Metin Akpunar: "Bir üst tura çıkmak bizi çok mutlu etti"
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu üçüncü hafta maçında konuk olduğu Solwie Energy Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselen İskenderunspor'da teknik direktör Metin Akpunar, "Kupada namağlup bir üst tura çıkmak bizi çok mutlu etti." dedi.
İskenderunspor Teknik Direktörü Metin Akpunar, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Karagümrük karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Akpunar, ilk yarıda mükemmele yakın oynadıklarını belirtti. Oyuncularının sistemlerine çok iyi karşılık verdiğini vurgulayan Akpunar, "Kupada namağlup bir üst tura çıkmak bizi çok mutlu etti. Trabzonspor maçında da üst seviyede nasıl oynanır göstermişti çocuklar. Bugün de Türkiye'nin en köklü takımlarından Karagümrük'e karşı galip gelmek bizi mutlu etti. Çocuklar antrenmanlara çok iyi reaksiyon veriyor. İlk yarıda mükemmele yakın oynadık." diye konuştu.
"ÜST LİGDE OYNAYABİLECEK ÇOK OYUNCUMUZ VAR"
Lig maçları nedeniyle İstanbul'a 5 eksikle geldiklerini hatırlatan Akpunar, şöyle devam etti:
"Futbolcularımıza her zaman "Eğer biz formamıza layık olursak bu camia da bizim arkamızda olacaktır.' dedim. Bizim kulübümüzde aslında önemli de bir transfer başarısı var. İki ümit milli oyuncumuz ile bir üst lig seviyesinde oyuncularımızı transfer etmek istediler ama onları elde tutmayı başardık. Bu kupa maçlarında özellikle bizim değerli oyuncularımızın ön plana çıkması bizi mutlu ediyor. Üst ligde oynayabilecek çok oyuncumuz var. Bunu da ispat ettiler."
"OYUN REPERTUARIMIZI GELİŞTİRMEMİZ LAZIM"
Oyun repertuarlarını geliştirmeleri gerektiğini aktaran Akpunar, "Bizim takım fizyolojisi iyi, defansı da çok iyi yapıyor. Bizim çocuklardan istediğimiz oyun şekli bugünkü ilk yarı. Oyun repertuarımızı geliştirmemiz lazım. Biz oyun oynadığımız zaman kaliteli ayaklarımız değerine değer katıyor. Felsefede bir değişiklik yaptık ama tek devredeki oyun bile bize yetiyor." ifadelerini kullandı.
EN SON HABERLER
- 1 Okan Buruk'tan Galatasaray'daki istifalar için açıklama! "Başkanımız karar verecek"
- 2 Süper Lig tarihinin en pahalı 15 futbolcu satışı! Arda Güler listeyi salladı...
- 3 Jose Mourinho’dan Arda Güler tepkisi! “İnsanlar bunu neden yaptığımı anlamıyor”
- 4 Fenerbahçe - Liverpool maçının hakemi belli oldu
- 5 Premier Lig'de zirve el değiştirdi
- 6 Galatasaray, Avrupa'da 344. kez sahne alacak
- 7 Trabzonspor, sahasında kayıp vermiyor
- 8 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta heyecanı başlayacak
- 9 Beşiktaş deplasmanda kaybetmeyi alışkanlık haline getirdi
- 10 Galatasaray'da Stuttgart maçı öncesi son durum