Salı 21.04.2015 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 22.04.2015 00:00

Barcelona PSG — özeti ve golleri (GENİŞ ÖZET)

Barcelona PSG! Dev mücadele az önce sona erdi. Barcelona, deplasmanda aldığı 3-1'lik skor avantajını sahasında da kullanarak 2-0 galibiyetle yarı finale yükselen isim oldu. İşte Barcelona Paris Saintg Germain maçı özeti, golleri, skoru, sonucu, önemli anları ve geniş özet ile tüm detayları sabah.com.tr'de.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında 3-1'in rövanşında Barcelona evinde Paris Saint Germain'i ağırladı. İlk maçtaki galibiyetinde rahatlığıyla sahaya çıkan Katalan temsilcisi maçı 2-0 kazandı. Barcelona'nın golleri 14 ve 34. dakikalarda Neymar'dan geldi. İlk yarı 2-0 noktalandı.
2. yarıda da takımlar önemli pozisyonlar bulsa da maçta başka gol olmadı ve Şampiyonlar Ligi'nde adını yarı finale yazdıran takım Barcelona oldu.
Barcelona 2 - 0 PSG

MAÇTAN DAKİKALAR
90+2. Dakika: Taraftarlar bugün sahada gördükleri oyundan kesinlikle memnunlar. Sıkıcı olmayan, oldukça çekici bir futbol izledik. Oyuncuların gelecek maçlarda tutkularını ve heyecanlarını kaybetmemelerini umuyoruz. Ev sahibi daha baskındı ve oyunun temposunu belirledi. Ev sahibi takım çok sayıda pas yaparak topa daha çok sahip omaya çalıştı. Deplasman takımının taktiği ise kontra atağa dayalıydı.
90+2. Dakika: Hakem maçın son düdüğünü çaldı.
90+2. Dakika: Lionel Messi (Barcelona) ceza sahasının hemen dışından güzel bir vuruş yapıyor ve top çok az farkla soldan dışarı gidiyor.
90+1. Dakika: Önemli bir pozisyon. Lionel Messi (Barcelona) hücumdayken faul yapıyor. Svein Moen pozisyonu yakından görüyor ve düdüğünü çalıyor. Lionel Messi (Barcelona) itiraz ediyor, ancak hakemin kararı değişmeyecek.
90. Dakika: Uzatma olarak en az 2 dakika daha oynanacak.
90. Dakika: Ezequiel Lavezzi (PSG) tarafından yapılan vuruşta skor neredeyse değişiyordu. Ancak oyuncunun daha iyi bir vuruş yapması gerekirdi. Oyuncunun yakın mesafeden yaptığı zayıf vuruşu kaleci Marc-Andre ter Stegen (Barcelona) kolaylıkla kontrol ediyor.
88. Dakika: Zlatan Ibrahimovic (PSG) ceza sahası kenarından yaptığı tehlikeli pasla takım arkadaşını topla buluşturmaya çalışıyor. Ancak rakip defans topa sahip oluyor ve topu güvenli bölgeye gönderiyor.
86. Dakika: Lucas (PSG), Javier Pastore (PSG) tarafından kendisine gönderilen güzel pası kontrol ediyor. Oyuncu topu aldıktan sonra ceza sahasının kenarından yaptığı vuruşta top büyük farkla üstten dışarı gidiyor.
85. Dakika: Şimdi istatistiklere bakma zamanı, toplam gol girişimleri: 10:5.
83. Dakika: Top köşe vuruşundan Ezequiel Lavezzi (PSG) tarafından ceza alanına gönderiliyor, ancak defans oyuncularından birisi topu uzaklaştırıyor.
83. Dakika: Javier Pastore (PSG) rakip oyuncuyu çalımlamak isterken rakip oyuncu topu uzaklaştırmayı başarıyor. PSG köşe vuruşu kullanacak. Takımın oyuncuları ceza alanını dolduruyor.
82. Dakika: Lucas (PSG) ceza sahasına yerden bir pas gönderiyor, ancak rakip defans hızlı bir reaksiyonla tehlikeyi engelliyor.
82. Dakika: Neymar (Barcelona) ceza sahasına girmeye çalışıyor. Oyuncu yerden bir pas gönderiyor, ancak rakip defans bu topu engelliyor ve topa sahip oluyor.
81. Dakika: Gregory van der Wiel (PSG) basit bir faule mahal veriyor. Hakem Svein Moen pozisyona çok yakın.
80. Dakika: Oyuncu değişikliği hazırlıkları tamamlandı. Kulübeden gelen Adrien Rabiot (PSG) sahaya girerken, Blaise Matuidi (PSG) oyundan çıkıyor.
80. Dakika: Oyuncu değişikliği. Ezequiel Lavezzi (PSG), Edinson Cavani (PSG) yerine oyuna giriyor.
79. Dakika: Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor. Edinson Cavani (PSG) ofsayta düşen oyuncu.
78. Dakika: Maç izleyen seyirci sayısı 84477.
76. Dakika: Neymar (Barcelona) topu ceza sahasına göndermek yerine, köşe vuruşundan kısa pas yapıyor.
76. Dakika: Neymar (Barcelona) ceza sahasına güzel bir pas gönderiyor, ancak defans oyuncusu tehlikeyi uzaklaştırıyor. Top oyun alanını sınırlayan çizgiyi geçti. Barcelona lehine köşe vuruşu kararı verildi.
75. Dakika: Oyundan çıkan Luis Suarez (Barcelona) için maç sona ererken, oyuna Pedro (Barcelona) giriyor.
74. Dakika: Blaise Matuidi (PSG) için bayrak kalkıyor. Oyuncu defansın arkasına sarkıyor, ancak bunu biraz erken yapınca ofsayta düşüyor.
73. Dakika: Zlatan Ibrahimovic (PSG) ceza sahasının kenarından çok sert bir vuruş yapıyor. Oyuncunun kalenin ortasına doğru giden bu tehlikeli şutunda harika bir kurtarış yapan kaleci Marc-Andre ter Stegen (Barcelona) topun ağlarla buluşmasını engelliyor.
72. Dakika: Ivan Rakitic (Barcelona) korneri kısa pas yaparak kullanıyor.
71. Dakika: Dani Alves (Barcelona) ceza sahasına tehlike yaratacak bir orta yapıyor, ancak defans oyuncularından birisi topu kazanıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor. Yardımcı hakemin kararı doğru ve Barcelona köşe vuruşu kullanacak.
71. Dakika: Blaise Matuidi (PSG) basit bir faul yapıyor. Svein Moen düdüğünü çalıyor.
70. Dakika: Javier Pastore (PSG) tarafından yapılan pasta top hiçbir takım arkadaşını bulmuyor.
69. Dakika: Xavi (Barcelona) serbest vuruştan tehlike yaratacak bir orta yapıyor, ancak defans oyuncusu yerinde bir müdahaleyle tehlikeyi savuşturuyor.
68. Dakika: Marco Verratti (PSG) rakibini çekmesine rağmen sarı kart görmediği için şükretmeli. Barcelona serbest vuruş kazandı.
66. Dakika: Oyuncu değişikliği yapıldı. Lucas (PSG), Yohan Cabaye (PSG) yerine oyuna girdi.
66. Dakika: Luis Suarez (Barcelona) ceza sahasına yaptığı orta ile kale önünde tehlikeli bir pozisyon oluşturmaya çalışıyor, ancak istediğini yapamıyor ve tehlike uzaklaştırılıyor.
64. Dakika: Javier Pastore (PSG) kendisine gönderilen uzun mesafeli harika pasla bir gol pozisyonu yakalıyor, ancak defans oyuncuları tehlikeyi uzaklaştırmayı başarıyor.
63. Dakika: Luis Suarez (Barcelona) kötü bir zamanlamayla rakip defansın arkasına sarkmaya çalışıyor ve ofsayta düşüyor. Pozisyona yakın olan hakem kararını tereddütsüz veriyor.
62. Dakika: Dani Alves (Barcelona) ceza sahasına tehlike yaratacak cinsten bir orta yapıyor, ancak rakip defans araya giriyor.
61. Dakika: Marco Verratti (PSG) taç çizgisi yakınlarından hiç tereddüt etmeden güzel bir orta yapıyor. Ancak oyuncu bu ortayla hiçbir takım arkadaşını topla buluşturamıyor.
61. Dakika: Neymar (Barcelona) güzel bir bireysel koşu yapıyor, ancak rakip oyuncu onu engelliyor ve şans yakalayamıyor.
59. Dakika: Zlatan Ibrahimovic (PSG) gönderdiği harika pasla topu Marco Verratti (PSG) ile buluşturuyor, ancak oyuncu yeterince sert bir şut çekemiyor ve kaleci Marc-Andre ter Stegen (Barcelona) topun az farkla soldan dışarı gidişini izliyor.
56. Dakika: Javier Pastore (PSG) ceza sahasına tehlikeli bir orta yapıyor, ancak Marc-Andre ter Stegen (Barcelona) topu kontrol ediyor.
55. Dakika: Oyuncu değişikliği. Sergi Roberto (Barcelona), Sergio Busquets (Barcelona) yerine sahadaki yerini alıyor.
55. Dakika: Sinirler geriliyor. Marco Verratti (PSG) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
54. Dakika: Lionel Messi (Barcelona) ceza sahasına yerden bir pas yapıyor, ancak rakip defans topu kapıyor ve uzaklaştırıyor.
53. Dakika: Yohan Cabaye (PSG) sert bir müdahalede bulunuyor, Svein Moen düdüğünü çalarak faulü belirliyor.
52. Dakika: Zlatan Ibrahimovic (PSG) ofsayta düştü. Bu oyuncunun ilk ofsaytı değil.
52. Dakika: Lionel Messi (Barcelona) ceza sahası çizgisi civarında kendisine gönderilen pasla buluşuyor, kafasını kaldırıp vuruşunu yapıyor. Top kalenin ortasına doğru gidiyor, ancak hazırlıklı olan kaleci Salvatore Sirigu (PSG) sayesinde skor değişmiyor.
51. Dakika: Jordi Alba (Barcelona) sıyrılmaya çalışıyor, ancak rakip oyuncu engel oluyor.
50. Dakika: Yohan Cabaye (PSG) yakaladığı boşlukta uzak mesafeden çektiği şutla rakip kaleciyi yokluyor. Ancak oyuncunun şutu farklı bir şekilde soldan dışarı gidiyor ve rakip kalede bir tehdit oluşturmuyor.
49. Dakika: Ivan Rakitic (Barcelona) topu alıyor, düzeltiyor ve 25 metreden vuruşunu yapıyor, ancak kaleci Salvatore Sirigu (PSG) yerden kalenin ortasına doğru giden bu şutu çıkartıyor.
47. Dakika: Jordi Alba (Barcelona) rakip oyuncuyu çalımlamak isterken rakip oyuncu topu uzaklaştırmayı başarıyor.
46. Dakika: Yohan Cabaye (PSG) ceza sahasına havadan bir pas gönderiyor, ancak kaleci Marc-Andre ter Stegen (Barcelona) hızlı davranarak araya giriyor.
46. Dakika: Devre arasında oyuncu değişikliği. Luis Enrique oyuncu değişikliğine gitmeye karar verdi. Andres Iniesta (Barcelona) oyundan çıkarken, Xavi (Barcelona) oyuna giriyor.
46. Dakika: Düdük çalıyor ve hakem Svein Moen ikinci yarıyı başlatıyor.
İLK YARIDAN DAKİKALAR
45+2. Dakika: Karşılaşmanın ilk yarısı bitti.
45. Dakika: 1 dakikalık uzatma oynanacak.
44. Dakika: Dani Alves (Barcelona) tarafından topu rakip defans arkasına gönderme denemelerinden birisi saha başarısız oldu ve top rakip defans tarafından uzaklaştırıldı.
43. Dakika: Ivan Rakitic (Barcelona) tarafından kullanılan köşe vuruşu defans oyuncusu tarafından kafayla ceza sahası dışına gönderiliyor.
43. Dakika: Dani Alves (Barcelona) ceza sahasına bir pas gönderiyor, ancak rakip defans bu tehlikeyi savuşturuyor. Top dışarıda. Barcelona lehine köşe vuruşu kararı verildi.
42. Dakika: Maxwell (PSG) tarafından ceza sahasına havadan gönderilen güzel pasta rakip defans oyuncuları araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.
41. Dakika: Gerard Pique (Barcelona) sahayı baştan başa kat eden bir pas gönderiyor, ancak topu gönderdiği yerde topu alıp kaleye gönderecek kimse yok.
40. Dakika: Zlatan Ibrahimovic (PSG) bir ara pas gönderiyor, ancak topa biraz fazla sert vuruyor.
40. Dakika: Gerard Pique (Barcelona) ceza sahasında kendisini tutan defans oyuncusundan daha yukarıya yükseldi ancak köşe vuruşundan gelen topa yaptığı kafa vuruşu farklı bir şekilde soldan dışarı çıktı.
39. Dakika: Köşe vuruşu. Ivan Rakitic (Barcelona) kornerden ceza sahasına orta yapacak.
39. Dakika: Neymar (Barcelona) ceza sahasına yerden isabetsiz bir pas gönderiyor ve top rakip defans oyuncularından birisi tarafından engelleniyor. Bu pas geçseydi önemli bir gol pozisyonu gelişecekti. Barcelona oyuncuları güzel bir iş çıkartıyor ve köşe vuruşu kazanıyor.
37. Dakika: Marquinhos (PSG) sahanın bir başından diğer başına gönderdiği pasla atağın yönünü değiştiriyor, ancak pas hedefini bulmuyor.
36. Dakika: Ivan Rakitic (Barcelona) kendisine müdahale etmek isteyen oyuncuları birer birer geçiyor, ancak rakip oyunculardan birisi sonunda yerinde bir müdahaleyle topu uzaklaştırıyor.
34. Dakika: Dani Alves (Barcelona) harika tekniğini sergiliyor ve ceza sahasına havadan güzel bir orta yapıyor ve burada bulunan Neymar (Barcelona) bu ortayı gole çevirmeyi başarıyor. Oyuncu yaptığı kafa vuruşuyla topu sol direğin içine gönderiyor ve top ağlara gidiyor. Skor şimdi 2:0.
33. Dakika: Neymar (Barcelona) ceza sahasına havadan güzel bir pas gönderiyor, fakat rakip takım topu uzaklaştırıyor.
32. Dakika: Lionel Messi (Barcelona) serbest vuruşu bekletmeden kullanıyor ve kısa pasla oyunu hemen başlatıyorlar.
31. Dakika: Javier Pastore (PSG) topu almaya çalışırken rakibinin ayaklarına da vuruyor. Svein Moen kurallara aykırı bu hareketten dolayı düdüğünü çalıyor. Barcelona lehine serbest vuruş kararı. Bu noktadan büyük ihtimalle doğrudan kaleye vuruş yapmayacaklardır.
30. Dakika: Hakem faulü çalıyor. Neymar (Barcelona) sert bir müdahale yapıyor, ancak kart görmüyor.
29. Dakika: Sergio Busquets (Barcelona) topu ara pasla takım arkadaşlarını bulunduğu yere aktaramıyor.
27. Dakika: Luis Suarez (Barcelona) ileri doğru bir pas gönderiyor, ancak defans oyuncuları araya giriyor.
26. Dakika: Svein Moen oyunu durduruyor. Dani Alves (Barcelona) topu almak için gereğinden sert bir müdahalede bulunuyor ve faul yapıyor.
25. Dakika: Neymar (Barcelona) seken topu kafa vuruşuyla kaleye göndermeye çalışıyor. Ancak şanssız oyuncunun vuruşunu kaleci kurtarıyor.
24. Dakika: Dani Alves (Barcelona) üst direğin hemen altına oldukça tehlikeli bir vuruş yapıyor, ancak Salvatore Sirigu (PSG) harika bir kurtarışla bu şutu durduruyor.
23. Dakika: Ceza sahasının hemen dışından Lionel Messi (Barcelona) muhteşem bir füze gönderiyor. Ancak top üst direğin birkaç santimetre üzerinden dışarı çıkıyor.
22. Dakika: Andres Iniesta (Barcelona) ceza alanının kenarından gönderdiği aşırtma pasla takım arkadaşını şut pozisyonuna sokmaya çalışıyor, ancak defans araya giriyor.
21. Dakika: Gerard Pique (Barcelona) muhteşem bir çapraz pas atıyor ve boş alana hareketlenen Jordi Alba (Barcelona) topu kontrol ediyor.
21. Dakika: Javier Pastore (PSG) ceza sahası içinde kendisine gönderilen pası kontrol ediyor, ancak çektiği şutta defans oyuncusu akıl dolu bir müdahaleyle bu topu engelliyor.
19. Dakika: Yohan Cabaye (PSG) pası alıyor ve ceza sahasının kenarından bir şut çekiyor, ancak bu şut rakip defans oyuncusundan dönüyor.
19. Dakika: Sahanın bir tarafından diğer tarafına Lionel Messi (Barcelona) tarafından gönderilen pas isabetli olmuyor ve rakip oyuncular topu kapıyor.
18. Dakika: Goool! Hayır, gol ofsayttan dolayı iptal edildi. Zlatan Ibrahimovic (PSG) bu karara itiraz ediyor, ancak yardımcı hakem pozisyondan emin.
16. Dakika: Maxwell (PSG) ceza sahasına bir orta yapıyor, ancak Marc-Andre ter Stegen (Barcelona) kalesinden çıkarak topu alıyor.
16. Dakika: Andres Iniesta (Barcelona) oldukaç sert bir müdahale yapıyor ve hakem Svein Moen faul düdüğünü çalıyor.
15. Dakika: Barcelona oyuncularından mükemmel bir uyumluluk örneği. Oyuncular şut için uygun pozisyon bulmak amacıyla kendi aralarında kısa paslaşmalar yapıyor.
14. Dakika: Gol! Andres Iniesta (Barcelona) muhteşem pas yeteneklerini gösteriyor ve gönderdiği pasla topu Neymar (Barcelona) ile buluşturuyor, oyuncu yakın mesafeden akıl dolu bir vuruşla topu ağlara gönderiyor. Skor 1:0.
13. Dakika: Lionel Messi (Barcelona) kendisine gönderilen pası kontrol ediyor ve ceza sahasının kenarından güzel bir şut pozisyonu yakalıyor, ancak oyuncunu bu vuruşu rakip defans tarafından engelleniyor.
12. Dakika: Dani Alves (Barcelona) rakibinden topu almak için aşırı güç kullanıyor. Svein Moen bunu görüyor ve tereddütsüz bir şekilde düdüğünü çalıyor.
12. Dakika: Lionel Messi (Barcelona) topu takım arkadaşlarıyla buluşturmaya çalışıyor, ancak pası gereğinden sert gönderiyor ve yakalanan şans boşa harcanıyor.
10. Dakika: Javier Pastore (PSG) kaleye doğru ilerliyor, ancak defans oyuncusu hızlı bir şekilde geri dönerek müdahalede bulunuyor.
8. Dakika: Marquinhos (PSG) tarafından gönderilen sahayı baştan başa kat eden pas takım arkadaşlarından birisini bulmadı.
7. Dakika: Edinson Cavani (PSG) sert bir müdahalede bulunuyor ve Svein Moen düdüğünü çalarak faulü tespit ediyor.
6. Dakika: Javier Pastore (PSG) tarafından yapılan orta rakip defans tarafından uzaklaştırılıyor.
5. Dakika: Ivan Rakitic (Barcelona) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak top defans oyuncularını arasına gidiyor ve top uzaklaştırılıyor.
4. Dakika: Luis Suarez (Barcelona) ceza sahasının kenarından iyi pozisyonda olan takım arkadaşlarından birisini bulmak için yerden bir pas gönderiyor. Ancak rakip defans oyuncuları pası engelliyor ve topu güvenli bölgeye doğru uzaklaştırıyor. Barcelona rakiplerini topu kornere atmaya mecbur etti.
3. Dakika: Maçın hakemi Svein Moen sert hareketinden dolayı David Luiz (PSG) için sarı kartını kullanıyor.
2. Dakika: Sergio Busquets (Barcelona) soğukkanlılığını kaybediyor ve sert bir müdahalede bulunuyor, doğal olarak hakem Svein Moen düdüğünü çalıyor.
1. Dakika: Lionel Messi (Barcelona) isabetli bir pas gönderiyor ve Gerard Pique (Barcelona) topu güzel bir dokunuşla kontrol ediyor.
1. Dakika: İlk yarı az önce başladı.
MAÇ ÖNCESİ BİLGİLER
MUHTEMEL 11'LER
Barcelona 11'i: Ter Stegen, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Suarez, Messi, Neymar.
PSG 11'i: Sirigu, Van der Wiel, Marquinhos, David Luiz, Maxwell, Cabaye, Matuidi, Verratti, Pastore, Cavani, Ibrahimovic.
Barcelona'nın Fransız takımlarına karşı oldukça ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Katalanlar oynadıkları 12 karşılaşmada sadece 1 kez kaybettiler ve 7 galibiyet, 4 beraberlik aldılar. Paris SG Şampiyonlar Ligi'nde İspanya deplasmanında sadece 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet kazandı bu karşılaşmalarda da kaybetmesine rağmen rakibine gol atmayı başardı. Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde 7 maçı üst üste kazarak kulüp rekorunu kırmasına 2 maç kaldı. PSG son 4 maçta kazananamamasına rağmen çeyrek final yoluna kadar gelmeyi başardı. Lionel Messi (21) Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına çıktığı günden beri turnuvada ondan daha fazla asist yapan üç oyuncu oldu: Xavi (23), Ryan Giggs ve Cristiano Ronaldo (22) Neymar, Şampiyonlar Ligi'nde PSG karşısında oynadığı üç maçta da birer gol attı. Luis Suarez, ilk maçta attığı ilk golle Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki 400. golünü kaydetti. Şampiyonlar Ligi tarihinda Barcelona'dan (401) daha fazla gol atabilen tek takım Real Madrid (436).

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.