Ejder Meyvesi Nerede Yetişir? Ejder Meyvesi En Çok Nerede, Hangi Bölgede ve İklimde Yetiştirilir?
Ejder meyvesi nerede yetişir sorusu, genel kültür açısından da çok önemli bir konudur. Ejder meyvesi hangi bölgede yetişir araştırması için tarım alanında yazılmış kaynaklardan istifade edebilirsiniz. Ejder meyvesi en çok nerede yetişir sorusu da konunun merak edilenleri arasında kabul edilir. Söz konusu meyvenin, ülkemizde de belli bölümlerde yetiştirildiği görülür. Ejder meyvesi nasıl yetiştirilir sorusunun cevabı yazımızın devamında.
Ejder Meyvesi Nerede Yetişir?
Ejder meyvesi, kökeni Güney ve Orta Amerika olan bir meyvedir. Genellikle ticari amaçlı üretilen bu meyve, söz konusu ülkelerde yaygın şekilde tüketilir. Dünya genelinde ejder meyvesi yetiştiriciliğinde Malezya, Vietnam ve İsrail, ön plana çıkan ülkeler arasındadır. Meyve olara tüketilen bu besin kaynağının kozmetik ve ilaç sanayinde de yaygın olarak kullanıldığını görebilirsiniz.
Ejder meyvesi, ülkemizin de bazı bölgelerinde yetiştirilir. Çok yüksek olmayan, denize yakın yerlerde ejder meyvesinin yetiştirildiği görülür. Akdeniz ikliminin hakim olduğu Adana, Antalya, Muğla ve Mersin şehirleri, bu kapsamda öne çıkan şehirler arasındadır. Son dönemde ejder meyvesi yetiştiriciliğinin yaygınlaştığı görülür.
Ejder Meyvesi Nasıl Yetiştirilir?
Ejder meyvesinin halk arasındaki ismi pitayadır. Yetiştirilmesi oldukça kolay olan bu meyve, kil ve kum bakımından zengin olan organik topraklarda yetiştirilir. Dikilen bitki, yeterli miktarda sulandığında birkaç hafta içinde filizlenecektir.
Ejder meyvesinin yetiştirilmesinde dikkat edilmesi gereken bir kısım hususlar vardır. Bunlardan ilki ekim yapmak için tohum değil fidan tercih edilmesi gerektiğidir. Temin edilen tohumların bir kısmı kısır çıkabilir. Bu nedenle fidanlardan daha sağlıklı verim alınabilir. Ayrıca, fidan dikildikten sonra ayakta durabilmesi için destek konulmalıdır. Bitki, ayakta durabilmek için desteğe ihtiyaç duyar. Bitki çiçek açtıktan yaklaşık 30 gün sonra hasat edilebilir.