Giriş Tarihi: 4.4.2015 18:15 Son Güncelleme: 4.4.2015 21:09

Çaykur Rizespor Fenerbahçe maçı özeti ve golleri — (GENİŞ-ÖZET)

Çaykur Rize—Fenerbahçe! Dev maç az önce sona erdi. Fenerbahçe, 4 önemli eksikle gittiği Çaykur Rizespor deplasmanında çok önemli bir galibiyet aldı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Çaykur Rizespor Fenerbahçe maçı özeti, golleri, skoru, sonucu, önemli anları, maçtan kareler ve geniş özet olarak sabah.com.tr'de.

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk olan Fenerbahçe, sahaya Beşiktaş maçına göre 4 farklı oyuncuyla çıktı. Sarı-lacivertli takımda, sakatlıkları nedeniyle Kuyt, Meireless ve Egemen Korkmaz, kadroda yer almadı. Teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş derbisinde tribünlerin kendisine tepkisi üzerine formasını çıkarıp sahayı terk eden ve ardından ikna edilerek oyuna dönen Emenike'yi bu kez yedek soyundurdu. Bu futbolcuların yerine Bekir İrtegün, Sow, Webo ve sakatlıktan dönen Gökhan Gönül görev alan oyuncular oldu.
Çaykur Rizespor ise geçen hafta 3-0 kazandığı Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının 11'ine göre tek değişlik yaptı. Yeşil-mavililerde cezası nedeniyle geçen hafta forma giyemeyen Viera savunmadaki yerini alırken, Oboabona ise yedek kulübesinde oturtuldu.

Rize'de gün boyu devam eden yağış nedeniyle ağırlaşan zeminde başlayan karşılaşmada ev sahibi ekip ne olduğunu anlamadan 2 farklı mağlup duruma düştü. 5. dakikada Emre Belözoğlu'nun ara pasında kaleci Serkan Kırıntılı'nın uzaklaştırmak istediği top Giray Kaçar'ın önünde kaldı. Bu futbolcu da ters bir vuruş yapınca Mehmet Topuz sahip olduğu topu plase bir vuruşla kaleci Serkan Kırıntılı'nın sağından filelere gönderdi: 0-1. Bu golden sadece 2 dakika sonra sarı-lacivertliler, farkı 2'ye çıkardı. Emre Belözoğlu'nun soldan ceza alanına ortasında, arka direkte Webo, topu ayağıyla Sow'a aktardı. Bu futbolcu da yakın mesafeden kafayla meşin yuvarlağı kaleci Serkan Kırıntılı'nın sağından filelere yolladı.
Golden sonra Fenerbahçe kontrolü de bırakmadı. Ev sahibi ekip sadece 25. dakikada Deniz ile gole yaklaşırken, 35. dakikada Sow, muhteşem bir golle farkı üçe çıkaran isim oldu. Senegalli oyuncu, orta alana yakın bir yerden aldığı top ile tek başına ilerleyerek önce Giray Kaçar, ardından da Viera'dan sıyrılarak kaleci Serkan Kırıntılı ile ceza alanı içinde karşı karşıya kaldı ve plase bir vuruşla topu Serkan'ın solundan filelere gönderdi: 0-3..
Bu arada ilk yarıda Fenerbahçe 2 sakat verdi. Volkan ve Alves sakatlanarak oyundan çıkarken yerlerine Mert ve Kadlec girdi.
İkinci yarıda da oyunda değişen bir şey olmadı. Fenerbahçe, oyundaki üstünlüğünü skora yansıtmaya devam etti. Önce 49. dakikada ev sahibi ekibin defansındaki büyük hata sonrası Mehmet Topal, Webo'ya al da at dedi. Kamerunlu golcü de 4. golü attı. Ardından 55. dakikadaki frikikte Caner'in vuruşu defansa çarpıp Serkan'ı kontrpiyede bıraktı ve skor 5-0 oldu.
Ev sahibi ekibin tek golü 62. dakikada Deniz'le geldi ve karşılaşma 5-1 sona erdi.
Bu sonuçla puanını 56'ya çıkaran Fenerbahçe, deplasmanda 2 maç sonra kazandı ve maç fazlasıyla zirveye kuruldu.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
78. Dakika: Fenerbahçe'de Mehmet Topuz kısa süreli sakatlık geçiriyor.
76. Dakika: Çaykur Rizespor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Giray Kaçar oyundan alınırken yerine Ali Adnan oyuna dahil oluyor.
75. Dakika: Ceza yayı gerisinde topla buluşan Mehmet Topuz doğrudan kaleyi düşünüyor ancak bu top üst direğe çarparak dışarı gidiyor.
74. Dakika: Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Emmanuel Emenike son çizgiye inmeden havadan pasını altıpas sol çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Sow vuruşunu yapıyor ancak savunma son anda bu topa müdahale ediyor ve gole izin vermiyor.
72. Dakika: Sağ kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında Koray Altınay ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.
70. Dakika: Ceza yayı üzerinde topla buluşan Mehmet Topal yerden sert vuruyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı'nın müdahale ettiği topu savunma uzaklaştırıyor.
68. Dakika: Sol kanattan gelişen atakta Emre ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Emmanuel Emenike kafa vuruşunu yapıyor ancak top birlikte yükseldiği savunma oyuncusuna çarparak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.
66. Dakika: Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Kıvanç Karakaş doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top barajdan geri geliyor.
64. Dakika: Çaykur Rizespor'da Orhan Ovacıklı, rakibi Michal Kadlec'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.
62. Dakika: GOOOLL! Çaykur Rizespor, Deniz Kadah ile farkı dörde indiriyor. Topla birlikte ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Deniz pasını ceza sahası içi sağ çaprazındaki arkadaşı Leonard Kweuke'ye gönderiyor. Leonard Kweuke yerden vuruşunu yapıyor. Kaleci Mert'den seken top altıpas sol çaprazına açılıyor. Bu noktaya hereketlenen Deniz yerden vuruşunu yapıyor. Savunmanın müdahalesi yeterli olmuyor ve top filelerle buluşuyor.
57. Dakika: Fenerbahçe cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Hafif sakatlığı bulunan Alper Potuk oyundan alınırken yerine Emmanuel Emenike oyuna dahil oluyor.
55. Dakika: GOOOLL! Fenerbahçe, Caner Erkin ile durumu 5-0'a getiriyor. Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Caner doğrudan kaleyi düşünüyor. Baraja çarpan top kaleci Serkan'ı yanıltıyor ve top sol köşeden filelerle buluşuyor.
49. Dakika: GOOOLL! Fenerbahçe, Pierre Webo ile farkı dörde çıkartıyor. Caner'in pası ile ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Mehmet Topal son çizgiye inerek pasını arka direğe hareketlenen Pierre Webo'ya gönderiyor. Topla buluşan Webo'ya sadece dokunmak kalıyor ve top filelerle gidiyor.
46. Dakika: Çaykur Rizespor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Eren Albayrak oyundan alınırken yerine Koray Altınay oyuna dahil oluyor.
46. Dakika: Fenerbahçe cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. İlk yarının son dakikalarında sakatlanan Bruno Alves oyuna devam edemiyor ve yerine Michal Kadlec oyuna dahil oluyor.
46. Dakika: Müsabakanın ikinci yarısı Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başlıyor.
İLK YARIDAN DAKİKALAR

45. Dakika: Hakem Cüneyt Çakır ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.
45. Dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner Erkin ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Pierre Webo kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.
45. Dakika: Ceza yayı gerisinden kullanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu doğrudan kaleyi düşünüyor. Barajı aşan top sol üst köşeye yöneliyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı uzanıyor ve bu topu çıkartıyor.
45. Dakika: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 5 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.
44. Dakika: Sol kanattan gelişen atakta Eren'in havadan pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Sercan Kaya bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Mert Günok uzanıyor ve gole izin vermiyor.
42. Dakika: Konuk ekip Fenerbahçe'nin rakip yarı alandaki baskısı devam ediyor.
39. Dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Eren Albayrak ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Mert Günok çıkıyor ve topa sahip oluyor.
37. Dakika: Gelen 3. golden sonra morali iyice bozulan Çaykur Rizesporlu oyuncular bu bölümde sık sık top kayıpları yapıyor.
35. Dakika: GOOOLL!! Fenerbahçe, Moussa Sow ile durumu 3-0'a getiriyor. Orta alanda topla buluşan Sow ilk olarak Giray'ı geçiyor. Topu uzunca bir süre sürerek ceza yayının biraz önünde Ousmane Viera'yı geçerek kaleci ile karşı karşıya pozisyonda sağ ayağı ile plase vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.
32. Dakika: Müsabakanın üçte biri geride kalırken konuk ekip Fenerbahçe'nin topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.
31. Dakika: Orta alanta topu çalan Alper bekletmeden pasını sol kanada hareketlenen Sow'a gönderiyor. Sow tekrar Alper'i görüyor. Ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinde topla buluşan Alper sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
30. Dakika: Çaykur Rizespor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ludovic Obraniak oyundan alınırken yerine Murat Duruer oyuna dahil oluyor.
27. Dakika: Konuk ekip Fenerbahçe kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.
25. Dakika: Fenerbahçe cephesinde zorunlu bir değişiklik gerçekleşiyor. Sakatlanan Volkan Demirel oyundan alınırken yerine Mert Günok oyuna dahil oluyor.
21. Dakika: Volkan Demirel büyük ihtimalle oyuna devam edemeyecek.
20. Dakika: Fenerbahçe kalecisi Volkan, direkten dönen topu uzaklaştırmak isterken sakatlık geçiriyor.
19. Dakika: Çaykur Rizespor gole çok yaklaştı. Ceza sahası sağ çaprazına sokulan Ludovic Obraniak ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada gelen topa savunma ile birlikte yükselen Deniz Kadah kafa vuruşunu yapıyor ancak top sağ direğe çarparak oyun alanına geri dönüyor.
18. Dakika: Oyunun bu bölümünde yapılan karşılıklı pas hataları ile mücadele devam ediyor.
16. Dakika: Orta alanda topla buluşan Kıvanç pasını ceza yayı gerisindeki arkadaşı Leonard Kweuke'ye gönderiyor. Leonard Kweuke dönerek yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.
14. Dakika: Kıvanç'ın pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Sercan Kaya rakibini geçerek vuruşunu yapıyor ancak top son anda Emre'den sekerek dışarı çıkıyor.
12. Dakika: Ceza sahası sol çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Eren Albayrak ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.
11. Dakika: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.
8. Dakika: GOOOLL!! Fenerbahçe, Moussa Sow ile farkı ikiye çıkartıyor. Ceza yayı gerisinde topla buluşan Emre havadan pasını ceza sahası içi sağ tarafında bulunan Webo'ya gönderiyor. Webo bekletmeden havadan pasını altıpas çizgisine hareketlenen Sow'a gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Sow kafa vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.
5. Dakika: GOOOLL!! Fenerbahçe, Mehmet Topuz ile öne geçiyor. Emre'nin ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Mehmet Topuz vuruşunu yapmak istiyor ancak top kaleciden sekerek penaltı noktası gerisindeki Giray'ın önüne düşüyor. Giray ters bir vuruş yapıyor ve top tekrar Mehmet Topuz'a geliyor. Mehmet müsait pozisyonda dönerek sağ ayağı ile yerden vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

2. Dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Ludovic Obraniak ortasını altıpas sol çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Ousmane Viera kafa vuruşunu yapmak istiyor ancak kaleci Volkan'a faul yapıyor.
1. Dakika: Ceza yayı üzerinde topla buluşan Leonard Kweuke yerden sert vuruyor ancak top savunmaya çarpıyor ve kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
SAAT: 19:00
STAT: Yeni Rize Şehir
HAKEM: Cüneyt Çakır
ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan, Orhan, Viera, Giray, Eren, Kıvanç, Sylvestre, Sercan, Obraniak, Deniz, Kweuke
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bekir, Alves, Caner, Mehmet Topal, Emre, Alper, Mehmet Topuz, Sow, Webo
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal
Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Yeni Rize Şehir Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek.
Mücadeleyi Lig TV naklen yayınlayacak. Dilerseniz bu zorlu mücadeleyi hem mobil telefonlarınızdan hem de bilgisayarlarınızdan Sabah.com.tr Canlı Anlatım Servisi farkıyla anbean takip edebilirsiniz.
Fenerbahçe, 16 galibiyet, 5 beraberlik, 4 yenilgi ve 53 puanla ligde üçüncü sırada yer alıyor. Çaykur Rizespor ise 7'şer galibiyet ve beraberlik, 11 mağlubiyet ve 28 puanla 13. sırada bulunuyor.
FENERBAHÇE'DE 5 İSİM SINIRDA
Fenerbahçe'de üçer sarı kartları bulunan futbolculardan Mehmet Topal, Egemen Korkmaz ve Kadlec, bugünkü maçta da sarı kart görürse 27. haftadaki Bursaspor maçında cezalı duruma düşecek. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Kuyt ve Meireles'in de üçer sarı kartı bulunuyor.

FENERBAHÇE'YE SON DAKİKA ŞOKLARI

Fenerbahçe'de antrenmanda sakatlanan Diego Ribas ve Egemen Korkmaz, Çaykur Rizespor maçının kadrosuna alınmadı.
Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde bu sabah gerçekleştirilen basına kapalı antrenmanı, adalelerinde yaşadıkları sorun sebebiyle yarıda bırakan iki futbolcu, Rize'ye götürülmedi. Kulüp doktoru Burak Kunduracıoğlu, Diego'nun sağ üst ön adalesinde zorlanma, Egemen'in ise sol üst ön adalesinde kanama, ödem ve kısmi yırtık tespit edildiğini açıkladı.
Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Kuyt ve Meireles de Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek.
FENERBAHÇE'DEN 29 MAÇTA 16 GALİBİYET
Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor, Rize'de yapacakları maçla Süper Lig'de 30. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 29 lig maçının 16'sını Fenerbahçe, 6'sını Çaykur Rizespor kazandı, 7 maç ise berabere sona erdi. Fenerbahçe, rakip filelere 53 gol attı, Çaykur Rizespor ise sarı-lacivertlilere 27 golle karşılık verdi.
Sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı. Öte yandan iki takım bu sezon Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Rize'de karşılaştı ve turu geçen taraf 4-1'lik skorla Fenerbahçe oldu.

İPTAL EDİLEN 'İLGİNÇ' MAÇ

Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor takımları arasında ligde 2003-2004 sezonunda İstanbul'da yapılan maç "çok ilginç" gelişmelere sahne oldu.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 8 Kasım 2003'te yapılan ve 1-1 sonuçlanan maçta hakem Ali Aydın, 86. dakikada ikinci sarı kartı gösterdiği Çaykur Rizesporlu futbolcu Gustavo Anders Victoria Rave'ye kırmızı kartı çıkarmayınca, oluşan kural hatası nedeniyle karşılaşmanın tekrarına karar verildi. 18 Ocak 2004'te yapılan tekrar maçını Fenerbahçe 4-1 kazandı.
MAÇ ÖNCESİ AÇIKLANAN MUHTEMEL 11'LER
ÇAYKUR RİZESPOR
Serkan
Orhan
Viera
Oboabona
Eren
Kıvan.
Sylvestre
Obraniak
Sercan
Deniz
Lafferty
FENERBAHÇE
Volkan Demirel
Gökhan Gönül
Bruno Alves
Bekir İrtegün
Caner Erkin
Mehmet Topal
Selçuk Şahin
Emre Belözoğlu
Alper Potuk
Moussa Sow
Emmanuel Emenike
SAAT: 19.00
STAT: YENİ RİZE
HAKEM: CÜNEYT ÇAKIR
YAYIN: LİG TV & SABAH.COM.TR

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.