Salata Yapmadan Önce Bunlara Dikkat
Marulun salataya konmadan önce temizlenmesi ve arındırılması gerektiğini belirten NKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Demirci, en doğru yöntemin marulu 10-15 dakika veya daha fazla sirkeli suda bekletmek olduğunu ifade etti. Sirkeli suyun marulun besin değerine hiçbir zararı olmadığını belirten Prof. Dr. Demirci, "Marulun hakikatten çok iyi temizlenip tüketilmesi lazım. Bunun en güzel yolu sirkeli suda bekletmek. Sirkeli su çok önemli. Belki insanlarımıza pratik gelmiyor, hemen acele ediyoruz. Normal suyla yıkayıp salata yapılıyor. Biraz sabredip belli bir süre sirkeli suda bekletmek tehlikelere karşı korunma açısından çok önemli. Marulu yıkadıktan sonra sirkeli suya bırakıp 10-15 dakika, belki vaktimiz varsa daha fazla beklettikten sonra salata yapıp tüketmemiz yararlı olur. Sirkeli suyun da hiçbir şekilde besin değeri kaybına olumsuz etkisi yoktur" ifadelerini kullandı.
TEKİRDAG İLÇELERİ
Tüm Tekirdag HaberleriTEKIRDAG HAVA DURUMU
1 Haziran 2024 Cumartesi28 º
28 º / 16 ºEN SON HABERLER
- 1 Kapaklı Belediyesi 1500 kilo adet zirai ilaç atık kutusu topladı
- 2 Uyuşturucu imalathanesine baskın şüpheli aranıyor
- 3 Jandarmadan sürücülere sıkı denetim
- 4 Motosiklet ve otomobil hırsızı yakalandı
- 5 AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Av. Ali Gümüş: 27 Mayıs Türk demokrasisine saplanmış bir hançerdir
- 6 Yağma ve yaralama suçluları yakalandı
- 7 Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklu
- 8 Polisten kaçan kişinin üzerinde uyuşturucu ele geçti
- 9 Sahte hekim botoksuna polis baskını
- 10 Tekirdağ İŞKUR ve Tekirdağ Denetimli Serbestlik Müdürlüğü İşbirliğiyle Hükümlülerin İstihdamı sağlandı