Pazar 29.03.2015 00:00

Hollanda—Türkiye : 1-1 (Geniş-özet)

Hollanda-Türkiye! Dev maç az önce sona erdi. Amsterdam Arena'da oynanan mücadelede Türkiye, Hollanda ile 1-1 berabere kaldı. İşte Türkiye Hollanda özeti, golleri, öncesi, maç sonrası, önemli gelişmeleri, skoru, sonucu, geniş özet olarak tüm detaylarıyla sabah.com.tr'de...

A Milli Takım EURO 2016 yolunda olmak ya da olmamak maçında Hollanda'yı elinden kaçırdı. Burak Yılmaz'ın golüyle Portakal'ı soymaya çok yaklaştık ancak uzatmalarda Sneijder'ı durduramadık.
Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda A Milli Takımımız, Hollanda ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda deplasmanda Hollanda ile yaptıkları maça bir önceki karşılaşmaya göre 4 değişiklik yaptı. Grupta Kazakistan ile yapılan son maçın 11'inde sahaya çıkan oyunculardan Olcay Şahan ve Umut Bulut yedek kalırken, kart cezalısı Arda Turan ve aday kadroya çağrılmayan Semih Kaya, Hollanda'ya karşı milli takımda yer almadılar. Terim bu futbolcuların yerine 11'de Gökhan Gönül, Hakan Balta, Mehmet Topal ve Gökhan Töre'ye yer verdi. Grupta İzlanda ile yapılan karşılaşmadan sonra, 3 resmi maçta milli takımda yer almayan Hakan Çalhanoğlu, Hollanda karşısında yedekler arasında bulundu. Milli takım kampında Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ile yaşadığı olayın ardından, aralarındaki sorun çözüldükten sonra tekrar milli takıma katılan Hakan, Hollanda'ya karşı bu önemli mücadelede yedekler arasında tutuldu. Bu iki futbolcunun yanı sıra Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu da maça yedek kulübesinde başladı.
Teknik direktörü Guus Hiddink, Robin van Persie ve Arjen Robben'in sakatlıklarından dolayı kaptanlığı Sneijder'e verdi. Hollanda'nın bir önceki teknik direktörü Louis van Gaal, Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası öncesinde formda olmadığı gerekçesiyle kaptanlık pazubandını Sneijder'den alarak Robin van Persie ve Arjen Robben' vermişti. Grup maçlarına iyi başlayamayan Hollanda'da sakatlıkları bulunan yıldız oyuncular Arjen Robben, Robin van Persie ve Ron Vlaar Türkiye karşısında forma giyemedi. Hiddink forvette Van Persie'nin yerine tercihini Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben'in yerine ise Ibrahim Afellay'dan yana kullandı.
İlk yarıda Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki en iyi oyunu ortaya koyan Milli Takım bambaşla bir kimlikle sahaya çıktı. Hollanda'nın hücum hatına göz açtırmayan ay yıldızlar kontra ataklar Portakallar'ın savunmasını tehdit etti. 15. dakikada en net pozisyonumuzu yakaladık. Caner'in ortasında penaltı noktası üzerinde müsait pozisyonda kaleye sırtı dönük bir şekilde topu kontrol eden Burak'ın dönerek vuruşunda meşin yuvarlak kale önünde Martins Indi'ye çarptı. Savunma topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı. 33. dakikada Selçuk'un sol taraftan yaptığı ortada ceza alanı içinde topla buluşan Mehmet Topal'ın şutunu kaleci Cillessen kurtardı. Golün sinyallerini veren Terim'in öğrencileri 37'de Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Gökhan Töre'nin sağdan ortasında De Vrij'in kafasından seken topu ceza alanı içinde sol tarafta Volkan Şen kontrol etti. Volkan topu yanındaki Burak'a bıraktı. Burak Yılmaz'ın vuruşunda Indi'ye de çarpan top filelerle buluştu: 0-1. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skorunu belirledi.
İkinci yarıda tek kelimeyle müthiş bir savunma yapan milli takımımız, Hollanda'ya şans tanımadı. Ancak uzatma anlarında Hollanda, Sneijder'in vuruşunda Huntelaar ile çarpan topla ile golü buldu.
İŞTE MAÇIN GENİŞ ÖZETİ
90. Dakika: Golde asist yapan oyuncu Jetro Willems oluyor.
90. Dakika: GOL! Hollanda, Wesley Sneijder ile durumu 1-1'e getiriyor. Sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh ortasını açıyor. Top ceza sahası içi sol çaprazdaki Jetro Willems'e geliyor. Jetro Willems'de bekletmeden pasını ceza yayındaki Wesley Sneijder'e atıyor. Sneijder bekletmeden sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor ve topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.
90. Dakika: Defansımızdan atılan uzun pasa hareketlenen Gökhan Töre sağ kanatta ofsayta yakalanıyor.
90. Dakika: Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak 6 dakika ekleniyor.
87. Dakika: Luciano Narsingh'in sağ kanattan açtığı ortasını ön direkte savunmamız uzaklaştırıyor.
86. Dakika: Memphis Depay'ın pasıyla topla buluşan Wesley Sneijder, ceza sahasının dışında sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak kaleci Volkan Babacan üstüne gelen bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.
85. Dakika: Sağ kanatta Gökhan Töre'den aldığı pasla topla buluşan Kazım Kazım son çizgiye kadar indikten sonra ortasını arka direğe doğru açıyor. O noktada Hollanda defansı araya girerek topun Selçuk İnan'a gelmesini engelliyor.
82. Dakika: Sol kanatta topla buluşan Jetro Willems ortasını açıyor fakat defansımız topu uzaklaştırmayı başarıyor.
79. Dakika: Sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh son çizgiye kadar indikten sonra pasını ceza sahası içi sol çaprazdaki Jetro Willems'e atıyor. Jetro Willems müsait pozisyonda şutunu çekiyor fakat top doğrudan auta gidiyor.
79. Dakika: Milli takımımız son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Burak Yılmaz oyundan alınırken, Kazım Kazım oyuna giren isim oluyor.
77. Dakika: Hollanda takımında oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Martins Indi yerini Jetro Willems'e bırakıyor.
77. Dakika: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre pasını ceza yayının bir kaç metre gerisindeki Hakan Çalhanoğlu'na atıyor. Hakan topun gelişine sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor fakat top doğrudan auta çıkıyor.
74. Dakika: Sağ kanada doğru atılan topa hareketlenmek isteyen Gökhan Töre ofsayta yakalanıyor.
74. Dakika: Hızlı gelişen atağımızda sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre ceza sahasının bir kaç metre gerisinden hafif sağ çaprazdan sol ayağıyla yerden bir şut çekiyor fakat Hollanda defansı bu şutun kaleye gitmesini engelliyor.
73. Dakika: Kaleye uzak bir mesafede topla buluşan Bas Dost şansını deniyor fakat top doğrudan auta çıkıyor.
73. Dakika: Sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh ortasını altıpasın hemen önüne doğru açıyor. O noktada defansımızın arasından iyi yükselen Bas Dost kafa vuruşunu yapıyor fakat kaleci Volkan Babacan bu şutu kurtarmayı başarıyor.
71. Dakika: Kaleye uzak mesafeden hafif sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat top çok az farkla yandan auta çıkıyor.
69. Dakika: Milli takımımızda ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan alınan isim Serdar Aziz olurken, yerine giren isim ise Ersan Gülüm oluyor.
69. Dakika: Gregory Van Der Wiel, rakibi Hakan Çalhanoğlu'na yaptığı sert müdahale sonrasında Alman hakem Felix Brych tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
66. Dakika: Kendi yarı alanımızda Klaas Jan Huntelaar, Gökhan Gönül'e faul yapıyor.
63. Dakika: Hollanda cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Nigel De Jong yerini Bas Dost'a bırakıyor.
62. Dakika: Wesley Sneijder sağ taraftan köşe vuruşunu kullanıyor. Ön direğe gelen topu savunmamız uzaklaştırmayı başarıyor.
61. Dakika: Milli takımımızda ilk oyunu değişikliği gerçekleşiyor. Volkan Şen yerini Hakan Çalhanoğlu'na bırakıyor.
60. Dakika: Kaleye uzak bir mesafede tam cepheden topla buluşan Ibrahim Afellay sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan bu şutu zor da olsa kornere çelmeyi başarıyor.
57. Dakika: Ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Memphis Depay şutunu çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan bu şutu kurtarmayı başarıyor.
54. Dakika: Ceza sahası dışı sol çaprazda Wesley Sneijder ortasını arka direğe doğru açıyor. O noktada Volkan Babacan topu yumruklarıyla uzaklaştırmak isterken top bir anda Luciano Narsingh'in önünde kalıyor. Altıpas çizgisinin hemen sağında Luciano Narsingh bekletmeden şutunu çekiyor fakat top yandan auta çıkıyor.
52. Dakika: Wesley Sneijder'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Burak Yılmaz uzaklaştıran isim oluyor.
49. Dakika: Ceza sahası çizgisinin hemen gerisinde sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen, topu kontrol ettikten sonra sol ayağıyla sert bir şut çekiyor fakat top farklı bi şekilde auta çıkıyor.
48. Dakika: Elle oynamanın ardından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Gökhan Töre ortasını açıyor fakat o noktada Stefan De Vrij topu uzaklaştıran isim oluyor.
47. Dakika: Sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder ortasını arka direğe doğru açıyor ancak defansımız topu uzaklaştırmayı başarıyor.
46. Dakika: Hollanda Milli takımı ikinci yarıya değişiklik ile başlıyor. Oyundan çıkan isim Georginio Wijnaldum olurken, yerine giren isim ise Luciano Narsingh oluyor.
46. Dakika: Alman hakem Felix Brych ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. İkinci yarıya Millilerimiz başlıyor.
...İLK YARIDAN DAKİKALAR...
45. Dakika: Hakem Felix Brych maçın ilk yarısını bitiren düdüğünü çalıyor. Müsabakanın ilk yarısı 1-0'lık üstünlüğümüz ile tamamlanıyor.
45. Dakika: Ibrahim Afellay'ın sağ kanattan açtığı ortası doğrudan taça gidiyor.
45. Dakika: Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak 2 dakika ilave ediliyor.
43. Dakika: Sol kanattan ceza sahası çizgisine yakın bir bölgeden kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Wesley Sneijder şutunu direk kaleye gönderiyor ancak top baraja çarpıp altı pasın hemen önündeki Stefan De Vrij'in önünde kalıyor. Stefan De Vrij yakın mesafeden şutunu çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan zorda olsa bu şutu kurtarmayı başarıyor ardından hemen direk dibinde Klaas Jan Huntelaar topa müdahale etmek istiyor ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını Huntelaar için kaldırıyor.
42. Dakika: Gökhan Töre, rakibi Daley Blind'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
38. Dakika: Orta sahanın biraz ilerisinde sol kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Wesley Sneijder ortasını açıyor ancak defansımız topu uzaklaştırmayı başarıyor.
37. Dakika: Golde asist yapan oyuncu Volkan Şen oluyor.
37. Dakika: GOOOLLL!!! Milli takımımız, Burak Yılmaz ile 1-0 öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre son çizgiye indikten sonra ortasını açıyor. Ön direkte Stefan De Vrij'den seken top Volkan Şen'de kalıyor. Volkan topu kontrol ettikten sonra pasını hemen yanındaki Burak Yılmaz'a atıyor. Penaltı noktasının hemen sağında topla buluşan Burak sağ ayağıyla düzgün bir vuruşla fileleri havalandırmayı başarıyor.
34. Dakika: Wesley Sneijder'in attığı pasa sol kanatta hareketlenen Memphis Depay ofsayta yakalanıyor.
33. Dakika: Volkan Şen'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Selçuk İnan son çizgiye kadar indikten sonra pasını penaltı noktasında bulunan Mehmet Topal'a atıyor. Mehmet topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor fakat bu şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.
29. Dakika: Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Wesley Sneijder ortasını penaltı noktasına doğru açıyor fakat hava topu mücadelesinde Klaas Jan Huntelaar rakibi Caner Erkin'e faul yapıyor.
26. Dakika: Ibrahim Afellay'ın sağ kanattan arka direğe doğru açtığı ortasını Gökhan Gönül uzaklaştırıyor.
23. Dakika: Ceza yayının hemen önünde Wesley Sneijder'den aldığı pasla topla buluşan Memphis Depay sağ ayağıyla yerden şutunu çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.
23. Dakika: Sol kanattan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak Hollanda defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.
21. Dakika: Ibrahim Afellay'ın Volkan Şen'e yaptığı faul sonrasında Volkan kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.
18. Dakika: Burak Yılmaz'ın pasıyla topla buluşan Ozan Tufan kaleye yaklaşık 30 metreden sert bir şut çekiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
15. Dakika: Gökhan Töre'nin pasıyla sol kanatta hareketlenen Caner Erkin rakibinden güzel bir şekilde sıyrıldıktan sonra pasını penaltı noktasının hemen gerisindeki Burak Yılmaz'a atıyor. Burak topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor ancak defansta Martins Indi topun kaleye gitmesini engelliyor. Milli takımımız çok önemli bir fırsattan yararlanamıyor !
12. Dakika: Wesley Sneijder'in orta sahadan attığı pasa hareketlenen Memphis Depay ofsayta yakalanıyor.
10. Dakika: Sol kanattan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk'un ceza sahası sağ çaprazına doğru açtığı ortasına yükselen Serdar Aziz kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Jasper Cillessen için kolay bir top oluyor.
9. Dakika: Daley Blind'den aldığı pasla ceza sahası çizgisinin hemen gerisinde sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder yerden çok sert bir şut çekiyor fakat top az farkla direğin dibinden auta çıkıyor.
7. Dakika: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Wesley Sneijder ortasını penaltı noktasına doğru açıyor. O noktada defansımıza rağmen topa iyi yükselen Georginio Wijnaldum kafa vuruşunu yapıyor fakat bu şut doğrudan auta çıkıyor.
6. Dakika: Sol kanatta Daley Blind ile verkaç yaptıktan sonra topla buluşan Memphis Depay ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan yerden sert bir şut çekiyor ancak Volkan Babacan bu şutu kornere çıkartmayı başarıyor.
6. Dakika: Hollanda bu dakikalarda orta sahada pas çevirerek oyun kurmaya çalışıyor.
2. Dakika: Sol kanatta topla buluşan Daley Blind yerden ortasını açıyor ancak altıpasın hemen önünde kaleci Volkan Babacan topa sahip olmayı başarıyor.
1. Dakika: Hakem Felix Brych ilk düdüğünü çalıyor ve zorlu maça ev sahibi ekip Hollanda başlıyor.
...MAÇ ÖNCESİ...
- İki takım futbolcularıda sahaya çıkıyor. Müsabaka Milli marşların ardından başlayacak.
- Bu karşılaşmalarda Türkiye toplam 5 kez fileleri havalandırırken, Hollanda ise 12 kez topu ağlarla buluşturmayı başarabildi.
- Türkiye ve Hollanda arasında 1958 yılından itibaren oynanan 10 resmi karşılaşmada Milli takımımız 2 galibiyet 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti.
- Hollanda takımında ise sakatlıkları bulunan Robin Van Persie ve Arjen Robben gibi takımının en önemli iki oyuncusu bu maçta forma giyemeyecek.
- Milli takımımızda sarı kart cezalısı olan Arda Turan Hollanda deplasmanında forma giyemeyecek.
- Hollanda ise 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile topladığı 6 puanla 3. sırada yer alıyor.
- Milli takımımız A grubunda oynadığı 4 maçta elde ettiği 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle topladığı 4 puanla 4.sırada yer alıyor.
- Saat 21:45'de Amsterdam Arena stadyum'unda başlayacak olan bu önemli mücadeleyi Almanya futbol federasyonundan Felix Brych yönetecek.
- 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A grubu 5.maçında Milli takımımız, Hollanda'ya konuk oluyor.
HOLLANDA: Jasper Cillessen, Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Jordy Clasie, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Luciano Narsingh, Klaas-Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay
TEKNİK DİREKTÖR: Guus Hiddink
TÜRKİYE: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Gökhan Töre, Burak Yılmaz ve Volkan Şen
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
SAAT: 21.45
STAT: Amsterdam Arena
HAKEM: Felix Brych

MAÇ ÖNCESİ BİLGİLER
KAZANAN 3. SIRAYI ALIR
A Millilerimiz, elemelerde oynadığı ilk 4 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile birlikte 4 puan toplayabildi ve 4. sıraya yerleşti. Hollanda ise ilk 4 maçında 2 galibiyet 2 mağlubiyet alarak 6 puanla 3. sıraya yerleşti. Kalan 6 maç öncesi, bu mücadeleyi kazanan ekip elemelere katılma adına kritik bir yer olan 3'üncü sıra için önemli bir avantaj elde edecek.
BİZ DE 2, HOLLANDA'DA 3 EKSİK
EURO 2016 elemelerine kötü başlayan Millilerimiz'in en önemli eksiği kart cezalısı Arda Turan. Ayrıca, milli takım kampına sakatlıktan yeni çıktığı için davet edilmeyen Semih Kaya da bu maçta forma giyemeyecek.
Hollanda'da ise sakatlıkları bulunan kaptan Robin van Persie, Arjen Robben ve savunma oyuncsuu Ron Vlaar bu maçta forma giyemeyecek.
AMSTERDAM'DA 192. GALİBİYET İÇİN
A Milli Futbol Takımı, Hollanda ile deplasmanda oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. hafta maçıyla 523. karşılaşmasına çıkacak.
Türk Milli Takımı, 92 yıllık tarihinde 273'ü resmi, 249'u özel olmak üzere geride kalan 522 maçta 191 galibiyet aldı, 121 kez berabere kaldı, 210 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip 223'ü deplasmanda, 223'ü iç sahada, 76'sı da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda toplam 691 gol attı, kalesinde 775 gol gördü. A Milli Takım, bugüne dek 84 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 522 karşılaşmanın 446'sını Avrupalılarla, 28'ini Asyalılarla oynadı, Amerikalılarla 23, Afrikalılarla 22, Okyanusya kıtası temsilcileri ile de 3 maç yaptı.
Türkiye, son maçını 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 16 Kasım 2014 tarihinde Kazakistan ile oynadı. Türk Telekom Arena'daki maçı ay-yıldızlı ekip 3-1 kazandı.

FATİH TERİM'İN 109. SINAVI

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğünün yanı sıra yeni dönemde Türkiye Futbol Direktörü sıfatıyla görev yapan Terim, Amsterdam'da oynanacak karşılaşmada ay-yıldızlı ekibin başında 109. kez sahaya çıkacak. Abdullah Avcı'nın yerine A Millilerin başına geçen Terim, ay-yıldızlı ekipte, bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapıyor.
Terim, A Milli Futbol Takımı'nın başında ilk maçına, Alman teknik direktör Sepp Piontek öncesi 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel karşılaşmada çıktı. Terim, bu tek maçlık görevinin ardından 27 Ekim 1993-19 Haziran 1996 tarihlerinde ay-yıldızlı ekibi çalıştırdı. Deneyimli teknik adam, daha sonra 17 Ağustos 2005-14 Ekim 2009 tarihlerinde ikinci döneminde Türk Milli Takımı'nın başında görev yaptı. 22 Ağustos 2013'te attığı imzayla milli takımın başına yeniden getirilen Fatih Terim, 6 Eylül'de Kayseri'deki Andorra karşılaşmasıyla bin 422 gün sonra ay-yıldızlı takımın başında sahaya çıktı.
A Milli Futbol Takımı, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 108 maçta 53 galibiyet aldı. Ay-yıldızlı ekip, Terim'in saha kenarında yönettiği maçlarda 27 kez berabere kaldı, 28 kez de mağlup oldu. Terim yönetiminde toplam 162 gol atan milliler, kalesinde ise 120 gol gördü.
HOLLANDA İLE 11. MAÇ
A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. haftasında karşılaşacağı Hollanda ile tarihte 11. kez rakip olacak.
İki ülke A milli futbol takımları arasında ilki 1958'de olmak üzere geride kalan 10 maçtan 2'sini Türkiye, 5'ini Hollanda kazandı, 3 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Bu müsabakalarda Türkiye'nin 5 golüne, Hollanda 12 golle cevap verdi.
A Milli Futbol Takımı, Hollanda karşısında son galibiyetini 1997'de aldı. 1998 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda 2 Nisan 1997'de Bursa Atatürk Stadı'ndaki maçı 1-0 kazanan ay-yıldızlı ekip, daha sonraki 5 maçtan 2'sinde berabere kaldı, son 3'ünü ise yitirdi.

Kazakistan'dan kötü haber

Türkiye'nin de yer aldığı EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda İzlanda, Kazakistan'ı deplasmanda 3-0 yenerek 5 maçta 4. galibiyetini elde etti.
İzlanda'nın gollerini 20.dakikada Eidur Gudjohnsen,32. ve 90. dakikalarda Birkir Bjarnason attı.
İzlanda bu sonuçla grupta oynadığı beş maçta, dört galibiyet, bir yenilgiyle 12 puana yükseldi. Kazakistan ise beş maçta dört mağlubiyetle bir puanda kaldı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.