Pazar 22.03.2015 00:00
Son Güncelleme: Pazartesi 23.03.2015 00:13

Barcelona—Real Madrid özet ve golleri

Barcelona-Real Madrid! İspanya La Liga'nın 28. haftasında Barcelona ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Barcelona Real Madrid maçı özeti, golleri, skoru, ve sonucu tüm detaylarıyla geniş özet olarak sabah.com.tr'de...

Camp Nou'da oynanan mücadele 2-1'lik skorla ev sahibi Barcelona kazandı. Barcelona, 19. dakikada Fransız savunmacısı Jeremy Mathieu 19. dakikada attığı golle takımını öne geçirdi. Real Madrid, 31. dakikada Cristiano Ronaldo'nun attığı golle eşitliği sağladı. 1-1 biten ilk yarının ardından Barcelona, Luis Suarez'in 56. dakikada gelen golüyle çok kritik bir 3 puan kazandı. Bu sonucun ardından lider Barcelona 68 puana yükselirken, ikinci sıradaki Real Madrid 64 puanda kaldı. Barcelona gelecek hafta Celta Vigo'ya konuk olacak. Real Madrid ise sahasında Granada'yı ağırlayacak.

CRISTIANO RONALDO'YA İKİLİ MARKAJ

Barcelona, ilk dakikalarda Andres Iniesta'nın baş rolünde olduğu paslaşmalarla oyunu Madrid sahasına yıktı. Bulunabilen tek net pozisyond aise Ivan Rakitic'in şutu direğin üstünden auta gitti.
Camp Nou'da ilk dakikalarda Cristiano Ronaldo'nun ayağına ne zaman top gelse ıslıklamalar ve yuhalamalar yükseldi. Ayrıca, Barcelona Teknik Direktörü Luis Enqrique, Cristiano Ronaldo'ya özel önlem olarak Dani Alves ve Ivan Rakitic ikilisinin yakın markaj uygulattığı görüldü. Cristiano Ronaldo ise sağ kanatta kendisine gelen ikili sıkıştırma karşısında, sürekli başka alanlara deplase olarak oyuna katılmaya başladı.
NE YAPTIĞINI BİLEN TEK İSİM INIESTA
İlk 10 dakika geride kalırken, iki takım oyuncularının derbi heyecanı ve stresiyle dağınık bir görüntü sergilediği görüldü. Sadece Andres Iniesta oyuna ve tempoya hükmeden, ne yaptığını bilen bir oyun oynadı. Real Madrid, 13. dakikada Karim Benzema ile net bir fırsatten yararlanamadı. Barcelona, Benzema'nın pozisyondan dakikalar sonra Messi'nin duran topta yaptığı güzel ortaya Mathieu'nun ceza sahası içerisinde bomboş yaptığı vuruşla 19. dakikada öne geçti.
MADRID'DEN BARCELONA'VARİ BİR GOL
Golden sadece kısa bir süre sonra net bir fırsattan yararlanamadı. Fakat, oyuna daha fazla ısındığı görünen Cristiano Ronaldo, Barcelona'vari bir Real Madrid hücumu sonrasında, Benzema'nın şık topuk pası sonrası 31. dakikada skora dengeyi getirdi.
41. dakikada ise hakemlerin verdiği bir karar damga vurdu. Bale'in attığı golde hakemin verdiği ofsayt kararı çok tartışıldı. Cristiano Ronaldo'nun pozisyonuna ofsayt bayrağı kalkarken, Portekizli yıldızın savunma çizgisinin gerisinde olduğu görüldü.
İlk yarının kalanında Cristiano Ronaldo'nun yere düştüğü pozisyona hakemin 'devam' demesi ve tüm 45 dakika boyunca Neymar'ın sergilediği 'silik' performans damga vurdu.
SUAREZ'DEN MÜTHİŞ KONTROL, SAKİN VURUŞ
Barcelona, ikinci yarıya da paslarla oyuna hükmederek başladı. Merkeze gelen Andres Iniesta ve Lionel Messi, paslarıyla takımı yönetmeye uğraştı. Barça'nın yıldız ikilisinin bu çabaları, maç başından beri kalabalıkta ve markajda silikleşen Neymar ve Suarez ikilisinden Suarez'i oyunun içine soktu. 56. dakikada Uruguaylı oyuncu, Dani Alves'in savunma arkasına attığı uzun topa yetişen ve çok iyi kontrol eden Suarez, Pepe ve Ramos'un baskısına rağmen sağ çaprazdan köşeye yerden temiz bir vuruş yaptı ve takımını öne geçirdi.
MADRID DAHA FAZLA RİSK ALDI AMA...
Kalan dakikalarda tempo yükseldi. Şampiyonluk yarışında büyük bir yara alacak olan Real Madrid, daha fazla risk almaya ve her iki taraf da daha fazla pozisyon bulmaya başladı. Madrid'de Marcelo, Barça'da Neymar net fırsatlardan yararlanamadı.
Bu pozisyonlardan sonra maçın son bölümüne girilirken, Real Madrid Fransız yıldızı Karim Benzema ile aynı pozisyonda iki kez gole yaklaştı ancak Barça'nın kalecisi Claudio Bravo iki kez müthiş bir refleks göstererek takımını önde tuttu.
BARCELONA 2 - 1 REAL MADRİD
İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
90+4. Dakika: Her futbolsever için böyle heyecan verici bir maçı izlemek bir zevk. Oyuncular ellerinden gelenin en iyisini ortaya koydular ve oyunu oldukça heyecanlı hale getirdiler. Ev sahibi takım bugün daha iyi bir performans çizdi. Her iki takım da topa mümkün olduğunca çok sahip olmaya çalıştı.
90+4. Dakika: Antonio Mateu Lahoz saatini kontrol ediyor ve maçı bitiriyor.
90+3. Dakika: Barcelona topu kontrol ede taraf. Oyuncular orta mesafeli paslarla şut şansı arıyor.
90+1. Dakika: Luis Suarez (Barcelona) ceza sahasına bir pas gönderiyor, ancak tehlike uzaklaştırılıyor. Defans oyuncularından başarılı bir hamle izledik.
90. Dakika: Dördüncü hakem 3 dakikalık uzatma gösteriyor.
89. Dakika: Köşe vuruşu Toni Kroos (Real Madrid) tarafından kısa pasla kullanılıyor.
89. Dakika: Marcelo (Real Madrid) kaleye doğru ilerliyor, ancak defans oyuncusu hızlı bir şekilde geri dönerek müdahalede bulunuyor. Korner. Real Madrid bu duran top fırsatından yararlanmaya çalışacak.
88. Dakika: Toni Kroos (Real Madrid) ceza sahasına kanattan sert bir orta yapıyor, ancak defans oyuncusu araya giriyor.
88. Dakika: Oyuncu değişikliği. Lucas Silva (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid) yerine sahadaki yerini alıyor.
88. Dakika: Jese (Real Madrid) takım arkadaşının uzak mesafeden yerden gönderdiği akıl dolu pasta topla buluşuyor, ancak topu yeterince iyi kontrol edemiyor. Defans oyuncuları tehlikeyi uzaklaştırıyor. Oyuncu çok önemli bir gol pozisyonu yakalayabilirdi. Real Madrid lehine köşe vuruşu kararı verildi. Orta hakem ve yardımcı hakem köşe gönderini işaret ediyor.
87. Dakika: Iker Casillas (Real Madrid) harika bir kurtarış yaparak ceza sahasında yakaladığı boşlukta topu bekletmeden yerden sol alt köşeye gönderen Lionel Messi (Barcelona) tarafından yapılan vuruşu çıkartıyor.
87. Dakika: Şu ana kadar pek başarılı bir şutu bulunmayan Luis Suarez (Barcelona) az önce harika bir vuruş yaptı, ancak top üstten dışarı çıktı.
87. Dakika: Xavi (Barcelona) köşe vuruşunu paslaşarak bekletmeden kullanıyor.
86. Dakika: Jordi Alba (Barcelona) çok yakın mesafeden çektiği şutla altın bir fırsat yakalıyor. Oyuncunun volesinde top kalenin ortasına doğru gidiyor, ancak bu şuta hazırlıklı olan kaleci Iker Casillas (Real Madrid) harika bir kurtarış yapıyor! Hakem köşe gönderini işaret ediyor. Barcelona korner kazandı.
85. Dakika: Oyuncu değişikliği yapıldı. Rafinha (Barcelona), Neymar (Barcelona) yerine oyuna girdi.
84. Dakika: Luis Suarez (Barcelona) topla birlikte ceza alanına giriyor, ancak istediği gibi vuramadığı top farklı bir şekilde sağdan dışarı gidiyor.
82. Dakika: Kalecinin bu atak karşısında kaygılanmasına gerek yok. Hazırlıklı olan kaleci Claudio Bravo (Barcelona) Toni Kroos (Real Madrid) tarafından gönderilen ara pasta topu uzaklaştırıyor.
81. Dakika: Toni Kroos (Real Madrid) ceza sahasına bir orta yapıyor, ancak rakip defans hızlı bir şekilde araya giriyor.
80. Dakika: İşte oyuncu değişikliği. Isco (Real Madrid) oyundan çıkarken, Carlo Ancelotti oyuna girecek olan Jese (Real Madrid) yanında taktik veriyor.
80. Dakika: Oyuncu değişikliği. Xavi (Barcelona) hakemden işareti aldı ve Andres Iniesta (Barcelona) oyundan çıkarken oyun alanına giriyor.
79. Dakika: Toni Kroos (Real Madrid) köşe vuruşunu kullanıyor ve ceza alanına güzel bir top gönderiyor, ancak her zaman hazırlıklı olan rakip defans topu güvenli bölgeye gönderiyor.
79. Dakika: Karim Benzema (Real Madrid) ceza sahasının kenarından şutunu çekiyor. Top kalenin sağına doğru gidiyor, ancak Claudio Bravo (Barcelona) güzel bir kurtarışla topun ağlara gitmesini engelliyor. Hakem düdüğünü çalıyor, Real Madrid köşe vuruşunu kullanacak.
77. Dakika: Lionel Messi (Barcelona) ceza sahası içinde kendisine gönderilen pası kontrol ediyor, ancak çektiği şutta defans oyuncusu akıl dolu bir müdahaleyle bu topu engelliyor.
76. Dakika: Hakem oyuncu değişikliğini işaret ediyor. Sergio Busquets (Barcelona) oyuna giriyor ve Ivan Rakitic (Barcelona) oyundan çıkıyor.
75. Dakika: Ofsayt bayrağı kalktı ve Luis Suarez (Barcelona) bu karşılaşmada bir kez daha ofsayta düştü.
74. Dakika: Neymar (Barcelona) isabetli pasta ceza sahası içinde topla buluştu ve anında kaleye şutunu gönderdi. Ancak top farklı bir şekilde sağdan dışarı gitti.
73. Dakika: Lionel Messi (Barcelona) harika bir fırsat yakalıyor! Oyuncu ceza sahasının kenarından bir şut gönderiyor, ancak top çok az farkla soldan dışarı gidiyor.
73. Dakika: Oyuncu değişikliği. Pepe (Real Madrid) oyundan çıkıyor ve yerine Raphaël Varane (Real Madrid) oyuna giriyor.
72. Dakika: Maç izleyen seyirci sayısı 98760.
71. Dakika: Dani Alves (Barcelona) yaptığı müdahaleden dolayı sarı kart görüyor. Oyuncu bu kararı beğenmiş gibi görünmüyor, ancak hakem Antonio Mateu Lahoz itirazları kabul etmiyor.
71. Dakika: Neymar (Barcelona) ceza sahası içinden şutunu çekiyor, ancak bu şut engelleniyor.
70. Dakika: Jordi Alba (Barcelona) ceza sahasına bir orta yapıyor, ancak Iker Casillas (Real Madrid) kalesinden çıkarak topu alıyor.
69. Dakika: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) serbest vuruştan ceza sahasına orta yapıyor, ancak bu topla ilk buluşan defans oyuncusu oluyor.
68. Dakika: Jeremy Mathieu (Barcelona) sert bir müdahalede bulunuyor. Hakem düdüğünü çalarak faulü tespit ediyor. Serbest vuruşu Real Madrid kullanacak.
67. Dakika: Neymar (Barcelona) kendisine güzel bir pozisyon hazırlıyor ve orta mesafeden şutunu çekerek şansını deniyor, ancak top çok az farkla üstten dışarı gidiyor.
66. Dakika: Dani Alves (Barcelona) sert bir müdahale yapıyor ve hakem bu hareket için düdüğünü çalarak faul veriyor.
65. Dakika: Andres Iniesta (Barcelona) rakibini yere düşürüyor ve hakem Antonio Mateu Lahoz sarı kartını gösteriyor.
64. Dakika: Isco (Real Madrid) yaptığı bu sert müdahalenin ardından sarı karttan başka bir şey beklememesi gerekir. Ve evet, sarı kart çıkıyor. Antonio Mateu Lahoz kartı tereddütsüz gösteriyor.
64. Dakika: Andres Iniesta (Barcelona) oyunu devam ettiriyor.
63. Dakika: Luis Suarez (Barcelona) ofsayttaydı ve yardımcı hake bunu görüp bayrağını kaldırdı.
63. Dakika: Sergio Ramos (Real Madrid) küçük bir sakatlık geçiriyor, ancak oyuna devam edebilecekmiş gibi görünüyor.
62. Dakika: Andres Iniesta (Barcelona) tıbbi yardım istiyor. Saha kenarına çıkan oyuncu takımını bir süre için 10 kişi bırakacak.
61. Dakika: Sergio Ramos (Real Madrid) için şanssız bir an. Az sonra oyuncunun sakatlığının ne kadar ciddi olduğunu öğreneceğiz.
61. Dakika: Javier Mascherano (Barcelona), Javier Mascherano (Barcelona) için sarı kartını kullandı, yaptığı sert müdahaleden dolayı oyuncunun bu karara şaşırmaması gerek.
60. Dakika: Iker Casillas (Real Madrid) araya giriyor ve Lionel Messi (Barcelona) tarafından gönderilen uzun pası kontrol ediyor.
58. Dakika: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) köşe vuruşunda güzel bir reaksiyonla topla buluşuyor, ancak kafa vuruşuyla topu ağlara gönderemiyor. Top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.
58. Dakika: Isco (Real Madrid) köşe vuruşunu kullanmaya hazırlanıyor.
58. Dakika: Marcelo (Real Madrid) ceza sahası içinde kendisine gönderilen güzel pası kontrol ediyor, ancak kaleye doğru giden bu şut defans oyuncusu tarafından engelleniyor. Orta hakem köşe gönderini gösteriyor, Real Madrid köşe vuruşunu kullanacak.
56. Dakika: Golü atan oyuncu Luis Suarez (Barcelona)! Luis Suarez (Barcelona), Dani Alves (Barcelona) tarafından kendisine gönderilen ara pasta topla buluşuyor ve ceza sahası içinde akıl dolu bir hareketle topu sol alt köşeden ağlara gönderiyor. 2:1.
54. Dakika: Ivan Rakitic (Barcelona) korner atışını kullanıyor, ancak takım arkadaşlarından birisini bulamıyor. Defans oyuncusu güzel bir reaksiyonla golü engelliyor.
53. Dakika: Ivan Rakitic (Barcelona) köşe vuruşunu kullanıyor ancak top uzaklaştırılıyor. Yardımcı hakem köşe gönderini gösteriyor, Barcelona köşe vuruşu kullanacak.
53. Dakika: Uzak mesafeden serbest vuruş kullanılıyor. Lionel Messi (Barcelona) orta yapıyor ancak rakip defans hazırlıklı. Yardımcı hakemin kararı doğru ve Barcelona köşe vuruşu kullanacak.
52. Dakika: Antonio Mateu Lahoz yaptığı sert hareketten dolayı sarı kartını Luka Modrić (Real Madrid) için kullanıyor. Barcelona serbest vuruş kazanıyor.
51. Dakika: Önemli bir pozisyon. Neymar (Barcelona) hücumdayken faul yapıyor. Antonio Mateu Lahoz pozisyonu yakından görüyor ve düdüğünü çalıyor. Neymar (Barcelona) itiraz ediyor, ancak hakemin kararı değişmeyecek.
49. Dakika: Claudio Bravo (Barcelona) harika bir kurtarış yaparak ceza sahasında yakaladığı boşlukta topu bekletmeden kalenin ortasına gönderen Karim Benzema (Real Madrid) tarafından yapılan vuruşu çıkartıyor.
49. Dakika: Lionel Messi (Barcelona) duran toptan ceza sahasına orta yapıyor, ancak top uzaklaştırılıyor.
48. Dakika: Oyuncu yaptığı hareketle kartı fazlasıyla hak etti. Daniel Carvajal (Real Madrid) sarı kartı gören oyuncu.
47. Dakika: Isco (Real Madrid) tarafından havadan yapılan orta başarısız oluyor ve rakip defans hızlı bir şekilde topu ceza sahasının dışına gönderiyor.
46. Dakika: Karim Benzema (Real Madrid) tarafından gönderilen topu Claudio Bravo (Barcelona) kontrol ediyor ve atak son buluyor.
46. Dakika: Artık ikinci yarı için her şey hazır; ve maç yeniden başladı.
İLK YARIDAN DAKİKALAR
45+1. Dakika: Seyirciler şu ana kadar sahada gördüklerinden memnun olmalılar. Sıkıcı olmaktan uzak, oldukça keyifli bir futbol izliyoruz. Oyuncuların devre arasında bu heyecanlarını kaybetmemelerini umuyoruz. Her iki takım da oyunu kontrol etmeye çalışıyor, ancak başarısız oluyorlar. Takımların ortaya koydukları performans neredeyse eşit. Her iki taraf da geriden yavaş oyun kurmaya çalışıyor.
45+1. Dakika: Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi.
45. Dakika: Sergio Ramos (Real Madrid) yaptığı sert müdahalenin ardından uyarıldı. Sarı kart.
44. Dakika: Gareth Bale (Real Madrid) köşe vuruşundan aldığı topu ceza sahasının kenarından kaleye gönderiyor, ancak şut farklı bir şekilde soldan dışarı gidiyor.
43. Dakika: Toni Kroos (Real Madrid) ceza sahasına orta yapmak üzere topu köşe gönderinin yanına yerleştiriyor.
43. Dakika: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) önemli bir fırsattan yararlanamıyor ve ceza sahasının kenarında bulduğu boşlukta üst direğin hemen altına gönderdiği topu kaleci akıl dolu bir kurtarışla çıkartıyor! Top dışarıda. Real Madrid lehine köşe vuruşu kararı verildi.
41. Dakika: Gerard Pique (Barcelona) ceza sahası dışında topu alıyor ve kaleye gönderiyor, ancak top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor. Top farklı bir şekilde üstten dışarı çıkıyor.
40. Dakika: Yardımcı hake bayrağını kaldırıyor ve orta hakem düdüğünü çalıyor. Gareth Bale (Real Madrid) topu ağlara gönderiyor, ancak ofsayt kararı çıkıyor.
40. Dakika: Ceza sahasını dolduran oyuncular köşe vuruşundan yapılacak ortayı bekliyor, ancak Toni Kroos (Real Madrid) bu vuruşu kısa pas olarak kullanıyor.
39. Dakika: Gareth Bale (Real Madrid) sıyrılmaya çalışıyor, ancak rakip oyuncu engel oluyor. Orta hakem ve yardımcı hakem köşe vuruşunu işaret ediyor. Köşe vuruşu Real Madrid tarafından kullanılacak.
37. Dakika: Jordi Alba (Barcelona) sarı kart görüyor! Oyuncunun müdahalesi o kadar da sert değildi, ancak hakem Antonio Mateu Lahoz yine de sarı kartını kullanmayı tercih etti.
37. Dakika: Orta hakem Antonio Mateu Lahoz için bu pozisyonda verilecek karar çok açık. Bu davranışa tahammül göstermenin imkanı yok. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) kırmızı kartı görüyor.
35. Dakika: Ivan Rakitic (Barcelona) yaptığı hareket için hakem tarafından cezalandırıldı. Oyuncu rakibini düşürdü.
34. Dakika: Luka Modrić (Real Madrid) isabetli pasta topu kontrol ediyor ve uzaklardan gönderdiği şutla kaleciyi yokluyor. Top büyük farkla soldan dışarı gidiyor.
33. Dakika: Neymar (Barcelona) açık bir faul yapıyor ve bu faulü gören Antonio Mateu Lahoz düdüğünü çalmakta tereddüt etmiyor.
31. Dakika: Gol! Karim Benzema (Real Madrid) topu Cristiano Ronaldo (Real Madrid) ile buluşturuyor ve oyuncu yakın mesafeden kolay bir vuruşla golü atıyor. 1:1.
31. Dakika: Neymar (Barcelona) ceza alanına girerek pasla buluşuyor ve çektiği şutla topu kalenin ortasına doğru gönderiyor. Ancak bu şuta hazırlıklı olan kaleci Iker Casillas (Real Madrid) güzel bir kurtarışla bu topu çıkartıyor.
31. Dakika: Ivan Rakitic (Barcelona) köşe vuruşunu kullanıyor ve ceza sahasına orta yapıyor, ancak buna hazırlıklı olan rakip defans topu kolayca uzaklaştırıyor.
30. Dakika: Ivan Rakitic (Barcelona) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak hiçbir takım arkadaşını bulamıyor. Top defans tarafından tehlike bölgesinden uzaklaştırılıyor. Barcelona köşe vuruşu kullanacak. Takımın oyuncuları ceza alanını dolduruyor.
30. Dakika: Ivan Rakitic (Barcelona) topu ceza sahası içindeki arkadaşlarıyla buluşturamıyor ve pas rakip tarafından engelleniyor. Hem orta hakem hem de yardımcı hakem köşe gönderini işaret ediyor. Barcelona kornerden rakip kaleyi yoklamaya çalışacak.
28. Dakika: Luis Suarez (Barcelona) az önceki hareketinden dolayı sarı kartı görüyor.
27. Dakika: Antonio Mateu Lahoz düdüğünü çalıyor ve hücumda olan Sergio Ramos (Real Madrid) tarafından yapılan faulü belirliyor. Hakemin kararı doğru.
27. Dakika: Korner kararı veriliyor. Toni Kroos (Real Madrid) yapacağı ortayla takım arkadaşlarına pozisyon yaratmaya çalışacak.
27. Dakika: Isco (Real Madrid) ceza sahasına havadan bir orta yapıyor, ancak rakip defans tehlikeyi kafayla uzaklaştırıyor. Şimdi Real Madrid köşe vuruşu kullanacak.
26. Dakika: Luka Modrić (Real Madrid) köşe vuruşunda takım arkadaşlarından birisini bulmaya çalışıyor, ancak rakip defans bu topu engelliyor.
26. Dakika: Karim Benzema (Real Madrid) güzel bir bireysel koşu yapıyor, ancak rakip oyuncu onu engelliyor ve şans yakalayamıyor. Real Madrid köşe vuruşu kullanacak.
26. Dakika: Marcelo (Real Madrid) tarafından çekilen sert şut kendisini feda ederek topun önüne atlayan defans oyuncusu tarafından engellendi.
25. Dakika: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) ceza sahası içine kaliteli bir orta yapıyor. Ancak rakip defans topa sahip oluyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
24. Dakika: Kalecinin bu şut için kaygılanmasına gerek yok. Jordi Alba (Barcelona) sert bir şut çekmek isterken isabetsiz bir vuruş yapıyor ve top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.
24. Dakika: Ivan Rakitic (Barcelona) topu köşe vuruşu için köşe gönderinin yanına koyuyor. Oyuncu topu ceza sahasına gönderiyor, ancak top rakip oyuncuların kafa vuruşuyla uzaklaştırılıyor.
23. Dakika: Lionel Messi (Barcelona) yaklaşık 25 metre mesafeden kullandığı serbest vuruşta yakaladığı gol şansını değerlendiremiyor. Oyuncunun vuruşunda top barajdan geri geliyor. Top oyun alanını terk ediyor. Barcelona köşe vuruşu kullanacak.
21. Dakika: Yaptığı sert hareketten dolayı Pepe (Real Madrid) için sarı kart çıkıyor. Antonio Mateu Lahoz bu kararı tereddütsüz veriyor. Serbest vuruşu Barcelona kullanacak.
19. Dakika: Gol! Jeremy Mathieu (Barcelona) kendisini tutan oyuncudan sıyrılıyor ve Lionel Messi (Barcelona) tarafından kullanılan serbest vuruşta topla buluşarak penaltı noktası civarından yaptığı kafa vuruşuyla topu sağ direğin içine doğru gönderiyor. Harika bir gol - 1:0!
19. Dakika: Hakem faulü çalıyor. Pepe (Real Madrid) sert bir müdahale yapıyor, ancak kart görmüyor. Barcelona serbest vuruş kullanacak.
17. Dakika: Lionel Messi (Barcelona) çok önemli bir fırsatta golü kaçırıyor! Oyuncu penaltı noktası civarında bir boşluk yakalıyor, ancak kaleye doğru yaptığı kafa vuruşu yeterince isabetli ve sert olmuyor. Top farklı bir şekilde sağdan dışarı gidiyor!
15. Dakika: Gareth Bale (Real Madrid) sert bir müdahalede bulunuyor, Antonio Mateu Lahoz düdüğünü çalarak faulü belirliyor.
15. Dakika: Çok büyük bir şans değerlendirilemiyor! Yapılan adrese teslim ortada Sergio Ramos (Real Madrid) topa kafa vuruyor, ancak top üstten dışarı gidiyor.
14. Dakika: Kornerden gelen top ceza sahasına gelmiyor. Toni Kroos (Real Madrid) kısa pas olarak kullanmaya karar veriyor.
14. Dakika: Isco (Real Madrid) güzel bir vuruş yapıyor, ancak rakip defans arasından geçemeyen top engellendi. Top dışarıda. Real Madrid köşe vuruşu kazanıyor.
13. Dakika: Toni Kroos (Real Madrid) köşe vuruşunu kısa kullanıyor.
13. Dakika: Karim Benzema (Real Madrid) ceza sahası dışından yaptığı pasta takım arkadaşını bulmaya çalışıyor, ancak rakip defans hızlı bir reaksiyon gösteriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor. Hakem köşe vuruşunu işaret ediyor, Real Madrid bu vuruşu kullanacak.
12. Dakika: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) çok yakın mesafeden çektiği şutta önemli bir pozisyondan yararlanamıyor. Top üst direkten geri geliyor.
10. Dakika: Gareth Bale (Real Madrid) hücumdayken bir faul yapıyor ve hakem Antonio Mateu Lahoz hemen serbest vuruşu veriyor.
9. Dakika: Luis Suarez (Barcelona) için ofsayt bayrağı kalkıyor.
8. Dakika: Karim Benzema (Real Madrid) ceza sahasının kenarında kendisine gönderilen isabetli pasta topla buluşuyor ve şutunu çekiyor. Oyuncunun isabetsiz vuruşunda top farklı bir şekilde soldan dışarı gidiyor.
6. Dakika: Isco (Real Madrid) topu aradan gönderemiyor ve atak kesiliyor.
4. Dakika: Andres Iniesta (Barcelona) sakatlığa sebebiyet verebilecek bu pozisyonun ardından oyuna devam ediyor.
4. Dakika: Ivan Rakitic (Barcelona) tarafından kullanılan köşe vuruşı rakip defans tarafından uzaklaştırıldı.
3. Dakika: Andres Iniesta (Barcelona) çok sert bir müdahaleye maruz kalmışa benziyor. Oyuna devam edip edemeyeceğini göreceğiz.
3. Dakika: Andres Iniesta (Barcelona) ceza sahasına yerden bir pas gönderiyor, ancak rakip defans hızlı bir reaksiyonla tehlikeyi engelliyor. Barcelona köşe vuruşu kullanacak.
1. Dakika: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) rakip oyuncuyu çalımlamak isterken rakip oyuncu topu uzaklaştırmayı başarıyor.
1. Dakika: Artık her şey hazır ve günün maçı başlıyor.
BARÇA'DA MESSI TEK...
Barcelona'nın mücadele ettiği 3 kulvarda(Lig, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi) çıktığı toplam 42 maçta 29 farklı futbolcu forma giyme şansı elde etti. Söz konusu 42 maçta Katalan ekibinde en fazla süre alan isim 3 bin 532 dakikayla Lionel Messi oldu. Arjantinli'nin yedek soyunduğu tek maç, Real Sociedad deplasmanında alınan yenilgi. Messi'nin tek maç yedek kalması, Luis Enrique ile arasında sert rüzgarlar esmesine yetmiş ve artmıştı bile...
Barcelona'da bu kulvarda Messi'yi en yakın takip eden isim 2,867 dakikayla Jordi Alba olurken, İspanyol beki 2,677 dakikayla Neymar takip etti.
MADRID'DE BBC VE KROOS GERÇEĞİ...
El Clasico'nun bir diğer cephesi Real Madrid'de çıkılan 43 maçta forma giyen 28 futbolcu arasında 3 bin dakikanın üzerinde forma giyen 6 isim bulunuyor. Başkent ekibinin Bayern Münih'ten transfer ettiği Toni Kroos, 3,436 dakika ile zirvede bulunurken, Alman yıldızı 3,324 dakika ile Cristiano Ronaldo takip ediyor.
Gareth Bale'in 3,301 dakikasının yanında Benzema'nın da 3,234 dakika sahada kaldığı anlaşılıyor. Real Madrid'de 3 bin dakikanın üzerinde şans bulan diğer isimler Casillas ve Marcelo.
CR7, CAMP NOU'DA PATLAYACAK MI?

Real Madrid ve Barcelona arasında oynanacak El Clasico öncesi İspanyollar gözünü Cristino Ronaldo'ya dikti. Real Madrid'in süper yıldızının 3 ayda sadece 9 gol atması ve son haftalardaki gerginliğinin, Barcelona'ya karşı patlama yaşamasına neden olabileceği ifade edildi.
ABC'nin derlediği habere göre Ronaldo'nun ligde oynanan son Levante maçında taraftarların da tepkisini çekmesi gündemi meşgul etmişti. 2015 yılına girildikten sonra gol serisi sona eren ve 3 ayda sadece 9 gol atabilen Ronaldo'nun büyük patlamayı Barça'ya sakladığı yazıldı.
98 BİN KARTONLA ÖZEL KOREOGRAFİ
Barcelona ile Real Madrid'in karşı karşıya geleceği kritik El Clasico mücadelesi öncesinde taraftarları da büyük bir telaş sardı.
Zorlu mücadele öncesinde Katalan taraftarlar görsel bir şölen sunacak. Camp Nou'yu dolduran taraftarların, yaklaşık 98,000 kartondan oluşan bir şovun parçası olacakları belirtildi.
Barcelona, resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, takımların sahaya girmesinin ardından taraftarları ellerindeki kartonları havaya kaldırma sorumluluğunda tuttuğunu duyurdu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.