Perşembe 19.03.2015 00:00
Son Güncelleme: Cuma 20.03.2015 02:33

Beşiktaş—Brugge! Yazık oldu (BJK-Brugge özet ve golleri)

Beşiktaş Brugge karşısında 3-1 yenilerek Avrupa macerasına son verdi. İşte Beşiktaş Brugge maçı özeti, golleri, skoru, sonucu, önemli anları, geniş özet ve tüm ayrıntıları ile sabah.com.tr'de.

Beşiktaş Avrupa'ya veda etti. 2-1'in rövanşında Club Brugge'i konuk eden Beşiktaş rakibine İstanbul'da da 3-1 mağlup olunca Avrupa kupalarına veda etmiş oldu. Maça müthiş bir atmosferde başlayan Beşiktaş ilk dakikalardan itibaren baskısını rakibine hissetirmeye başlarken 7. dakikada çok tartışılacak bir pozisyon yaşandı.

Demba Ba'ya son adam olarak yapılan faul sonrasında oyunu devam ettiren Sergey Karasev'e taraftarlar büyük tepki gösterdi. İlk yarı boyunca Beşiktaş istediği pozisyonları yakalayamazken devreye de 0-0'likk eşitlikle gidildi. İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf Beşiktaş olurken 48. dakikada Motta mükemmel bir gol atarak Olimpiyat'ı adeta sevince boğdu. Yaklaşık 30 metreden çok sert bir vuruş gerçekleştiren Brezilyalı futbolcu takımını da 1-0 öne geçirdi.

Maç tam Beşiktaş'ın istediği duruma gelmesine karşın dakikalar 61'i gösterdiğinde Tom de Sutter'in golüyle maç bir anda 1-1'e geldi.

Bu golden sonra Beşiktaş oyunu iyice karşı alana yıkarken geri de boşluklar vermeye başladı. Tam böyle bir pozisyonda 80. dakikada sahne alan Boli Bolingoli-Mbombo Beşiktaş'ı şok eden ve umutlarını da tamamen bitiren golü ağlarla buluşturdu ve müsabaka 2-1'e geldi. Beşiktaş kalan dakikalarda moral bozukluğunun da etkisiyle oyundan iyice düşerken 90. dakikada Boli Bolingoli-Mbombo'nun ikinci golüyle karşılaşma 3-1'e geldi ve bu şekilde de sonuçlandı. Beşiktaş'tan Olcay Şahan 90. dakikada kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi.

Temsilcimiz Beşiktaş bu sonucun ardından Avrupa'ya veda etmiş dolu.
Beşiktaş, ilk maçta Gökhan Töre'nin 46. dakikada attığı golle 1-0 öne geçmesine rağmen 62. dakikada Tom De Sutter ve 79. dakikada Rafaelov'un penaltıdan attığı gollere engel olamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

"Kara Kartallar", 1-0 veya gol yemesi halinde 2 farklı skorla galibiyet aldığı takdirde adını bir kez daha çeyrek finale yazdırabilecek. Beşiktaş, olası beraberlik, yenilgi veya 2-1 dışındaki tek gollü galibiyetlerde ise UEFA Avrupa Ligi'nden elenecek.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR...
90. Dakika : Sergey Karasev maçın son düdüğünü çalıyor. Beşiktaş rakibi Club Brugge'e 3-1 yenilerek Son 16 turunda Avrupa'ya veda ediyor.
90. Dakika : Mamadou Obbi Oulare'ye sert müdahalede bulunan Olcay Şahan direk kırmızı kart görerek oyun dışında kalıyor.
90. Dakika : Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.
90. Dakika : GOL! Boli Bolingoli-Mbombo, farkı ikiye çıkarıyor. Savunmada bulunan Necip Uysal topu kontrol etmek isterken Boli Bolingoli-Mbombo araya girerek topu kapıyor. Topla birlikte ceza sahasına giren Mbombo, Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldıktan sonra sol ayağı ile şutunu çekiyor ve topu ağlara gönderiyor.
87. Dakika : Laurens De Bock sol kanattan penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada bulunan Lior Refaelov kafa vuruşunu yapıyor ancak bu zayıf vuruşta kaleci Tolga Zengin topu rahatlıkla kontrol ediyor.
85. Dakika : Orta alanın sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Tolgay Arslan ceza sahasına ortasını yapıyor ancak kalesini terk eden Matthew Ryan topun sahibi oluyor.

83. Dakika : Rakibi Lior Refaelov'a arkadan sert müdahalede bulunan Veli Kavlak sarı kart ile cezalandırılıyor.
81. Dakika : Club Brugge takımında üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Tom De Sutter oyundan çıkıyor ve Mamadou Obbi Oulare oyuna giriyor.
80. Dakika : Golün asistini Lior Refaelov yapıyor.
80. Dakika : GOL! Club Brugge, Boli Bolingoli-Mbombo'nun golü ile 2-1 öne geçiyor. Orta alanda topun sahibi olan Lior Refaelov ara pasını Boli Bolingoli-Mbombo'ya atıyor. Mbombo ceza sahası içinde kaleci Tolga Zengin'i çalımladıktan sonra topu boş ağlara gönderiyor ve takımını öne geçiren golü kaydediyor.
78. Dakika : Ceza sahası dışı sol tarafından kullanılan serbest vuruşta Gökhan Töre ortasını yapıyor ancak Tom De Sutter topu uzaklaştırıyor.
74. Dakika : Beşiktaş'ta ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mustafa Pektemek oyundan çıkıyor ve Cenk Tosun oyuna giriyor.
71. Dakika : Beşiktaş'ta ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Daniel Opare oyundan çıkıyor ve Kerim Frei oyuna giriyor.
70. Dakika : Beşiktaş savunmasından dönen topu ceza yayı içerisinde önünde bulan Thomas Meunier gelişine çok sert vuruyor ancak top kalenin yanından az farkla auta gidiyor.

69. Dakika : Ruud Vormer'in uzun pasına sağ kanatta hareketlenen Felipe Gedoz için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
67. Dakika : Ceza yayı gerisinde topla buluşan Felipe Gedoz gelişine şutunu çekiyor ancak Tolga Zengin üzerine gelen topu kontrol ediyor.
66. Dakika : Lior Refaelov'un pası ile ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Felipe Gedoz şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri dönüyor.
64. Dakika : Club Brugge takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jose Izquierdo oyundan çıkıyor ve Boli Bolingoli-Mbombo oyuna giriyor.
64. Dakika : Orta alandan kazanılan serbest vuruşta Tolgay Arslan ceza sahasına ortasını yapıyor. Pedro Franco topu, arkadaşı Necip Uysal'a indiriyor. Necip Uysal penaltı noktası gerisinden gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta gidiyor.
63. Dakika : Orta alanın biraz ilerisinde Demba Ba'ya arkadan sert müdahalede bulunan Thomas Meunier sarı kart ile cezalandırılıyor.
61. Dakika : Golün asistini Timmy Simons yapıyor.

61. Dakika : GOL! Club Brugge, Tom De Sutter'in golü ile eşitliği yakalıyor. Orta alanda yüksek gelen topu karşılayan Timmy Simons kafa pasını savunmanın arkasına atıyor. O topu iyi takip eden Tom De Sutter ceza sahası içerisinde Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldıktan sonra sol ayağı ile şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.
60. Dakika : Club Brugge takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Davy Fauw oyundan çıkıyor ve Felipe Gedoz oyuna giriyor.
60. Dakika : Tom De Sutter'in indirdiği topu önünde bulan Lior Refaelov ceza yayı gerisinden şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta gidiyor.
58. Dakika : Daniel Opare topla birlikte ceza sahasına girdikten sonra Laurens De Bock'tan seken top Mustafa Pektemek'in önünde kalıyor. Mustafa, penaltı noktasının gerisinden gelişine sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta gidiyor.
55. Dakika : Jose Izquierdo rakibi Daniel Opare'yi geçtikten sonra sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top hemen önündeki Necip Uysal'dan geri dönüyor.
54. Dakika : Gökhan Töre'nin pası ile topla buluşan Veli Kavlak ceza yayı gerisinden şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.
53. Dakika : Sol kanatta topla buluşan Gökhan Töre topu içeriye çeviriyor ancak Oscar Duarte topu uzaklaştırıyor.
48. Dakika : GOOOLLL!!! Beşiktaş, Ramon Motta'nın golü ile 1-0 öne geçiyor. Club Brugge defansının uzaklaştırdığı topu önünde bulan Ramon Motta ceza sahası dışı sol çaprazdan çok sert ve düzgün vuruyor ve top ağlarla buluşuyor.
46. Dakika : Sergey Karasev'in düdüğü ile ikinci yarıya temsilcimiz Beşiktaş başlıyor.
İLK YARIDAN DAKİKALAR...
45. Dakika : Sergey Karasev ilk yarının son düdüğünü çalıyor. İlk yarı golsüz eşitlik ile sona eriyor.
43. Dakika : Gökhan Töre'nin pası ile sol kanatta topla buluşan Ramon Motta bekletmeden topu içeriye çeviriyor ancak Oscar Duarte topu kornere gönderiyor.
40. Dakika : Tolgay Arslan'ın uzun pası ile ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Demba Ba gelişine sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak kaleci Matthew Ryan yatarak topu kontrol etmeyi başarıyor.
40. Dakika : Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba yüzünü kaleye döndükten sonra sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top direğin hemen dibinden auta çıkıyor.
39. Dakika : Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gökhan Töre altıpas içerisine ortasını yapıyor ancak Club Brugge defansı topu uzaklaştırıyor.
36. Dakika : Sol kanatta topla ilerleyen Tom De Sutter'i iterek yere düşüren Daniel Opare sarı kart ile cezalandırılıyor.
35. Dakika : Orta alanın sol tarafından kazanılan serbest vuruşta Ruud Vormer penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada iyi yükselen Oscar Duarte kafa vuruşunu yapıyor ancak Tolga Zengin köşeye giden topu kontrol etmeyi başarıyor.
32. Dakika : Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla birlikte ilerleyen Gökhan Töre'yi sert müdahale ile yere düşüren Jose Izquierdo sarı kart ile cezalandırılıyor.
29. Dakika : Tolgay Arslan sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ortasını altıpas içerisine yapıyor ancak Matthew Ryan topu iki eliyle kontrol ediyor.
28. Dakika : Olcay Şahan'ın pası ile ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Gökhan Töre sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.
24. Dakika : Laurens De Bock sol kanattan taç atışını kullanıyor. Topla buluşan Ruud Vormer pasını Laurens De Bock'a veriyor. Laurens De Bock sol kanattan penaltı noktasına doğru ortasını açıyor. O noktada iyi yükselen Tom De Sutter kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen yanından auta çıkıyor.
22. Dakika : Beşiktaş bu kez sol kanattan korner kullanıyor. Tolgay Arslan altıpas içerisine ortasını yapıyor ancak topa kimse dokunamıyor ve top auta çıkıyor.
19. Dakika : Karşılaşma, yapılan karşılıklı fauller ile sık sık duruyor.
16. Dakika : Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gökhan Töre altıpas üzerine ortasını yapıyor. O noktada Tom De Sutter topa müdahale ediyor ve devamında Pedro Franco rakibi Davy Fauw'a faul yapıyor.
15. Dakika : Daniel Opare sağ kanattan altıpas üzerine ortasını yapıyor ancak Oscar Duarte topu uzaklaştırıyor.
12. Dakika : Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre ceza sahasına girdikten sonra sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak Matthew Ryan köşeye iyi uzanıyor ve topu çelmeyi başarıyor.
12. Dakika : Orta alanda topla buluşan Jose Izquierdo ceza yayı gerisine geldikten sonra sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak Tolga Zengin üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etmeyi başarıyor.
9. Dakika : Sağ kanatta topla buluşan Daniel Opare penaltı noktasına doğru ortasını yapıyor ancak Oscar Duarte topa dokunduktan sonra kaleci Matthew Ryan topun sahibi oluyor.
7. Dakika : Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Olcay Şahan yerden şutunu çekiyor ancak kaleci Matthew Ryan üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol ediyor.
5. Dakika : Beşiktaş savunmasının kaptırdığı top ile hızlı gelişen Club Brugge atağında topla birlikte ilerleyen Tom De Sutter ceza sahasına girdikten sonra sol ayağı ile şutunu çekiyor fakat top Necip Uysal'dan geri dönüyor. Kendi topunu takip eden Tom De Sutter ceza sahası içi sol tarafında son çizgiden tekrar şutunu çekiyor ancak kaleci Tolga Zengin son anda topu kornere çeliyor.
4. Dakika : Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak top direk auta çıkıyor.
3. Dakika : Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Tolgay Arslan penaltı noktasına ortasını yapıyor ancak Club Brugge defansı topu uzaklaştırıyor.
1. Dakika : Necip Uysal'ın kendi yarı alanından attığı uzun pasa sağ kanatta hareketlenen Gökhan Töre için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
1. Dakika : Sergey Karasev'in düdüğü ile maça Club Brugge başlıyor.
BEŞİKTAŞ-BRUGGE:
MAÇ: Beşiktaş - Club Brugge
HAKEM:Sergey Karasev
STAT: Atatürk Olimpiyat Stadı
SAAT: 22.05
BEŞİKTAŞ: Tolga, Opare, Franco, Necip, Motta, Olcay, Veli, Tolgay, Gökhan, Mustafa, Demba Ba
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic
BRUGGE:Ryan, De Fauw, Duarte, Meunier, De Bock, Mechele, Simons, Refaelov, Vormer, De Sutter, Izqueirdo
TEKNİK DİREKTÖR: Michel Preudhomme,
Hüseyin Avni Mutlu'dan Beşiktaş twiti!
İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş'ın Club Brugge ile oynayacağı maç öncesi twit attı.
İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş'ın Club Brugge ile oynayacağı maçın öncesinde, ''Beşiktaşımızdan İstanbul Geçilmez Destanı bekliyoruz.. Geldikleri gibi gönderin arkadaşlar'' şeklinde twit attı.
İşte o twit:


SEYİRCİ REKORU GELECEK

Beşiktaş'ın bu akşam Club Brugge'ü konuk edeceği UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi siyah-beyazlı taraftarlar akın akın Olimpiyat Stadı'na geliyor. Eğer 69 bin 076 civarında satılan biletlerin sahibi siyah-beyazlı bütün taraftarlar stada gelirse, Avrupa'da da seyirci rekoru gelecek.
UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş 22.05'te belki de tarihinin en önemli maçlarından birine Belçika temsilcisi Club Brugge karşısında çıkacak. Maçın başlamasına 1 saat 15 dakika kalmasına rağmen tribünler ise dolmuş durumda.


Siyah-beyazlı taraftarlar bu akşam hem rekor hem de Beşiktaş'ın başarısı için Olimpiyat Stadı'nda takımlarını destekleyecek. UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Club Brugge'ü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk edecek Bilic ve öğrencileri, Belçika temsilcisi karşısında tur arayacak. Bu mücadele için Beşiktaş cephesinde satışa çıkan 69 bin 76 biletli taraftarın stada gelmesi durumunda ise UEFA Avrupa Ligi'nde seyirci rekoru kırılacak. Maçın başlamasına 1 saat 15 dakika gibi bir süre kalmasına rağmen Olimpiyat Stadı'na giriş yaparak tribünlerin neredeyse tamamına yakınını dolduran Beşiktaşlı taraftarların stat çevresindeki sayısı da bir o kadar fazla. Bugün 112. yıldönümünü de kutlayan Beşiktaşlılar, maç öncesi Doğu tribünün önündeki K-J kapısında yaptıkları meşale şovla da karşılaşmaya gelen taraftarları stada girmeden müthiş bir atmosferle karşıladılar.


178. maçına çıkacak
Beşiktaş, Belçika'nın Club Brugge takımıyla bu akşam deplasmanda yapacağı maçla Avrupa kupalarında 178. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında yaptığı 177 maçtan 66'sını kazanıp, 34'ünde berabere kaldı, 77 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında rakip fileleri toplam 223 kez havalandıran "Kara Kartallar", kalesinde ise 250 gol gördü. Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 12 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

UEFA'da 90. maç

Beşiktaş eski adı UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 90. maçına çıkacak. Siyah-beyazlılar, bu kupada oynadıkları 89 maçta 40 galibiyet, 17 beraberlik alıp, 32 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı. "Kara Kartallar", attıkları 138 gole karşın kalesinde 108 gol gördü.
İki kez çeyrek finale çıktı

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en büyük başarısı iki kez çeyrek finale yükselme oldu. Siyah-beyazlılar, 1986-87 sezonunda o dönemdeki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale çıkma başarısı gösterirken, 2002-2003 sezonunda da UEFA Kupası'nda aynı başarıya ulaştı.
En farklı galibiyeti Saraybosna'ya karşı

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetini Bosna Hersek takımı Saraybosna karşısında elde etti. Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Bosna Hersek'in Saraybosna takımını 5-0 yendi. Beşiktaş ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde 2011 yılında İsrail'in Maccabi Tel Aviv ekibini 5-1, bu sezon da Sırbirtan temsilcisi Partizan'ı 4-0 mağlup etmeyi başardı.
En golcüsü Oktay Derelioğlu

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu. Siyah-beyazlı formayı giydiği dönemlerde Avrupa arenasında takımına toplam 14 gol kazandıran Oktay'ı, 12 golle Brezilyalı Bobo izliyor.
Beşiktaş'ta ayrıca, 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 8 golle Demba Ba, 7'şer golle Mehmet Özdilek ve Ricardo Quaresma, 6'şar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin, Avrupa kupalarının en golcüleri olarak sıralanıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.