolgay Arslan (Beşiktaş) basit bir faul yapıyor. Craig Thomson düdüğünü çalıyor. Club Brugge taç çizgisine çok yakın bir yerden serbest vuruş kullanacak.
24. Dakika: Rakip defans topa sahip oluyor ve Lior Refaelov (Club Brugge) tarafından havadan yapılan ortadan doğan tehlikeyi geçiştiriyor.
23. Dakika: Club Brugge kısa paslar yaparak topa sahip oluyor ve rakip defansı açarak gol pozisyonu yakalamaya çalışıyorlar.
20. Dakika: Oguzhan Ozyakup (Beşiktaş) köşe vuruşundan iyi bir orta yapamadı. Top oyun alanını sınırlayan çizgilerin dışına çıkıyor.
20. Dakika: Gokhan Tore (Beşiktaş) kendisine müdahale etmek isteyen oyuncuları birer birer geçiyor, ancak rakip oyunculardan birisi sonunda yerinde bir müdahaleyle topu uzaklaştırıyor. Top oyun alanını terk ediyor ve yardımcı hakem köşe gönderini işaret ediyor. Beşiktaş korneri kullanacak olan taraf.
20. Dakika: Lior Refaelov (Club Brugge) topu alıyor ve serbest vuruş için işaret edilen noktaya koyuyor. Tom De Sutter (Club Brugge) hareketlendiğinde yardımcı hakem çoktan bayrağını kaldırmıştı bile.
18. Dakika: Craig Thomson düdüğünü çaloyor, Tolgay Arslan (Beşiktaş) faul yapıyor. Club Brugge frikik kullanacak.
16. Dakika: Bu faul kartı hak ediyor! Hakem Craig Thomson hareketi yapan Tom De Sutter (Club Brugge) için sarı kartını gösterdi.
14. Dakika: Oguzhan Ozyakup (Beşiktaş) ceza sahasına kanattan sert bir orta yapıyor, ancak defans oyuncusu araya giriyor.
13. Dakika: Gokhan Tore (Beşiktaş) güzel bir bireysel koşu yapıyor, ancak rakip oyuncu onu engelliyor ve şans yakalayamıyor. Top oyun alanını terk ediyor. Beşiktaş köşe vuruşu kullanacak.
13. Dakika: Gol! Hayır, bir dakika... Tom De Sutter (Club Brugge) tarafından ağlara gönderilen top faulden dolayı gol değeri kazanmadı.
12. Dakika: Korner kararı veriliyor. Laurens De Bock (Club Brugge) yapacağı ortayla takım arkadaşlarına pozisyon yaratmaya çalışacak.
12. Dakika: Lior Refaelov (Club Brugge) kaleye doğru ilerliyor, ancak defans oyuncusu hızlı bir şekilde geri dönerek müdahalede bulunuyor. Top oyun alanını sınırlayan çizgileri terk etti. Club Brugge köşe vuruşundan golü bulmaya çalışacak.
10. Dakika: Brandon Mechele (Club Brugge) sahayı baştan başa kat eden bir pas gönderiyor, ancak topu gönderdiği yerde topu alıp kaleye gönderecek kimse yok.
7. Dakika: Oguzhan Ozyakup (Beşiktaş) ceza sahasına orta yapıyor ve bir takım arkadaşını bulmaya çalışıyor, ancak defans oyuncuları tehlikenin büyümesini engelliyor.
6. Dakika: Ceza sahasını dolduran oyuncular köşe vuruşundan yapılacak ortayı bekliyor, ancak Oguzhan Ozyakup (Beşiktaş) bu vuruşu kısa pas olarak kullanıyor.
6. Dakika: Gokhan Tore (Beşiktaş) rakip oyuncuyu çalımlamak isterken rakip oyuncu topu uzaklaştırmayı başarıyor. Beşiktaş köşe vuruşundan bir gol şansı yakalıyor.
5. Dakika: Laurens De Bock (Club Brugge) takım arkadaşını topla buluşturmak için sahanın diğer tarafından uzun bir pas gönderiyor, ancak başarısız oluyor.
3. Dakika: Ersan Gülüm (Beşiktaş) güzel bir pasla topu Daniel Opare (Beşiktaş) ile buluşturuyor ve oyuncu kaleye ilerlemeye devam ediyor.
1. Dakika: Hakem düdüğünü çaldı ve karşılaşma başladı.
MAÇ ÖNCESİ
- Club Brugge'da Thomas Meunier ve Francisco Silva, Beşiktaş'ta ise Veli Kavlak bu karşılaşmada sarı kart görürse gelecek hafta oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek.
- Beşiktaş'ın en golcü ismi ise 32 resmi maçta 25 gol kaydeden Demba Ba. Senegalli golcü Avrupa Ligi'nde de 6 maçta 5 gol kaydetti. Gökhan Töre, Avrupa Ligi'nde forma giydiği 8 maçta 3 gol, 3 asist ile oynuyor. Olcay Şahan'ın da bu sezon 37 resmi maçta 7 golü bulunuyor.
- Belçika ekibinin bu sezon resmi maçlarda en çok gol atan ismi 30 maçta 11 golü bulunan Lior Refaelov. İsrailli golcü Avrupa Ligi maçlarında 5 gol kaydetti. Refaelov'un ardından takımın en çok gol atan ismi ise 25 resmi maçta 10 golü bulunan Tom De Sutter.
- Temsilcimiz Beşiktaş ise C Grubu'nu Tottenham'ın önünde lider bitirdikten sonra son 32 turunda Liverpool'u penaltılar ile eleyip ismini son 16 turuna yazdırmıştı.
- Bu sezon Avrupa kupasında oynadığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik elde eden Club Brugge bir önceki turda Danimarka temsilcisi Aalborg'u her 2 maçta da (3-1, 3-0) yenerek son 16 turuna kalmıştı.
- 29 haftası geride kalan Belçika Ligi'nde 58 puan toplayan Club Brugge en yakın rakibi Anderlecht'in 1 puan önünde ligde lider bulunuyor. Beşiktaş ise 23 hafta sonunda 51 puan topladığı Spor Toto Süper Lig'de 2. sırada bulunuyor.
- Beşiktaş ise Belçikta takımları ile daha önce 4 kez karşılaşırken bu maçların 2'sini kazandı, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
- Club Brugge toplamda Türk takımları ile 3 kez karşılaşırken bu maçlarda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.
- Club Brugge ile Beşiktaş, Avrupa kupalarında daha önce sadece 29 Kasım 2006 tarihinde karşı karşıya gelmiş ve İnönü Stadı'nda oynanan o müsabakayı Beşiktaş, İbrahim Akın ve Ricardinho'nun golleriyle 2-1 kazanmıştı.
- Beşiktaş bu karşılaşma ile birlikte Avrupa kupalarındaki 177. maçına çıkıyor. Siyah-beyazlı ekip daha önce oynadığı 176 maçtan 66'sını kazanıp, 34'ünde berabere kaldı, 76 müsabakada ise rakiplerine mağlup oldu. Avrupa arenasında rakip fileleri toplam 222 kez havalandıran "Kara Kartallar", kalesinde ise 248 gol gördü.
- Temsilcimiz Beşiktaş'ta ise sakatlıkları bulunan Atiba Hutchinson, Jose Sosa, İsmail Köybaşı ve Alexander Milosevic ile UEFA'ya verilen 25 kişilik listede yer almayan Tomas Sivok, Belçika'ya getirilmeyen oyuncular.
- Ev sahibi ekipte Jose Izquierdo Mena, Björn Engels ve Victor Vazquez sakatlıkları nedeniyle, ara transferde takıma dahil olan Stefano Denswil ve Claudemir De Souza da eski takımları ile bu sezon Avrupa kupası maçlarında forma giydiği için statü gereği forma giyemeyecek.
- UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, son 16 turu ilk maçında Club Brugge ile Jan Breydel Stadı'nda karşı karşıya geliyor. Saat 20:00'da başlayacak müsabakayı İskoç hakem Craig Thomson yönetecek.

Brugge maçı öncesi Beşiktaş'a zemin şoku!
UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk karşılaşmasında Belçika'nın Club Brugge takımı ile deplasmanda karşılaşacak olan Beşiktaş, son antrenmanını maçın oynanacağı Jan Breydel Stadı'nda yaptı. Antrenmanı İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, Basketbol Şubesi Sorumlu Yöneticisi Hakan Özköse ve Futbol A Takımı'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mete Vardar da izledi.
Teknik direktör Slaven Biliç, yaklaşık 1 saat süren idmanda Club Brugge maçının taktiğini çalıştırdı. Biliç, taktik çalışmada sakatlıkları sebebiyle Belçika'ya getirilmeyen Atiba ve Sosa'nın yerine Necip ve Tolgay'ı ilk 11'de denedi.
JAN BREYDEL STADI'NIN ZEMİNİ ŞOK ETKİSİ YARATTI
Bu arada maçın oynanacağı Jan Breydel Stadı'nın zemini takımda şok etkisi yarattı. Antrenman için sahaya çıkan futbolcular zeminin haline kendi aralarında tepki göstediler.
Sahanın büyük bir bölümündeki yıpranmalar ve özellikle kale önlerindeki büyük yamalar dikkat çekti.

İŞTE İLK 11'LER:
BRUGGE: Ryan, De Fauw, Duarte, Meunier, De Bock, Mechele, Bolingoli-Mbombo, Simons, Refaelov, Vormer, De Sutter
BEŞİKTAŞ: Cenk, Serdar, Necip, Ersan, Opare, Veli, Tolgay, Oğuzhan, Gökhan, Olcay, Demba Ba
MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Belçika'nın Club Brugge takımına konuk olduğu maçı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izledi.
Maçtan önce Brüksel'de temaslarda bulunan Kılıç, akşam ise karşılaşmanın oynandığı Brugge kentine geçti. Jan Breydel Stadı'nda Belçika Futbol Federasyonu Başkanı François de Keersmaecker ile görüşen Kılıç, daha sonra şeref tribününde maçı izledi.
Brugge'deki maçı Bakan Kılıç'ın yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da takip etti. Demirören, uzun bir aradan sonra ilk kez başkanlığını da yaptığı Beşiktaş'ın bir maçını stattan izledi.
BEŞİKTAŞ'TA 4 EKSİK
Siyah-beyazlı takım sahaya sakatlıkları devam eden Jose Sosa, Atiba Hutchinson, İsmail Köybaşı ve Alexander Milosevic'ten yoksun çıkarken, Club Brugge'de ise Victor Vazquez ve Björn Engels aynı sebeple oynamadı.
Belçika temsilcisinde ayrıca Claudemir ve Stefano Denswil de bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde başka takımlarda oynadıkları için karşılaşmada forma giyemedi.
Club Brugge'de sarı kart sınırındaki Thomas Meunier ve Francisco Silva bu maçta kart görmeleri halinde İstanbul'daki rövanşta oynayamayacak. Beşiktaş'ta ise Veli Kavlak sarı kart cezası sınırında bulunuyor.
Club Brugge, bu sezon UEFA'da yenilgi yüzü görmedi
UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon Dinamo Moskova ve Milan ile birlikte yenilmeyen üç takımdan biri Club Brugge, aynı zamanda turnuvanın şimdiye kadar en az gol yiyen ekibi durumunda.
Avrupa Ligi'nde grup maçlarında şimdiye kadar 3 gol yiyen Belçika temsilcisi, siyah-beyazlılarla daha önce 2006 yılında eşleşmişti. İki takımın 9 yıl önce statü gereği tek maç üzerinden oynadığı karşılaşmayı Beşiktaş 2-1 kazandı.
Siyah-beyazlılar, bugüne kadar Belçika takımlarıyla toplam 4 maça çıktı. Bu maçlardan 2'sini kazanan, 2'sinde de sahadan beraberlikle ayrılan "Kara Kartallar" 6 gol atıp, kalesinde 2 gol gördü.
19 AVRUPA KULÜBÜNÜN OYUNCU İZLEME KOMİTESİ MAÇI TAKİP ETTİ
Siyah-beyazlıların Club Brugge ile yaptığı maça, Avrupa'nın farklı kulüplerine ait futbolcu izleme komiteleri büyük ilgi gösterdi.
Club Brugge, Jan Breydel Stadı'ndaki maçı Avrupa'nın 19 farklı kulübünün futbolcu izleme komitesinin takip ettiğini açıkladı.
Belçika'daki maçı, Almanya'dan Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Schalke 04, Hannover 96, Stuttgart ve Wolfsburg, Fransa'dan Paris Saint-Germain, İtalya'dan Inter, İngiltere'den Aston Villa, Everton, Southampton ve West Ham United, Hollanda'dan PSV ve Twente, Belçika'dan Anderlecht, Mechelen, Oud-Heverlee Leuven ve Sint-Truiden, Çek Cumhuriyeti'nden ise Ostrava'nın temsilcilerinin izlediği belirtildi.
"IRKÇILIĞA HAYIR" PANKARTI
Belçika liginde ve Avrupa'da bu sezon gösterdiği performansla dikkati çeken Club Brugge, seyircisi önünde oynadığı maça üzerinde "Irkçılığa Hayır" (No To Racism) yazılı formalarla çıktı.
Irkçı hareketlerde bulunanlara kendi girişimleriyle stadyuma giriş yasağı uygulayan ilk Belçika ekibi olan Club Brugge, UEFA'nın ırkçılık karşıtı projesini desteklemek için bu formayı tercih etti.
Club Brugge Genel Menejeri Vincent Mannaert maçtan önce yaptığı açıklamada, hangi düzeyde olursa olsun futbolda ırkçılığın yeri olmaması gerektiğine işaret ederek, "Belçika'nın en popüler kulübü olarak ırkçılığa karşı sıfır toleransa öncülük ediyoruz. Irkçılık suçu işleyenlere kendi inisiyatifimizle stadyuma giriş yasağı uygulayan ilk Belçika kulübü olduk. Bu formalarla da taahhüdümüzü Avrupa düzeyinde ortaya koyduk" dedi.
GURBETÇİLER BEŞİKTAŞ'I YALNIZ BIRAKMADI
Beşiktaş'ı Avrupa'da yaşayan Türk taraftarlar da yalnız bırakmadı.
Belçika'nın yanı sıra Almanya ve Fransa gibi ülkelerden gelen çok sayıda Türk taraftar, maçtan önce Brugge'de takımlarına destek vermeye çalıştı. Beşiktaşlı taraftarlar için ayrılan biletler günler öncesinden tükenirken, bazı taraftarlar karaborsada bilet arayışına girdi.
Belçika polisi, maç dolayısıyla Brugge'de stada giden yollarda ve stat çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.