Salı 17.03.2015 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 18.03.2015 01:03

Atletico Madrid – Bayer Leverkusen özeti ve golleri (Geniş-özet)

Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid Leverkusen, çeyrek finale çıkmak için karşılaştı. Atletico Madrid Leverkusen özeti, golleri, skoru, sonucu, maç öncesi ve maç sonrası tüm gelişmeler geniş özet olarak sabah.com.tr'de.

90 dakika ve uzatmaları Atletico'nun 1-0'lık üstünlüğüyle geçildiği maçta Arda ve arkadaşları penaltılar sonunda turladı! Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Atletico Madrid, deplasmanda 1-0 kaybettiği Leverkusen'i penaltılar sonunda eleyerek çeyrek finale yükseldi.
Maça çok hızlı giren Atletico Madrid, ilk düdükten itibaren etkili olan taraftı. Arda Turan ve arkadaşlarının aradığı gol ise 27. dakikada geldi. Mario Suarez'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta savunmaya çarpan top Leverkusen ağlarıyla buluşunca Atletico, ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
İkinci yarıda da vites düşürmeyen ev sahibi ekip, 2. gol için yüklenmeye devam etti. Atletico, özellikle son dakikalarda Arda'nın da etkili oyunuyla tur golüne yaklaşsa da 90 dakika 1-0 sona erdi ve maç uzatmalara gitti.
Ancak uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca maçta penaltılara gidildi.
Seri penaltı atışlarını Atletico Madrid, 3-2 kazanınca çeyrek finale yükselen taraf oldu. Öte yandan Leverkusen'de penaltı kaçıran isimlerden ikisi de Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu oldu.
ATLETİCO MADRİD: 1 - 0 : BAYER LEVERKUSEN (PENALTILARLA 3-2)

121. Dakika: Ve maçın sonucu artık belli. Maç sona erdi.
121. Dakika: Stefan Kießling (Leverkusen) penaltıdan yararlanamıyor! Oyuncunun başarısız vuruşunda top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.
121. Dakika: Fernando Torres (Atl. Madrid) sağ direğin içine doğru yerden yaptığı güzel vuruşla penaltıyı gole çeviriyor.
121. Dakika: Gonzalo Castro (Leverkusen) penaltı vuruşunda top sol direğin içine gönderiyor. Güzel bir gol!
121. Dakika: Koke (Atl. Madrid) penaltı vuruşunu kullanıyor. Oyuncu topu sol alt köşeye gönderiyor, ancak kaleci Bernd Leno (Leverkusen) hiçbir yere hareketlenmiyor ve kolay bir kurtarış yapıyor.
121. Dakika: Ömer Toprak (Leverkusen) penaltıdan yararlanamıyor! Oyuncunun başarısız vuruşunda top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.
121. Dakika: Mario Suarez (Atl. Madrid) sağ direğin iç tarafına soğukkanlılıkla gönderdiği isabetli şutla penaltıyı gole çeviriyor. Güzel bir gol!
121. Dakika: Simon Rolfes (Leverkusen) soğukkanlılığını koruyor ve sağ üst köşeye gönderdiği falsolu topla penaltıyı gole çeviriyor! Harika bir vuruş!
121. Dakika: Antoine Griezmann (Atl. Madrid) penaltıdan harika bir vuruş yapıyor. Oyuncu topu isabetli bir şekilde sağ üst köşeye göndererek kaleciye hiç şans tanımıyor.
121. Dakika: Hakan Calhanoglu (Leverkusen) önemli bir gol fırsatından yararlanamıyor! Oyuncu penaltıdan topu yerden kalenin ortasına gönderiyor, ancak kaleci Jan Oblak (Atl. Madrid) bu şutu kolayca çıkartıyor.
121. Dakika: Raul Garcia (Atl. Madrid) penaltıdan yakaladığı çok önemli gol fırsatından yararlanamıyor. Oyuncunun farklı bir şekilde üstten dışarı giden şutunda top tribünlere gidiyor.
121. Dakika: Penaltılar az sonra başlayacak. Sadece oyuncular değil, seyirciler de heyecandan yerlerinde duramıyor. İşte bu oyuncuların soğukkanlılığını kesinlikle kaybetmemesi gereken bir an.
120+1. Dakika: Uzatmalarda da maçın kazananı belli olmadı. Şimdi penaltılara geçilecek.
119. Dakika: Fernando Torres (Atl. Madrid) çelme takarak pek hoş olmayan bir hareket yapıyor. Nicola Rizzoli düdüğünü çalarak böyle bir harekete tolerans göstermeyeceğini belirtiyor.
116. Dakika: Fernando Torres (Atl. Madrid) defans oyuncularından daha yukarı sıçrıyor ve sert bir kafa vuruşuyla topu sağ alt köşeye gönderiyor, ancak bu vuruşa hazırlıklı olan kaleci Bernd Leno (Leverkusen) uzanarak bu topu çıkartıyor.
114. Dakika: Fernando Torres (Atl. Madrid) penaltı noktası yakınlarında bir boşluk yakalıyor ve serbest vuruştan gelen topu kontrol ediyor. Oyuncunun yaptığı isabetsiz kafa vuruşunda top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.
113. Dakika: Koke (Atl. Madrid) serbest vuruş kullanacak.
113. Dakika: Yaptığı sert hareketten dolayı Kyriakos Papadopoulos (Leverkusen) için sarı kart çıkıyor. Nicola Rizzoli bu kararı tereddütsüz veriyor. Atl. Madrid bir serbest vuruş kazanıyor.
111. Dakika: Simon Rolfes (Leverkusen) bir boşluk yakalıyor ve tam 40 metre mesafeden muhteşem bir şut çıkartıyor. Ancak, oyuncunun bu harika vuruşunda top çok az farkla soldan dışarı gidiyor.
110. Dakika: Orta hakem Nicola Rizzoli için bu pozisyonda verilecek karar çok açık. Bu davranışa tahammül göstermenin imkanı yok. Fernando Torres (Atl. Madrid) kırmızı kartı görüyor.
108. Dakika: Koke (Atl. Madrid) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak hiçbir takım arkadaşını bulamıyor. Top defans tarafından tehlike bölgesinden uzaklaştırılıyor.
108. Dakika: Antoine Griezmann (Atl. Madrid) köşe vuruşunda yapılan ortaya kafa vurdu, ancak top rakip defans tarafından uzaklaştırıldı. Yardımcı hakemin kararı doğru ve Atl. Madrid köşe vuruşu kullanacak.
108. Dakika: Koke (Atl. Madrid) köşe vuruşundan ceza sahasına orta yapacak.
107. Dakika: Bernd Leno (Leverkusen) zamanında bir reaksiyonla Raul Garcia (Atl. Madrid) tarafından çekilen şutu çıkartıyor. Oyuncu kendisine gönderilen topu kontrol ettikten sonra sağ direğe vuruşunu yapıyor, ancak kaleciyi geçemiyor.
106. Dakika: Uzatmaların ikinci yarısı için her şey hazır; ve ikinci uzatma devresi başladı.
105+1. Dakika: Uzatmaların ilk yarısı bitti, ancak heyecan henüz sona ermedi.
105+1. Dakika: Fernando Torres (Atl. Madrid) için iyi bir şans. Fakat hakem düdüğünü çaldı ve Fernando Torres (Atl. Madrid) için ofsayt kararı verdi.
104. Dakika: Roger Schmidt planlanmamış bir değişiklik yapıyor ve sakatlanan Lars Bender (Leverkusen) yerine Kyriakos Papadopoulos (Leverkusen) oyuna giriyor.
103. Dakika: Lars Bender (Leverkusen) sağlık ekibinden yardım istiyor.
102. Dakika: Stefan Kießling (Leverkusen) oyun kurallarını çiğnediğinden dolayı sarı kartla cezalandırılıyor.
101. Dakika: Raul Garcia (Atl. Madrid) uzak mesafeden şutunu çekiyor, ancak farklı bir şekilde üstten dışarı giden top karşısında kalecinin kaygılanmasına gerek kalmıyor.
100. Dakika: Juanfran (Atl. Madrid) ortayı yapıyor ve Antoine Griezmann (Atl. Madrid) ceza sahası içinde topla buluşuyor, ancak defans oyuncularından birisi araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.
99. Dakika: Ciddi bir sakatlığı olmayan Raul Garcia (Atl. Madrid) oyuna yeniden dahil oluyor.
96. Dakika: Raul Garcia (Atl. Madrid) çok sert bir müdahaleye maruz kalmışa benziyor. Oyuna devam edip edemeyeceğini göreceğiz.
95. Dakika: Stefan Kießling (Leverkusen) ceza sahası kenarında kendisine gönderilen pasta topu kontrol ettikten sonra topu sol alt köşeye gönderiyor. Kaleci yerden uzanarak bu şutu engelliyor.
93. Dakika: Nicola Rizzoli, Emir Spahic (Leverkusen) tarafından yapılan sert müdahaleyi görüyor ve düdüğünü çalarak oyunu durduruyor.
91. Dakika: Normal sürenin sonuna kazanan çıkmadı, şimdi uzatmalara gideceğiz. Uzatmalar başlıyor.
İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
90+5. Dakika: İkinci yarı sona erdi, ancak kazanan hala belli değil.
90+2. Dakika: Mario Suarez (Atl. Madrid) rakip defans oyuncuları arasından en yükseğe sıçrayarak köşe vuruşunda topla buluşarak kafa vuruşuyla kaleciyi geçmeye çalışıyor, ancak bu vuruş isabetsiz oluyor ve top farklı bir şekilde soldan dışarı çıkıyor.
90+2. Dakika: Koke (Atl. Madrid) oyunu köşe vuruşuyla yeniden başlatacak.
90+1. Dakika: Fernando Torres (Atl. Madrid) topu ceza sahası içindeki arkadaşlarıyla buluşturamıyor ve pas rakip tarafından engelleniyor. Atl. Madrid köşe vuruşu kazanıyor. Rakip takım bir tehlikeyle daha karşı karşıya.
90. Dakika: Normal sürenin sonuna 4 dk. eklenecek.
90. Dakika: Koke (Atl. Madrid) serbest vuruştan tehlike yaratacak bir orta yapıyor, ancak defans oyuncusu yerine bir müdahaleyle tehlikeyi savuşturuyor.
89. Dakika: Wendell (Leverkusen) rakibini düşürdüğü için sarı kartı görüyor. Hakem Nicola Rizzoli tarafından verilen karar açık seçik ortada. Atl. Madrid serbest vuruş kazandı.
88. Dakika: Jesus Gamez (Atl. Madrid) ceza sahasına orta yapıyor, ancak Bernd Leno (Leverkusen) çok yakınına gelen topu kontrol ediyor.
88. Dakika: Jesus Gamez (Atl. Madrid) sıyrılmaya çalışıyor, ancak rakip oyuncu engel oluyor.
86. Dakika: Karim Bellarabi (Leverkusen) ceza sahasına isabetli bir orta yapamıyor.
84. Dakika: Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor. Fernando Torres (Atl. Madrid) ofsayta düşen oyuncu.
83. Dakika: Oyuncu değişikliği. Mario Mandzukic (Atl. Madrid) sahayı terk ederken yerini Fernando Torres (Atl. Madrid) alıyor.
83. Dakika: Raul Garcia (Atl. Madrid) sakatlığa sebebiyet verebilecek bu pozisyonun ardından oyuna devam ediyor.
83. Dakika: Takım arkadaşının isabetli pasıyla topla buluşan Stefan Kießling (Leverkusen) güzel bir dokunuşla uzak mesafeden kaleciyi yokluyor. Ancak top kaleyi bulmuyor ve büyük farkla sağdan dışarı gidiyor.
81. Dakika: Yüzünden acı çektiği belli olan Raul Garcia (Atl. Madrid), sağlık ekibinin müdahalesini istiyor. Oyuncunun sakatlığının ne kadar ciddi olduğunu henüz bilmiyoruz.
80. Dakika: Arda Turan (Atl. Madrid) ceza sahası çizgisinde kendisine gönderilen pası kontrol ediyor, ancak yeterince sert bir vuruş yapamıyor ve kaleci Bernd Leno (Leverkusen) bu pozisyonda zorlanmıyor.
79. Dakika: Yardımcı hakem ofysatı işaret ediyor ve orta hakem ona uyuyor. Arda Turan (Atl. Madrid) ofysata yakalanan isim.
79. Dakika: Antoine Griezmann (Atl. Madrid) ceza sahası içinde pası kontrol ediyor ve kaleye oldukça tehlikeli bir vuruş yapıyor, ancak araya girip topu engelleyen defans oyuncusu gol kutlamalarına engel oluyor. Kalecinin bu topu çıkartıp çıkartamayacağını söylemek çok zor.
78. Dakika: Hakan Calhanoglu (Leverkusen) hakemin sabrını deniyor ve hakem Nicola Rizzoli daha önceki sert müdahaleden dolayı sarı kartını gösteriyor.
77. Dakika: Oyuncu değişikliği yapıldı. Heung-Min Son (Leverkusen) oyundan çıktı, Simon Rolfes (Leverkusen) oyuna girdi.
75. Dakika: Mario Suarez (Atl. Madrid) kuralları ihlal ederek sarı kartı görüyor.
75. Dakika: Antoine Griezmann (Atl. Madrid) ceza sahası dışından yaptığı pasta takım arkadaşını bulmaya çalışıyor, ancak rakip defans hızlı bir reaksiyon gösteriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
74. Dakika: Koke (Atl. Madrid) uzun mesafeli serbest vuruştan havadan yaptığı orta ile takım arkadaşlarından birisini bulmaya çalışıyor. Ancak oyuncunun kötü vuruşunda top farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
74. Dakika: Maç izleyen seyirci sayısı 50100.
74. Dakika: Nicola Rizzoli düdüğünü çalıyor. Lars Bender (Leverkusen) yaptığı tehlikeli müdahale ile faul yapıyor.
72. Dakika: Jesus Gamez (Atl. Madrid), Jesus Gamez (Atl. Madrid) için sarı kartını kullandı, yaptığı sert müdahaleden dolayı oyuncunun bu karara şaşırmaması gerek.
72. Dakika: Roberto Hilbert (Leverkusen) tarafından yapılan elle müdahale futbol oyun kurallarının dışında ve hakem elle oynamaya hükmediyor.
71. Dakika: Koke (Atl. Madrid) orta mesafeli bir serbest vuruş kullanıyor. Oyuncunun tüm çabasına rağmen vuruş farklı bir şekilde sağdan dışarı gidiyor.
70. Dakika: Ömer Toprak (Leverkusen) rakip oyunculardan birisini formasından çekti ve Nicola Rizzoli düdüğünü çalarak faulü belirledi.
69. Dakika: Oyuncu değişikliği. Stefan Kießling (Leverkusen), Josip Drmić (Leverkusen) yerine oyuna giren oyuncu.
69. Dakika: Emir Spahic (Leverkusen) küçük bir sakatlık geçiriyor, ancak oyuna devam edebilecekmiş gibi görünüyor.
69. Dakika: Arda Turan (Atl. Madrid) ceza sahası içerisinde bir boşluk buluyor ve kaleye şutunu gönderiyor, ancak top üstten dışarı gidiyor.
68. Dakika: Hakan Calhanoglu (Leverkusen) serbest vuruştan uzun bir top gönderiyor, ancak bu tehlikeli ortada kaleci Jan Oblak (Atl. Madrid) araya giriyor.
68. Dakika: Mario Suarez (Atl. Madrid) rakibinden topu almak için aşırı güç kullanıyor. Nicola Rizzoli bunu görüyor ve tereddütsüz bir şekilde düdüğünü çalıyor.
67. Dakika: Yüzünden acı çektiği belli olan Emir Spahic (Leverkusen), sağlık ekibinin müdahalesini istiyor. Oyuncunun sakatlığının ne kadar ciddi olduğunu henüz bilmiyoruz.
65. Dakika: Ömer Toprak (Leverkusen) sarı kart görüyor ve oyuncu maçın geri kalanında daha dikkatli olmak zorunda.
64. Dakika: Josip Drmić (Leverkusen) için bayrak kalkıyor. Hakem düdüğünü çalarak ofsaytı belirliyor.
63. Dakika: Antoine Griezmann (Atl. Madrid) kayarak yaptığı müdahaleyle rakip oyuncunun ayağındaki topu alıyor, ancak hakem düdüğünü çalarak faulü tespit ediyor.
61. Dakika: Bu maçta şu ana kadar kullanılan köşe vuruş sayıları – 8:2.
60. Dakika: Hakan Calhanoglu (Leverkusen) serbest vuruştan uzun bir top gönderiyor, ancak bu tehlikeli ortada kaleci Jan Oblak (Atl. Madrid) araya giriyor.
60. Dakika: Arda Turan (Atl. Madrid) rakibinden topu almak için çok sert bir hareket yapıyor ve Nicola Rizzoli düdüğünü çalıyor.
59. Dakika: Antoine Griezmann (Atl. Madrid) güzel bir bireysel koşu yapıyor, ancak rakip oyuncu onu engelliyor ve şans yakalayamıyor.
58. Dakika: Karim Bellarabi (Leverkusen) takım arkadaşının isabetli pasında topla buluşuyor ve şut için yeterli bir boşluk buluyor. Ancak dikkatli kaleci sol üst köşeye doğru giden bu uzun mesafeli şutu çıkartıyor.
58. Dakika: Koke (Atl. Madrid) tarafından kullanılan köşe vuruşunda kaleci Bernd Leno (Leverkusen) araya giriyor.
57. Dakika: Jesus Gamez (Atl. Madrid) tam teknik direktörlerin takımında görmek istediği tipte bir oyuncu. Jesus Gamez (Atl. Madrid) kullandığı uzun mesafeli taç atışlarıyla topu ceza sahasına gönderiyor ve tehlikeli pozisyonlar yaratıyor. Hakem köşe vuruşunu işaret ediyor, Atl. Madrid bu vuruşu kullanacak.
56. Dakika: Hakan Calhanoglu (Leverkusen) açıkça belli olacak şekilde kendisini yere attı.
55. Dakika: Koke (Atl. Madrid) köşe vuruşundan kötü bir orta yapıyor ve kaleci Bernd Leno (Leverkusen) topu pek zorlanmadan alıyor.
55. Dakika: Koke (Atl. Madrid) ileri doğru bir pas gönderiyor, ancak defans oyuncuları araya giriyor. Atl. Madrid köşe vuruşu kazandı.
52. Dakika: Hakan Calhanoglu (Leverkusen) rakibi ile giriştiği top kapma mücadelesinde faul yapıyor.
51. Dakika: Antoine Griezmann (Atl. Madrid) rakip ceza sahasına agresif bir şekilde giriyor ve faul yapıyor. Pozisyona çok yakı olan hakem düdüğünü çalıyor.
50. Dakika: Roberto Hilbert (Leverkusen) yaptığı hareketin kurallara aykırı olduğunu biliyor olmalı. Oyuncunun yaptığı bu dikkatsiz müdahalenin ardından Nicola Rizzoli düdüğünü çalıyor.
50. Dakika: Hakan Calhanoglu (Leverkusen) önemli bir gol pozisyonu yakalıyor. Oyuncu yakaladığı boşlukta uzak mesafeden şansını deniyor ve yaptığı vuruşla topu kalenin ortasına doğru gönderiyor. Oyuncunun güzel vuruşunu kaleci Jan Oblak (Atl. Madrid) harika bir kurtarışla çıkartıyor!
48. Dakika: Güzel bir defans örneği. Raul Garcia (Atl. Madrid) gönderdiği pasla topu ceza sahası içindeki Antoine Griezmann (Atl. Madrid) ile buluşturmaya çalışıyor, ancak defans oyuncusu araya giriyor.
47. Dakika: Arda Turan (Atl. Madrid) ceza sahasına bir orta yapıyor, ancak Bernd Leno (Leverkusen) kalesinden çıkarak topu alıyor.
47. Dakika: Mario Mandzukic (Atl. Madrid) ceza sahasına yaptığı güzel ortada takım arkadaşlarından birisine kafa vuruşu yapması için pozisyon hazırlamak istiyor. Ancak rakip defans forvet oyuncularından daha yükseğe sıçrıyor ve tehlikeyi engelliyor.
46. Dakika: Teknik direktör devre arasında bir oyuncu değişikliği yapmaya karar veriyor. Raul Garcia (Atl. Madrid) oyuna girerken Cani (Atl. Madrid) oyundan çıkıyor.
46. Dakika: Hakem düdüğü ile ikinci yarı başladı.
İLK YARIDAN DAKİKALAR

45+5. Dakika: Şu ana kadar pek heyecanlı pozisyon olmayan bir maç izledik, ancak ikinci yarıda önümüzde daha uzun bir süre var. Oldukça dengeli geçen ilk yarıda herhangi bir takımın üstünlüğünden bahsedemeyiz. Ev sahibi takımın oyuncuları rakiplerini sürekli baskı altında tutmaya çalışıyor. Buna rağmen deplasman takımı oyuncuları çok sayıda pas yaparak topa sahip olmaya çalışıyor.
45+5. Dakika: Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi.
45+4. Dakika: Leverkusen forması giyen oyuncular arasındaki muhteşem uyum dikkat çekiyor. Oyuncular uzun paslarla oyunun yönünü değiştiriyor ve birebir paslarla göz dolduruyor. Harika bir ekip çalışması.
45+3. Dakika: Mario Mandzukic (Atl. Madrid) ufak bir sakatlık geçiriyor, ancak maça devam edeceğe benziyor.
45+1. Dakika: Oyun durdu ve Mario Mandzukic (Atl. Madrid) sağlık ekibinden yardım istiyor.
45. Dakika: 4 ek süre uzatma olarak oynanacak.
45. Dakika: Wendell (Leverkusen) ve Hakan Calhanoglu (Leverkusen) arasında güzel bir paslaşma gerçekleşiyor, ancak oyunu iyi okuyan kaleci Jan Oblak (Atl. Madrid) topu uzaklaştırıyor ve atak son buluyor.
45. Dakika: Roberto Hilbert (Leverkusen) bir orta yapıyor, ancak herhangi bir tehlike oluşturamıyor.
44. Dakika: Josip Drmić (Leverkusen) ceza sahasına tehlike yaratacak bir orta yapıyor, ancak defans oyuncularından birisi topu kazanıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
43. Dakika: Karim Bellarabi (Leverkusen) oyundan çıkmasını gerektirecek kadar ciddi bir sakatlık yaşamıyor. Oyuncu şimdi oyun alanına döndü.
42. Dakika: Gördüğümüz kadarıyla Arda Turan (Atl. Madrid) elle oynadı.
41. Dakika: Karim Bellarabi (Leverkusen) için şanssız bir an. Az sonra oyuncunun sakatlığının ne kadar ciddi olduğunu öğreneceğiz.
39. Dakika: Miranda (Atl. Madrid) güzel bir zamanlamayla köşe vuruşunda topla buluşuyor. Oyuncunun penaltı noktası civarından yaptığı vuruş başarısız oluyor ve top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.
39. Dakika: Koke (Atl. Madrid) ceza sahasına orta yapmak üzere topu köşe gönderinin yanına yerleştiriyor.
38. Dakika: Mario Suarez (Atl. Madrid) seken topu ceza sahasının kenarından kaleye gönderiyor. Ancak top kalenin önünü kapatan defans oyuncularının arasından kaleyi bulmuyor. Hakem düdüğünü çalıyor, Atl. Madrid köşe vuruşunu kullanacak.
37. Dakika: Nicola Rizzoli oyunu durduruyor. Ömer Toprak (Leverkusen) bir taktik faul yapıyor. Serbest vuruş. Atl. Madrid topu rakip kaleye doğru ilerletmeye çalışacak.
36. Dakika: Bernd Leno (Leverkusen) yükselerek Koke (Atl. Madrid) tarafından kullanılan kornerden gelen topu alıyor.
35. Dakika: Koke (Atl. Madrid) güzel bir köşe vuruşu kullanıyor, ancak defans oyuncularından birisi önce davranıyor ve tehlikeyi savuşturuyor. Atl. Madrid lehine köşe vuruşu kararı verildi. Orta hakem ve yardımcı hakem köşe gönderini işaret ediyor.
35. Dakika: Antoine Griezmann (Atl. Madrid) tarafından ceza sahasının çizgisinden kullanılan serbest vuruşta kalecinin endişelenmesine gerek yok, çünkü oyuncunun vuruşunda top barajdan geri geliyor. Atl. Madrid köşe vuruşu kullanacak.
34. Dakika: Emir Spahic (Leverkusen) tehlikeli bir müdahalede buluuyor. Nicola Rizzoli düdüğünü çalarak faulü veriyor. Atl. Madrid serbest vuruş kazandı. Doğrudan kaleye şut çekmeye müsait bir pozisyon.
33. Dakika: Heung-Min Son (Leverkusen) rakibini çekiyor. Hakem oyunu hemen durdurarak faulü veriyor.
32. Dakika: Mario Mandzukic (Atl. Madrid) için bayrak kalkıyor. Oyuncu defansın arkasına sarkıyor, ancak bunu biraz erken yapınca ofsayta düşüyor.
31. Dakika: Arda Turan (Atl. Madrid) gönderdiği ara pas ile topu Mario Mandzukic (Atl. Madrid) ile buluşturamıyor ve defans oyuncularından birisi akıl dolu bir reaksiyonla araya giriyor. Pas biraz daha erken gönderilseydi Mario Mandzukic (Atl. Madrid) önemli bir pozisyon yakalayabilirdi.
30. Dakika: Oyuncu bu sarı kartı hak etti. Jose Maria Gimenez (Atl. Madrid) tarafından yapılan hareket oldukça sertti ve Nicola Rizzoli sarı kartı göstermekte tereddüt etmedi.
27. Dakika: Top ağlarda! Mario Suarez (Atl. Madrid) ceza sahasının kenarından şansını deniyor ve rakibe çarpan top karşısında kaleci Bernd Leno (Leverkusen) kontrpiyede kalınca top ağlarla buluşuyor. Skor 1:0 oluyor.
27. Dakika: Koke (Atl. Madrid) duran toptan ceza sahasına orta yapıyor, ancak top uzaklaştırılıyor.
26. Dakika: Emir Spahic (Leverkusen) yaptığı bu sert müdahalenin ardından sarı karttan başka bir şey beklememesi gerekir. Ve evet, sarı kart çıkıyor. Nicola Rizzoli kartı tereddütsüz gösteriyor. Atl. Madrid serbest vuruş kullanacak.
26. Dakika: Emir Spahic (Leverkusen) sarı kart görüyor. Hakem bu gibi pozisyonlara hiç müsamaha göstermiyor.
23. Dakika: Miguel Angel Moya (Atl. Madrid) sakatlıktan dolayı oyundan çıkıyor. Diego Simeone oyuncu değişikliği yapıyor ve Jan Oblak (Atl. Madrid) oyuna alıyor.
20. Dakika: Miguel Angel Moya (Atl. Madrid) sağlık ekibinden yardım istiyor.
20. Dakika: Heung-Min Son (Leverkusen) ceza sahasına bir pas göndermeyi deniyor, ancak buna hazırlıklı olan Miguel Angel Moya (Atl. Madrid) harika bir reaksiyonla topa sahip oluyor.
19. Dakika: Gonzalo Castro (Leverkusen) soğukkanlılığını korumalı, bu yaptıkları çok aşırı! Oyuncu sert bir şekilde rakibinden topu alıyor ve hakem Nicola Rizzoli düdüğünü çalarak faulü belirlemek zorunda kalıyor.
17. Dakika: Heung-Min Son (Leverkusen) seken topu ceza sahasının hemen dışında kontrol ediyor, ancak oyuncunun vuruşu defans oyuncusundan dönüyor.
16. Dakika: Hakan Calhanoglu (Leverkusen) tarafından kullanılan korner tehlikeyi kolayca uzaklaştıran rakip defans için bir sorun yaratmadı.
16. Dakika: Hakan Calhanoglu (Leverkusen) topu aradan gönderemiyor ve atak kesiliyor. Top kornere çıkıyor. Leverkusen köşe vuruşundan önemli bir fırsat yakalıyor.
16. Dakika: Koke (Atl. Madrid) kaleden uzakta kazanılan serbest vuruştan orta yapıyor, ancak kaleci topu kontrol ediyor.
15. Dakika: Ömer Toprak (Leverkusen) Altın Kuralı unutmuş gibi: "Başkalarına kendine davranılmasını istediğin gibi davran." Oyuncu sert bir müdahale yapıyor ve Nicola Rizzoli için bu pozisyonda faulü çalmaktan başka yapılacak bir şey yok. Atl. Madrid frikik kullanacak.
14. Dakika: Hakan Calhanoglu (Leverkusen) topu defans oyuncularının arasından göndermeye çalışıyor, ancak topu takım arkadaşlarıyla buluşturamıyor.
13. Dakika: Hakem düdüğünü çalıyor. Jose Maria Gimenez (Atl. Madrid) takımı ataktayken rakibine faul yapıyor.
12. Dakika: Koke (Atl. Madrid)kornerden bir orta yapıyor ancak hazırlıklı olan kaleci Bernd Leno (Leverkusen) topu uzaklaştırıyor.
12. Dakika: Antoine Griezmann (Atl. Madrid) rakip oyuncuyu çalımlamak isterken rakip oyuncu topu uzaklaştırmayı başarıyor. Yardımcı hakem köşe gönderini gösteriyor, Atl. Madrid köşe vuruşu kullanacak.
11. Dakika: Hakan Calhanoglu (Leverkusen) tarafından kullanılan köşe vuruşu defans oyuncusu tarafından kafayla ceza sahası dışına gönderiliyor.
10. Dakika: Karim Bellarabi (Leverkusen) ceza sahasının hemen dışından çok tehlikeli bir pozisyonda şutu çekiyor ancak topu defans oyuncusu engelliyor. Top oyun alanını sınırlayan çizgilerin dışına çıkıyor. Leverkusen köşe vuruşu kazanıyor.
7. Dakika: Önemli bir pozisyon. Josip Drmić (Leverkusen) hücumdayken faul yapıyor. Nicola Rizzoli pozisyonu yakından görüyor ve düdüğünü çalıyor. Josip Drmić (Leverkusen) itiraz ediyor, ancak hakemin kararı değişmeyecek.
7. Dakika: Heung-Min Son (Leverkusen) tarafından yapılan müdahale gereğinden sert oldu ve Nicola Rizzoli oyunu durdurarak serbest vuruş verdi.
6. Dakika: Koke (Atl. Madrid) köşe vuruşunu kullanıyor ve ceza sahasına orta yapıyor, ancak buna hazırlıklı olan rakip defans topu kolayca uzaklaştırıyor.
6. Dakika: Koke (Atl. Madrid) ceza sahasına tehlikeli bir orta yapıyor, ancak köşe vuruşunu savunmanın ilk adamı engelliyor. Atl. Madrid köşe vuruşu kullanacak.
5. Dakika: Leverkusen oyuncuları güzel paslar yapıyor ve atağı başlatmak için fırsat kovalıyor. Şimdi yaptıkları bir hatayla topu kaybediyorlar. Hem orta hakem hem de yardımcı hakem köşe gönderini işaret ediyor. Atl. Madrid kornerden rakip kaleyi yoklamaya çalışacak.
3. Dakika: Josip Drmić (Leverkusen) rakip oyuncuya çelme takıyor ve hakem Nicola Rizzoli faulü işaret ediyor.
1. Dakika: Arda Turan (Atl. Madrid) kaleye doğru ilerliyor, ancak defans oyuncusu hızlı bir şekilde geri dönerek müdahalede bulunuyor.
1. Dakika: Maçın ilk yarısı şimdi başlıyor.
TÜRKLERİN GECESİ
Milli oyuncularımız Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid ile yıldızı her geçen daha da parlayan ve dev kulüplerin yakından takip ettiği Hakan Çalhanoğlu ve başarılı savunmacı Ömer Toprak'ın takımı Bayer Leverkusen arasındaki mücadele Türkler'in gecesi sahne oluyor.
Almanya'daki ilk karşılaşmada Bayer Leverkusen, 87 dakika sahada kalan Hakan Çalhanoğlu'nun attığı golle karşılaşmayı 1-0 kazanmayı başarmıştı.
NASIL TUR ATLARLAR?
Almanya'da oynanan ilk maçı 1-0 kazanan Bayer Leverkusen, sahadan galibiyetle ayrılması, maçın berabere bitmesi ya da 1-0 dışındaki A.Madrid galibiyetlerinde (2-1, 3-2, 4-3 gibi) çeyrek finale yükselen takım olacak. Tüm 2 farklı Atletico Madrid galibiyetlerinde ise İspanyol temsilcisi bir üst tura yükselecek.
90 dakika 1-0 Atletico Madrid üstünlüğüyle sona ererse 15'er dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. 1-0'lık skor 120 dakika sonunda da bozulmazsa tur atlayan takımı seri penaltı atışları belirleyecek.
STAT: Stade Louis II
HAKEM: Svein Oddvar Moen
SAAT: 21:45
YAYIN: Smart Spor
MONACO: Subasic, Fabinho, Wallace, Abdennour, Kurzawa, Dirar, Toulalan, Kondogbia, Martial, Moutinho, Berbatov
TEKNİK DİREKTÖR: Leonardo Jardim
ARSENAL: Ospina, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Coquelin, Cazorla, Wellbeck, Sanchez, Mesut, Giroud
TEKNİK DİREKTÖR: Arsene Wenger

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.