Pazar 06.11.2016 00:00

Dev maç Beşiktaş'ın

Spor Toto Süper Lig'de haftanın en önemli maçında Beşiktaş, Vodafone Arena'da Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti

Usta’dan hakem Mete Kalkavan’a ağır eleştiri


Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, evinde ağırladığı Trabzonspor'u ikinci yarısında zorlansa da 2-1 mağlup ederek yenilgisizliğini sürdürdü. Hakem Mete Kalkavan ise çaldığı ve çalmadığı düdüklerle maça damgasını vurdu.7. dakikada Quaresma'nın köşe vuruşunda Atiba'nın aşırttığı topu arka direkte Rhodolfo kafayla ağlara gönderdi:1-0. 16. Dakikada 16. Dakikada Quaresma, Zeki'den sıyrıldıktan sonra Bero'yu geçemedi. Hakem de tereddütsüz penaltı noktasını gösterirken, Trabzonsporlu oyuncular uzun süre itiraz etti. Topun başına geçen Cenk Tosun'da farkı ikiye çıkardı:2-0. 28. Dakikada ise bu kez N'Doye, Rhodolfo'nun müdahalesiyle yerde kaldı ancak hakem pozisyonu devam ettirdi. 41. Dakikada Bero'nun derinle pasında hızla ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan, kalecinin üstünden topu ağlarla buluşturdu:2-1. 49. Dakikada N'Doye bu kez Atiba tarafından ceza sahasında yere indirildi ancak pozisyon yine devam ettirildi. Mete Kalkavan ikinci yarıda ise Quaresma'nın Yusuf Erdoğan'ın ayak bileğine çok sert bir şekilde basarak sahayı terk etmesine neden olan pozisyonda sarı kartını kullandı. Karşılaşma da Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş-Trabzonspor maçından kareler


USTA'DAN HAKEM METE KALKAVAN'A AĞIR ELEŞTİRİ

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Beşiktaş maçındaki hakem hatalarına daha fazla dayanamayıp 84. Dakikada ağır eleştiriler içeren bir tweet attı. Başkan Usta'nın tweetinde şu ifadeler yer aldı:
"Milyonların ahını alarak mı yaşayacaksın, sokağa çıkacaksın. Çoluk çocuğuna bırakacağın bu mirasla nasıl insanların yüzüne bakacaksın. Yusuf Erdoğan, saha dışında ona kırmızılık hareketi yapan sahada öyle mi... Mademki sahada tiyatro oynanacak Yusuf'ların ne işi vardı burada. Bu işe kim dur diyecek, yeter."

Ersun Yanal: "Ne zaman biz hakemi konuşmadan futbolu konuşacağız?"

TRABZONSPOR TARAFTARLARI: 12. ADAMI UNUTTUK

Trabzonspor taraftarları maç devam ederken tribünde ve sosyal medyada hakem Mete Kalkavan'ı ağır şekilde eleştirdi. Taraftarlar, "Sahada 11 kişiyi paylaştık ama Mete Kalkavan'ı unuttuk", "Futbol artık ayakla değil hakemle oynanıyor" ve "Mete Kalkavan daima kenara bakıyor, ne zaman hoca beni oyundan alacak diye" şeklinde yorumlarda bulundu.

ÖNEMLİ ANLAR (İLK YARI)
5. dakikada Oğuzhan Özyakup'un soldan yaptığı ortayı Gökhan Gönül arka direkteki Aboubakar'a indirdi. Kamerunlu oyuncunun vuruşunda, kaleci Onur Kıvrak topu kornere çeldi.

7. dakikada Beşiktaş öne geçti. Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda Hutchinson topu kafayla arka direğe gönderdi. Bu bölümde müsait pozisyondaki Rhodolfo, kafayla topu filelerle buluşturdu: 1-0

12. dakikada topla hareketlenen Mehmet Ekici'nin uzaktan şutunda, meşin yuvarlak kaleci Fabricio'da kaldı.

16. dakikada soldan şık çalımlarla ceza sahasına giren Quaresma, Bero'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi. 17'nci dakikada topun başına geçen Cenk Tosun, kaleci Onur Kıvrak'ı ters köşeye yatırarak yerden sert vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0

24. dakikada sağdan Mehmet Ekici'nin kullandığı serbest vuruşta, Uğur Demirok'un kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

25. dakikada kendi yarı alanından topla hareketlenen ve Beşiktaş kalesine yönelen Yusuf Erdoğan'ın şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

40. dakikada Beşiktaş, Aboubakar'la mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Hutchinson'ın pasında kaleci Onur Kıvrak'la karşı karşıya kalan Aboubakar'ın vuruşunda, top yandan dışarı çıktı.

41. dakikada Trabzonspor, farkı 1'e indirdi. Rhodolfo'nun kaptırdığı topu Bero, Yusuf Erdoğan'la buluşturdu. Sağdan ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan'ın vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-1

Karşılaşmanın ilk yarısını Beşiktaş 2-1 önde kapattı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
50. dakikada Mehmet Ekici'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde oluşan karambolde defans topu uzaklaştırdı.
52. dakikada orta sahada topla buluşan Bero'nun rakiplerini geçerek verdiği pasta ceza sahası içerisinde bulunan N'doye'nin vuruşunda kaleci Fabri meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
57. dakikada Tolgay'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Aboubakar'ın kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalecide kaldı.
64. dakikada Tolgay'ın ceza sahası içinden sert vuruşunda kaleci Onur, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
67. dakikada Quaresma'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde bulunan Rholdofo'nun indirdiği topta arkada direkte bulunan Aboubakar'ın vuruşunda meşin yuvarlak kalenin yanından dışarı gitti.
71. dakikada Onazi'nin pasında ceza sahası içinin sol çaprazda topla buluşan Mehmet Ekici'nin şutunda kaleci Fabri meşin yuvarlağı kornere çeldi.
78. dakikada Gökhan İnler'in ceza yayı üzerinden yaptığı yerden vuruşta kaleci Onur, meşin yuvarlağı kurtardı.

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Mete Kalkavan xx, Ceyhun Sesigüzel xx, Esat Sancaktar xx
Beşiktaş: Fabri xx, Gökhan Gönül xx, Rhodolfo xx, Marcelo xx, Adriano xx, Atiba Hutchinson xx, Tolgay xx (Gökhan İnler dk. 67 x), Oğuzhan xx (Beck dk. 90 ?), Quaresma xxx, Aboubakar xx (Ömer dk. 76 x), Cenk xx
Yedekler: Tolga, Olcay, Kerim Frei, Atınç
Teknik Direktör: Şenol Güneş
Trabzonspor: Onur xx, Zeki x, Uğur xx, Durica xx, Mustafa Akbaşx, Okay x, Onazi xx (Ibanez dk. 79 x), Mehmet Ekici xx, Bero xx (Suk dk. 89 ?), Yusuf xx (Aytaç dk. 64 x), N'doye x
Yedekler: Esteban, Akakpo, Mustafa Yumlu, Muhammet Demir
Teknik Direktör: Ersun Yanal
Goller: Rhodolfo (dk. 7), Cenk (dk. 17 pen.) (Beşiktaş), Yusuf (dk. 41) (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Oğuzhan, Quaresma (Beşiktaş), Uğur, Zeki, Onur (Trabzonspor)

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 10. haftada Trabzonspor ile sahasında yaptığı karşılaşmada siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, sezon başından beri yaptığı uygulamadan vazgeçmedi ve yine rotasyona gitti.

Güneş, takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İtalya'nın Napoli ekibiyle yaptığı ve 1-1 berabere kaldığı karşılaşmaya göre Trabzonspor karşısında 3 değişiklik yaptı.

Sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığıyla son dönemde sorunlar yaşayan Beşiktaş'ın tecrübeli teknik adamı, Avrupa'da daha fazla şans verdiği Andreas Beck'i yedek soyundurup, bu oyuncunun yerine sağ bekte genelde ligde kullandığı Gökhan Gönül'ü sahaya sürdü.

Napoli mücadelesinde ilk 11'de görev yapan Gökhan İnler de yedekler arasında yer alırken, Oğuzhan Özyakup uzun bir aranın ardından ilk 11'de şans buldu. Süper Lig'de Galatasaray ile oynanan karşılaşmada sakatlanan ve 6 maç takımdan uzak kalan, Napoli mücadelesiyle sahalara dönen Oğuzhan, 7 karşılaşma sonra ilk 11'de sahaya çıkma fırsatı yakaladı.

Tolgay Arslan'ı Atiba Hutchinson ile savunmanın önünde görevlendiren Güneş, Oğuzhan'ı ise hücuma dönük orta sahada oynattı.

Siyah-beyazlı takımda hem cezalı olan hem de sakatlığı bulunan Dusko Tosic'in yokluğunda Trabzonspor mücadelesinde savunmanın göbeğinde Napoli mücadelesinde olduğu gibi Luiz Rhodolfo görev aldı.

Geçen sezon Süper Lig'de 7 Şubat 2016'da Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada ağır bir sakatlık geçirerek sezonu kapatan Rhodolfo, bu sezon Süper Lig'de ilk kez ilk 11'de oynama şansı yakaladı.

Bu sezon Gençlerbirliği ve Atiker Konyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil olan Brezilyalı oyuncu, Napoli maçında da ilk 11'de görev almıştı.

- CENK TOSUN, ORTA SAHANIN SAĞINDA OYNADI

Son resmi maçta yedekler arasında yer alan Cenk Tosun, Trabzonspor karşısında 11'de oynadı.

Napoli maçında olduğu gibi forvet hattında Vincent Aboubakar gol ararken, Cenk ise orta sahanın sağında görev aldı.

Beşiktaş'ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Adriano Correia, Ricardo Quaresma ve Marcelo Guedes da ilk 11'de görev aldı.

Andreas Beck ve Gökhan İnler gibi Tolga Zengin, Olcay Şahan, Ömer Şişmanoğlu, Kerim Frei ve Atınç Nukan ilerleyen dakikalarda şans bulmak üzere yedek kulübesinde bulundu.

- 4 OYUNCU SAKAT

Beşiktaş'ta 4 oyuncu sakatlığı nedeniyle Trabzonspor maçı kadrosunda yer almadı.

Siyah-beyazlı ekipte Caner Erkin, Anderson Talisca, Aras Özbiliz ve Necip Uysal'ın sakatlığı bulunuyor. Genç kaleci Utku Yuvakuran ise teknik direktör Güneş tarafından tercih edilmedi.

- STAT DOLDU

Beşiktaş'ın Trabzonspor ile yaptığı karşılaşmada siyah-beyazlı taraftarlar, yine takımlarına büyük destek verdi.

Vodafone Arena'da geçmiş yıllarda kapalı diye tanımlanan Doğu Tribün'nün alt bölümlerinde çok küçük boşluk gözlenirken, mücadeleyi 40 bine yakın taraftar takip etti.

- TRABZONSPOR'DA KADRO DEĞİŞMEDİ

Vodafone Arena'da ilk kez Beşiktaş'a konuk olan Trabzonspor'da ise teknik direktör Ersun Yanal, kadroda değişiklik yapmadı.

Yanal, geçen haftaki Çaykur Rizespor mücadelesinde olduğu gibi Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Jan Durica, Okay Yokuşlu, Mehmet Ekici, Dame N'doye, Uğur Demirok, Ogenyi Onazi, Matus Bero, Mustafa Akbaş, Yusuf Erdoğan ilk 11'iyle sahada yer aldı.

- BORDO-MAVİLİ TARAFTARLAR DA TAKIMLARINI YALNIZ BIRAKMADI

Trabzonsporlu taraftarlar, Beşiktaş karşısında takımlarını yalnız bırakmadı ve kendilerine ayrılan tribünün büyük bölümünü doldurdu.

Konuk takım taraftarları, Galatasaray mücadelesinin ardından uzun bir aradan sonra Beşiktaş'ın iç saha maçında takımlarını yalnız bırakmadı.

Bordo-mavililer, Beşiktaşlı taraftarların teknik direktör Şenol Güneş'e verdiği desteğin aynısını gerçekleştirdi ve takımlarının eski çalıştırıcısını alkışladılar.

Bu arada 21 Yaş Altı Ligi'nin 10. haftasında BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde oynanan maçta Beşiktaş, Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.