Çarşamba 15.04.2015 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 16.04.2015 00:20

FC Porto — Bayern Münih özeti ve golleri (GENİŞ-ÖZET)

Porto-Bayern Münih! Dev mücadele az önce sona erdi. Porto Bayern maçı özeti, golleri, skoru, sonucu, önemli anları ve tüm ayrıntıları geniş özet olarak sabah.com.tr'de.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finallerinde ilk sürprizi Porto yaptı. Devler Ligi'nin en büyük favorisi Bayern'i konuk den Portekizliler, Quaresma'nın 2 gol attığı maçtan 3-1 galip ayrıldı ve avantajı yakaladı.
Dragao'daki karşılaşmaya ev sahibi ekip adeta 1-0 önde başladı. Quaresma'nın düşürülmesiyle kazanılan penaltıda yine aynı isim topun başına geçti ve Neuer'i avladı. 10. dakikada Bayern defansına yaptığı basıyla topu kapan Quaresma, güzel bir trivela ilse farkı ikiye çıkardı. Toparlanan Bayern, 25. dakikada Boateng'in nefis ortasına dokunan Thiago ile farkı bire indirdi. Uzun süren sakatlığını atlatan başarılı isim 415 gün sonra golle tanışmış oldu. Ancak Porto konrtrolü tekrar ele aldı ve pozisyonlar buldu. Neuer'in kurtarışlarla oyunda kalan Bayern karşısında mavi beyazlılar, Martinez ile 65. dakikada 3. golü buldu.
Kalan bölümde başka gol olmadı ve karşılaşma 3-1 Porto'nun üstünlüğüyle sona erdi. Böylece Porto, 21 Nisandaki rövanş öncesinde avantaj yakalamış oldu.
FC PORTO 3 - 1 BAYERN MÜNİH
MAÇTAN DAKİKALAR...

90+4. Dakika: Son anlarda da skor değişmedi ve maç son erdi.
90+3. Dakika: Dante (Bayern) doğru yerde bekliyor ve yapılan ortada topla buluşarak kalenin ortasına doğru zor bir kafa vuruşu yapıyor, ancak kaleci yerinde bir reaksiyonla bu şutu engelliyor.
90+3. Dakika: Thiago Alcantara (Bayern) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak rakip defans topu rahatça uzaklaştırıyor.
90+2. Dakika: Thiago Alcantara (Bayern) ceza sahası içine pasını gönderemiyor. Top rakip tarafından kesiliyor. Top dışarıda. Bayern lehine köşe vuruşu kararı verildi.
90+2. Dakika: Juan Bernat (Bayern) ceza sahasına bir orta yapıyor, ancak Fabiano (FC Porto) kalesinden çıkarak topu alıyor.
90. Dakika: 3 dakikalık uzatma oynanacak.
89. Dakika: Thiago Alcantara (Bayern) ceza sahasına güzel bir orta yapmaya çalışıyor. Ancak rakip defans hazır bekliyor ve akıl dolu bir hamleyle tehlikeyi uzaklaştırıyor.
87. Dakika: Thiago Alcantara (Bayern) korneri kullanıyor, ancak rakip defans topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
87. Dakika: Juan Bernat (Bayern) kendisine gönderilen güzel pası kontrol ederek önemli bir pozisyona girmek üzereydi. Ancak rakip defans oyuncuları tam zamanında araya girerek pozisyonun oluşmasını engelledi. Top oyun alanını sınırlayan çizgilerin dışına çıkıyor. Bayern köşe vuruşu kazanıyor.
84. Dakika: Hakem oyuncu değişikliğini işaret ediyor. Evandro (FC Porto) oyuna giriyor ve Ricardo Quaresma (FC Porto) oyundan çıkıyor.
84. Dakika: Thiago Alcantara (Bayern) serbest vuruştan başarısız bir orta yapıyor ve defans oyuncularından birisi topu rahatlıkla uzaklaştırıyor.
83. Dakika: Danilo (FC Porto), Danilo (FC Porto) için sarı kartını kullandı, yaptığı sert müdahaleden dolayı oyuncunun bu karara şaşırmaması gerek. Bayern serbest vuruş kullanacak.
82. Dakika: Maç izleyen seyirci sayısı 50092.
80. Dakika: Teknik direktör oyuncu değişikliğine gidiyor. Yacine Brahimi (FC Porto) oyundan çıkıyor, Hernani (FC Porto) yedek kulübesinden oyuna giriyor.
79. Dakika: Thiago Alcantara (Bayern) köşe vuruşunda topa çok sert vuruyor ve takım arkadaşlarından hiçbirisi topu yakalayamıyor.
78. Dakika: Thiago Alcantara (Bayern) ceza sahası kenarından yaptığı tehlikeli pasla takım arkadaşını topla buluşturmaya çalışıyor. Ancak rakip defans topa sahip oluyor ve topu güvenli bölgeye gönderiyor. Top dışarıda. Bayern köşe vuruşu kazanıyor.
77. Dakika: Ricardo Quaresma (FC Porto) topa eliyle dokunuyor.
75. Dakika: Oyundan çıkan Oliver Torres (FC Porto) için maç sona ererken, oyuna Ruben Neves (FC Porto) giriyor.
74. Dakika: Pep Guardiola bir değişiklik yapmaya karar veriyor. Holger Badstuber (Bayern), Xabi Alonso (Bayern) yerine oyuna giriyor.
73. Dakika: Thomas Müller (Bayern) ceza sahasına yerden bir pas yapıyor, ancak rakip defans topu kapıyor ve uzaklaştırıyor.
71. Dakika: Sebastian Rode (Bayern) kötü hareketinden dolayı kart görüyor. Sarı kart kesinlikle doğru karar.
69. Dakika: Carlos Velasco düdüğünü çalıyor ve rakibini düşüren Thiago Alcantara (Bayern) için faulü tespit ediyor.
67. Dakika: Sebastian Rode (Bayern) ceza sahasının kenarından şutunu çekiyor. Top sağ alt köşeye doğru gidiyor, ancak Fabiano (FC Porto) güzel bir kurtarışla topun ağlara gitmesini engelliyor.
65. Dakika: Gol! Alex Sandro (FC Porto) gönderdiği pasla topu Jackson Martinez (FC Porto) ile buluşturuyor ve oyuncu boş kaleye topu kolaylıkla gönderiyor. 3:1.
63. Dakika: Ricardo Quaresma (FC Porto) orta mesafeden kullandığı serbest vuruştan havadan bir orta yapıyor ve takım arkadaşlarından birisini bulmaya çalışıyor. Ancak oyuncunun kötü vuruşunda top oyun alanının dışına çıkıyor.
62. Dakika: Jerome Boateng (Bayern) sert bir faul yapıyorl. Carlos Velasco düdüğünü çalarak oyunu durduruyor. FC Porto bir gol şansı yakalamalarına yardımcı olacak bir serbest vuruş kazanıyor.
59. Dakika: Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Robert Lewandowski (Bayern) ofsayt tuzağına düşüyor.
58. Dakika: Ricardo Quaresma (FC Porto) topu ceza sahasına göndermek yerine, köşe vuruşundan kısa pas yapıyor.
57. Dakika: Manuel Neuer (Bayern) güzel bir kurtarış yaparak defansın arasına gönderilen pası kontrol eden Hector Herrera (FC Porto) tarafından yapılan vuruşu engelliyor. Top üst direğin hemen altına doğru gidiyordu, fakat kaleci uzanarak bu topu çıkarttı. Kesinlikle maçın şu ana kadarki en iyi kurtarışını izledik! FC Porto rakiplerini topu kornere atmaya mecbur etti.
56. Dakika: Mario Götze (Bayern) sahayı terk ederken Sebastian Rode (Bayern) oyuna girecek.
54. Dakika: Ricardo Quaresma (FC Porto) tarafından kullanılan köşe vuruşu defans oyuncuları tarafından savuşturuluyor.
53. Dakika: Bayern topa sahip oluyor ve çok sayıda kısa pas yapıyor; ancak şimdi yaptıkları bir hata sonucu topu rakip takıma kaptırıyorlar. FC Porto köşe vuruşu kullanacak. Takımın oyuncuları ceza alanını dolduruyor.
52. Dakika: Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor. Ricardo Quaresma (FC Porto) ofsayta düşen oyuncu.
52. Dakika: Ricardo Quaresma (FC Porto) kısa pasla köşe vuruşunu kullanıyor.
52. Dakika: Yacine Brahimi (FC Porto) topu kalenin önüne doğru göndermeye çalışıyor, ancak rakip defans tehlikeyi uzaklaştırıyor. Hakem köşe vuruşunu işaret ediyor, FC Porto bu vuruşu kullanacak.
51. Dakika: Mario Götze (Bayern) tarafından gönderilen sahayı baştan başa kat eden pas takım arkadaşlarından birisini bulmadı. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve FC Porto kale atışını kullanacak olan taraf.
49. Dakika: FC Porto tarafından kullanılan orta mesafeli serbest vuruşta top defans oyuncusu tarafından uzaklaştırılıyor.
48. Dakika: Carlos Velasco oyunu durduruyor. Juan Bernat (Bayern) bir taktik faul yapıyor. FC Porto taç çizgisinin yakınlarından bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
48. Dakika: Thomas Müller (Bayern) kayarak yaptığı müdahalede rakibinin ayaklarına vuruyor. Hakem düdüğünü çalarak faulü belirliyor.
46. Dakika: İkinci yarı ile birlikte karşılaşma yeniden başladı.
İLK YARIDAN DAKİKALAR
45+2. Dakika: İşte güzel futbol bu. Heyecan ve birçok önemli pozisyon dolu. İlk 45 dakika geride kaldı ve ikinci yarı için beklentiler oldukça yüksek. İlk yarıda iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı, ancak her iki takım da önemli fırsatlar yakaladı. Ev sahibi takım sürekli kontra ataklarla rakip defansı geçmeye çalışıyor. Deplasman takımı ise pas kombinasyonları ile üstünlüğünü kabul ettirmeye çalışıyor.
45+2. Dakika: Hakem düdüğünü çaldı ve iki takım da soyunma odasına yöneldi. İlk yarı sona erdi.
44. Dakika: Casemiro (FC Porto) serbest vuruşta güzel pozisyon alarak yapılan ortada topla buluşuyor. Oyuncu yükselerek kafa vuruşunu yapıyor, ancak top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.
43. Dakika: Mario Götze (Bayern) yaptığı hareket için hakem tarafından cezalandırıldı. Oyuncu rakibini düşürdü. FC Porto frikik kazanıyor.
41. Dakika: Bayern topa sahip oluyor ve karşılıklı paslar yapıyorlar. Defansı aşmak için doğru zamanı bekliyorlar.
38. Dakika: Philipp Lahm (Bayern) hakemin sabrını deniyor ve hakem Carlos Velasco daha önceki sert müdahaleden dolayı sarı kartını gösteriyor.
37. Dakika: Alex Sandro (FC Porto) rakibini yere düşürüyor ve hakem Carlos Velasco sarı kartını gösteriyor.
37. Dakika: Robert Lewandowski (Bayern) çok çirkin bir hareket yapıyor ve oyun kurallarını ihlal ediyor. Hakem bu pozisyonu görüyor ve hemen düdüğünü çalıyor.
35. Dakika: Alex Sandro (FC Porto)yakaladığı boşlukta ceza sahasının hemen dışından vuruşunu yapıyor. Oyuncunun bu vuruşunda top üst direğin hemen altına gidiyor ve kaleci Manuel Neuer (Bayern) bu şutu parmaklarının uçlarıyla direğe çelerek kurtarıyor.
34. Dakika: Rafinha (Bayern) rakibinden topu almak için bir müdahalede bulunuyor. Ancak hakem bu hareketi faul olarak yorumluyor ve düdüğünü çalıyor. Rafinha (Bayern) hakemin kararından pek mutlu görünmüyor.
31. Dakika: Casemiro (FC Porto) yaptığı bu sert müdahalenin ardından sarı karttan başka bir şey beklememesi gerekir. Ve evet, sarı kart çıkıyor. Carlos Velasco kartı tereddütsüz gösteriyor.
28. Dakika: Top ağlarda! Jerome Boateng (Bayern) topu ceza sahasına doğru oynuyor ve Thiago Alcantara (Bayern) yapılan bu ortada topla buluşarak topu ağlara gönderiyor. 2:1.
28. Dakika: Ceza sahasını dolduran oyuncular köşe vuruşundan yapılacak ortayı bekliyor, ancak Xabi Alonso (Bayern) bu vuruşu kısa pas olarak kullanıyor.
28. Dakika: Xabi Alonso (Bayern) ceza sahasına kanattan sert bir orta yapıyor, ancak defans oyuncusu araya giriyor. Bayern köşe vuruşu kazandı.
27. Dakika: Xabi Alonso (Bayern) tarafından kullanılan köşe vuruşu rakip defans tarafından uzaklaştırıldı. Bayern köşe vuruşu kazanıyor.
27. Dakika: Juan Bernat (Bayern) topu aradan gönderemiyor ve atak kesiliyor. Bayern korner kullanacak.
26. Dakika: Rafinha (Bayern) uzun bir top gönderiyor, ancak Fabiano (FC Porto) topu rahatlıkla kontrol ediyor.
25. Dakika: Mario Götze (Bayern) takım arkadaşlarından birisini bulmak umuduyla ceza sahası içine güzel bir pas gönderiyor. Rakip defans oyuncuları araya girmeyi başarıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
24. Dakika: Yacine Brahimi (FC Porto) yaptığı müdahale ile topu rakibinden söküp almaya çalışıyor, ancak top yerine rakibinin ayağına dokunuyor ve faul yapıyor. Hakem düdüğünü çalarak oyunu durduruyor.
20. Dakika: Carlos Velasco düdüğünü çalıyor. Casemiro (FC Porto) yaptığı sert müdahaleyle rakibini düşürüyor.
18. Dakika: Jackson Martinez (FC Porto) için gönderilen uzun pasta rakip oyuncular araya giriyor.
17. Dakika: Jackson Martinez (FC Porto) tarafından çekilen sert şutta top açık farkla üstten dışarı çıkıyor.
16. Dakika: Yaptığı sert hareketten dolayı Juan Bernat (Bayern) için sarı kart çıkıyor. Carlos Velasco bu kararı tereddütsüz veriyor.
13. Dakika: Xabi Alonso (Bayern) kullandığı serbest vuruştan havadan bir pas gönderiyor, ancak topa istediği gibi vuramıyor ve top oyun alanını sınırlayan çizgilerin dışına çıkıyor.
13. Dakika: Hector Herrera (FC Porto) rakibini çekerek durduruyor. Hakem pozisyona çok yakın ve faulü çalıyor. Bayern frikik kullanacak.
12. Dakika: Hakem Carlos Velasco Alex Sandro (FC Porto) için tereddüt etmeden düdüğünü çalıyor.
10. Dakika: GOL! Büyük hata gole yol açıyor. Defans oyuncusu topu kaybediyor ve topu alan Ricardo Quaresma (FC Porto) golü atarak skoru 2:0 yapıyor.
9. Dakika: Robert Lewandowski (Bayern) önemli bir gol fırsatından yararlanamıyor! Ceza sahasında rakipleri arasından en yükseğe çıkan Robert Lewandowski (Bayern) sert bir kafa vuruşuyla topu kaleye gönderdi. Ancak oyuncu bir sonraki sefer daha dikkatli olmalı. Oyuncunun vuruşunda top az farkla üstten dışarı gidiyor.
8. Dakika: Ricardo Quaresma (FC Porto) rakibini düşürüyor. Pozisyonu açıkça gören Carlos Velasco düdüğünü çalarak faulü belirliyor. Serbest vuruşu Bayern kullanacak.
7. Dakika: Bayern topun hakimiyetini elinde bulunduruyor ve oyuncular güzel paslar yapıyorlar. Ancak oyuncular topu kaybediyor ve bu paslaşma son buluyor.
5. Dakika: Philipp Lahm (Bayern) elle oynuyor.
3. Dakika: Penaltı vuruşu mu? Ricardo Quaresma (FC Porto) için hiç sorun değil. Ricardo Quaresma (FC Porto) sol alt köşeye yaptığı vuruşla kaleciyi alt ediyor.
3. Dakika: Ricardo Quaresma (FC Porto) penaltı vuruşunu kullanmak üzere ceza alanına doğru ilerliyor.
2. Dakika: Sarı kart. Hakemin uyardığı Manuel Neuer (Bayern) artık daha dikkatli olmak zorunda.
2. Dakika: Manuel Neuer (Bayern) çelme takarak pek hoş olmayan bir hareket yapıyor. Carlos Velasco düdüğünü çalarak böyle bir harekete tolerans göstermeyeceğini belirtiyor. Orta hakem FC Porto lehine penaltıya hükmetti.
1. Dakika: İlk yarı az önce başladı.
MAÇ ÖNCESİ BİLGİLER...
Porto ve Bayern maç saatini bekleyemedi
- Porto ve Bayern Münih arasındaki karşılaşma bir gün öncesinden sosyal medya üzerinden başladı. Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmesinin ilk maçında Porto, Çarşamba akşamında evinde Bayern Münih'i konuk edecek. Karşılaşmadan bir gün önce iki kulüp sosyal medya üzerinden kapıştı.
Porto müzesindeki bir Bayer Münih taraftarının 2004'te kazanılan Şampiyonlar Ligi kupasıyla pozunu paylaşan Portekiz ekibi, "Dokunamazsın" mesajını yayınladı. Bu mesaja yanıt ise gecikmedi. Alman ekibi, "Ne kadar şirin" mesajıyla Bayern Münih müzesindeki dört kupanın fotoğrafıyla yanıt verdi.
İki takım TSİ 21.45'te Portekiz'de karşı karşıya gelecekler.
Porto Bayern Münih maçı Şampiyolar Ligi Çeyrek Final karşılaşması bu akşam spor severleri ekran başına kilitliyor. Bayern Münih'te bulunan eksikler formda olan Porto karşısında Alman temsilcisine zor anlar yaşatabilir.
Portekiz Premier Lig'de liderin 3 puan gerisinde bulunan Porto, kendi sahasında oynadığı 14 maçta 12 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 37 puan topladı. golcü bir yapıya sahip olan Porto şuana kadar ligde oynanan 28 maçta 66 gol atarak hücum kimliğinin ne kadar kuvvetli olduğunu lig maçlarında gösterdi. Ayrıca oynadığı maçlarda sadece 12 gol yemesi takımın atak oynadığı kadar defansif önemleride elden bırakmadığının göstergesi.
Bayern Münih son yıllarda Almanya'nın en çok konuşulan takımlarından biri. Başarılı grafiğini sadece Almanya Ligi'nde sınırlı tutmayan Bayern, Avrupa Ligi'nde elde ettiği sonuçlarlada adından sıkça söz ettiriyor. Bayern Münih bu sezon Bundesliga'da çıktığı 28 karşılaşmada 22 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 70 puan topladı. Göze çarpan en büyük istatistik ise Bayern Münih'in bu karşılaşmalarda 74 gol atıp sadece 13 gol yemesi. Dış sahada oynadığı maçlarda 10 galibiyet, 3 beraberlik, 1 maplubiyet alan Alman temsilcisi 33 puan elde ederek dış sahada da rakiplerine üstünlük kurmayı başardı. Hücum kimliğini her şampiyonada ortaya koyan Bayern Münih özellikle attığı gol sayısı ile bu özelliğini rakamlarlada ortaya koyuyor. Fakat bu karşılaşmada önemli yıldızlarının sakat olduğu göz önünde bulundurulursa Porto Bayern Münih karşılaşması bu akşam her türlü sonucun çıkabileceği sürpriz bir maç olabilir.

Bayern Münih 4 yıldızından mahrum

Son dönemde sakatlık sorunlarıyla boğuşan Bayern Münih, dört yıldızını Porto deplasmanına götürmedi.Sakatlıklar nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşayan Bayern Münih, hafta sonu Bundesliga'da Frankfurt karşısına yalnızca dört yedekle çıkmıştı. Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Porto'ya konuk olacak Bayern'e iki yıldızdan kötü haber geldi. Shakhtar Donetsk maçında bileğinden sakatlanan Franck Ribery ile virüsle boğuşan Bastian Schweinsteiger, Porto deplasmanına seyahat eden kafilede yer almayacak. Bu iki oyuncunun maçta yer alamayacağı daha önceden kesinleşen Alaba ve Robben'e katılmasıyla teknik direktör Pep Guardiola'nın elindeki seçenekler oldukça azaldı. Guardiola kritik maçın kadrosunu genç takım oyuncularıyla tamamlayacak.
Porto ve Bayern Münih sadece 2 kez Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finalinde karşılaştı ve o mücadeleleri Bayern Münih kazandı. Porto Avrupa Kupalarında oynadığı son 9 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmedi ve kendi sahasında oynadığı 7 karşılaşmanın altısını kazandı. Bayern Münih Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden takımlar arasında 153 adet ile en çok şut çeken takım. Bu şutların 62 tanesi kaleyi isabet etti. Thomas Müller son beş Avrupa maçında beş gol kaydetti ve birde asist yaptı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.