Çarşamba 18.03.2015 00:00

Dortmund-Juventus maçı özeti ve golleri (GENİŞ-ÖZET) Dev kapışmadan Juventus çıktı

Dortmund Juventus maçı sona erdi. 3 golün olduğu Juventus Dortmund maçı özeti, golleri, skoru, sonucu, önemli anları ve daha fazlası geniş özet olarak sabah.com.tr'de.

Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'daki dev buluşmada çeyrek final biletini Juventus kaptı. 2-1'in rövanşında Borussia Dortmund'a konuk olan Juventus, müthiş bir oyunun ardından 3-0'lık skorla çeyrek finale yürüdü.
Signal Iduna Park'ta dev mücadele şok bir golle başladı. Henüz 3. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Carlos Tevez müthiş bir vuruşla Roman Weidenfeller'i avladı. Bu golün moraliyle iyi kapanan İtalyanlar Dortmund'a göz açtırmadı. İlk yarıda kalesinde tek bir pozisyon dahi vermeyen siyah beyazlılar zaman zaman yaptığı kontra ataklarla da tehlikeli oldu. Torino devi için ilk yarıdaki tek olumsuz gelişme 27. dakikada Fransız yıldız Paul Pogba'nın sakatlanarak oyuna devam edememesi oldu.
İkinci yarıda da müthiş bir oyun ortaya koyan Juventus, yine kalesinde hiç bir pozisyona izin vermedi. 71. dakikada Morata ile kontra ataktan golü bulan İtalyanlar Dortmund'un tüm umutlarını yıktı. 79. dakikada bir kez saha sahneye çıkan Tevez Almanlar'ın fişini çekti. Böylece 2 yıl aradan sonra yeniden çeyrek finale çıkan Juventus, Çizme'nin de Kupa 1'de tek temsilcisi...

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

90+2. Dakika : Sahada pek bir hareketlilik yok. Oyunu vasat olarak tanımlayabiliriz. Deplasman takımı daha iyi olan taraftı. Ev sahibi takım çok sayıda pas yaparak topa daha çok sahip omaya çalıştı. Deplasman takımının taktiği ise kontra atağa dayalıydı.
90+2. Dakika : Maçta skoru değiştirecek başka bir şey olmuyor ve hakem düdüğünü çalarak maçı bitiriyor.
90+1. Dakika : Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) çok önemli bir fırsatta golü kaçırıyor! Oyuncu penaltı noktası civarında bir boşluk yakalıyor, ancak kaleye doğru yaptığı kafa vuruşu yeterince isabetli ve sert olmuyor. Top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor!
90. Dakika : 1 ek süre uzatma olarak oynanacak.
89. Dakika : Oyun durdu ve Leonardo Bonucci (Juventus) sağlık ekibinden yardım istiyor.
89. Dakika : Maç izleyen seyirci sayısı 65851.
88. Dakika : Juventus topu kontrol ede taraf. Oyuncular orta mesafeli paslarla şut şansı arıyor.
87. Dakika : Oliver Kirch (Dortmund) uzun mesafeli bir şutla şansını deniyor, ancak top defans oyuncusu tarafından engelleniyor.
86. Dakika : İlkay Gündogan (Dortmund) ceza sahasının kenarından şutunu çekiyor, ancak topa istediği şekilde vuramıyor ve top büyük bir farkla soldan dışarı gidiyor.
84. Dakika : Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Adrian Ramos (Dortmund) ofsayt tuzağına düşüyor.
84. Dakika : Kevin Kampl (Dortmund) takım arkadaşlarından birisini topla buluşturmak için havadan bir orta yapmak istiyor. Ancak rakip defans topu kapıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
84. Dakika : Marco Reus (Dortmund) tarafından kullanılan köşe vuruşu defans oyuncusu tarafından kafayla ceza sahası dışına gönderiliyor.
83. Dakika : Jakub Blaszczykowski (Dortmund) ceza sahasının hemen dışından çok tehlikeli bir pozisyonda şutu çekiyor ancak topu defans oyuncusu engelliyor. Top kornere çıkıyor. Dortmund atağı devam edecek.
81. Dakika : Oyuncu değişikliği yapıldı. Simone Pepe (Juventus), Carlos Tevez (Juventus) yerine oyuna girdi.
79. Dakika : Gol! Roberto Pereyra (Juventus) muhteşem pas yeteneklerini gösteriyor ve gönderdiği pasla topu Carlos Tevez (Juventus) ile buluşturuyor, oyuncu ceza sahası içinden akıl dolu bir vuruşla topu kalenin ortasından ağlara gönderiyor. Skor 0:3.
78. Dakika : Adrian Ramos (Dortmund) yapılan ortanın ardından ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşuyla topu kaleye doğru gönderiyor, ancak Gianluigi Buffon (Juventus) harika bir refleks göstererek kurtarış yapıyor.
78. Dakika : Değişiklik zamanı. Alvaro Morata (Juventus) için dinlenme zamanı; yerine giren oyuncu Alessandro Matri (Juventus).
76. Dakika : İlkay Gündogan (Dortmund) ceza sahasına orta yapıyor ve bir takım arkadaşını bulmaya çalışıyor, ancak defans oyuncuları tehlikenin büyümesini engelliyor.
74. Dakika : Sokratis Papastathopoulos (Dortmund) ofsayta düştü.
74. Dakika : Arturo Vidal (Juventus) tehlikeli bir müdahalede buluuyor. Milorad Mazic düdüğünü çalarak faulü veriyor.
73. Dakika : Kendini kontrol edemeyen Marco Reus (Dortmund) itirazdan dolayı sarı kart gördü.
73. Dakika : Oliver Kirch (Dortmund) topu almaya çalışırken rakibinin ayaklarına da vuruyor. Milorad Mazic kurallara aykırı bu hareketten dolayı düdüğünü çalıyor.
70. Dakika : Gol! Carlos Tevez (Juventus) topu Alvaro Morata (Juventus) ile buluşturuyor ve oyuncu topu boş kaleye gönderiyor. Skor 0:2 oluyor.
68. Dakika : Marco Reus (Dortmund) tarafından kullanılan köşe vuruşu rakip defans tarafından uzaklaştırıldı.
67. Dakika : Neven Subotic (Dortmund) uzak mesafeden bir şut çekti, ancak top kaleye giderken, rakip oyuncunun gösterdiği hızlı refleksle uzaklaştırıldı. Dortmund köşe vuruşu kullanacak. Takımın oyuncuları ceza alanını dolduruyor.
67. Dakika : Rakip defans topa sahip oluyor ve İlkay Gündogan (Dortmund) tarafından havadan yapılan ortadan doğan tehlikeyi geçiştiriyor.
64. Dakika : Sokratis Papastathopoulos (Dortmund) rakibine yaptığı sert müdahalenin ardından faule sebebiyet veriyor.
63. Dakika : Jurgen Klopp bir değişiklik yapmaya karar veriyor. Adrian Ramos (Dortmund), Sven Bender (Dortmund) yerine oyuna giriyor.
63. Dakika : Jakub Blaszczykowski (Dortmund) yedek kulübesinden oyuna girerken, Henrikh Mkhitaryan (Dortmund) oyundan çıkıyor.
63. Dakika : Kevin Kampl (Dortmund) kalenin ortasına giden güzel bir vuruş yapıyor, ancak top kalecinin kucağında kalıyor.
61. Dakika : Güzel bir defans örneği. Henrikh Mkhitaryan (Dortmund) gönderdiği pasla topu ceza sahası içindeki Kevin Kampl (Dortmund) ile buluşturmaya çalışıyor, ancak defans oyuncusu araya giriyor.
60. Dakika : Dortmund oyuncuları kontrollü bir oyun sergiliyor ve orta sahada pas yapıyor.
58. Dakika : Juventus şu anda rakip kaleyi baskı altında tutuyor, ancak defans oyuncularından birisi topu uzaklaştırmayı başardı. Top oyun alanını terk ediyor ve Juventus taç atışını kullanacak.
56. Dakika : Roman Weidenfeller (Dortmund) harika bir kurtarış yaparak ceza sahasında yakaladığı boşlukta topu bekletmeden yerden sol alt köşeye gönderen Alvaro Morata (Juventus) tarafından yapılan vuruşu çıkartıyor.
55. Dakika : Mats Hummels (Dortmund) için bayrak kalkıyor. Hakem düdüğünü çalarak ofsaytı belirliyor.
55. Dakika : Roberto Pereyra (Juventus) basit bir faul yapıyor. Milorad Mazic düdüğünü çalıyor.
54. Dakika : Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) ceza sahasına yaptığı orta ile kale önünde tehlikeli bir pozisyon oluşturmaya çalışıyor, ancak istediğini yapamıyor ve tehlike uzaklaştırılıyor.
53. Dakika : Alvaro Morata (Juventus) hareketlendiğinde yardımcı hakem çoktan bayrağını kaldırmıştı bile.
51. Dakika : Claudio Marchisio (Juventus) tarafından kullanılan korner, topu kolayca uzaklaştıran defans oyuncusunu buluyor.
51. Dakika : Claudio Marchisio (Juventus) ceza sahası dışından yaptığı pasta takım arkadaşını bulmaya çalışıyor, ancak rakip defans hızlı bir reaksiyon gösteriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor. Hakem düdüğünü çalıyor, Juventus köşe vuruşunu kullanacak.
51. Dakika : Giorgio Chiellini (Juventus) köşe vuruşunda topla buluşuyor, ancak yaptığı kafa vuruşunda top çıkartılıyor.
50. Dakika : Köşe vuruşu. Atışı Claudio Marchisio (Juventus) kullanacak.
50. Dakika : Alvaro Morata (Juventus) kendisine gönderilen pası kontrol ediyor ve ceza sahasında kalenin ortasına doğru güzel bir vuruş yapacak kadar zamanı oluyor. Ancak kaleci Roman Weidenfeller (Dortmund) oyuncunun niyetini önceden kestiriyor ve güzel bir kurtarışla topu çıkartıyor. Juventus korner kazanıyor.
49. Dakika : Oliver Kirch (Dortmund) takım arkadaşlarından birisini bulmak umuduyla ceza sahası içine güzel bir pas gönderiyor. Rakip defans oyuncuları araya girmeyi başarıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
49. Dakika : Stephan Lichtsteiner (Juventus) sıyrılmaya çalışıyor, ancak rakip oyuncu engel oluyor. Top taç çizgisini geçti. Dortmund taç atışını kullanacak.
47. Dakika : Juventus serbest vuruşu paslaşarak bekletmeden kullanıyor.
47. Dakika : Kevin Kampl (Dortmund) yaptığı faulle oyun kurallarına aykırı hareket ediyor. En azından hakem Milorad Mazic bu görüşte.
46. Dakika : Teknik direktör devre arasında bir oyuncu değişikliği yapmaya karar veriyor. Oliver Kirch (Dortmund) oyuna girerken Marcel Schmelzer (Dortmund) oyundan çıkıyor.
46. Dakika : Artık ikinci yarı için her şey hazır; ve maç yeniden başladı.
İLK YARIDAN DAKİKALAR
45+2. Dakika : Seyircileri harekete geçiren ancak birkaç pozisyonun yaşandığı vasat bir oyun izliyoruz. Oyuncuların kapasitesi çok daha fazla, sadece daha iyi performans göstermek için oyuncuların kendilerini motive etmeleri gerek. Oyun oldukça dengeli. Ev sahibi takım oyuncuları topa sahip olmaya dayalı bir futbol anlayışı ile oynarken, deplasman takımı özellikle hızlı kontra ataklarla rakip defansın zayıf yönlerini bulmaya çalışıyor.
45+2. Dakika : İlk yarıda önemli başka bir şey olmuyor ve düdüğünü çalan Milorad Mazic ilk yarıyı bitiriyor.
45+1. Dakika : Claudio Marchisio (Juventus) Altın Kuralı unutmuş gibi: "Başkalarına kendine davranılmasını istediğin gibi davran." Oyuncu sert bir müdahale yapıyor ve Milorad Mazic için bu pozisyonda faulü çalmaktan başka yapılacak bir şey yok.
45. Dakika : Uzatma olarak en az 1 dakika daha oynanacak.
45. Dakika : Dortmund topu güzel dolaştırıyor, ancak defans oyuncularından birisinin araya girmesiyle bu pas dolaşımı son buluyor.
43. Dakika : Leonardo Bonucci (Juventus) serbest vuruşu paslaşarak bekletmeden kullanıyor.
43. Dakika : Sven Bender (Dortmund) rakibi ile giriştiği top kapma mücadelesinde faul yapıyor.
42. Dakika : Alvaro Morata (Juventus) kalenin önünde golü atmayı başaramıyor. Seken topu kontrol eden oyuncu topu dışarı gönderiyor.
41. Dakika : Sokratis Papastathopoulos (Dortmund) kendisine müdahale etmek isteyen oyuncudan sıyrılıyor, ancak takım arkadaşına doğru yerden pas gönderemiyor. Top oyun alanını terk ediyor ve şimdi Juventus taç atışını kullanacak.
38. Dakika : Roberto Pereyra (Juventus) rakip oyuncuyu çalımlamak isterken rakip oyuncu topu uzaklaştırmayı başarıyor. Yardımcı hakem Dortmund lehine taç atışını işaret ediyor.
37. Dakika : Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) kaleye şutunu gönderiyor, ancak top farklı bir şekilde soldan dışarı gidiyor.
36. Dakika : Claudio Marchisio (Juventus) ceza sahasına isabetli bir orta yapamıyor.
35. Dakika : İlkay Gündogan (Dortmund) ceza sahasına orta yapıyor. Rakip defans topu kapıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
35. Dakika : Dortmund oyuncuları kendi aralarında kısa paslaşmalar yaparak topu ayaklarında tutuyor ve rakip defansı aşmak için doğru zamanı kolluyorlar.
33. Dakika : Sven Bender (Dortmund) ceza sahasına tehlikeli bir orta yapıyor, ancak Gianluigi Buffon (Juventus) topu kontrol ediyor.
32. Dakika : Marco Reus (Dortmund) ile Henrikh Mkhitaryan (Dortmund) kendi aralarında birebir pas yapıyor, ancak rakip oyuncu bu paslaşmayı engelliyor.
31. Dakika : Kevin Kampl (Dortmund) tehlike yaratabilecek bir korner kullanıyor, ancak takım arkadaşlarından hiçbirisi kafa vurmayı başaramıyor.
31. Dakika : Marco Reus (Dortmund) serbest vuruştan ceza sahasına orta yapıyor, ancak bu topla ilk buluşan defans oyuncusu oluyor. Orta hakem ve yardımcı hakem köşe vuruşunu işaret ediyor. Köşe vuruşu Dortmund tarafından kullanılacak.
30. Dakika : Milorad Mazic düdüğünü çalarak faulü belirliyor. Alvaro Morata (Juventus) rakibini düşürüyor.
29. Dakika : Kevin Kampl (Dortmund) köşe vuruşundan orta yapıyor, ancak buna hazırlıklı olan kaleci Gianluigi Buffon (Juventus) topu yumruklayarak uzaklaştırıyor.
29. Dakika : Marcel Schmelzer (Dortmund) ceza sahasına güzel bir orta daha yapıyor. Ancak rakip defans topu güvenli bölgeye doğru uzaklaştırıyor. Dortmund köşe vuruşu kullanacak.
27. Dakika : Massimiliano Allegri oyuncu değişikliği yapmak zorunda kalıyor. Paul Pogba (Juventus) sakatlığından dolayı oyuna devam edemiyor. Oyuncunun yerine Andrea Barzagli (Juventus) oyuna giriyor.
27. Dakika : Arturo Vidal (Juventus) ceza sahası kenarında seken topu yakalıyor, ancak oyuncunun şutu üst direğin üstünden dışarı gidiyor.
27. Dakika : Claudio Marchisio (Juventus) korneri kullanıyor, ancak her an tetikte olan rakip defans topu uzaklaştırıyor.
26. Dakika : Paul Pogba (Juventus) sağlık ekibinden yardım istiyor.
26. Dakika : Alvaro Morata (Juventus) topu aradan gönderemiyor ve atak kesiliyor. Juventus köşe vuruşu kazanıyor.
25. Dakika : Sokratis Papastathopoulos (Dortmund) tarafından yapılan müdahale gereğinden sert oldu ve Milorad Mazic oyunu durdurarak serbest vuruş verdi. Juventus oyuncuları serbest vuruşu bekletmeden kullanıyor ve oyunu hemen yeniden başlatıyorlar.
24. Dakika : Paul Pogba (Juventus) sert bir faul yapıyorl. Milorad Mazic düdüğünü çalarak oyunu durduruyor.
24. Dakika : Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor. Roberto Pereyra (Juventus) ofsayta düşen oyuncu.
23. Dakika : Marco Reus (Dortmund) ceza sahasının dışından kullandığı serbest vuruşta takım arkadaşlarından birisini bulmaya çalışıyor. Kaleci ceza sahasındaki oyunculardan daha yükseğe çıkarak topu kontrol ediyor ve tehlike son buluyor.
22. Dakika : Arturo Vidal (Juventus) oldukaç sert bir müdahale yapıyor ve hakem Milorad Mazic faul düdüğünü çalıyor. Dortmund lehine serbest vuruş kararı veriliyor. Bu pozisyondan golü bulabilecekler mi?
21. Dakika : Marcel Schmelzer (Dortmund) uzak mesafeden topu kaleye gönderdi, ancak rakip defans topu uzaklaştırmayı başardı.
21. Dakika : Marco Reus (Dortmund) korneri kullanmaya hazırlanıyor, ancak rakip defans dikkatli davranarak topu uzaklaştırıyor.
20. Dakika : Milorad Mazic düdüğünü çalıyor. Top yerine rakibinin ayağına vuran Arturo Vidal (Juventus) faul yapıyor. Dortmund oldukça tehlikeli bir mesafeden serbest vuruş kullanacak.
19. Dakika : Kevin Kampl (Dortmund) ceza sahasına bir orta yapıyor, ancak Gianluigi Buffon (Juventus) kalesinden çıkarak topu alıyor.
18. Dakika : Dortmund topa sahip oluyor ve karşılıklı paslar yapıyorlar. Defansı aşmak için doğru zamanı bekliyorlar.
16. Dakika : Arturo Vidal (Juventus) topa elle müdahale etti ve hakem düdüğünü çaldı. Hakem de dahil herkes elle oynamayı gördü.
16. Dakika : Claudio Marchisio (Juventus) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak kaleci topu kontrol ediyor.
15. Dakika : Roman Weidenfeller (Dortmund) taraftarlarından alkış alıyor! Stephan Lichtsteiner (Juventus) uzak mesafeden çektiği şut ile topu kalenin sol tarafına gönderiyor, ancak kaleci harika bir kurtarış yapıyor.Harika bir kalecilik örneği izledik. Orta hakem köşe gönderini gösteriyor, Juventus köşe vuruşunu kullanacak.
15. Dakika : Marcel Schmelzer (Dortmund) uzun bir top gönderiyor, ancak Gianluigi Buffon (Juventus) topu rahatlıkla kontrol ediyor.
14. Dakika : Hakem düdüğünü çalıyor. Alvaro Morata (Juventus) takımı ataktayken rakibine faul yapıyor.
12. Dakika : Mats Hummels (Dortmund) takım arkadaşını topla buluşturmak için sahanın diğer tarafından uzun bir pas gönderiyor, ancak başarısız oluyor. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve Juventus kale atışını kullanacak olan taraf.
12. Dakika : Dortmund serbest vuruşu bekletmeden paslaşarak kullanıyor.
11. Dakika : Oyun durdu, Arturo Vidal (Juventus) açıkça elle oynadı.
10. Dakika : Kevin Kampl (Dortmund) ve Henrikh Mkhitaryan (Dortmund) seri paslarla rakip defans oyuncularını geçmeye ve boş alan yaratmaya çalışırken, rakip defans oyuncularından birisi topa sahip oldu ve bu organizasyonu engelledi.
8. Dakika : Gianluigi Buffon (Juventus) kalesinden çıkarak Marco Reus (Dortmund) tarafından kullanılan kornerde araya giriyor.
8. Dakika : Henrikh Mkhitaryan (Dortmund) ceza sahası içine pasını gönderemiyor. Top rakip tarafından kesiliyor. Top oyun alanını sınırlayan çizgiyi geçti. Dortmund lehine köşe vuruşu kararı verildi.
6. Dakika : Dortmund oyuncuları birbirleriyle kısa pas yaparak rakip defansı aşacak doğru zamanı kolluyorlar.
5. Dakika : Marcel Schmelzer (Dortmund) tarafından ceza sahasına havadan yapılan orta başarısız oluyor ve rakip defans topa sahip oluyor.
3. Dakika : Carlos Tevez (Juventus) topu alıyor ve yaklaşık 24 metreden şut çekmeye karar veriyor. Top kaleye gidiyor ve sol üst köşeden ağlarla buluşuyor.
2. Dakika : Carlos Tevez (Juventus) ceza sahasına bir pas gönderiyor, ancak tehlike uzaklaştırılıyor. Defans oyuncularından başarılı bir hamle izledik.
1. Dakika : Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) yaptığı pasla topu Marco Reus (Dortmund) ile buluşturmaya çalışıyor, ancak oyuncu topu rakip defans oyuncularına kaptırıyor ve atak sona eriyor.
1. Dakika : Maçın ilk yarısı şimdi başlıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.