İngiltere Premier Lig'de dev corona virüsü zararı
Corona virüsü (Covid-19) salgını sebebiyle ara verilen İngiltere Premier Lig'de zarar her geçen gün büyüyor. Gelir akışı duran kulüplerden en çok para kaybeden taraf 116.4 milyon Pound ile Manchester United oldu. İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı dün yaptığı açıklamada liglerin tamamlanamayabileceğini belirtirken toplam zarar 1 milyar Pound'u aşacak.
İngıltere Premier Lig'de kulüplerin kayıpları 1 milyar Pound'u aşacak…Liglerin durmasının ardından gelir akışı durma aşamasına gelen takımlardan en çok para kaybedenlerin başında 116.4 milyon Pound ile Manchester United geliyor.
Manchester City, 109.3 milyon Pound ile ezeli rakibini takip ederken Liverpool da 102.6 milyon ile üçüncü sırada. Chelsea (91 milyon), Tottenham (83 milyon), Arsenal (55.6 milyon) ile zirveyi takip ederken toplamda gelir kaybı 1 milyar Pound'u (8 milyar 331 milyon TL) aşacak.
BU SEZONU BİTİREMEYEBİLİRİZ
İNGİLTERE Futbol Federasyonu Başkanı Greg Clarke, salgın nedeniyle liglerin tamamlanamama ihtimali olduğunu söyledi. Clarke, "Futbol dünyası tahmin edemeyeceğimiz bir ekonomik sıkıntı içinde. Bu sezonu bitiremeyebiliriz. Bizim önceliğimiz futbol değil insan yaşamı" ifadesini kullandı.
EN SON HABERLER
- 1 Galatasaray'ı yenen VakıfBank 5'te 5 yaptı
- 2 Süper Lig’in en değerli 15 stoperi belli oldu! Zirveyi 2 oyuncu birden paylaştı...
- 3 Fenerbahçeli eski futbolcu hakemle çarpıştı! Yeşil sahada görülmemiş olay
- 4 Yapay zeka Süper Lig şampiyonunu açıkladı! Tam 20 yıllık tahmin...
- 5 Fenerbahçe’den bedava alacaklar! O takım yıldız futbolcunun boşa çıkmasını bekliyor...
- 6 Amatör futbolcunun "11 taklalı" gol sevinci
- 7 Real Madrid'e Thibaut Courtois şoku!
- 8 El Clasico öncesi Arda Güler için olay yorum! "Büyük futbolcu olduğunu büyük maçlarda göstermek gerekiyor"
- 9 Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'dan derbi kararı! Galatasaray maçına gidecek mi?
- 10 Derbide hava 16 derece olacak