Cuma 07.07.2017 00:00
Son Güncelleme: Cuma 07.07.2017 12:30

Dursun Özbek'ten gündem yaratacak açıklamalar

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek, TT Arena'da düzenlenen 'Spor Masası'nda Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtladı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Anadolu Ajansı'nın 'Spor Masası' programında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Özbek, canlı olarak takip ettiğimiz açıklamalarında transferlerden Sneijder'in durumuna, Arda Turan'ın Galatasaray'a dönme ihtimalinden video hakem uygulamasına kadar birçok konuda ses getirecek ifadeler kullandı.

İşte Dursun Özbek'in gündem yaratacak açıklamaları :

Uçaklar inmeye devam edecek. Biz önümüzdeki 3-5 senenin takımını kurmaya çalışmaktayız. Bu itibarla da takımda yenileme söz konusu. Eksiklerimiz belli. Sezon sonu itibariyle teknik heyetten bir rapor aldık ve bu rapora bağlı olarak da scout ekibiyle Galatasaray'ın eksiklerini giderecek futbolcuları belirliyoruz. Ligler başlayana kadar bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çok kuvvetli bir takım kurma arzusundayız.

TAKIM ÇOK YOĞUN ÇALIŞIYOR

Kampa kısa bir ziyaret yaptım ve oradaki çalışmaları gördüm. Takımda korkunç bir uyum var. 3 seneden beri takımla ilgili olan biri olarak bu seneki uyum kadar bir uyum görmedim. İyi bir hazırlık sezonu geçiriyoruz. Sporcular çok yoğun bir tempo içindeler.

Ligin seviyesi bu sene çok farklı. Rakiplerimiz de Avrupa'da çok başarılı olmuş futbolcuları transfer ediyorlar. Bu bir yarış ve Galatasaray da bu yarışta ön safhalarda olmak için gereğini yapacaktır. Riva Projesi'ni tek başına anlattığınız zaman doyurucu olmaz. Riva bir arsa neticedir. 40 sene evvel kulübe kazandırılmış bir arsa.

BORÇLANARAK BÜYÜMEK KOLAYCILIKTIR

Galatasaray'ın ve Türk futbolunun son 20 senesine bakıldığı zaman kulüplerin çok az borcu olduğunu görüyoruz. Peki 20 senede ne olmuş? Futbol ekonomisinin büyümesi nedeniyle Türk takımları da buna ayak uydurmak zorunda kaldı. Bu sırada kaynak yaratmak yerine borçlanma tercih edilmiş. Galatasaray bir dünya markası olduğu için o gün itibariyle de borçlanması kolay. Dolayısıyla borçlanma o dönemden beri başlamış. Borçlanarak büyümeyi tercih etmek aslında kolaycılıktır. Bu borçlanma G.Saray'ı 2015 yılının sonuna kadar getirdi. 2016'ya geldiğimizde artık deniz bitmişti ve Galatasaray borçlanma kabiliyetini kaybetmişti. O gün itibariyle bunun tespitini yaptım ben. Biz öyle bir yere gidiyoruz ki sonu yok bunun. Galatasaray eğer bu finansal yapısını düzeltmezse daha öteye gideceği bir yol demiştim başkan seçildiğimde.

SAYIN CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

20 yıllık süreçte gelen bütün başkanlar Riva Projesi için niyetlenmişler. Hatta bir dönem ihaleye çıkılmış ama ihale olmamış. Sonuçta genel kurulda irade oluştu ve biz Riva ile çalışmalarımıza başladık. Burada en hassas nokta şuydu; Riva orta vadeli bir proje. O zaman bu projeyi öyle bir yapmalıyız ki buradan gelen her kuruş G.Saray'ın kasasına girsin. O itibarla ben aynı bu ifadelerle sayın Cumhurbaşkanı'na da anlattım. Kendisine de teşekkür ediyorum, bizim Emlak Konut ile buluşmamızı sağladı.

RİVA'DAN GELEN PARA NASIL KULLANILDI?

Riva'dan gelen paranın birinci dilimi geldi ve banka borçlarının kapatılmasına gitti. Bundan sonra gelecek paralar da banka borçlarına gidecek. Biz yeter ki bu borçlanma sendromundan çıkalım. Bundan sonra gelecek paralar da banka borçlarına ve faizlerini kapatmak için kullanılacaktır. Kimse Riva'yı sattı, parayı transfere harcıyor diye düşünmesin.

GALATASARAY SON DERECE ŞEFFAF BİR KULÜP

Herkes benzer maddi sıkıntıları yaşarken sadece gündemde Galatasaray var. Bunun birinci sebebi Galatasaray'ın Türkiye'nin en büyük kulübü olmasındandır. İkicisi ise Galatasaray'ın son derece şeffaf bir kulüp olmasındandır. KAP açıklamalarına bakarsanız bunu görürsünüz. Biz her şeyi şeffaf bir şekilde açıklıyoruz. Başka kulüplerin açıklamasından ise bir futbolcunun ne kadar geldiğini anlayamıyorsunuz.

SNEIJDER'İN KENDİ PLANLARI VARSA SAYGI DUYMAK LAZIM

Sneijder çok önemli bir oyuncu. Sneijder kulübün ve taraftarın sevgilisi haline gelmiştir. Arda da bizim çok önemli bir oyuncumuzdu ama kariyer planlaması çerçevesinde ayrıldı. Hem kulüplerin hem de futbolcuların kendi hayatlarını ve kariyerlerini planlama istekleri olabilir. Sneijder'in kendi planları varsa buna saygı duymak lazım. Galatasaray'ın da kendisine göre planları var; Galatasaray daha enerjik bir takım kurmak istiyor. Burada bir çatışma söz konusu değil. Şu anda görüşmeler devam ediyor. 112 yıllık kulüpte kimler gelmiş kimler gitmiş ama basında bir Sneijder olayı pişiriliyor yanlış yansıtılarak. Biz son derece anlayışlı bir şekilde bunun çözümünü bulmak istiyoruz.

BİR SÜRE SONRA YENİ İSİMLER BULMAK GEREKİR

Sabri Galatasaray'ın altyapısından yetişmiş birisi. Fakat bugün geldiğimiz noktada Galatasaray'ın bundan sonraki futbol oynama şekline herkes saygı duymak zorunda. Bunun bir tek amacı vardır; çok daha iyi futbol oynamak. Dünyadaki bütün takımlar belli bir süreçten sonra yeni isimler bulma ve yenilenmek zorundadır.

BRUMA VE PODOLSKI KENDİLERİ AYRILMAK İSTEDİ

Bruma bizim önemli bir oyuncumuzdu. O da kendi kariyer planlamasını yaptı. Podolski de öyle. Bizde son derece başarılı 2 sezon geçirdi ama sonra geldi dedi ki 'ben kariyerime Japonya'da devam etmek istiyorum.' Ne diyebilirsiniz ki... Bruma'nın durumu da benzer bir durumdu. Kariyerime Avrupa'da devam etmek istiyorum diye bir talepte bulundu bizden ve biz de bu görüşe saygı duyduk, tabii ki Galatasaray'ın menfaatleri çerçevesinde.

TUDOR, SNEIJDER İÇİN RAPOR VERMEDİ

Tudor - Sneijder ilişkisiyle ilgili konuşulanlar yanlış. Tudor'dan gelen bir rapor yok Sneijder için. Görüşmeler hala devam ettiği için bu tür yorumlar değil. Tudor'un çok enerjik olmasını çok beğeniyorum. Futbolcusuyla her zaman ikili ilişki içinde olan bir adam. İnsanlarla yakından ilgilenen bir antrenör. Takımın 12. oyuncusu çerçevesinde olaya intikal eden birisi. Futbolun bir enerji sorunu olduğunu ve bu enerjiyi ortaya koymak zorunda olduklarını düşünen bir antrenör. Ben futbolcularla da konuşuyorum ve onlar da memnun.

KAMPTA EN ÇOK İLGİ GÖRENLER, GENÇLER

U17 Milli Takımı'nda 7 Galatasaraylı var ve biz bu arkadaşlarımızdan 4'ünü kampa götürdük. Kampta en çok ilgi görenler ve sevilenler de onlar. Biz altyapıyı da değerlendirmek suretiyle uzun yıllar Galatasaray'a hizmet edecek bir takım kurmak hedefindeyiz.

ARDA'NIN DÖNECEĞİ TEK YER GALATASARAY'DIR

Arda da bizim bünyemizden yetişmiş bir dünya markası. Futbol hayatına Barcelona'da devam ediyor ve orada kalacağı yönünde bana ulaşan bilgiler var. Arda'nın Galatasaraylılığı tartışılır mı? Tabii ki hayır. Arda kariyerine Barcelona'da devam ederken biz ona 'Niye Galatasaray'a gelmiyorsun' diye bir tavır takınamayız. Arda Türkiye'ye gelirse geleceği tek kulüp Galatasaray'dır. Ben Arda'nın abisiyim, onunla defalarca konuştum. Milli Takım'da yaşadığı olaylar ise benim sahama girmediği için yorum yapmam doğru olmaz.

YENİ BİR PLANLAMA VAR, HERKES SAYGI DUYMALI

Ergin Ataman çok iyi bir Galatasaraylı bunun hiç tartışması yok. Galatasaray'a da 5 sene boyunca güzel hizmet verdi ve şampiyonluklar getirdi. 5 yıl sonunda kontratı bitti. Ergin Ataman'ı kontratı bitmeden gönderseydik 'Niye gönderdiniz' denilebilirdi ama kontratı bittiği için bunu demek doğru değil. Galatasaray'ın yeni planlaması var ve herkes buna saygı duymalı. Bizim daha iyi bir performans göstermek için çaba sarf etmemiz dışında hiçbir şey düşünülemez. Ben çok yönlü düşünmek zorundayım. Mali şartlar da önemli. Basın üzerinden de bu olayları tartışmanın son derece yanlış olduğunu düşünüyorum. Hem Galatasaray'a hem de Galatasaraylılara yakışmaz bu.

SİNAN, 'EUROLEAGUE' DEDİ, GİDEMEZSİN DİYEMEZDİK

Sinan Güler bizim kaptanımızdı ve çok da başarılı bir isim. Podolski, Bruma, Sneijder ve Sinan Güler... Hep aynı kapıya çıkıyoruz. Sinan Güler 'Benim kariyer planlamamda Euroleague'de oynamak var' dedi. Bunun önünü kesip 'Hayır gidemezsin' diyemeyiz. Bu talep karşısında bizim yönetim olarak diyecek bir şeyimiz yok. Tercih ettiği rakip takım için de ben bir şey diyemem, onu da Sinan Güler'e sormak gerekir.

KOMBİNELERDE SON DURUM...

Kombinelerin yüzde 55'ini sattık. Rekor satış günlerimiz oldu. Günde 5 bin, 7 bin kombine bilet sattığımız oldu. Galatasaray taraftarlarına teşekkür ediyorum. Taraftarın bize verdiği mesaj ortada; 'Ben stada geleceğim ama sen de iyi takım kur' diyorlar.

AVRUPA KUPALARI İLE İLGİLİ BİR SIKINTIMIZ YOK

Biz Avrupa kupalarından men edildik. Bu travmayı bir düşünün. Sebepleri muhtelif, onu tartışmak istemiyorum. Son iki yılda yaşadığımız bu travma başka bir kulübün başına gelseydi ne olurdu? Biz tüm bunlara rağmen kulübü dik tuttuk. Şu anda herhangi bir sıkıntımız yok. Davet ettiler ve önümüzdeki hafta da maçımız var.

GALATASARAYLILARDAN ÖZÜR DİLİYORUM

Bu noktada bazı Galatasaraylılardan özür bekliyorum. Biz 'herhangi bir sıkıntımız' yok derken, bazıları 'Galatasaray yine ceza alacak' diyorlardı. Bu konuşmalarla kulübe zarar veriyorsunuz. Bu konuşmalar UEFA'ya da gidiyor ve 'Acaba bizim gözden kaçırdığımız bir şey mi var' diyor UEFA! Şimdi ne oldu? Avrupa kupalarına gidiyoruz. Bu konuşmaları yapanlar bir özür dileme nezaketini gösterecekler mi?

ELEŞTİRİNİN İÇİNE HAKARET SOKMAYIN

Başkan seçilince 'Hayatımın en mutlu günü' dedim ama öyle değilmiş. Çünkü Galatasaray'ın bir sorununu çözünce daha mutlu oluyorum. Eleştiri içine hakaret sokmayın. Beni, siz seçtiniz, kendim gelmedim. Eksik yaptığım şeyler olabilir ama hakaret sokmayın işin içine.

GALATASARAY'IN HAKEMLERDEN ÇEKTİĞİ ORTADA

Galatasaray'ın geçen sezon hakemlerden çektiği ortada. Video Hakem Uygulaması bazı soru işaretlerini ortadan kaldıracak. Artık ben de çıkıp TFF Kurulları hakkında bağıracağım. Ben de orada daha fazla Galatasaraylı olmasını istiyorum. Susmayacağız.

AMACIM BAŞKANLIK SEÇİMİ DEĞİL

Yıl sonunda bir aksilik olmazsa banka borçlarının büyük kısmını eritmiş olacağız. Faiz yükünü aşağıya çekmemiz gerekiyor. Galatasaray'da birinci amacım 2018'deki başkanlık seçimi değil. Galatasaray'ı mevcut durumdan daha ileriye taşımayı istiyorum.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.