Cumartesi 22.06.2013 00:00
Son Güncelleme: Cumartesi 22.06.2013 18:00

Alaçatı masalı

Fecir Alptekin

Son yedi sekiz yılın en popüler tatil merkezi olmasına rağmen hiçbir zaman bir Alaçatı müdavimi/ fanatiği olmamıştım bu zamana, bu yıla, hatta daha geçen aya kadar… Fakat bu kez şahsi bir rekora imza atarak sadece üç hafta arayla kendimi yeniden mekanda buldum.
Güzel insanlar diyarı
Geçen ziyaretimin ardından yazdığım yazıda olayların gelişimini kısaca anlatmıştım… Beni Alaçatı'ya öncelikle "güzel insanları" bağladı!

Kemal Paşa Caddesi'nin hemen girişinde soldaki Taka butikte kocaman gülüşü ve tüm sıcaklığıyla yine Bülbin Hanım karşıladı beni. Pardon düzelteyim; Alaçatı'ya varır varmaz ben koşa koşa ilk önce ona gittim… Yüzüne de söylüyorum, "Sohbetine doyum olmuyor". Siz siz olun, Bülbin Hanım'la bir iki çift laf edip azıcık kıkırdamadan dönmeyin Alaçatı'dan! Bu kez mekanın sahibi Tania Eskinazi ile de tanıştım ve gördüm ki aynı nezaket ve konukseverlik tamamen kendisi için de geçerli.


Tania Eskinazi
"O güzel insanlar" ile karşılaşmak için benzer iki adres daha verebilirim… Birbirinden güzel takı, tekstil ve aksesuar tasarımlarına rastlayacağınız Isla Bonita'nın sahibesi Gülfem Kessler'le sohbet edip sıra dışı ve çok renkli yaşam ve sanat öyküsünü dinleyebilir ya da o gün biraz morale ihtiyacınız varsa Antik İznik'te Selim Kaya'ya uğrayabilirsiniz. Selim Bey sizi mutlaka "Bak şimdi buradan çıktığın andan itibaren rahat ol tamam mı… Her şey çok güzel olacak" diye uğurlayacaktır Alaçatı sokaklarına!
Masal evi
Ve işte o güzel insanlardan biri daha… Nars Alaçatı otel müdürü Ayhan Canbolat sayesinde hayatım boyunca aradığım masal evime kavuştum! Benzer duyguları İtalya'nın güneyindeki dillere destan Positano'da eski bir taş evde ve İtaya'nın Toscana bölgesinde yüzlerce yıllık manastırdan dönüşme bir otelde bulmuştum. Nars Alaçatı da, ne mutlu ki eşdeğer bir yaşanmışlık/ derinlik ve mistisizmi hissettirdi bana.


Nars Alaçatı
Evet, burada bir Doğu masalına misafir oldum adeta... Süreya Saruhan'ın restore edip iç dekorasyonunu Hakan Ezer'in yaptığı eski bir taş ev olan Nars Alaçatı; antika mobilya, kilim, obje ve aydınlatmalarıyla ya da örneğin, ta Marakeş'den gelmiş işlemeli pencere, kapılarıyla tam bir başyapıt! Aydınlatma demişken odamdaki o çok şık, bordomsu antika aplikten süzülen huzur dolu ışığa borçlu olduğum hayatımın en güzel uykusunu asla unutmayacağım…
Otelin sahibi Ayfer Şentürk'ün de dediği gibi "Üç odalı otel açmakla butik otel yapmış olunmuyor"… Bu işin sırrı ayrıntıda, zevkte ve gösterilen özende gizli!


Nars Ilıca
Şunu da hatırlatmakta fayda var… Alaçatı Meydanı'nın göbeğinde yer alan Nars Alaçatı'da kalırken, aynı zincire ait Nars Ilıca'nın özel plajından yararlanabiliyorsunuz. Ben öyle yaptım… Tarihi Tosun Paşa Yalısı'nın kusursuz restorasyonuyla (yine aynı ekibin imzasıyla) hizmete kazandırılan Nars Ilıca'da da aynı zevk, incelik ve otel yöneticisi Ece Çorak güler yüzüyle sizleri bekliyor!
Prima donna!
Ve gelelim Alaçatı'da bu seferki lezzet durağımıza… Gökhan Safkan'ın Ege mutfağı şaheseri "Roka Bahçe"!


Roka Bahçe
Mekanda denenmesi gereken o kadar çok lezzet var ki… Sadece başlangıçları saymaya kalksak parmak hesabı yetmez: Ege otları çitlembik – cibes – hardalotu, marine çıtır enginar salatası, cevizli kırmızı pancar salsalı deniz börülcesi, ızgara barbunlu ve bulgurlu maydanoz salatası, vişneli zeytinyağlı yaprak sarma, kuzukulağı cacığı, naneli ve enginarlı taze kuşkonmaz…
Ara sıcaklarda levrekli deniz mahsülleri pilavı ve hatta tamamen sürpriz bir seçenek, kağıtta isli kurutulmuş Boşnak eti… Evet, Gökhan Bey'in tanımıyla, burada başka mutfakların bazı gözde yemekleri de Ege damak tadına göre yeniden, farklı biçimde yorumlanmış… Ana yemeklerden güveçte Tire köfte, enginarlı pazılı oğlak kapama… Ve tatlılara gelince limonlu taze lor kreması üstüne karadut reçeli, irmik tatlısı, kestaneli ve bezeli çikolata kreması, sahlepli ve damla sakızlı keçi sütü dondurması.


Boşnak Eti
Sakın "Yemedik şey bırakmamışsın" demeyin. Menüde bunların daha üç beş katı var ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, benim yazdıklarımın tümü sizin için seçtiklerimdir. Hepsi harika… Özellikle kağıtta isli kurutulmuş Boşnak etinin, bu ziyafetin prima donnası olduğunun altını çizmek isterim. Gidip de yemeyen kalmasın! http://rokabahce.com/

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.