Karakovan Balı Nedir? En İyi Karakovan Balı Nerede, Faydaları Nelerdir?

Karakovan balı, arılar tarafından tamamen kendileri tarafından doğal yöntemler ile ürettikleri bir bal türüdür. Arılara dışardan beslenme yapılmadan elde edilir. Emek isteyen bir süreç olan Karakovan balı için üretime başlamadan önce karakovanlar hazırlanır. Karakovan balı nedir? Karakovan balı nasıl anlaşılır? En iyi karakovan balı nerede? Karakovan balının faydaları nelerdir? Detaylar yazımızda.
Giriş Tarihi: 15.06.2022 15:27 Güncelleme Tarihi: 15.06.2022 15:27

Diğer balara göre kendine has üretim yöntemi ile dikkat çeken bu baş, çok fazla emek ve uğraş neticesinde ortaya çıkar. Bu özelliği itibari ile en kaliteli ballardan biri olarak ifade edilmektedir. Ülkemizde de bal üretiminin çok yaygın olması karakovan balının kolay bulunabileceği şeklinde yorumlanır. Diğer ballara oranla Karakovan balı daha sınırlı bir üretime sahiptir. Piyasada çok sayıda sahte bal olması nedeniyle Karakovan balı nasıl anlaşılır? Karakovan basıl nasıl olur? Soruları da son derece önemlidir.

En İyi Karakovan Balı Nerede?

Karakovan balı, Karadeniz bölgesinde yer alan Artvin ilinde son derece yaygındır. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Bitlis Hizan ilçesinde Hizan Karakovan balı üretilmektedir. Yüksekova, Pervari gibi bölgelerde üretilen karakovan balı da en iyi ballar arasında yer almaktadır.

Karakovan Balının Faydaları Nelerdir?

  • Karakovan balı ilaçlık bal olarak bilinmektedir. Bunun ana nedeni antiseptik özelliğe sahip olmasıdır. Bu sayede mikroplar ile savaşma ve bağışıklık sistemini güçlü tutma noktasında etkin rol oynar.
  • Yüksek oranda antioksidan barındırır.
  • Kanser, damar hastalıkları ve kalp hastalıklarına karşı önleyici görevi vardır.
  • Göz enfeksiyonlarına yok eder.
  • Soğuk algınlık sorunlarında da iyileştirici özelliği vardır.

Karakovan Balı Nasıl Anlaşılır?

Karakovan balı, yoğunluğu nedeniyle diğer bal gruplarına göre daha sert bir kıvama sahiptir. Sürekli bir bal olmakla birlikte, kesik kesik alan bal ise karakovan balı olmayabilir. Gerçek karakovan balı tüketilmesi itibari ile diğer ballara göre genizde daha fazla yanmaya neden olur.

Karakovan Balı Nasıl Olur?

Karakovan balı, herhangi bir şekilde petek eklemesi yapılmadan, sadece arılar tarafından örülen petekler ile yapılan ballardır. Bunlar arasında temel etek bulunmayan arılar tarafından kendi başına yapılan petek ballar, karakovan petek balı olarak bilinir. Karakovan balının bu ismi almasının nedeni bal üretim sürecinde kovanlarının içinin karanlı olmasıdır.

Karakovan balı özellikleri itibari ile sahte olmadığı sürece tamamen bir şifa kaynağıdır. İçinde fosfor, kalsiyum, kükürt gibi mineraller bulunmaktadır. Şeker oranı sıfır olan bal, amino asit açısından son derece zengindir. Her yaşta birey için önemli bir şifa kaynağıdır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.