Son Güncelleme: Çarşamba 20.04.2011 09:03
Türk aşçılar altınla döndü
Türk Aşçılar uluslararası yemek festivalinden 3 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalyayla döndü.
Hırvatistan'ın Split Braç adasında 13-17 Nisan tarihleri arasında yapılan Uluslar arası Yemek Festivali Deniz İncisi (Pearl of The Sea) yemek yarışmasında Tüm Aşçılar Federasyonu milli takım şefleri 3 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav; "Federasyonumuzun şeflerinin dünyada ki başarıları her geçen gün artıyor. Bu yarışmadan da iyi sonuçlarla dönerek ülkemizin gastronomi alanında adını dünyaya duyurmaya devam ediyoruz.
Gerek yurt dışında katıldığımız organizasyonlarla, gerekse yıllardır ülkemizde yaptığımız Uluslar arası Gastronomi festivali ile gastronomi noktasında Türkiye ve dünya entegrasyonunu inşa ediyoruz. Türk mutfağı ve türk şefleri artık dünyada hak ettikleri değeri görmeye başladılar." dedi.
Hırvatistan'da gerçekleşen organizasyona Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav ve uluslararası alanda başarılı Tayfun Gündüz, İsmail Ay, Hamit Keskin, Serkan Bozkurt , Erol Sarıdoğan ve İsmail Akdoğan katıldılar
EN SON HABERLER
- 1 Hristiyan ve Müslüman İzleri: Bingöl'deki Gizemli Zağ Mağaraları
- 2 Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak
- 3 Bayramda Kapadokya’ya akın ettiler
- 4 Göbeklitepe'yi 3 günde 33 bin kişi ziyaret etti
- 5 Şanlıurfa’da 11 bin yıllık duvar kabartmaları ilgi çekmeye devam ediyor
- 6 Tarihi konaklar turizme kazandırılıyor
- 7 Bodrum’da Eylül bereketi: 2 gemi ile 2600 turist geldi
- 8 Turizmde tüm zamanların turist rekoru kırıldı
- 9 Kapadokya'yı Ağustos ayında 697 bin kişi ziyaret etti
- 10 Türkiye’de 7 ayda turizimde rekor kırdı