Casio’nun ünlü kurucusu hayatını kaybetti
Ünlü Japon tüketici elektroniği firması Casio’nun kurucusu Kazuo Kashio hayatını kaybetti.

Japon markası Casio'nun kurucusu Kazuo Kashio hayata veda etti. 89 yaşındaki Kashio, Tokyo'da bir hastanede zatürre tedavisi görüyordu.
10 yıla yakın Casio'yu yöneten Kazuo Kashio, saatte ve hesap makinesinde devrim yaratan bir isim. Başta G-Shockolmak üzere elektronik saatleriyle tanınan Casio, işe hesap makineleriyle başladı.
1972'de piyasaya sürdüğü Casio Mini hesap makinesiyle bu cihazı günlük kullanıma geçiren Kashio, özellikle 100 milyondan çok satan G-Shock ile başka bir kimlik kazandırdı. Casio, dijital fotoğraf makinelerinde ön izleme ekranını bulan firma olarak da biliniyor.
Kashio ve 3 kardeşi 1946'da kurdukları şirketi küçük bir makine üreticisinden yıllık 3 milyar dolarlık saat, fotoğraf makinesi ve müzik aleti üreten bir elektronik devine dönüştürdü.
Başlangıçta Kashio olan şirket adını 1957 yılında Batı pazarlarını hedefleyerek Casio'ya çevirdiler. 1988 - 2015 arası şirkete liderlik eden Kazuo Kashio, daha sonra bu görevi oğlu Kazuhiro'ya devrederek ölümüne kadar yönetim kurulu başkanlığını sürdürdü.
EN SON HABERLER
- 1 Spor yaparken tehditlere karşı uyanık olmayı unutma
- 2 İnternete her an bağlı 'Ultra' yaşam yola çıktı
- 3 Katlanabilir telefonlarda yeni deneyim yolculuğu başlasın!
- 4 iPhone 16 Performans Testleri ve Gerçek Kullanıcı Deneyimi
- 5 iPhone 16 Satın Alma Rehberi
- 6 Outbrain, Teads Satın Alımını Tamamladı: Birleşme, Açık İnternet için Tüm Kanallarda Sonuç Odaklı Bir Platform Oluşturuyor
- 7 Yüz binlerin oynadığı online oyun davalık oldu
- 8 eety: Sözleşmesiz Uygun Tarifelerle Sınırsız Bağlantı
- 9 MSI Laptoplar Bilgisayarda Yapay Zeka Çağına Öncülük Ediyor
- 10 1 milyar dolarlık Türkiye animasyon pazarı, genç aktörlerle büyüyecek