Salı 03.11.2015 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 04.11.2015 00:54

Galatasaray Lizbon'da istediği sonucu alamadı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki dördüncü maçında Portekiz temsilcisi Benfica'ya konuk olduğu maçta sahadan 2-1'lik skorla mağlup ayrıldı. Benfica'nın golleri Jonas ve Luisao'dan geldi. Galatasaray'ın tek golünü Alman yıldız Lucas Podolski attı.

STAT: Estadio da Luz
SAAT: 22.45
HAKEM: Milorad Mazic
YAYIN: TRT 1

BENFICA: Julio Cesar, Silvio, Jardel, Luisao, Eliseu, Renato, Almeida, Talisca, Guedes, Gaitan, Jonas
TEKNİK DİREKTÖR: Rui Vitoria
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Denayer, Chedjou, Hakan, Bilal, Selçuk, Podolski, Sneijder, Olcan, Burak Yılmaz
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

MAÇTAN DAKİKALAR...
1. dakika: Milorad Mazic maçın ilk düdüğünü çalıyor ve karşılaşmaya Benfica başlıyor.
3. dakika: Nico Gaitan, sol kanatta topla buluşuyor. Ceza alanına girmeden Jason Denayer'den sıyrılan Gaitan, daha sonra Selçuk İnan'ı geçer geçmez sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top yandan auta çıkıyor.
5. dakika: Benfica etkili geliyor. Sol kanattan gelişen atakta Nico Gaitan pasını Raul Jimenez'e veriyor. Jimenez müsait bir pozisyonda sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak kaleci Muslera topu ayağı ile çıkartıyor. Muslera'dan dönen topu önünde bulan Gaitan, ceza sahası içinden gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin solundan auta çıkıyor.
7. dakika: Rakip yarı alanda topu kapmak isteyen Jonas Goncalves, ceza alanını önünde Selçuk İnan'ın ayağına müdahalede bulunuyor ve hakem serbest vuruş kararı veriyor.
9. dakika: Benfica çok tehlikeli geldi. Talisca, Gaitandan aldığı pasla kale ağzına girdi. Sert şutunu Muslera ayakları ile çıkardı. Gaitan devam eden pozisyonda önüne düşen topu tamamlamak istedi ancak vuruşu üstten auta çıktı.
10. dakika: Sabri'nin kafa pasında Burak savunmanın arkasına koşu yaptı ancak top Benfica savunmasında kaldı
12. dakika: Selçuk ceza alanımızın ön çizgisinden top çıkarmaya çalışırken yerde kaldı ve hakem Galatasaray lehine bir faul verdi
13. dakika: Benfica, Galatasaray yarı sahasının sol bölümünden bir serbest vuruş kullandı ancak topu savunma uzaklaştırdı
15. dakika: Denayer sağdan iyi geldi. Sabri'nin koşusu ile önü açılan Denayer'in ortasını savunma uzaklaştırdı.
17. dakika: Benfica'da Gaitan yine çalımlarla içeriye girdi. Pasında top Jimenez'e geldi. Jimenez soldan Guedes'i gördü. Guedes'in ceza alanı içi sol çaprazından denediği aşırtma kaleci Muslera'da kaldı.
18. dakika: Kazanılan serbest vuruşta top ceza alanına şişirildi ancak arka direkte Denayer yükselmesine karşın kafa vuruşunu yapamadı.
19. dakika: Nico Gaitan'ın pasında topla buluşan Jonas Goncalves ceza yayının içerisinden şutunu çekiyor ancak kaleci Muslera topu yatarak kontrol ediyor.
22. dakika: Jonas ceza alanı çizgisinde, kaleyi tam karşıdan gören noktada 4 G.Saraylıya rağmen topun kontrolünü sağladı. Dönüp şutunu da çekti ancak Muslera bir kez daha başarılıydı.
24. dakika: İnanılmaz bir gol kaçırdık! Şık paslarla rakip ceza alanına giren Galatasaray'da Podolski'nin penaltı noktası yakınlarına çıkardığı topa Sneijder vurdu. Defanstan seken top, boş kale önünde duran Burak'a geliyordu ancak savunma izin vermedi.
26. dakika: Şanslı bir an! Gaitan'in savunmanın arasından verdiği pası ceza alanında kontrol etmek isteyen Benfica'lı oyuncunun ayağı kayıp düşünce önemli bir pozisyondan oldular.
28. dakika: Bilal'ın ortasını savunma uzaklaştırdı. Devam eden atakta Sneijder ceza alanı dışından şutunu gönderdi. Julio Cesar topun sahibi oldu
30. dakika: Gaitan ceza alanı dışı sağ çaprazından sert bir şut çıkardı. Top farklı şekilde auta gitti.
31. dakika: Bilal Kısa orta alanda rakibi Andre Almeida'dan şık bir çalımla sıyrıldıktan sonra yerde kalıyor. Bilal'i arkadan çekerek yere düşüren Andre Almeida sarı kart görüyor.
34. dakika: Nico Gaitan sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda ön direğe ortasını yapıyor ancak Lukas Podolski o noktada topu uzaklaştırıyor.
40. dakika: Eliseu müthiş bir deparla auta gitmesi beklenen topu oyun alanında tuttu. Soldan ortası Muslera'da kaldı.
41. dakika: Benfica sol kanattan bir köşe vuruşu kullandı. Gaitan'ın ortasını Burak uzaklaştırdı. Devam eden atakta Silvio ceza alanı dışından vurdu ancak o topu da Sabri kafayla karşıladı.
42. dakika: Galatasaray'da Burak Yılmaz, rakibiyle girdiği tartışma sonrası sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü.
43. dakika: Burak Yılmaz, İspanya'da oynanacak Atletico Madrid maçında forma giyemeyecek.
44. dakika: Benfica'da da Guedes, Burak'a orta alanda yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.
45. dakika: Milorad Mazic ilk yarıya ilave yapmıyor ve karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona eriyor.
İKİNCİ YARI

46. dakika: Milorad Mazic düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya temsilcimiz Galatasaray başlıyor.
49. dakika: Wesley Sneijder'in savunma arkasına attığı topa penaltı noktasının önünde hareketlenen Burak Yılmaz için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
49. dakika: GOL! Benfica, Jonas Goncalves'in golü ile 1-0 öne geçiyor. Orta alanın biraz ilerisinden kullanılan serbest vuruşta Nico Gaitan arka tarafa ortasını yapıyor. O noktada Jardel Nivaldo topu içeriye çeviriyor. Altıpas hemen gerisinde Aurelien Chedjou'dan seken topu önünde bulan Jonas sol ayağı ile şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.
55. dakika: Orta alanda rakibi Jonas'a faullü harekette bulunan Selçuk İnan sarı kart görüyor.
59. dakika: GOOOLLL!!! Galatasaray, Lukas Podolski'nin golü ile eşitliği yakalıyor. Sol kanattan taç atışında topla buluşan Wesley Sneijder ara pasını ceza sahasındaki Bilal Kısa'ya veriyor. Bilal, topu kontrol ederken top Luisao'ya çarpıyor ve Lukas Podolski'nin önünde kalıyor. Podolski ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.
60. dakika: Jonas Goncalves, ceza yayının sağ çaprazından şutunu çekiyor ancak top, Galatasaray defansından geri dönüyor.
62. dakika: Raul Jimenez, ceza yayının hemen gerisinden şutunu çekiyor ancak top kalenin sağından auta çıkıyor.
67. dakika: GOL! Benfica, Luisao'nun golü ile tekrardan öne geçiyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nico Gaitan ön direğe ortasını yapıyor. O noktada topla buluşan Raul Jimenez pasını Luisao'ya veriyor. Luisao altıpasın gerisinden şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.
69. dakika: Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Bilal Kısa oyundan çıkıyor ve Yasin Öztekin oyuna giriyor.
73. dakika: Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jason Denayer kenara geliyor ve Emre Çolak oyuna giriyor.
73. dakika: Galatasaray'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Burak Yılmaz oyundan çıkıyor ve Umut Bulut oyuna giriyor.
78. dakika: Emre Çolak'tan dönen topu önünde bulan Anderson Talisca ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.
79. dakika: Selçuk İnan'ın sağ kanattan yaptığı ortada topla buluşan Umut Bulut penaltı noktasının sağından kafa vuruşunu yapıyor ancak top auta çıkıyor.
80. dakika: Benfica'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Jonas Goncalves oyundan çıkıyor ve Pizzi oyuna giriyor.
84. dakika: Hızlı gelişen Benfica atağında Nico Gaitan topuk pasını Raul Jimenez'e veriyor. Jimenez, penaltı noktasının yanından şutunu çekiyor ancak Fernando Muslera köşeye iyi uzanıyor ve topu kornere çeliyor.
85. dakika: Benfica 10 kişi kalıyor! Orta alanda topla birlikte hızlı çıkmak isteyen Emre Çolak'a arkadan sert müdahalede bulunan Nico Gaitan ikinci sarı karttan kırmızı kartı görüyor ve oyun dışında kalıyor.
88. dakika: Hakan Balta'nın pasında topla buluşan Selçuk İnan ceza yayı gerisinden çok sert vuruyor ancak top direğin hemen dibinden auta çıkıyor.
90. dakika: Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.
90+1: Sol kanattan gelişen atakta Olcan Adın yerden ortasını ön direğe yapıyor. O noktaya hareketlenen Umut Bulut yakın mesafeden şutunu çekiyor ancak Julio Cesar topu çelmeyi başarıyor. Julio Cesar'dan dönen topu önünde bulan Yasin Öztekin altıpasın hemen önünden şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.

GALATASARAY PORTEKİZ'DE FİRESİZ

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'daki 4. müsabakasında Benfica ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Galatasaray'ın Portekiz'de yüzü gülüyor.
Portekiz temsilcilerine karşı Avrupa kupalarında daha önce 2 kez rakip sahada maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, bu iki müsabakayı da kazanmayı bildi. Avrupa kupalarında bir Portekiz ekibiyle ilk maçını Benfica'ya karşı oynayan "Cim Bom", 2008-2009 sezonu UEFA Kupası gruplarında o dönem tek maç üzerinden yapılan karşılaşmayı deplasmanda 2-0 kazanmayı başarmıştı.
Galatasaray'ın Portekiz deplasmanına ikinci gidişi ise 2012-2013 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında Braga'ya karşı oldu. Rakibine İstanbul'da 2-0 yenilerek sürpriz bir sonuç alan sarı-kırmızılı ekip, H Grubu'ndaki son maçında Braga'yı deplasmanda 2-1 mağlup etmiş ve adını ikinci tura yazdırmayı başarmıştı.
Öte yandan, Avrupa kupalarında Türk ekiplerine karşı evinde bugüne kadar 5 maç oynayan Benfica ise Galatasaray'a karşı aldığı yenilgi dışında diğer 4 maçını da kazandı.
DEPLASMANDA 9 MAÇTIR GALİBİYET YOK

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 9 maçtır deplasman galibiyeti alamıyor.
"Devler Ligi"ndeki son deplasman galibiyetini, 2012-2013 sezonu ikinci turunda Schalke 04'e karşı 3-2'lik skorla alan sarı-kırmızılı ekip, kendisini çeyrek finale taşıyan bu sonucun ardından tekrar rakip sahada mutlu sona ulaşamadı.
"Cim Bom", Schalke 04 müsabakasının ardından deplasmanda çıktığı 9 karşılaşmada 7 yenilgi ve 2 beraberlik aldı. Bu karşılaşmalarda rakip ağları 7 kez havalandıran Galatasaray, kendi kalesinde ise 24 gole engel olamadı.
AVRUPA KUPALARINDA 264. MAÇ

Galatasaray, Benfica müsabakasında, Avrupa kupaları tarihindeki 265'inci karşılaşmasına çıkacak.
Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 160, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 264 maç yaptı.
Söz konusu müsabakalarda 98 galibiyet ve 98 yenilgi alan, "Cimbom", 68 karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 365 gole karşılık kalesinde 392 gol gördü.
MITROGLOU VE FEJSA YOK

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. hafta maçında Galatasaray'ın deplasmanda karşılaşacağı Benfica'yı eksik futbolcular düşündürüyor.
Sağ ayak bileğinden sakatlığı bulunan Benfica'nın Yunan forveti Kostas Mitroglou ve sağ ayak kaslarında aşırı yüklenmeden dolayı sakatlığı olan orta saha oyuncusu Ljubomir Fejsa, takımla antrenmana çıkmadı. Her iki futbolcunun da Galatasaray maçında forma giymeyecekleri kesinlik kazandı. Benfica'da ayrıca kart cezalısı durumundaki orta saha oyuncusu Samaris de sarı-kırmızılılara karşı forma giyemeyecek. Portekiz ekibinde sakatlıkları olan Salvio ve Nelson Semedo'nun da Galatasaray maçına yetiştirilemedikleri bildirildi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.