Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 36. haftasında konuk ettiği ikas Eyüpspor'u 2-1 yendi. Sarı-lacivertlilerde teknik direktör Jose Mourinho açıklamalarda bulundu.
Portekiz Milli Takımı'nın başına geçeceğine yönelik iddialara da açıklık getiren Mourinho, "Ben sadık bir insanım. En son bir kulüple direkt bir iletişim kurduğumda Fenerbahçe'yi bilgilendirdim. Bu da ocak ayında olmuştu ve teklifi kabul etmedim, görüşmeden önce de kulübü bilgilendirdim. Portekiz Futbol Federasyonuyla da herhangi bir görüşmem olmadı. Olsaydı kulübüm bunu bilirdi." açıklamasını yaptı.
Kendisi adına sezonu özetleyen Jose Mourinho, hem saha içi hem de saha dışına odaklandığını dile getirdi.
"BİZ BİR ŞEY KAYBETMEDİK"
Bir konuda kendisini başarılı gördüğünü vurgulayan Mourinho, şunları kaydetti:
"Bütün dünyaya Türkiye liginin nasıl bir yer olduğunu gösterme anlamında başarılıyım. Beni bütün dünyada çok fazla insan takip ediyor ve artık herkes Türkiye'de nasıl bir lig olduğunu biliyor. Bu anlamda saha dışına odaklandığım için pişmanlığım yok. Ama ben gerçekten güçlü değilmişim. Buradaki birçok şey hayal ettiğimden de güçlü. Biz bir şey kaybetmedik. Çünkü bir şeyi kaybetmeniz için o şeye sahip olmanız gerekir. Mesela kolumdaki saati siz kaybedemezsiniz çünkü bu benim kolumda. Ama bu ligdeki ikinci turnuvayı kazandık, iki ayrı lig var gibi düşünebilirsiniz. İçinde olduğumuz durumdan memnun değilim, daha iyisini yapabilirdik."
"BU BİZİM İÇ MESELEMİZ"
Önümüzdeki sezonun planlamasıyla ilgili de konuşan Mourinho, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kendimi bu anlamda güçsüz hissediyorum. Ben ve oyuncularım daha iyisini yapabilir. Ama bunun iyi bir sezon geçirmek için yeterli olup olamayacağını bilmiyorum. Önümüzdeki sezonun planlamasıyla ilgili, kadro konusuyla ilgili konuşmuyorum. Bu bizim iç meselemiz. Ama bizim görevimiz, sezon öncesinde hangi tarihlerde nerede olacağımızı belirleyip antrenman programlarını çıkarmak. Bunların hepsi organize edildi, antrenman seviyesi ve hazırlık maçlarında hangi farklı takımların olacağı belli. Son hazırlık maçımızı evimizde Şampiyonlar Ligi maçımızdan 5 gün önce oynayacağız. Bunların hepsi planlandı."
"SİZİN İNSANİ DURUMUNUZU GÖSTERİR"
Portekizli çalıştırıcı, karşılaşma boyunca taraftarların yaptığı protestolarla ilgili "Bizler profesyoneliz ve tribünden gelenlerle baş edebilmemiz gerekiyor." yorumunu yaptı.
Her ülkenin kültürünün farklı olduğunu, profesyoneller olarak bu kültüre adapte olmaları gerektiğini vurgulayan Mourinho, "Belli bir bilgi birikime sahip olunca ne olduğunu biliyorsunuz. Her insan, her kültür farklıdır. Buna adapte olmazsanız işiniz zor olur. Oyuncu olarak hak ediyor ya da etmiyor olsanız bile tribünlerden gelene saygı duymanız gerekiyor. Ben bir oyuncu değilim ama saha içinde karar vermenin, bu şartlar altında sorumluluk almanın kolay olmadığını biliyorum." ifadelerini kullandı.
"SEZON İÇİNDEKİ HİKAYELERİNİN BİR ÖZETİ OLDU"
Jose Mourinho, Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarında kendisine yapılan göndermeyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı:
"Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarıyla ilgili şunu söyleyeyim, şampiyonluk kutlayış biçiminiz sizin insani durumunuzu gösterir. Taraftarlar ayrıdır ama kulüp olarak yaptıklarınız sizi gösterir. Bugünkü şampiyonluk kutlamaları bence sezon içindeki hikayelerinin bir özeti oldu. Durum 2-0'ken kaleciye penaltı attırmaları, bence onların nasıl bir insani boyutta olduklarını göstermeleri için harika bir görüntü oldu."
"TARAFTAR OLSAM BEN DE GELMEM"
Taraftarın maça gelmemesine değinen Mourinho, "Stattaki atmosfer değişti, bunu normal karşılıyorum. Bir taraftar için bu tarz maçların nasıl bir motivasyonu olur ki? Çünkü sıralamadaki yeri değiştirmeyecek. Bir taraftar olsam ben de bugünkü maça gelmezdim." ifadelerini kullandı.
Tecrübeli teknik adam, sarı-lacivertli kulübün seçime gitme kararı hakkında ise "Sezonu en yüksek puanla bitirmek için çalıştık ve kazandık. Bunun dışındaki her şeyin dışında kaldım." dedi. (beIN SPORTS)