Emenike olayına Nijerya'dan şaşırtan tepki
Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde sarı-lacivertli taraftarların Emmanuel Emenike'yi kötü performansı sebebiyle protesto etmesi, Nijerya Futbol Federasyonu tarafından, 'ırkçılık ve utanç verici' olarak nitelendirildi.
Nijerya Futbol Federasyonu, Fenerbahçe taraftarının Emenike aleyhinde yaptığı protestoyu 'ırkçı ve utanç verici' olarak nitelendirdi. Federasyon başkanı Amaju Pinnick imzasıyla yapılan açıklamada, "Fenerbahçe taraftarının milli futbolcumuz Emenike'ye yaptığı ırkçı ve utanç verici saldırıyı kınıyoruz. Fenerbahçe Kulübü bu protestonun kimler tarafından ve ne maksatla yapıldığını araştırmalıdır. Fenerbahçe taraftarının kendi oyuncusuna maç devam ederken verdiği tepki kabul edilemez. Bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile de görüşeceğiz" ifadelerine yer verildi.
Son dönemde sergilediği kötü performans sebebiyle Beşiktaş maçında sarı-lacivertli taraftarların tepki gösterdiği Emmanuel Emenike, Nijerya Milli Takımı'nın 17 Mart'ta açıklanan aday kadrosunda da yer almadı. Pazar günü Emenike aleyhine gösterilen protestoları, 'ırkçılık ve utanç verici' diye adlandıran Nijerya Futbol Federasyonu'nun, Emenike yerine aday kadroya dahil ettiği forvet oyuncularından iki isim ise oynadığı liglerde henüz golle tanışamadı. Emmanuel Emenike'nin neden milli takım aday kadrosuna dahil edilmediği konusunda ise Nijerya Futbol Federasyonu'ndan henüz bir açıklama yapılmadı.
Öte yandan, Nijerya Futbol Federasyonu'nun açıklamasındaki 'ırkçı ve utanç' verici vurgusu spor kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.
EMENIKE TÜRKİYE'YE DÖNDÜ - TIKLAYIN!
EN SON HABERLER
- 1 Paul Onuachu: Herkes Muhamed Salah gibi bir yıldızla çalışmak ister!
- 2 Thomas Reis: En iyi performansımız bu değildi!
- 3 Julian Schuster: Trabzonspor kalite olarak çok iyi bir takım!
- 4 Wagner Pina: Şans yanımızda değildi!
- 5 Batista Mendy: 3 maçımız daha var!
- 6 UEFA Avrupa Ligi'nde 20.45 seansı sona erdi!
- 7 Trabzonspor, Thomas Reis yönetiminde ilk kez kaybetti!
- 8 Trabzonspor’un kalan maçları! İşte Konferans Ligi’ndeki 3 rakip
- 9 Celtic - Beşiktaş maç sonu canlı yayını | Serkan Korkmaz, İbrahim Yavuz ve Kartal Yiğit'ten değerlendirme
- 10 Trabzonspor – Freiburg maçında skandal karar! VAR devreye girmedi