Salı 28.04.2015 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 29.04.2015 00:42

Barcelona-Getafe maçı 6-0 bitti! İşte geniş özeti ve golleri

Barcelona-Getafe! Bol gollü dev mücadele sona erdi. İşte Barcelona Getafe maçı özeti, golleri, skoru, sonucu ve önemli anları...

İspanya La Liga'nın 34. hafta ilk maçında Barcelona sahasında Getafe'yi 6-0 yendi.
İspanya La Liga'nın 34. hafta açılış maçında Barcelona ile Getafe karşı karşıya geldi. Şampiyonluk yolunda yara almak istemeyen Barcelona, ligin orta sıralarında yer alan Getafe'yi sahasında 6-0 mağlup etti.
Camp Nou'da oynanan ve İspanyol hakem David Fernandez'in yönettiği mücadelede Barcelona'ya farklı galibiyeti getiren golleri 9. (penaltıdan) ve 47. dakikalarda Lionel Messi, 25. ve 40. dakikalarda Luis Suarez, 28. dakikada Neymar ile 30. dakikada Xavi Hernandez kaydetti.
Bu sonucun ardından La Liga'da lider Barcelona 84 puana yükseldi, 13. sıradaki Getafe ise 36 puanda kaldı. La Liga'nın 35. haftasında Barcelona deplasmanda Cordoba'ya konuk olacak, Getafe ise sahasında Granada'yı ağırlayacak.
MAÇTAN DAKİKALAR
90+1. Dakika : 90 dakika boyunca oldukça güzel bir futbol izledik. Her iki taraf da birçok pozisyona girdi. Ev sahibi takımın stratejisi oyun kurmaya dayalı bir futbol oynayarak maçın temposunu kontrol etmekken, deplasman takımının stratejisi daha riskliydi ve defansa ağırlık verip hızlı ataklarla sonuca gitmeye dayanıyordu.
90+1. Dakika : Hakem maçın son düdüğünü çaldı.
90. Dakika : 1 ek süre uzatma olarak oynanacak.
90. Dakika : Freddy Hinestroza (Getafe) ofsayta yakalandı!
89. Dakika : Sergio Escudero (Getafe) ceza sahasına kanattan sert bir orta yapıyor, ancak defans oyuncusu araya giriyor.
89. Dakika : Sergio Escudero (Getafe) uzak mesafeden serbest vuruşu kullanıyor, ancak defans topu uzaklaştırmayı başarıyor. Hakem düdüğünü çalıyor, Getafe köşe vuruşunu kullanacak.
88. Dakika : Martin Montoya (Barcelona) sert bir faul yapıyorl. David Fernández Borbalán düdüğünü çalarak oyunu durduruyor. Getafe avantajlı bir pozisyon yakalıyor. Takım şimdi serbest vuruş kullanacak.
87. Dakika : Lionel Messi (Barcelona) rakip oyuncuyu çalımlamak isterken rakip oyuncu topu uzaklaştırmayı başarıyor.
86. Dakika : Barcelona topu kontrol ede taraf. Oyuncular orta mesafeli paslarla şut şansı arıyor.
85. Dakika : Sergio Escudero (Getafe) güzel bir şutla kaleciyi şaşırtmaya çalışıyor, ancak vuruş isabetli olmuyor ve top farklı bir şekilde soldan dışarı çıkıyor.
84. Dakika : Penaltı noktası civarından yükselen Marc Bartra (Barcelona) kalenin ortasına doğru yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara göndermeye çalışıyor. Vicente Guaita (Getafe) harika reflekslerini gösteriyor ve rahat bir kurtarış yaparak topun ağlarla buluşmasını engelliyor.
84. Dakika : Kornerden gelen top ceza sahasına gelmiyor. Neymar (Barcelona) kısa pas olarak kullanmaya karar veriyor.
83. Dakika : Lionel Messi (Barcelona) ceza sahasının kenarından serbest vuruşu kullanıyor, fakat kaleci Vicente Guaita (Getafe) harika bir sıçrayışla bu şutu çıkartıyor. Oyuncu yaptığı vuruşla topu kalenin sol tarafına gönderdi. Top oyun alanını terk ediyor ve yardımcı hakem köşe gönderini işaret ediyor. Barcelona korneri kullanacak olan taraf.
83. Dakika : Mehdi Lacen (Getafe) kendisini dikkatsiz bir şekilde rakibinin ayakları altına atıyor ve bu hareketi için cezalandırılıyor. Hakem David Fernández Borbalán kartlarını bu seferlik cebinden çıkartmıyor, ancak faulü çalıyor. Barcelona bir gol şansı yakalamalarına yardımcı olacak bir serbest vuruş kazanıyor.
82. Dakika : Emiliano Buendia (Getafe) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak kaleci sahneye çıkıyor ve bu şutu kurtarıyor.
82. Dakika : Ivan Lopez Alvarez (Getafe) kendisine gönderilen güzel pası kontrol ederek önemli bir pozisyona girmek üzereydi. Ancak rakip defans oyuncuları tam zamanında araya girerek pozisyonun oluşmasını engelledi. Getafe lehine köşe vuruşu kararı verildi. Orta hakem ve yardımcı hakem köşe gönderini işaret ediyor.
81. Dakika : Ivan Lopez Alvarez (Getafe) koşusunu yaptığı anda ofsayta yakalanıyor.
79. Dakika : Bugünkü maçta toplam biletli seyirci sayısı 65356.
78. Dakika : Neymar (Barcelona) için iyi bir şans. Fakat hakem düdüğünü çaldı ve Neymar (Barcelona) için ofsayt kararı verdi.
76. Dakika : Oyuncu değişikliği zamanı. Sergio Escudero (Getafe), Pedro Leon (Getafe) yerine oyunda.
74. Dakika : Luis Suarez (Barcelona) tarafından havadan gönderilen pasta Lionel Messi (Barcelona) topla buluşuyor, ancak defans oyuncuları başarılı bir müdahaleyle topu kapıyor.
73. Dakika : Lionel Messi (Barcelona) topu ceza sahasına göndermek yerine, köşe vuruşundan kısa pas yapıyor.
73. Dakika : Lionel Messi (Barcelona) ceza sahasına orta yapıyor. Rakip defans topu kapıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor. Barcelona köşe vuruşu kullanacak.
72. Dakika : Lionel Messi (Barcelona) korneri kısa pas yaparak kullanıyor.
72. Dakika : Lionel Messi (Barcelona) ceza alanına girerek pasla buluşuyor ve yerden çektiği şutla topu sol direğe doğru gönderiyor. Ancak bu şuta hazırlıklı olan kaleci Vicente Guaita (Getafe) güzel bir kurtarışla bu topu çıkartıyor. Top oyun alanını sınırlayan çizgileri terk etti. Barcelona köşe vuruşundan golü bulmaya çalışacak.
71. Dakika : Freddy Hinestroza (Getafe) ceza sahasına giriyor ve takım arkadaşından topu istiyor. Oyuncu kendisine gönderilen olağanüstü pası kontrol ediyor ve yakın mesafeden şutunu çekiyor, ancak top sağ direkten dönüyor. Oyuncu için şanssız bir an. Bu pozisyon muhteşem bir golle sonuçlanabilirdi.
70. Dakika : Luis Suarez (Barcelona) kendisine gönderilen pasta topu kontrol ediyor ve 22 metre mesafeden şutunu çekerek şansını deniyor. Ancak kalenin ortasına doğru giden bu top, rahat bir kurtarış yapan kaleci Vicente Guaita (Getafe) tarafından çıkartılıyor.
69. Dakika : Neymar (Barcelona) ceza sahasına tehlike yaratacak cinsten bir orta yapıyor, ancak rakip defans araya giriyor.
68. Dakika : Dani Alves (Barcelona) ile Martin Montoya (Barcelona) yer değiştirecek.
67. Dakika : Lionel Messi (Barcelona) güzel bir bireysel koşu yapıyor, ancak rakip oyuncu onu engelliyor ve şans yakalayamıyor.
66. Dakika : Luis Suarez (Barcelona) çok yakın mesafeden yakaladığı fırsatı kaçırıyor ve top az farkla üstten dışarı gidiyor.
66. Dakika : Çok önemli bir gol fırsatı! Neymar (Barcelona) ceza sahasında yakaladığı boşlukta şutunu gönderiyor, ancak bu şutu rakip defans oyuncusu kayarak engelliyor.
65. Dakika : Değişiklik zamanı. Juan Rodriguez (Getafe) için dinlenme zamanı; yerine giren oyuncu Alex Felip (Getafe).
63. Dakika : Dani Alves (Barcelona) rakibinden topu almak için aşırı güç kullanıyor. David Fernández Borbalán bunu görüyor ve tereddütsüz bir şekilde düdüğünü çalıyor.
61. Dakika : Jeremy Mathieu (Barcelona) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
60. Dakika : Jeremy Mathieu (Barcelona) ileri doğru bir pas gönderiyor, ancak defans oyuncuları araya giriyor.
59. Dakika : Oyundan çıkan Xavi (Barcelona) için maç sona erdi; yerine Pedro (Barcelona) oyuna giriyor.
58. Dakika : Getafe topa sahip oluyor ve çok sayıda kısa pas yapıyor; ancak şimdi yaptıkları bir hata sonucu topu rakip takıma kaptırıyorlar.
56. Dakika : Ivan Lopez Alvarez (Getafe) yapılan güzel ortaya yaptığı vuruşta top üst direğin az üzerinden dışarı gidiyor.
56. Dakika : Pedro Leon (Getafe) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak top defans oyuncularını arasına gidiyor ve top uzaklaştırılıyor.
56. Dakika : Pedro Leon (Getafe) köşe vuruşunu kısa kullanıyor. Getafe oyuncuları güzel bir iş çıkartıyor ve köşe vuruşu kazanıyor.
55. Dakika : Juan Rodriguez (Getafe) uzak mesafeli serbest vuruştan topu içeri gönderiyor, ancak ilk defans oyuncusu topu uzaklaştırıyor. Top dışarıda. Getafe lehine köşe vuruşu kararı verildi.
54. Dakika : Neymar (Barcelona) sert bir müdahale yapıyor ve hakem bu hareket için düdüğünü çalarak faul veriyor. Getafe serbest vuruş kazanıyor ve atağa devam ediyor.
53. Dakika : Ivan Lopez Alvarez (Getafe) ceza sahası dışından yaptığı pasta takım arkadaşını bulmaya çalışıyor, ancak rakip defans hızlı bir reaksiyon gösteriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
52. Dakika : Dani Alves (Barcelona) çelme takarak pek hoş olmayan bir hareket yapıyor. David Fernández Borbalán düdüğünü çalarak böyle bir harekete tolerans göstermeyeceğini belirtiyor.
50. Dakika : Luis Suarez (Barcelona) rakibi ile giriştiği top kapma mücadelesinde faul yapıyor.
49. Dakika : Oyuncu değişikliği zamanı. Baba Diawara (Getafe) maça devam edemiyor ve sahayı terk ediyor. Oyuna giren oyuncu Ivan Lopez Alvarez (Getafe).
47. Dakika : Golü atan oyuncu Lionel Messi (Barcelona)! Lionel Messi (Barcelona), Luis Suarez (Barcelona) tarafından kendisine gönderilen ara pasta topla buluşuyor ve ceza sahası içinde akıl dolu bir vuruşla golü yapıyor. 6:0.
46. Dakika : Luis Enrique devre arasında bir oyuncu değişikliği yapıyor. Sergi Roberto (Barcelona) oyuna girerken Sergio Busquets (Barcelona) oyunu terk ediyor.
46. Dakika : Artık ikinci yarı için her şey hazır; ve maç yeniden başladı.
İLK YARIDAN DAKİKALAR
45. Dakika : Şu ana kadar oldukça tempolu bir hücum futbolu izliyoruz ve seyirciler bu oyundan çok memnun. Barcelona maçın ilk bölümünde üstünlük kurdu ve daha fazla şans yakalayan takım oldu. Ev sahibi takım çok sayıda pas yaparak topa daha çok sahip olmaya çalışıyor. Deplasman takımının stratejisi ise kontra atak üzerine kurulu.
45. Dakika : İlk yarı sona erdi. Hakem düdüğünü çaldı ve oyuncular soyunma odalarına yöneldiler.
43. Dakika : Takım arkadaşının isabetli pasını kontrol eden Adriano Correia (Barcelona) ceza sahası içinden bekletmeden şutunu çekiyor. Ancak oyuncunun isabetsiz vuruşunda top sağdan dışarı gidiyor.
42. Dakika : Harika bir savunma örneği! Luis Suarez (Barcelona) takım arkadaşının yerden güzel pasında topla buluşuyor, ancak topu kontrol edemeden defans oyuncusu topu kapıyor.
40. Dakika : Gol! Xavi (Barcelona) topu Luis Suarez (Barcelona) ile ceza sahasının kenarında buluşturuyor ve yaptığı harika vuruşla topu kalenin sağ tarafından ağlara gönderiyor. Skor 5:0.
39. Dakika : 79:21 – şu anki topa sahip olma oranları bu şekilde.
38. Dakika : Xavi (Barcelona) ve Lionel Messi (Barcelona) kendi aralarında bir pas organizasyonu yapmaya çalıştı, ancak rakip defans oyuncuları buna engel oldu.
37. Dakika : Kalecinin bu atak karşısında kaygılanmasına gerek yok. Hazırlıklı olan kaleci Vicente Guaita (Getafe) Sergio Busquets (Barcelona) tarafından gönderilen ara pasta topu uzaklaştırıyor.
36. Dakika : Sergio Busquets (Barcelona) uzaklardan bir vuruş yapıyor, ancak top rakip oyunculardan birisinden dönüyor.
34. Dakika : Neymar (Barcelona) ceza sahasına yaptığı güzel pasla takım arkadaşlarından birisini bulmaya çalışıyor, ancak defans oyuncusu güzel bir reaksiyonla araya giriyor.
33. Dakika : Oyun ofsayttan dolayı durdu. Freddy Hinestroza (Getafe) ofsayta yakalanan oyuncu.
32. Dakika : Luis Suarez (Barcelona) ceza sahasına yerden bir pas gönderiyor, ancak rakip defans hızlı bir reaksiyonla tehlikeyi engelliyor.
31. Dakika : David Fernández Borbalán, Dani Alves (Barcelona) tarafından yapılan sert müdahaleyi görüyor ve düdüğünü çalarak oyunu durduruyor.
30. Dakika : Neymar (Barcelona) topu Xavi (Barcelona) ile buluşturuyor ve topu kontrol eden oyuncu ceza sahasının kenarından harika bir vuruş yapıyor. Top sağ direğin içinden ağlara gidiyor. Muhteşem bir gol! Skor 4:0.
28. Dakika : Olağanüstü bir takım oyunu ve harika bir gol! Luis Suarez (Barcelona) tarafından topun gönderildiği yerde boşta kalan Neymar (Barcelona) hata yapmıyor ve sol alt köşeye yaptığı vuruşla golü atıyor. 3:0.
27. Dakika : Pedro Leon (Getafe) köşe vuruşundan ceza sahası içine orta yapmıyor. Oyuncu topu bunun yerine yakınındaki takım arkadaşına pas olarak gönderiyor.
26. Dakika : Emiliano Buendia (Getafe) kendisine gönderilen isabetli pas ile ceza sahası içinde buluşuyor ve gelişine yaptığı vuruşla topu sol alt köşeye gönderiyor. Ancak kaleci Claudio Bravo (Barcelona) uzanarak bu topu çıkartıyor. Harika bir kurtarış! Getafe köşe vuruşundan bir gol şansı yakalıyor.
25. Dakika : Gol! Lionel Messi (Barcelona) topu Luis Suarez (Barcelona) ile buluşturuyor ve oyuncu sağ direğin içine gelişine inanılmaz bir vuruş yapıyor. Kaleci bu topu çıkartamıyor. 2:0.
25. Dakika : Emiliano Velazquez (Getafe) bulduğu boşlukta yükselerek yaptığı kafa vuruşunda top farklı bir şekilde sağdan dışarı gidiyor. Kötü bir vuruş.
24. Dakika : Köşe vuruşu. Topun aşındaki oyuncu Pedro Leon (Getafe).
24. Dakika : Freddy Hinestroza (Getafe) topu ceza sahası içindeki arkadaşlarıyla buluşturamıyor ve pas rakip tarafından engelleniyor. Top kornere çıkıyor. Getafe atağı devam edecek.
23. Dakika : Luis Suarez (Barcelona) tarafından çekilen şutta top kalenin ortasına gidiyor. Ancak bu şut kaleciye pek bir sorun yaratmıyor; kaleciyi zorlamak için daha zor bir şut gerekiyor.
22. Dakika : Marc Bartra (Barcelona) rakip defans oyuncuları arasından en yükseğe sıçrayarak köşe vuruşunda topla buluşarak kafa vuruşuyla kaleciyi geçmeye çalışıyor, ancak bu vuruş isabetsiz oluyor ve top farklı bir şekilde soldan dışarı çıkıyor.
22. Dakika : Xavi (Barcelona) duran topu kullanmak üzere köşe gönderine doğru hareketleniyor.
21. Dakika : Luis Suarez (Barcelona) kaleye doğru ilerliyor, ancak defans oyuncusu hızlı bir şekilde geri dönerek müdahalede bulunuyor. Top kornere çıkıyor. Barcelona köşe vuruşundan önemli bir fırsat yakalıyor.
20. Dakika : Lionel Messi (Barcelona) ceza sahasının kenarında kendisine gönderilen isabetli pasta topla buluşuyor ve şutunu çekiyor. Oyuncunun isabetsiz vuruşunda top farklı bir şekilde sağdan dışarı gidiyor.
20. Dakika : Neymar (Barcelona) takım arkadaşlarından birisini bulmak umuduyla ceza sahası içine güzel bir pas gönderiyor. Rakip defans oyuncuları araya girmeyi başarıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
19. Dakika : Ciddi bir sakatlığı olmayan Baba Diawara (Getafe) oyuna yeniden dahil oluyor.
18. Dakika : Oyun durdu ve Baba Diawara (Getafe) sağlık ekibinden yardım istiyor.
17. Dakika : Baba Diawara (Getafe) gole çok yaklaşıyor. Ancak golü bulmak için oyuncunun bu pasa daha iyi bir vuruş yapması gerekirdi. Oyuncunun yakın mesafeden yaptığı kötü vuruş kaleci Claudio Bravo (Barcelona) için kolay bir top oluyor.
15. Dakika : Ceza sahasına doğru hareketlenen Freddy Hinestroza (Getafe) isabetli ortada topla buluşuyor. Topu kontrol eden oyuncu top kaleye gönderiyor, ancak kaleci harika bir kurtarış yapıyor.
14. Dakika : Rafinha (Barcelona) tarafından penaltı noktası civarından yapılan kafa vuruşu çok az farkla üstten dışarı gidiyor. Sonuç olarak bu köşe vuruşunun ardından da skor değişmiyor.
14. Dakika : Xavi (Barcelona) köşe vuruşundan ceza sahasına orta yapacak.
14. Dakika : Xavi (Barcelona) serbest vuruşu kullanıyor,ancak ceza sahasına havadan gönderilen pas defans oyuncusu tarafından uzaklaştırılıyor. Barcelona köşe vuruşunu kullanacak.
13. Dakika : Mehdi Lacen (Getafe) rakibinden topu almak için çok sert bir hareket yapıyor ve David Fernández Borbalán düdüğünü çalıyor. Bir başka pozisyon daha Barcelona lehine bir serbest vuruşla sonuçlanıyor.
12. Dakika : Lionel Messi (Barcelona) pasını göndermeye çalışıyor, ancak rakip oyuncu engelliyor.
11. Dakika : Barcelona topu kontrol ederek harika bir futbol ortaya koyuyor.
9. Dakika : Bir Panenka penaltısıyla Lionel Messi (Barcelona) penaltı vuruşundan golü buluyor.
9. Dakika : Lionel Messi (Barcelona) şimdi penaltı vuruşunu gole çevirmeye çalışacak.
8. Dakika : David Fernández Borbalán düdüğünü çalıyor. Top yerine rakibinin ayağına vuran Alvaro Arroyo (Getafe) faul yapıyor. Penaltı kazanan Barcelona büyük bir avantaj yakalıyor.
7. Dakika : Pedro Leon (Getafe) tehlikeli bir müdahalede buluuyor. David Fernández Borbalán düdüğünü çalarak faulü veriyor.
6. Dakika : Dani Alves (Barcelona) isabetli pasta ceza sahası içinde topla buluştu ve anında şutunu gönderdi. Ancak top farklı bir şekilde soldan dışarı gitti.
5. Dakika : Roberto Lago (Getafe) taç çizgisi yakınlarından hiç tereddüt etmeden güzel bir orta yapıyor. Ancak oyuncu bu ortayla hiçbir takım arkadaşını topla buluşturamıyor.
4. Dakika : Dani Alves (Barcelona) tarafından yerden kaleye gönderilen top kalenin tam ortasına gidiyor. Ancak bu şut kaleciye pek bir sorun yaratmıyor; kaleciyi zorlamak için daha zor bir şut gerekiyor.
3. Dakika : Jeremy Mathieu (Barcelona) ceza sahası içine pasını gönderemiyor. Top rakip tarafından kesiliyor.
1. Dakika : Artık her şey hazır ve günün maçı başlıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.