Trabzon'da "Atsan Atılmaz, Satsan Satılır" etkinliği dördüncü kez kapılarını açtı
Trabzon’da kullanılmayan eşyalar, “Atsan Atılmaz, Satsan Satılır” programıyla yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlikte kadın emeği, geri dönüşüm ve dayanışma ön plana çıkarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Tarihi Avrasya Pazarı’nın turizmin önemli duraklarından biri haline getirilmesi için çalışma başlatacaklarını söyledi.
Trabzon'da ihtiyaç fazlası eşyaları yeniden değerlendirmek, israfı önlemek ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla düzenlenen "Atsan Atılmaz, Satsan Satılır" adlı 2. El Eşya Satış, Takas ve Bağış Programı, bu yıl dördüncü kez kapılarını açtı. AK Parti Ortahisar Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Tarihi Avrasya Pazarı'nda düzenlenen programa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan ve davetliler katıldı.
KADIN EMEĞİYLE İSRAFA DUR
Programın açılışında konuşan Başkan Genç, kadınların emeğiyle ortaya çıkan çalışmanın üretim, dönüşüm ve dayanışma açısından önemli olduğunu vurguladı. Kullanılmayan eşyaların çöpe atılmak yerine yeniden değerlendirilmesinin ekonomiye katkı sağladığını belirten Genç, "Burada her şeyden önce kadının emeği var. Emek var, üretim var. Belki de bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şey üretim. Kullanılmayan bir ürünü çöpe atmak yerine yeniden ekonomiye kazandırıyoruz. Birçok yönüyle hayırlı bir iş yapılıyor" dedi.
Çalışmaya öncülük eden Ortahisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm İmamoğlu ve ekibine teşekkür eden Genç, belediye olarak projeye destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.
AVRASYA PAZARI TURİZMİN DE GÖZDESİ OLACAK
Tarihi Avrasya Pazarı'nın yalnızca alışveriş yapılan bir alan değil, Trabzon'un yerel ürünlerinin tanıtıldığı önemli bir turizm noktası haline gelmesi gerektiğini belirten Genç, bu yönde çalışma yapacaklarını söyledi.
Genç, "Trabzon'a ait ürünleri nerede bulabiliriz?" diye sorulduğunda ziyaretçilerin Avrasya Pazarı'nı işaret etmesini istediklerini belirterek, turizm çalışmaları için hazırlanan dosyayı değerlendireceklerini kaydetti.Programdan elde edilen gelirlerin sosyal sorumluluk projelerinde kullanılmasının da önemine dikkat çeken Genç, geçen yıl SMA hastası çocuklara verilen desteği örnek gösterdi. Genç, "Burada hiçbir şey boşa gitmiyor. Gerçekten atsan atılmaz, satsan satılır. Hayırlı olsun, bereketli olsun" diye konuştu.
BİR EVİN FAZLASI, BAŞKA BİR EVİN İHTİYACI
AK Parti Ortahisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm İmamoğlu da kullanılabilir durumdaki eşyaları yeniden ekonomiye kazandırmayı, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı ve paylaşma kültürünü güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Bir evde kullanılmayan eşyanın başka bir aile için önemli bir ihtiyacı karşılayabileceğini belirten İmamoğlu, oyuncaktan çalışma masasına, mutfak gereçlerinden ev eşyalarına kadar birçok ürünün yeniden kullanıma sunulduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Başkan Genç ve beraberindeki heyet, 27 Ekim Salı gününe kadar devam edecek satış, takas ve bağış stantlarını gezerek ürünleri inceledi.
TRABZON HAVA DURUMU
18 Ekim 2026 Pazar25 º
25 º / 16 ºEN SON HABERLER
- 1 Trabzon’da geliştirildi… Tamamen yerli, denizde zırhlı kurtuluş!
- 2 Polisten kaçtı, 300 bin TL ceza yedi!
- 3 Trabzon'un 120 yıllık "kara kilidi" coğrafi işaretle tescillendi
- 4 Trabzon havalimanı ilk 10’da! 9 ayda 3 milyon 103 bin yolcu
- 5 Kokarca ile savaşta 25 bin hamle! 212 bin samuray arısı doğaya salındı: 2 bin 500 dekardan fazla alan ilaçlandı
- 6 Kaçak avcılığa geçit yok: 7 kişiye 146 bin tl ceza
- 7 Karadeniz’in hamsisi sınırları aştı: İhracat 8 kat arttı
- 8 Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden Çilekli Düşler Köyü’nde disleksi etkinliği
- 9 Trabzon'da otomobil uçuruma yuvarlandı! 4 yaralı
- 10 Trabzon dondurması coğrafi işaret aldı! 1800’lerden bugüne uzanan lezzet tescillendi