Hindistan'da yaşayan ismi açıklanmayan 30 yaşındaki adamın göz kapağında göğsüne kadar uzanan portakal büyüklüğünde bir tümör oluştu. Beş yıl önce sol gözündeki hafif bir şekilde başlayan şişlik yıllar geçtikçe o kadar büyüdü ki yüzündeki deriyi gerdi, gözünün çevresindeki dokuyu çekti ve adamın görme yetisini de kaybetmesine neden oldu.
Pittsburgh Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, bunlar çoğunlukla genetik bozukluklardan kaynaklanıyor ve genellikle burun içinde oluşuyor; nefes almayı zorlaştırıyor ve sinüs, göz veya kafatası sorunlarına yol açıyor.
Bunun için en yaygın tedavi cerrahidir. Bazen, neşterle ulaşılamayan tümör kalıntılarını küçültmek için radyasyon veya hormon tedavisi kullanılır. Vaka çalışmasındaki adamın, bu tümör türüyle en sık ilişkilendirilen genetik rahatsızlıklardan hiçbirine sahip olmadığı görüldü.
Yazarlar, tümör içindeki hücreleri test ettiklerinde etli kütlenin her yerinde küçük rinosporidiyoz paraziti parçaları bulduklarını yazdılar. Bu, tümörün vücudun davetsiz misafire tepki verme yolu olabileceğini, parazitin etrafında kümelenene kadar dokuyu iltihaplandırarak onu sınırlamaya veya onunla savaşmaya çalıştığını düşündürüyor.