Perşembe 28.04.2011 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 28.04.2011 15:32

Yeme içme turizminde çıta yükselişte

Türkiye Otelciler Federasyonu sözcüsü Zeynep Silahtaroğlu, Türkiye'nin yeme içme turizminde Avrupa ülkelerinden geride olduğunu, ancak çıtayı yavaş yavaş yükselttiğini belirtti.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) sözcüsü Zeynep Silahtaroğlu, Türkiye'nin yeme içme turizminde Avrupa ülkelerinden geride olduğunu, ancak çıtayı yavaş yavaş yükselttiğini belirtti.
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği'nin birlikte düzenlemiş olduğu ve buyıl ilk kez uluslararası destekli olacak '5. Ulusal Gastronomi Sempozyumu' 28-29 Nisan 2011 tarihlerinde Antalya Cam Piramit de gerçekleştiriliyor.
Sempozyumda konuşan TÜROFED sözcüsü Zeynep Silahtaroğlu, turizm sektörünün büyüyen en büyük kolunun yeme içme turizm dalı olduğunu aktardı. Yeme içme turizminin yüksek gelirler bıraktığının rakamsal olarak kanıtlandığını belirten Silahtaroğlu, "Sadece bu dal için gelen turistler var buda yöresel ekonominin süreklilik kazanmasını sağlıyor. Bu turizm sektörü diğer turizm sektörlerini de destekliyor." dedi.
Dünyada yeme içme turizmine çok büyük önemler verildiğini hatırlatan Zeynep Silahtaroğlu, Avrupa'nın birçok ülkesinde turizmin bu dalının çok yaygın olarak kullanıldığını ifade etti. Türkiye'nin yeme içme turizm dalında yükselen bir değer haline gelmeye başladığını kaydeden Silahtaroğlu, Uluslar arası Gurme Birliği'nin 2010 yılı rakamlarına göre İskoçya en donanımlı gurme turizmini gerçekleştiren ülke olarak seçildiğini hatırlattı. Sempozyumda konuşan Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği (TGYD) Başkanı Aydın Özdemir, Türk turizminin gelişmesi için bu dalın çok önemli olduğunu vurguladı. Antalya'nın turizmde lider konumda bir şehir olduğunu aktaran TGYD Başkanı Özdemir, bütün turizm meslekleri dalında bir turizm olimpiyatı yapma arzusunda olduklarını, bu konuda da devletten tüm destekleri alacaklarına inandığını açıkladı. Özdemir, yapılacak bu olimpiyatların ilk olarak ulusal bazda yapılabileceğini daha sonra da uluslar arası arenada yapılabileceğini söyledi. Konuşmaların ardından usta aşçılar karpuzdan ördek, kabaktan çiçek ve kartal motiflerini sergiledi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.