Salı 08.10.2013 00:00

Tatilcilerden Amasra'ya yoğun ilgi

Amasra Belediye Başkanı Timur: "Şu anda Kurban Bayramı için 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların yüzde 90'ı rezervasyonlarla doldu"

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Amasra ilçesinde, Kurban Bayramı öncesi otel ve pansiyonların yüzde 90'ının dolduğu bildirildi.Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, yaptığı açıklamada Hellenistik döneminden Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda tarihi eserin bulunduğu ilçenin, 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.
Tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçiler için cazibe merkezi olan ilçeyi yılda yaklaşık 400 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Timur, Ankara'nın en yakın sahili ve İstanbul'a yakınlığı ile büyükşehirlerdeki insanların tercihi olan Amasra'nın her bayram ciddi bir yoğunluk yaşadığını
belirtti.
Tarihi konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle komşu olan ilçenin bu sayede avantajlı bir konumda bulunduğunu anlatan Timur, Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin, Amasra'yı da gezdiğini kaydetti.

Timur, aynı durumun Safranbolu için de geçerli olduğunu dile getirerek, "Şu anda Kurban Bayramı için 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların yüzde 90'ı rezervasyonlarla doldu. Bunda 9 günlük tatilin etkisi çok büyük. İnsanlar, en azından sessiz, sakin ve doğayla baş başa kalabilecekleri
yer ararken, bir de bunun 9 günlük tatille birleşmesi ilçemize olan ilgiyi arttırdı. Amasra, sadece deniz, kum güneş turizmiyle değil, özellikle bu mevsimde renklerin her tonunun hakim olduğu doğası, doğal yaşamı, insanların köy ürünleriyle buluşabildiği bir yer olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 9 günlük bayram süresince en az 50 bin turistin geleceğini umuyoruz. Belediye olarak tatilcilerin sorunsuz bir bayram ve tatil geçirebilmeleri için gerekli tedbirlerimizi alıyoruz" şeklinde konuştu.
"Balık ve salata için en uygun mevsim"
Timur, ilçede her mevsim günübirlik tatilci ağırladıklarını anlatarak, bunda balık ve salata ağırlıklı mutfaklarının ününün etkili olduğunu bildirdi.
Özellikle Ankara'dan balık ve salata için gün içinde gelip giden misafirlerin olduğuna dikkati çeken Timur, şöyle devam etti:
"Bu Kurban bayramı ve tatil, balık ziyareti için de bulunmaz bir fırsat. Çünkü denizlerimizde lüfer, palamut, zargan, istavrit, mezgit ve çinekop
gibi türler bol miktarda mevcut. Böyle olunca balıkçı lokantalarında misafirlerimiz, en taze çeşitlerle balık ziyafetini yapmış olacaklar. Yöremizin
bağ ve bahçesinde yetişen organik yeşilliklerle yapılan salatayı da bu ziyafete eklediğimizde Amasra, göz ve gönüllerin yanında damak tadına da hitap edecektir."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.