Milli otomobil sporcusu Alp Aksoy'dan tarihi imza!
Milli otomobil sporcusu Alp Aksoy, Ferrari Sürücü Akademisi'ne kabul edildi.
Milli otomobil sporcusu Alp Aksoy, 2027 sezonunda Ferrari Sürücü Akademisi pilotu olarak Formula Bölgesel Avrupa Şampiyonası'nda (FIA FRECA) mücadele edecek.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonundan (TOSFED) yapılan açıklamaya göre, Portekiz'de başlayıp İspanya'da sona erecek ve 10 yarıştan oluşacak şampiyonada yer alacak Alp Aksoy'un Ferrari Sürücü Akademisi'ne kabul edilmesi, Türk otomobil sporları adına önemli bir başarı olarak değerlendirildi.
TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, milli sporcunun Ferrari Sürücü Akademisi'ne kabul edilmesinden büyük gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Sporcumuz Alp Aksoy'un Ferrari Sürücü Akademisi'ne kabul edilmesi, yalnızca kendisi ve ailesi için değil, Türk otomobil sporları adına da büyük bir gurur kaynağı. Henüz kariyerinin başında ortaya koyduğu olağanüstü performansla Formula 1 yolunda çok önemli bir adım atan genç sporcumuzun, önümüzdeki yıllarda ülkemizi en üst seviyede temsil edeceğine olan inancımız tam. Bu önemli başarıda emeği geçen herkesi yürekten kutluyor, Alp'e Ferrari çatısı altında başarılarla dolu bir kariyer diliyorum."
EN SON HABERLER
- 1 TFF'den sel felaketi sonrası saygı duruşu kararı!
- 2 Gaziantep FK, Başakşehir maçı hazırlıklarını sürdürdü
- 3 SON DAKİKA | Galatasaray'ın Gençlerbirliği kafilesi belli oldu!
- 4 Rus heyetinden, Dursun Özbek'e ziyaret
- 5 Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluk ihtimali açıklandı! Şaşırtan tahminler...
- 6 Konyaspor, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarını tamamladı
- 7 Galatasaray, Gençlerbirliği maçına hazır!
- 8 Muhammed Salah'ın performansı dünya gündeminde! "Messi ve Ronaldo bile bu sürekliliğe ulaşamadı"
- 9 Chelsea'de Reece James ameliyat oldu!
- 10 Ümraniyespor'da Tayfun Rıdvan Albayrak dönemi sona erdi!