Rekor üstüne rekor
Paris’e 94 sporcuyla giden Ay-Yıldızlılar; 6 altın, 10 gümüş ve 12 bronz olmak üzere 10 farklı branşta toplam 28 madalya kazanarak oyunları 23. sırada bitirdi ve destan yazdı
MADALYA SAYISI 66'YA YÜKSELDİ
Paralimpik oyunlarına tarihinde 8. kez katılan Türkiye, Paris 2024'te toplam madalya sayısına yakın bir başarı elde etti. Barselona 1992'de paralimpik oyunlar macerası başlayan Ay-Yıldızlılar, Paris 2024'e kadar toplam 38 madalya kazandı. Paris'te 28 madalya alarak, daha önceki toplam madalyaya yaklaşan Türkiye, oyunlar tarihindeki madalya sayısını da 66'ya yükseltti. Bu turnuvadan önce 8 altın madalyası bulunan milliler, 2024'te 6 altın madalya birden almayı başardı.
EMİNE ERDOĞAN SPORCULARI KUTLADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda ülkeye tarihi başarı kazandıran tüm milli sporcuları tebrik etti. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Paris 2024, sadece zaferlerin değil, emeğin ve inancın taçlandığı yer oldu. Paralimpik Olimpiyatları'nda ülkemize tarihi bir başarı kazandıran tüm milli sporcularımızı yürekten kutluyorum. Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın paylaşımında milli sporcuların bulunduğu görsel ile Türk bayrağı da yer aldı.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Bak, Kırıkkale'de Yeni Spor Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirdi
- 2 Efe Mandıracı: "Bu kupayı camiamıza, taraftarımıza armağan ediyoruz"
- 3 Bakan Bak’tan Galatasaray Voleybol Takımına tebrik mesajı
- 4 Şampiyonlar Kupası'nda zafer Galatasaray'ın!
- 5 Fenerbahçe Medicana, Beşiktaş deplasmanında geri döndü!
- 6 Zerenspor, İlbank’ı mağlup etti!
- 7 Singapur Grand Prix'sini Max Verstappen kazandı!
- 8 VakıfBank, Göztepe Yuppo’ya set vermedi!
- 9 Eczacıbaşı Peron İstanbul, Aras Kargo’ya set vermedi!
- 10 Türk Hava Yolları, Afyon Belediye Yüntaş’a takılmadı!