Pazartesi 26.10.2015 00:00
Son Güncelleme: Pazartesi 26.10.2015 04:44

Dev derbi berabere bitti

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe, Galatasaray'ı konuk etti. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi mücadelesi 1-1 berabere sonuçlandı. Böylece sarı lacivertlilerin ezeli rakibine evindeki yenilmezlik serisi 17 yıla yükseldi.


SNEİJDER 3'LÜ ÇEKTİRDİ!

Karşılaşmanın 37. dakikasında Diego Alves'in golüyle 1-0 geriye düşen sarı-kırmızılı ekip, 83. dakikada Olcan Adın'ın kaydettiği kafa golüyle eşitliği yakaladı ve müsabaka bu sonuçla tamamlandı.
Haftaya Fenerbahçe ile 17'şer puanla giren Galatasaray, 1'er puanın paylaşıldığı bu maçın ardından haftayı 18 puanla kapatmış oldu.
SADECE KALEDE DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'la oynadıkları derbi maçta tek değişiklilik yaparak takımını sahaya sürdü.
Portekizli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan derbinin ilk 11'inde, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Ajax maçına göre sadece kalede değişiklik yaptı.
Avrupa maçlarında Fabiano Ribeiro, ligde ise Volkan Demirel'i oynatan Pereira, bu uygulamasına derbi maçta da devam etti.
Kalede Volkan Demirel'e şans veren Portekizli teknik adam savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Caner Erkin şeklinde oluşturdu. Derbide savunmanın önünde Mehmet Topal ile Josef de Souza oynadı. Kanatlarda Lazar Markovic ile Luis Nani'ye formayı veren Pereira, forvet arkasında ise yine Diego Ribas'a şans tanıdı. Hollandalı futbolcu Robin van Persie ise sarı-lacivertlilerin tek forveti olarak sahaya çıktı.
Ajax maçında sonradan oyuna girerek 89. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getiren Jose Fernandao ise yine yedek kulübesinde bekledi. Fernandao'nun dışında Fabiano Ribeiro, Michal Kadlec, Şener Özbayraklı, Raul Meireles, Ozan Tufan ve Alper Potuk da yedek kulübesinde maça başladı.

- GÖKHAN LİGDE DE FORMAYI KAPTI
Sezon başında geçirdiği sakatlık nedeniyle yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kalan ve daha sonra formasını Şener Özbayraklı'ya kaptıran Gökhan Gönül, bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giydi.
Toplam 14 maç aradan sonra hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Aja x karşısında 90 dakika sahada kalan Gökhan Gönül, ligde de formayı kaptırmadı. Aja x maçında gösterdiği performansla UEFA Avrupa Ligi'nin 3. maçlarında haftanın oyuncusu seçilen Gökhan, derbide ilk 11'de sahaya çıkarak 8 maç aradan sonra ligde formasına kavuştu.
AZİZ YILDIRIM'DAN GS TOTEMİ

- İKİ EKSİK
Fenerbahçe derbi maçına iki futbolcusundan yoksun çıktı.
Milli takımlarında sakatlanan Volkan Şen ve son iki antrenmanda yer almasına rağmen hazır olmayan Bruno Alves, 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.
Bu oyuncuların dışında sarı-lacivertli takımın Portekizli teknik direktörü, Mehmet Topuz ile genç oyuncu Uygar Mert Zeybek'i de maç kadrosuna almadı.

- 6 FUTBOLUNUN İLK GALATASARAY DERBİSİ
Sarı-lacivertlilerde ilk 11'de sahaya çıkan 6 futbolcu, kariyerlerinde ilk kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oynadı.
Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Kjaer, Ba, De Souza, Nani, Van Persie ve Markovic, ilk kez Galatasaray'a karşı derbi heyecanı yaşadı.
Yedek kulübesinde bekleyen Fernandao, Fabiano, Şener Özbayraklı ve Ozan Tufan ise bu heyecanı ilk defa yaşamak için teknik direktör Pereria'dan şans bekledi.
- TARAFTARDAN KOREOGRAFİ ŞOV
Fenerbahçeli taraftarlar derbi maçta yaptıkları koreografiyle görsel bir şova imza attı.
Maçın başlamasına kısa bir süre Okul Açık Tribünü'ndeki taraftarlar ellerindeki kartonları kaldırarak Fenerbahçe amblemi ve ay-yıldızlı Türk bayrağının görselini oluşturdu. Ayrıca Fenerium Tribünü'ndeki taraftarlara da Türk ve Fenerbahçe bayrakları dağıtıldı.
Fenerbahçeli taraftarlar, açtıkları pankartlarla Galatasaray'a göndermelerde bulundu. Sarı-lacivertli taraftarların, özellikle Maraton Tribünü'nde açtıkları "Hakim: Yaz kızım 2010-2011 şampiyonu Fenerbahçe, sekizincisi 6alatasaray...Nokta" yazılı pankart dikkati çekti. Bu pankartın altında ise taraftarlar ellerindeki kartonları kaldırarak "Game Over (Oyun Bitti)" koreografisini oluşturdu.
Bütün biletleri tamamen tüketen sarı-lacivertli taraftarlar, tribünlerin tamamını doldurdu. Maçı 50 bine yakın Fenerbahçeli taraftar izlerken, Galatasaraylı taraftarlar iki kulüp arasında yapılan anlaşma gereği derbiyi tribünden takip edemedi.
- BAZI GAZETECİLER DERBİYE DE ALINMADI
Fenerbahçe Kulübü, Ajax maçında olduğu gibi akreditasyonları olmasına rağmen bazı gazetecileri derbiye de almadı.
Karşılaşmaya Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) başvurarak akreditasyon yaptıran bazı spor muhabirlerinin, Fenerbahçe Kulübü'nün giriş kartı basmadığı için stada girmesine yine izin verilmedi. Ajax maçında stada alınmayan gazetecilerden biri, TSYD üyesi olduğu için maça girebilirken, diğerleri derbiyi de statta izleyemedi.
Öte yandan TSYD üyesi olmayan birkaç basın mensubunun daha stada alınmadığı belirtildi.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aiz Yıldırım, hafta içi yaptığı açıklamada, TSYD üyesi olmayan gazetecileri maçlara sokmayacaklarını söylemişti.
- DERBİYİ 18 YABANCI BASIN MENSUBU TAKİP ETTİ
Derbi karşılaşmasını Türk gazetecilerin yanı sıra 6 farklı ülkeden 18 basın mensubu da takip etti.
Hollanda futbolunun iki önemli ismi Robin van Persie'nin Fenerbahçe'de, Wesley Sneijder'in ise Galatasaray'da oynaması Hollandalı gazetecilerin derbiye ilgi göstermesine sebep oldu. Hollanda basınından 5 gazeteci, derbiye akredite oldu.
Almanya'dan 6, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 4, İsveç, İngiltere ve Çin'den ise birer gazeteci derbiyi izledi.
- FIRAT AYDINUS'UN 8. FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİ
Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus, kariyerinde 8. kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yönetti.
Kadıköy'deki karşılaşmayla 8. kez bu büyük randevuda düdük çalan Aydınus'un, yönettiği derbilerde Fenerbahçe 3, Galatasaray ise 2 kez kazandı. Derbide iki maç da berabere bitti. Aydınus ayrıca, kariyerinde 23. derbisinde görev aldı.
- KAYSERİLİ MİNİK FENERBAHÇELİ KADIKÖY'DE
Geçen hafta sarı-lacivertlilerin deplasmanda Kayserispor'la oynadığı maçta giydiği Fenerbahçe forması nedeniyle ev sahibi takımın taraftarları tarafından tepki gördüğü için ağlayan 5 yaşındaki Ahmet Berkay Çoban, derbiyi statta izledi.
Fenerbahçe Kulübü'nün davetlisi olarak İstanbul'a gelen Ahmet Berkay Çoban, serenomiye Fenerbahçeli futbolcularla çıktıktan sonra maçı ailesiyle kendisine ayrılan yerde izledi.

BURAK YILMAZ'DAN TARAFTARLARA '4' İŞARETİ
Sarı-kırmızılı takımda karşılaşmaya yedek başlayan golcü oyuncu Burak Yılmaz, mücadele öncesi yedek kulübesine girdiği sırada kendisine bağıran taraftarlara eliyle '4' işareti yaptı. Burak'ın bu hareketi taraftarlardan büyük tepki topladı.
7 SARI KART ÇIKTI
Karşılaşmanın orta hakemi Fırat Aydınus, mücadele boyunca toplam 7 kez sarı kartına başvurdu. Ev sahibi ekip Fenerbahçe'de Diego, Mehmet Topal ve Souza, Galatasaray'da ise Chedjou, Hakan Balta, Sneijder ve kaleci Muslera sarı kartla cezalandırıldı.
PERDEYİ DIEGO AÇTI
Mücadelenin 38. dakikasında sağ kanattan Gökhan Gönül'ün ceza sahasına ortasında kaleci Muslera topu uzaklaştırmak istedi. Dönen topu ceza yayı üzerinde tamamlayan Diego Ribas, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Galatasaray'a karşı ikinci kez sahaya çıkan Ribas, ilk golünü de kaydetmiş oldu. 30 yaşındaki oyuncu ayrıca, golün ardından köşe bayrağına tekme attığı gerekçesiyle sarı kart gördü.
SNEIJDER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Karşılaşmanın ilk yarısının son bölümlerinde Josef De Souza ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, tedavisinin yapılması için sedyeyle saha kenarına alındı. Kenara geldiği sırada göz yaşlarına hakim olamadığı gözlenen Sneijder'de korkulan olmadı ve maçın ikinci yarısında sahaya çıktı.
SNEIJDER CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Karşılaşmanın 58. dakikasında yaşanan bir pozisyonda Diego'nun formasını çeken Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Ligde 4. sarı kartını gören yıldız isim, 10. hafta mücadelesinde Türk Telekom Arena Stadyumu'da oynanacak Eskişehirspor müsabakasında cezalı duruma düştü.
OLCAN ADIN SKORU BELİRLEDİ
Müsabakanın 41. dakikasında sakatlanarak oyundan alınan Carole'nun yerine oyuna dahil olan Olcan Adın, 84. dakikada sahneye çıkarak maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Sneijder'in sol kanattan ortasında altıpas içinde bulunan Olcan, kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.
DERBİYİ 45 BİN 70 BİLETİ SEYİRCİ İZLEDİ
Diego ve Olcan Adın'ın karşılıklı golleriyle 1-1'lik eşitlikle sonuçlanan dev derbiyi 45 bin 70 biletli seyircinin izlediği açıklandı.
PERSIE VE PEREIRA TARAFTARLARI ALKIŞLADI
Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile yıldız oyuncu Robin van Persie, taraftarları alkışladı. İkilinin bu hareketi sarı-lacivertli tribünlerden tepki çekti. Taraftarlar, Galatasaray ile 1-1 berabere kalan oyuncularına kısa süreli ıslıklı tepki gösterdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
16. dakikada sol kanattan Caner'in ortaladığı topa ön direkte Nani'nin vuruşunda meşin yuvarlak yan filelerde kaldı.
28. dakikada ceza sahası dışından Nani'nin kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera topa son anda uzanarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
29. dakikada Nani'nin kullandığı köşe atışını Ba'nın kafayla indirmesiyle kale önünde topla buluşan Mehmet Topal'ın vuruşunda Muslera topa son anda uzanarak meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi.
37. dakikada sağ kanattan Gökhan Gönül'ün ortaladığı topa ceza sahası içerisinde Muslera uzanarak meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi. Ceza sahası dışında topu önünde bulan Diego'nun sert şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
55. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Diego'nun sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
66. dakikada Diego'nun pasında ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Markovic'in uzak direğe şutunda Muslera meşin yuvarlağa son anda uzanarak parmak ucuyla kornere çeldi.
68. dakikada Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Hakan Balta'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yan filelerde kaldı.
75. dakikada defanstan seken topu ceza sahası dışında önünde bulan Sneijder'in gelişine sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.
84. dakikada Hakan Balta ile paslaşan Sneijder'in sol kanattan ortaladığı topa ceza sahası içerisinde Olcan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 1-1
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Fırat Aydınus xx, Aleks Taşçıoğlu xx, Arkın Akgöl
FENERBAHÇE: Volkan xx, Gökhan xx, Ba xx, Kjaer xx, Caner xxx, Markovic xx (Alper dk. 88 ?), Mehmet Topal xx, Josef De Souza xx, Nani xx, Diego xxx (Meirelles dk. 79 x), Van Persie x (Fernandao dk. 63 x)
YEDEKLER: Fabiano, Ozan Tufan, Şener, Kadlec
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira
GALATASARAY: Muslera xx, Sabri x, Chedjou xx, Hakan xx, Carole x (Olcan dk. 41 x), Podolski x (Sinan Gümüş dk. 78 x), Bilal xx, Selçuk xx, Yasin x, Sneijder x, Umut x (Burak dk. 60 x)
YEDEKLER: Cenk, Rodriguez, Semih, Denayer
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu
GOLLER: Diego (dk. 37) (Fenerbahçe), Olcan (dk. 84) (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Chedjou, Hakan Balta, Sneijder, Muslera (Galatasaray), Diego, Mehmet, Souza (Fenerbahçe)

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.