Tarihi arastada fasıl eşliğinde yemek
Muğla'nın tarihi arasta çarşısında yöresel yemekleri ile dikkat çeken Hasan Yücel, yeni bir ilke imza atarak haftada bir gün müşterilerine fasıl eşliğinde yemek uygulamasını başlattı.
Tarihi Arasta çarşısında lokanta işletmeciliği yapan, Muğla'nın renkli simalarından Hasan Yücel, haftanın her günü müşterilerine sunduğu değişik ve unutulmaya yüz tutan yöresel yemeklerinin yanında, şimdi de fasıl eşliğinde yemek yeme hizmeti vermeye başladı.
Tarihi Arasta çarşısının restore edilerek tekrar canlılık kazanmasına katkıda bulunmak istediğini söyleyen Hasan Yücel, 'Bizim yemeklerimizin tamamı natürel Muğla yemeği. Malzememizin tamamını yerli esnaftan alıyorum. Tarihi arasta çarşımız Belediyemiz ve valiliğimizin sayesinde çok büyük canlılık geldi. Eğer Belediyemiz, valiliğimiz üstüne düşen görevi yerine getirdi ise, bizler de elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Amacımız Arasta çarşısını canlılık getirmek ve bir Beyoğlu havası vermek. Fasıl uygulamasını duyanlar sadece Muğla'dan değil, İzmir'den, İstanbul'dan gelmeye başladı. Fasıl uygulamamız bundan sonra her hafta, haftanın değişik günlerinde devam edecek' dedi.
Hasan Yücel'in işlettiği lokantanın en önemli özelliği sadece ve sadece Muğla ev yemeklerinin yer alması. Çoğunlukla esnaf ve memur kesiminin tercih ettiği lokantanın duvarlarında dikkat çeken Muğla şivesi ile yazılmış tekerlemeler ilk defa gelen müşterilerin dikkatini çekiyor.
EN SON HABERLER
- 1 Hristiyan ve Müslüman İzleri: Bingöl'deki Gizemli Zağ Mağaraları
- 2 Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak
- 3 Bayramda Kapadokya’ya akın ettiler
- 4 Göbeklitepe'yi 3 günde 33 bin kişi ziyaret etti
- 5 Şanlıurfa’da 11 bin yıllık duvar kabartmaları ilgi çekmeye devam ediyor
- 6 Tarihi konaklar turizme kazandırılıyor
- 7 Bodrum’da Eylül bereketi: 2 gemi ile 2600 turist geldi
- 8 Turizmde tüm zamanların turist rekoru kırıldı
- 9 Kapadokya'yı Ağustos ayında 697 bin kişi ziyaret etti
- 10 Türkiye’de 7 ayda turizimde rekor kırdı