Tarımın önemi pandemide daha net anlaşıldı

Modern ziraat eğitiminin başlamasının 177’inci yıl dönümü nedeniyle KKTC’de Kıbrıs Türk Ziraat Mühendisleri Odası ve YDÜ Ziraat Fakültesi iş birliğinde, seminer düzenlendi. Seminere, ülkedeki farklı ziraat fakültelerinden pek çok akademisyen yer aldı. Kıbrıs Türk Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Erkut Uluçam, “Tarımın önemini pandemi sürecinde daha net anlamış olduk” dedi
Hızla büyüyen dünya nüfusu, artan kentleşme, tarım alanlarının ve doğal alanların azalması ve iklim değişikliği gibi birçok etkenin, tarım arazilerini ve ekosistemi tehdit ederek insanlar için risk yarattığını söyleyen YDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, "Gıda ve su arzının güvenliği aynı zamanda sürdürülebilirliği, dünya üzerindeki pek çok ülke için büyük önem taşıyor" dedi.
Kıbrıs Türk Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Erkut Uluçam, "Maalesef ki, gelişen dünya ve gelişen tarım sektörüne rağmen tarımsal arazilerimizin korunması için yeterli çabayı gösteremiyoruz. Kuraklığın önüne geçecek bir dünya oluşturamazsak, istediğiniz kadar toprağınız olsun yine de hiç bir üretim elde edemezsiniz.. Türkiye Cumhuriyeti'nden KKTC'ye gelen suyun tarımda da kullanılmasıyla birlikte üretimin ve istihdam artacak" diye konuştu.
Tarımsal üretim için gerekli olan kaynaklara duyulan ihtiyacın gün geçtikçe arttığını ifade eden Avrupa Birliği Tarım ve Kırsal Kalkınma Danışmanlık Ofisi Yöneticisi Donald Aquilina ise, "Üreticiler bu konuda oldukça zorlanıyorlar. Ne ürettiğimiz kadar nasıl ürettiğimiz de çok önemlidir. AB tarım politikalarına baktığımız zaman, araştırma ve uygulamanın tarımsal sürdürülebilirlik açısından büyük önem teşkil ettiğini görüyoruz. Üreticilerin devlet tarafından desteklenmesi kadar bilinçli bir tarımsal üretim için eğitim de olmazsa olmazdır. Bizler bu yüzden, üreticilerin eğitimlerini desteklemek amacıyla birçok program yürütüyoruz. Bu projeler kapsamında Tarım Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı'yla ilgili iş birliklerimiz oluyor. Bugüne kadar ise yüzün üzerinde çiftçiye eğitim verdik" şeklinde konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Erzurumluları sevindirecek haber geliyor mu? Değeri 1058'lere çıkıyor
- 2 Ceviz Ağacı Nasıl Sulanır? Ceviz Ağacı Çok Su İster Mi?
- 3 Biber Ne Sıklıkla Sulanır? Biber Fidesi Suyu Sever Mi?
- 4 Papatya Ne Sıklıkla Sulanır? Papatyaların Solmaması İçin Ne Yapılmalı?
- 5 Karpuz Ne Sıklıkla Sulanır? Karpuz Kaç Günde Olgunlaşır?
- 6 Mısır Ne Sıklıkla Sulanır? Mısırın Son Suyu Ne Zaman Kesilir?
- 7 Tarım temsilcileri seminerde buluşacak
- 8 Akhisar hasatta hız kesmiyor
- 9 Ortanca Kaç Günde Bir Sulanır? Ortanca Çok Su İster Mi? Yetiştirilmesi Nasıl Olur?
- 10 Yıldız Çiçeği Kaç Günde Bir Sulanır? Evde Yıldız Çiçeği Bakımı Nasıl Olur?