Çarşamba 04.06.2014

Çeşme sezonu bir açıldı pir açıldı

Çeşme'de mekanlar açıldı, sokaklar dolup taşmaya başladı. Sörf yapmak isteyen de, lezzetli yemek arayan da, eğlence peşinde olan da Çeşme'yi tercih ediyor. Çeşme bu yaz daha hareketli, daha keyifli

Sörf cenneti, çok renkli, eğlenceli... Birçok İstanbul mekanı da bu sezon Çeşme'yi mesken eyledi. O da yetmedi Bodrum'dan bile transferler gerçekleşti. Alaçatı'nın Arnavut kaldırımlı sokakları an itibariyle dolmaya başladı. Bu yaz Çeşme'de yeni mekanlar sezona 'merhaba' diyecek. Çeşme için yeni ama İstanbul için klasikleşmiş mekanlar. Örneğin 29... Geçen yıl Bodrum'da Maki Oteli'nin içinde hizmet veriyordu. Bu yıl Alaçatı'da kapılarını açacak. Gündüz plaj, akşam restoran, gece de kulüp olarak hizmet verecek. Bir diğer İstanbul mekanı da Propaganda. Eskiden Seaside'ın olduğu yere açılıyor. Açılış ilki hafta sonra gerçekleşecek. Tıpkı İstanbul'da olduğu gibi burada da hafta sonları yurtdışından gelen özel DJ partileri olacak. Oldukça büyük bir alana sahip beach club'ta iki özel VIP lounge, çim alan ve yoga alanı da olacakmış. Çeşme'nin en çok ses getirecek mekanıysa şüphesiz Fly Inn olacak. Sadece eğlence, yemek ve plaj değil Fly Inn'in içerisinde futbol sahası, basketbol sahası ve 40 bin kişilik de konser alanı olacak. Farklı konseptteki kafeler de mini çadırlar içinde hizmet verecek. Her hafta sonu düzenlenecek partilerinde Tiesto gibi dünyaca ünlü DJ konukları olması bekleniyor. Öküz ve Tren geçen seneye damgasını vuran iki mekandı. Bu yıl yine gözdeler. Gözdelerden söz edip Göz Lounge'ı atlamak olmaz. Bu yıl Göz Lounge da yine 'en iyiler' arasında olacak. Alaçatı sokaklarında Emre Altuğ'un Duble'si bu sezona hızlı başlangıç yapmış. Geçen yıl da kalabalıktı ama karışık bir müşteri kitlesi vardı. Bu yıl hem mekan hem servis oturmuş. Hacımemiş Sokak butik dükkanları, antikacıları ve kulüpleriyle Alaçatı'nın en popüler sokaklarından biri. Bir başka İstanbul mekanı Unter de Hacımemiş'te şube açma hazırlığında. Klasik Unter lezzetleri ve sokağa çıkan DJ partileri Alaçatı'da da aynen devam edecek. Menüye ise yöreye özel ot ve balık lezzetleri eklenmiş. Ferdi Baba artık bir Çeşme klasiği... İki şubesi birden vardı, şimdi üçüncüyü Çeşme Marina'nın içine açmış. Alaçatı'daki sanki daha keyifli ama burası da yine doluyor. Şef Kemal Demirasal'ın iki restoranı, Alancha ve Barbun da Çeşme'nin en trendi yerleri arasına bu yıl da girmeyi başarmış. Özellikle Alancha hem dekorasyonu hem manzarası hem de menüsüyle dikkat çekiyor. 15 kişilik bar food konseptinde özel atıştırmalıklar hazırlanıyor. Kokteylleri de iddialı. Burada biri modern, diğer Anadolu işi olmak üzere iki ayrı tadım menüsü var. Barbun'da ise otlar, balıklar...
BALIK NEREDE YENİR?
Çeşme'ye gelip de rakı-balık keyfi yapmadan dönmek olmaz. Bunun için istikametiniz Dalyanköy olmalı. Hasan ve Körfez buradaki en popüler restoranlar. Körfez'in karışık çoban salatasını başka bir yerde yiyemezsiniz. Koydukları sosa ekmek banmaktan kendinizi alamıyorsunuz. "İçinde ne var?" diye sorunca, "Sırrını söylemeyiz" diyorlar. Alaçatı içinde rakı-balık keyfi yapmak istiyorsanız Maria'nın Bahçesi'ni deneyebilirsiniz. Bahçesi, mezeleri, kalamar dolması müthiş. Eğer tercihinizi ıstakozdan yana kullanmak istiyorsanız, artık beldenin bir markası haline gelen Langusta'ya gidebilirsiniz. Buranın müdavimleri arasında ünlü iş adamları da var, bakanlar da. Üstelik oldukça salaş ve rahat bir mekan. Salata istiyorsunuz, "Geç tezgaha istediğin gibi hazırla" diyorlar. Yalnız rezervasyonsuz gitmeye kalkışmayın, yer bulamama ihtimaliniz yüksek.
YAPMADAN DÖNMEYİN
Kumruyu icat eden Kumrucu Hüseyin'de kumru yemeden Çeşme'den dönmek olmaz. Hüseyin Amca, askerde hamburger pişirirken keşfetmiş kumruyu.
Midyeci Seyfi artık Çeşme'nin bir sembolü haline dönüştü. Plajda keyif yaparken midye yemek burada bir gelenek.
Alaçatı'nın rüzgarı tüm dünyada nam saldı. Sörf öğrenmek için daha iyi bir yer olmaz. Myga, sörf öğrenebileceğiniz en iyi kursları veriyor. Üstelik üç-dört günlük paket programları da var.
Rüzgaraltı Kafe kahvaltı için ideal. Ufacık pancake'leri var.
Alaçatı'nın girişindeki Bayır'ın kuru kahvesinin tadına bakın.
İmren Pastanesi'nin sakızlı muhallebisini başka hiçbir yerde yiyemezsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.