Salı 17.03.2015 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 18.03.2015 00:50

Monaco Arsenal maçı özeti ve golleri (Geniş-özet)

Monaco Arsenal maçı sona erdi. Mesut Özilli Arsenal, Monaco karşısında istediğini alamadı. İşte Monaco Arsenal maçı özet ve golleri, skoru, sonucu önemli anları ve tüm detayları ile geniş özet olarak sabah.com.tr'de.

Mesut Özil ve arkadaşları, Fransa'da tura çok yaklaştı, ama son gülen Monaco oldu. Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Arsenal, evinde 3-1 kaybettiği Monaco'yu deplasmanda 2-0 yense de elenen taraf oldu.
Deplasman maça etkili başlayan Arsenal, ilk yarıda Monaco'yu adeta kendi yarı alanına hapsetti. Özellikle Mesut Özil'in uzaktan etkili şutlarıyla gole yaklaşan Arsenal'in aradığı gol 36'da Giroud'tan geldi. İlk yarı Arsenal'in 1-0'lık üstünlüğüyle geçilirken 2. yarıda da Topçular'ın akınları vardı. Beklenen gol 79'da gelirken, Walcott'un vuruşunda direkten dönen topa çok düzgün vuran Ramsey Arsenal'i 2-0 öne geçirdi. Tur için sadece 1 gole ihtiyacı kalan Topçular, bu dakikadan sonra Monaco kalesine akın akın geldi.
Ancak müthiş baskı golü getirmeyince maç 2-0 sona erdi. İlk maçı deplasmanda 3-1 kazanan Monaco, bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen taraf oldu.
MAÇTAN DAKİKALAR
90+5. Dakika: Hareket ve heyecanlı pozisyonlarla dolu olan bu karşılaşmada taraftarlar için sıkılacak zaman kalmadı. Deplasman takımı bugün sahada üstünlüğünü gösterdi. Ev sahibi takım defansa dayalı bir oyun oynarken, deplasman oyuncuları topu kaybettiklerinde hemen geri kazanmak için elinden geleni yaptılar.
90+5. Dakika: Maç bitti; bir başka karşılaşmada görüşmek üzere.
90+5. Dakika: Yannick Ferreira (Monaco) için bayrak kalkıyor. Oyuncu defansın arkasına sarkıyor, ancak bunu biraz erken yapınca ofsayta düşüyor.
90+5. Dakika: Kieran Gibbs (Arsenal) soğukkanlılığını kaybediyor ve sert bir müdahalede bulunuyor, doğal olarak hakem Svein Moen düdüğünü çalıyor.
90+4. Dakika: Aaron Ramsey (Arsenal) ceza sahasına orta yapıyor, ancak rakip defans tehlikeyi uzaklaştırıyor.
90+3. Dakika: Santi Cazorla (Arsenal) ceza sahasına orta yapıyor ve bir takım arkadaşını bulmaya çalışıyor, ancak defans oyuncuları tehlikenin büyümesini engelliyor.
90+1. Dakika: Kieran Gibbs (Arsenal) ceza sahasına tehlike yaratacak bir orta yapıyor, ancak defans oyuncularından birisi topu kazanıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
90. Dakika: 5 dakikalık uzatma oynanacak.
90. Dakika: Hector Bellerin (Arsenal) topu ceza sahasına doğru gönderiyor, ancak rakip defans oyuncularından birisi hızlı bir reaksiyonla topu uzaklaştırıyor.
88. Dakika: Alexis Sanchez (Arsenal) ceza sahasına orta yapıyor. Ancak, rakip defans topu uzaklaştırarak tehlikeyi engelliyor.
88. Dakika: Joao Moutinho (Monaco) güzel bir bireysel koşu yapıyor, ancak rakip oyuncu onu engelliyor ve şans yakalayamıyor.
86. Dakika: Oyuncu değişikliği. Elderson (Monaco), Nabil Dirar (Monaco) yerine sahadaki yerini alıyor.
86. Dakika: Toplam gol girişimleri: 3:14.
84. Dakika: Mesut Ozil (Arsenal) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak rakip defans topu rahatça uzaklaştırıyor.
83. Dakika: Mesut Ozil (Arsenal) serbest vuruşu kullanacak.
83. Dakika: Svein Moen düdüğünü çalıyor. Top yerine rakibinin ayağına vuran Joao Moutinho (Monaco) faul yapıyor. Serbest vuruşu Arsenal kullanacak.
83. Dakika: Alexis Sanchez (Arsenal) ceza sahasının içinde pozisyon alıyor ve serbest vuruştan gelen topa kafa vurmak için yükseliyor. Oyuncu kaleye doğru güzel bir kafa vuruşu yapıyor, ancak kaleci bu pozisyonda çok dikkatli. Kaleci harika bir kurtarış yapıyor.
83. Dakika: Yannick Ferreira (Monaco) oldukaç sert bir müdahale yapıyor ve hakem Svein Moen faul düdüğünü çalıyor.
83. Dakika: Oyuncu değişikliği. Kieran Gibbs (Arsenal) sahaya girerken Nacho Monreal (Arsenal) oyundan çıkıyor.
79. Dakika: Aaron Ramsey (Arsenal) ceza sahası içinde bir boşluk buldu, topu düzeltti ve yaptığı vuruşta top sol alt köşeden ağlara gidiyor.
79. Dakika: Theo Walcott (Arsenal) ceza sahası içinde güzel pasta topla buluşuyor ve kaleye şutunu gönderiyor. Top sağ direkten geri geliyor. Oyuncu için şanssız bir an.
77. Dakika: Nacho Monreal (Arsenal) ceza sahasına güzel bir orta yapmaya çalışıyor. Ancak rakip defans hazır bekliyor ve akıl dolu bir hamleyle tehlikeyi uzaklaştırıyor.
76. Dakika: Mesut Ozil (Arsenal) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak top defans oyuncularını arasına gidiyor ve top uzaklaştırılıyor.
76. Dakika: Olivier Giroud (Arsenal) rakip oyuncuyu çalımlamak isterken rakip oyuncu topu uzaklaştırmayı başarıyor. Yardımcı hakem köşe gönderini gösteriyor, Arsenal köşe vuruşu kullanacak.
75. Dakika: Santi Cazorla (Arsenal) duran toptan ceza sahasına orta yapıyor, ancak top uzaklaştırılıyor.
75. Dakika: Tavares Fabinho (Monaco) hiç tereddüt etmeden kayarak yaptığı müdahaleyle rakibini düşürüyor. Hakem Svein Moen sarı kart gösterebileceği bu pozisyonda sadece faul düdüğünü çalıyor. Arsenal lehine serbest vuruş kararı.
75. Dakika: Yannick Ferreira (Monaco) kötü bir zamanlamayla rakip defansın arkasına sarkmaya çalışıyor ve ofsayta düşüyor. Pozisyona yakın olan hakem kararını tereddütsüz veriyor.
73. Dakika: Santi Cazorla (Arsenal) biraz fazla sert bir müdahalede bulunuyor.
72. Dakika: Yannick Ferreira (Monaco) tarafından yapılan pasta top hiçbir takım arkadaşını bulmuyor.
72. Dakika: Teknik direktör oyuncu değişikliği yapmaya karar veriyor ve Danny Welbeck (Arsenal) çıkarken Theo Walcott (Arsenal) oyunda.
71. Dakika: Wallace (Monaco) rakip oyunculardan birisini formasından çekti ve Svein Moen düdüğünü çalarak faulü belirledi.
70. Dakika: Hakem oyuncu değişikliğini işaret ediyor. Dimitar Berbatov (Monaco) yerini Bernardo Silva (Monaco) adlı oyuncuya bırakıyor .
69. Dakika: Mesut Ozil (Arsenal) tarafından gönderilen uzun pas isabetsiz oluyor ve takım arkadaşına ulaşmıyor.
67. Dakika: Yannick Ferreira (Monaco) kendisine müdahale etmek isteyen oyuncuları birer birer geçiyor, ancak rakip oyunculardan birisi sonunda yerinde bir müdahaleyle topu uzaklaştırıyor.
66. Dakika: Alexis Sanchez (Arsenal) topu kalenin önüne doğru göndermeye çalışıyor, ancak rakip defans tehlikeyi uzaklaştırıyor.
65. Dakika: Hector Bellerin (Arsenal) ceza sahasına bir orta yapıyor, ancak Danijel Subasić (Monaco) kalesinden çıkarak topu alıyor.
64. Dakika: Mesut Ozil (Arsenal) topu ağlara göndermek istiyor, ancak top çok az farkla soldan dışarı gidiyor.
63. Dakika: İşte oyuncu değişikliği. Francis Coquelin (Arsenal) oyundan çıkarken, Arsene Wenger oyuna girecek olan Aaron Ramsey (Arsenal) yanında taktik veriyor.
62. Dakika: Joao Moutinho (Monaco) güzel bir orta yapıyor, ancak David Ospina (Arsenal) topu yumruklayarak uzaklaştırıyor.
60. Dakika: Teknik direktör oyuncu değişikliğine gidiyor ve Yannick Ferreira (Monaco), Anthony Martial (Monaco) yerine oyuna giriyor.
58. Dakika: Joao Moutinho (Monaco) ceza sahasında bir an boşta kalıyor ve bundan yararlanarak şutunu çekiyor, ancak oyuncunun bu şutu defans oyuncularından birisinin akıl dolu müdahalesiyle engelleniyor.
57. Dakika: Santi Cazorla (Arsenal) frikikten ceza alanına orta yapıyor, ancak defans tehlikeyi uzaklaştırıyor.
56. Dakika: Anthony Martial (Monaco) çok çirkin bir hareket yapıyor ve oyun kurallarını ihlal ediyor. Hakem bu pozisyonu görüyor ve hemen düdüğünü çalıyor. Arsenal serbest vuruş kullanacak.
56. Dakika: Nabil Dirar (Monaco) için iyi bir şans. Fakat hakem düdüğünü çaldı ve Nabil Dirar (Monaco) için ofsayt kararı verdi.
55. Dakika: Mesut Ozil (Arsenal) ceza sahasına tehlikeli bir orta yapıyor, ancak Danijel Subasić (Monaco) topu kontrol ediyor.
55. Dakika: Arsenal oyuncuları kendi aralarında kısa paslaşmalar yaparak topu ayaklarında tutuyor ve rakip defansı aşmak için doğru zamanı kolluyorlar.
54. Dakika: Mesut Ozil (Arsenal) köşe vuruşundan güzel bir orta yapıyor. Ancak defans topu uzaklaştırarak tehlikeyi savuşturuyor.
53. Dakika: Mesut Ozil (Arsenal) oldukça yakın mesafeden kullandığı serbest vuruştan güzel bir vuruş yapıyor. Oyuncunun üst direğin hemen altına gönderdiği topu güzel bir kurtarış yapan Danijel Subasić (Monaco) çeliyor. Hakem düdüğünü çalıyor, Arsenal köşe vuruşunu kullanacak.
52. Dakika: Bu faul kartı hak ediyor! Hakem Svein Moen hareketi yapan Geoffroy Kondogbia (Monaco) için sarı kartını gösterdi.
52. Dakika: Geoffroy Kondogbia (Monaco) rakibini düşürüyor. Pozisyonu açıkça gören Svein Moen düdüğünü çalarak faulü belirliyor. Arsenal serbest vuruş kazandı. Doğrudan kaleye şut çekmeye müsait bir pozisyon.
51. Dakika: Sahanın bir tarafından diğer tarafına Santi Cazorla (Arsenal) tarafından gönderilen pas isabetli olmuyor ve rakip oyuncular topu kapıyor.
49. Dakika: Mesut Ozil (Arsenal) tarafından kullanılan köşe vuruşu, oyuncu topa fazla sert vurduğundan, isabetli olmuyor.
49. Dakika: Mesut Ozil (Arsenal) tarafından ceza sahasına gönderilen pasta rakip defans araya giriyor. Arsenal köşe vuruşu kullanacak.
48. Dakika: Santi Cazorla (Arsenal) takım arkadaşını topla buluşturmak için sahanın diğer tarafından uzun bir pas gönderiyor, ancak başarısız oluyor.
47. Dakika: Svein Moen düdüğünü çalıyor ve hücumda olan Danny Welbeck (Arsenal) tarafından yapılan faulü belirliyor. Hakemin kararı doğru.
46. Dakika: Olivier Giroud (Arsenal) topu kaleye gönderiyor, ancak oyuncunun vuruşu pek isabetli olmuyor ve top farklı bir şekilde sağdan dışarı gidiyor.
46. Dakika: Alexis Sanchez (Arsenal) ceza sahası kenarından yaptığı tehlikeli pasla takım arkadaşını topla buluşturmaya çalışıyor. Ancak rakip defans topa sahip oluyor ve topu güvenli bölgeye gönderiyor.
46. Dakika: Devre arası sona erdi ve şimdi ikinci yarı başlıyor. Keyifli bir ikinci yarı bizleri bekliyor!
45+1. Dakika: Kesinlikle şu ana kadar izlediğimiz maçlar arasında en iyisi değil, ancak en kötüsü de değil. Birçok pozisyonu yaşandı. Birçok açıdan deplasman takımı oyunu domine etti ve rakip takımı zor durumda bıraktı. Ev sahibi takımın birinci önceliği defans. Deplasman takımı ise hızlı ve agresif bir şekilde baskı yaparak rakiplerine zor anlar yaşatıyor.
45+1. Dakika: Svein Moen düdüğünü çalarak ilk yarıyı bitiriyor.
45+1. Dakika: Penaltı noktası civarında topla buluşmayı bekleyen Olivier Giroud (Arsenal) sert bir vole vuruşuyla topu kalenin ortasına gönderdi, fakat kaleci harika bir kurtarışla bu şutu engelledi.
45. Dakika: 1 ek süre uzatma olarak oynanacak.
44. Dakika: Svein Moen düdüğünü çalıyor ve rakibini düşüren Francis Coquelin (Arsenal) için faulü tespit ediyor.
42. Dakika: Orta hakem Svein Moen için bu pozisyonda verilecek karar çok açık. Bu davranışa tahammül göstermenin imkanı yok. Alexis Sanchez (Arsenal) kırmızı kartı görüyor.
41. Dakika: Rakip defans topa sahip oluyor ve Joao Moutinho (Monaco) tarafından havadan yapılan ortadan doğan tehlikeyi geçiştiriyor.
40. Dakika: Layvin Kurzawa (Monaco) tarafından gönderilen uzun pas isabetsiz oluyor ve takım arkadaşına ulaşmıyor.
38. Dakika: Santi Cazorla (Arsenal) tarafından kullanılan köşe vuruşu uzaklaştırılıyor.
38. Dakika: Danny Welbeck (Arsenal) seken topu ceza sahasının kenarından kaleye gönderiyor. Ancak top kalenin önünü kapatan defans oyuncularının arasından kaleyi bulmuyor. Korner. Arsenal bu duran top fırsatından yararlanmaya çalışacak.
36. Dakika: Kaleci harika bir kurtarış yapıyor, ancak seken topu kontrol Olivier Giroud (Arsenal) kontrol ediyor ve yaptığı vuruşla topu üst direğin hemen altından ağlara gönderiyor.
35. Dakika: Olivier Giroud (Arsenal) topu kaleye mümkün olan en iyi şekilde gönderdi, ancak kaleci bu harika şutu kurtardı.
35. Dakika: Mesut Ozil (Arsenal) harika bir orta yapıyor, anca rakip defans oyuncuları önce davranarak topu kafayla uzaklaştırıyor.
33. Dakika: Anthony Martial (Monaco) neredeyse bir gol şansı yakalıyor, ancak oyuncunun topu bir ara pasla takı arkadaşıyla buluşturma çabası sonuçsuz kalıyor.
32. Dakika: Wallace (Monaco) tarafından gönderilen sahayı baştan başa kat eden pas takım arkadaşlarından birisini bulmadı.
31. Dakika: Olivier Giroud (Arsenal) yaptığı kafa vuruşunda topu soldan dışarı gönderiyor.
28. Dakika: Santi Cazorla (Arsenal) ceza sahasına yaptığı güzel ortada takım arkadaşlarından birisine kafa vuruşu yapması için pozisyon hazırlamak istiyor. Ancak rakip defans forvet oyuncularından daha yükseğe sıçrıyor ve tehlikeyi engelliyor.
28. Dakika: Alexis Sanchez (Arsenal) ceza alanı içerisine yerden tehlikeli bir pas gönderiyor, ancak rakip defans oyuncuları topu uzaklaştırmayı başarıyor.
27. Dakika: Aymen Abdennour (Monaco) sahanın bir başından diğer başına gönderdiği pasla atağın yönünü değiştiriyor, ancak pas hedefini bulmuyor.
26. Dakika: Tavares Fabinho (Monaco) tarafından gönderilen pas sahada kimsenin bulunmadığı bir bölgeye gidiyor ve organizasyon sona eriyor.
25. Dakika: Hector Bellerin (Arsenal) rakibinden topu almak için aşırı güç kullanıyor. Svein Moen bunu görüyor ve tereddütsüz bir şekilde düdüğünü çalıyor.
23. Dakika: Laurent Koscielny (Arsenal) ofsayta yakalandı!
22. Dakika: Nacho Monreal (Arsenal) orta yapmaya çalışıyor, ancak dikkatli defans oyuncusu topu uzaklaştırıyor.
21. Dakika: Olivier Giroud (Arsenal) ceza sahası içinde kendisine gönderilen pası kontrol ediyor, ancak çektiği şutta defans oyuncusu akıl dolu bir müdahaleyle bu topu engelliyor.
19. Dakika: Büyük bir şans kaçıyor. Alexis Sanchez (Arsenal)harika bir vole vuruyor ancak rakip oyuncu hızlı bir reaksiyonla topu engelliyor.
18. Dakika: Ceza sahasında bekleyen oyunculardan hiçbirisi Dimitar Berbatov (Monaco) tarafından gönderilen pasta topla buluşamıyor. Oyuncunun bir dahaki sefere daha isabetli bir vuruş yapması gerekiyor.
17. Dakika: Mesut Ozil (Arsenal) tarafından yapılan orta rakip defans tarafından uzaklaştırılıyor.
17. Dakika: Danny Welbeck (Arsenal) boşta olan takım arkadaşını görüyor ve topu yerden ona göndermeye çalışıyor. Ancak, defans oyuncularından birisi pozisyonu güzel okuyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
16. Dakika: Layvin Kurzawa (Monaco) ile Jeremy Toulalan (Monaco) kendi aralarında birebir pas yapıyor, ancak rakip oyuncu bu paslaşmayı engelliyor.
14. Dakika: Çok büyük bir şans değerlendirilemiyor! Yapılan isabetli ortada Olivier Giroud (Arsenal) topa kafa vuruyor, ancak top az farkla soldan dışarı gidiyor.
14. Dakika: Alexis Sanchez (Arsenal) gönderdiği aşırtma pasta takım arkadaşlarından birisini bulmaya çalışıyor, ancak defans oyuncusu harika bir reaksiyonla araya giriyor.
12. Dakika: Arsenal daha çok topa sahip olan taraf.
10. Dakika: Tavares Fabinho (Monaco) tarafından gönderilen uzun pas isabetsiz oluyor ve takım arkadaşına ulaşmıyor.
9. Dakika: Ceza sahasının hemen dışından Joao Moutinho (Monaco) tarafından kullanılan serbest vuruşta top rakip oyuncular yerine kalecinin eldivenleri arasında kalıyor.
8. Dakika: Francis Coquelin (Arsenal) yaptığı hareket için hakem tarafından cezalandırıldı. Oyuncu rakibini düşürdü. Monaco takımı lehine serbest vuruş kararı verildi.
7. Dakika: Jeremy Toulalan (Monaco) topu uzağa gönderiyor, ancak güzel bir ilk dokunuşla Layvin Kurzawa (Monaco) topu kontrol ediyor.
5. Dakika: Olivier Giroud (Arsenal) için ofsayt bayrağı kalkıyor.
4. Dakika: Olivier Giroud (Arsenal) soğukkanlılığını korumalı, bu yaptıkları çok aşırı! Oyuncu sert bir şekilde rakibinden topu alıyor ve hakem Svein Moen düdüğünü çalarak faulü belirlemek zorunda kalıyor.
3. Dakika: Dimitar Berbatov (Monaco) topu Joao Moutinho (Monaco) ile buluşturuyor, ancak oyuncunun ceza sahası kenarından yaptığı vuruşta top az farkla üstten dışarı gidiyor.
2. Dakika: Yardımcı hakeme göre Dimitar Berbatov (Monaco) ofsaytta. Pozisyonun tekrarını izledikten sonra zor bir pozisyon olsa da hakemin doğru karar verdiğini görüyoruz.
2. Dakika: Dimitar Berbatov (Monaco) pas vermeye çalışıyor, ancak araya rakip oyuncu giriyor.
1. Dakika: Maç başladı, keyifli bir maç izleyeceğimizi umuyoruz!

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.