Giriş Tarihi: 3.07.2025 17:07

Tekirdağ’da 5. Lavanta Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Tekirdağ’da 5. Lavanta Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Tekirdağ Valiliği himayesinde, Tekirdağ Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Karahisarlı Mahallesi’ndeki Lavinya Lavanta Bahçesi’nde düzenlenen 5. Lavanta Şenliği, birbirinden renkli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Halk oyunları gösterileri, Ritmi-Ahenk grubunun performansı ve ünlü şarkıcı Lal'in konseri ile şenlik coşku dolu anlara sahne oldu. Lal Sönmez'in kardeşi Şafak Sönmez de konuk sanatçı olarak sahne aldı. Etkinlikler, Esenler Belediyesi'nin "Rüzgarlı Tepe'nin Çocukları" konseriyle sona erdi.

Katılımcılar, yöresel kıyafetler giyerek mor lavanta tarlasında kurulan dekorlarda hatıra fotoğrafları çektirdi. Fotoğraf tutkunları ise lavanta bahçesinin sunduğu görsel şöleni ölümsüzleştirmek için objektiflerini doğaya çevirdi. Etkinlikte konuşan Tekirdağ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, Trakya'nın ilkbahar ve yaz aylarında sunduğu renk cümbüşüne dikkat çekerek, "Kanola, ayçiçeği, lavanta, kiraz, üzüm gibi ürünler doğaya eşsiz tonlar katıyor. Bugün de lavanta bahçesinde hem doğayla iç içe olmak hem de güzel anılar biriktirmek için bir aradayız," dedi. Tekirdağ Fotoğraf Derneği Başkanı Halil İbrahim Üzmezoğlu da lavanta tarlalarının fotoğrafçılar için adeta doğal bir stüdyo olduğunu vurgulayarak, bu tür etkinliklerin görsel sanatlara önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Tekirdag Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Tekirdag Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

TEKIRDAG HAVA DURUMU

27 Temmuz 2025 Pazar

33 º

33 º / 24 º
Açık