Pazartesi 21.10.2019 04:06
Son Güncelleme: Pazartesi 21.10.2019 04:06

Son dakika haberi: Beşiktaş'ın yeni başkanı Ahmet Nur Çebi oldu

Son dakika haberi... Beşiktaş Kulübünün, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda Ahmet Nur Çebi, 8 bin 529 geçerli oyun 5 bin 9'unu alarak siyah beyazlı kulübün 34. başkanı oldu. 20 sandığın tamamında en çok oy alan isim olmayı başaran Çebi, Serdal Adalı ve Hürser Tekinoktay'ı geride bıraktı.

Başkanlığa 2012 yılında getirilen Fikret Orman'ın görevi bırakma kararının ardından olağanüstü seçimli genel kurula giden Beşiktaş'ta, olağanüstü seçimli genel kurulu kazanan isim Ahmet Nur Çebi oldu. Serdal Adalı ve Hürser Tekinoktay'ı geride bırakan Çebi, siyah-beyazlıların 34. başkanı seçildi. BJK Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kurulda 8 bin 529 geçerli oyun 5 bin 9'unu alan Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş'ın 34. başkanı oldu.


  1. Ahmet Nur Çebi: 5.009
  2. Serdal Adalı: 2.983
  3. Hürser Tekinoktay: 537

Ahmet Nur Çebi'nin ekibi

Asıl üyeler: Adnan Dalgakıran, Emre Kocadağ, Fatih Hakan Avşar, Ahmet Mesut Urgancılar, Kemal Erdoğan, Enis Ulusoy, Erdal Torunoğulları, Berkan Gocay

Yedek üyeler: Umut Şenol, Bilgihan Sürmen, Hakan Daltaban, Fırat Fidan, Ali Efe Bezci


İlk mesajı sosyal medya hesabından verdi

Başkanlığı kesinleştikten kısa bir süre sonra sosyal medya hesabından duygularını dile getiren Çebi kendisine destek verenlere teşekkür etti. "Bugün düzenlenen Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a katılım göstererek bir aydan kısa bir sürede hazırlandığımız adaylık sürecinde bize inanıp oy veren herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullanan Çebi şöyle devam etti: "Söz verdiğimiz gibi bugünden itibaren güçlü Beşiktaş için çalışmalarımıza tüm hızıyla başlayacağız. 21 Ekim 2019 itibari ile Beşiktaş'ta yepyeni bir dönem başlıyor. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Sevgi ve saygılarımla" ifadelerini kullandı.


Beşiktaş'ın yeni başkanı Çebi, yarın sabahtan itibaren Beşiktaş için çok güzel şeyler olacağının sözünü verdi.


"Beşiktaş'ın şerefi, namusu dik duruşu bize emanet"

Çebi, sonuçların açıklanmasının ardından genel kurulda konuşma yaptı. Herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Beşiktaş bugün yeni bir döneme girmiştir, yeni bir ufka açılmıştır. Katılımcı, paylaşımcı, dürüst, çalışkan, hedefi Beşiktaş'ı yukarıya taşımak olan bir süreç geçireceğiz. Önümüz aydınlık, günümüz parlak. Beşiktaş'ın şerefi, namusu dik duruşu bize emanet, hiç merak etmeyin. Zor günlerin yanında güzel günlerimiz de olacak. Hepsini beraber yaşamaya hazır mısınız? Bizler vazifeyi teslim alıyoruz ve yarın sabahtan itibaren Beşiktaş için çok güzel şeyler olacağının sözünü veriyorum" şeklinde konuştu.


Çebi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada yönetimdeki arkadaşlarına herkesin birbirine sarıldığı Beşiktaş için mücadele edeceklerini söyledi.


"Herkesin birbirine sarıldığı Beşiktaş için mücadele edeceğiz"

Yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte çok çalışacaklarını söyleyen Ahmet Nur Çebi, "Arkadaşlarıma, 'Evlerinizle vedalaşın, çocuklarınızı öpün, valizlerinizi hazırlayın' dedim, onlar da sağolsun kırmadılar. Beşiktaş genel kurulu, bindirilmiş kıtaların olmadığını, olamayacağını ispatlamıştır. Bana oy veren de vermeyen de benim için değerlidir. Helali hoş olsun. Biz bu yolda tek başımıza yürümeyeceğiz. Genel kurulla, taraftarla, bütün kurullarla beraber hareket edeceğiz. Her şey konuşuldu bitti. Bundan sonra herkesin birbirine sarıldığı Beşiktaş için mücadele edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun" diyerek sözlerini tamamladı.
Ahmet Nur Çebi, konuşmasının ardından tezahüratlar eşliğinde yönetim kuruluyla birlikte fotoğraf çektirdi.

Seçimin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan yeni başkan Çebi, "Benim için onurlu bir görev. Zor günlerde de güzel günlerde de birlikte olacağım büyük aşkımla, Beşiktaş camiamla başkan olarak kucaklaştım. Yönetici arkadaşlarımla beraber artık biz varız. Çoğalacağız, mücadele edeceğiz. Bu saate kadar bir seçim rekabeti içerisindeydik. Artık birlik ve beraberlik zamanı. Camiayı bize destek vermeye, akıl vermeye birlikte mücadele etmeye davet ediyorum. Türk futbolu ve Beşiktaş'ım adına hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı camiada kongreye etki ettiği iddia edilen blok oylar hakkında da konuşan Çebi, "Bu bir leke olarak konuşuluyor. Bunun böyle olmadığını ispat eden camiama teşekkür ediyorum. Beşiktaş camiası böyle olmadığını gösterdi." diye konuştu.


Süper Lig'de 8. haftayı 9 puanla 12. sırada tamamlayan Beşiktaş'ta teknik direktör Abdullah Avcı eleştiri oklarının hedefindeki isim.


Abdullah Avcı görevine devam edecek

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı'ya olan inancını yineleyen Çebi, "Ben hocamızı başarılı olarak görüyorum. Şu anda başarabileceğine inancım var. Ocak ayına kadar zaten hiç tartışmasız devam etmek istiyorum. Hocamın o tarihe kadar başarabileceğine hiç şüphem yok. Bir sorun olursa hocam gereğini yapabilecek değerde ve kalitede biri. Türk futbolunun değeridir. Kendisinin de yapacağı değerlendirmeler olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İlk iş mazbata

Ahmet Nur Çebi, bir basın mensubunun "Yarın kulüpte yapacağınız ilk iş nedir?" sorusuna "Mazbata almak." cevabını verdi.

Serdal Adalı tebrik etti

Beşiktaş başkan adayı Serdal Adalı, sosyal medya hesabından yayımladığı şu mesajla Çebi'yi tebrik etti. "Genel Kurulumuzun takdiriyle başkanlığa seçilen Sn.Çebi'yi ve aday olarak yarışa heyecan katan Sn.Tekinoktay'ı tebrik ederim. Oy kullanmaya gelen tüm üyelerimize teşekkür ederim, bu kararın camiamıza hayırlı olmasını dilerim. Her şey Beşiktaş için. Kazanan Beşiktaş olsun."

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulunu seçimden dolayı tebrik etti. TFF'den yapılan açıklamada, "Beşiktaş Kulübü'nün bugün yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı sonucunda başkanlığa seçilen Sayın Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulu'nu tebrik eder, yönetim dönemlerinde başarılar dileriz" denildi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'dan tebrik mesajları

Fenerbahçe Kulübü de Ahmet Nur Çebi ve yönetim kuruluna yeni görevinde başarılar diledi. Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulu'nu tebrik ederiz. Beşiktaş JK Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda başkanlığa seçilen Ahmet Nur Çebi'yi tebrik ediyor; Sayın Çebi ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına görevlerinde başarılar diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, siyah-beyazlı kulübün olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa seçilen Çebi'yle ilgili, "Beşiktaş Jimnastik Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda başkan seçilen Sayın Ahmet Nur Çebi'yi kutlar, bu seçimin Türk sporu adına hayırlı olmasını dileriz." denildi.

Hüseyin Yücel de tebrik etti

Ayrıca başkan adayı Serdal Adalı'nın listesinde yer alan Hüseyin Yücel de seçimin ardından Ahmet Nur Çebi'yi tebrik etti. Yücel, Ahmet Nur Çebi'yi ziyaret ederek, "Tebrik ederim, Allah yardımcınız olsun" mesajını paylaştı. Çebi ise yanıt olarak, "Çok teşekkür ederim. Bu hareketin benim için çok değerli ve anlamlı" dedi.


Sonuçlar

1. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 211
Hürser Tekinoktay: 15
Serdal Adalı: 176

2. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 260
Hürser Tekinoktay: 22
Serdal Adalı: 170

3. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 250
Hürser Tekinoktay: 25
Serdal Adalı: 153

4. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 231
Hürser Tekinoktay: 23
Serdal Adalı: 142

5. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 217
Hürser Tekinoktay: 20
Serdal Adalı: 140

6. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 192
Hürser Tekinoktay: 26
Serdal Adalı: 184

7. sandık sonucu (İtiraz üzerine tekrar sayıldı)

Ahmet Nur Çebi: 233
Hürser Tekinoktay: 20
Serdal Adalı: 157

8. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 203
Hürser Tekinoktay: 24
Serdal Adalı: 145

9. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 215
Hürser Tekinoktay: 15
Serdal Adalı: 177

10. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 186
Hürser Tekinoktay: 27
Serdal Adalı: 172

11. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 261
Hürser Tekinoktay: 34
Serdal Adalı: 163

12. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 280
Hürser Tekinoktay: 46
Serdal Adalı: 152

13. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 375
Hürser Tekinoktay: 47
Serdal Adalı: 71

14. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 342
Hürser Tekinoktay: 44
Serdal Adalı: 114

15. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 312
Hürser Tekinoktay: 46
Serdal Adalı: 94

16. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 247
Hürser Tekinoktay: 24
Serdal Adalı: 101

18. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 217
Serdal Adalı: 175
Hürser Tekinoktay: 24

19. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 297
Serdal Adalı: 184
Hürser Tekinoktay: 21

20. sandık sonucu

Ahmet Nur Çebi: 287
Serdal Adalı: 129
Hürser Tekinoktay: 14

Oy sayımı yapılan 20 sandığın sonuçları:

Ahmet Nur Çebi: 5009
Hürser Tekinoktay: 537
Serdal Adalı: 2983

Çebi tüm sandıklarda birinci oldu

Ahmet Nur Çebi, toplam 5 bin 9 oy olarak Beşiktaş Kulübünün 34. başkanı oldu. Çebi, 20 sandığın tamamında da birinci çıktı. Ahmet Nur Çebi, en fazla oyu 375 ile 13. sandıkta elde etti. Çebi, en yakın rakibi Adalı'ya 2 bin 26 oy fark attı.


Beşiktaş başkan adayı Serdal Adalı


Adalı 2 bin 983 oyda kaldı

Beşiktaş Kulübünde ikinci kez başkanlığa adaylığını koyan Serdal Adalı, 2 bin 983 oy alabildi. Yarışın iddialı isimlerinden Adalı, iddialı olduğu sandıklarda da rakibinin gerisinde kaldı.

Hürser Tekinoktay 537 oy alabildi

Bir önceki seçimde Fikret Orman ile kongrede yarışan ve bin 617 oy alan Hürser Tekinoktay, bu seferki genel kurulda 537 oy alabildi. Tekinoktay, sandıkların tamamında en az oyu alan aday oldu.

Çebi tarafında kutlamalar erken başladı

Ahmet Nur Çebi'nin 16. sandıkta farkı bin 704'e çıkarmasıyla salonda coşku arttı. Çebi'yi destekleyen siyah-beyazlılar tribünlerdeki yerini alarak tezahüratlarda bulundu. Bu üyeler, resmi sonucun açıklanmasını mutlu bir şekilde bekledi. Resmi sonuçların açıklanmasının ardından üyeler, tezahüratlarla Çebi'nin yeni başkan olmasını kutladı.

En uzun süreli başkan Seba

Siyah-beyazlıların onursal başkanı Süleyman Seba, 8 dönem ve 16 yıl aralıksız başkanlık yaparak, Beşiktaş tarihinde en uzun süre bu görevde kalan isim olarak tarihe geçti. Bu arada, Beşiktaş'ta 1910-1913 yılları arasında Şehzade Ömer Hilmi Efendi, 1931-1946 yılları arasında Başbakan Recep Peker ve 1950-1954 yılları arasında da Başbakan Adnan Menderes ''Fahri Başkan'' oldu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.