Giriş Tarihi: 10.06.2014

Ebedi mavilikler ülkesi Bodrum

Homeros, boşuna 'ebedi mavilikler ülkesi' dememiş Bodrum için... Maviyle kutsanmış, beyazla süslenmiş yarımadanın sahilleri ve hareketli gece hayatı kadar yerel lezzetleri de insanın aklını başından alıyor

Bu yaz siz de Bodrum'un perdesini aralamak, yerel lezzetlerini keşfetmek ve eskilerin anlattığı Bodrum'un büyüsünü hissetmek istiyorsanız, Food&Travel dergisinin önerilerine göz atın...
Geçen yıllarda Çeşme'nin gölgesinde kalan Bodrum, bu yaz yeni açılan mekanlarıyla tahtını geri istiyor. Bodrum'da hem yeni açılan mekanlar, hem de yıllardır ayakta kalan sağlam adresler; Ege'nin zenginlikleriyle tam bir tadım şöleni sunuyor.
ORGANİK KAHVALTISIZ OLMAZ
Güne güzel bir kahvaltı ile başlamak için Turgutreis-Kadıkalesi yoluna sapmalısınız. Eskiden birkaç derme çatma restoranı olan Gümüşlük Caddesi, bugünlerde hayli hareketlenmiş. Geçen yıl Mayıs ayında açılan Bodrum Ecofarm Çiftliği, gerçek köy kahvaltısı isteyenler için bulunabilecek ender adreslerden. Burada; serbest gezen tavukların yumurtaları, kendi bağlarından zeytin, ekşi maya ekmeği ve bahçedeki meyvelerden yapılmış ev reçelleri ikram ediliyor.
Yalıkavak Gökçebel Köyü'ndeki Havva Ana'yı bilmeyen yok. Organik kahvaltının öncülerinden Havva Ana'da, mutlaka bazlamanın ve kabak çiçeği dolmasının tadına bakmalısınız.
CIRIK KEBABINI TATTINIZ MI?
Yalıkavak'ın yeni alternatiflerinden birini denemek isterseniz, tavsiyemiz Parpali. Kahvaltıda mıhlama, Rize kavurma ve sadece yumurta sarısıyla yepğlen çakallı menemen veriyorlar. Akşam yemeklerinde de Karadeniz ve Ege karışımı bir mönü var. Bodrum'un meşhur cırık kebabını burada tadabilirsiniz. Kesilir kesilmez kemikleriyle pişirilen tavuğun soğanla kavrulmasıyla hazırlanan cırık kebabını artık çok fazla yapan yer kalmadı.
Bodrum'un hemen her gün farklı bir beldede kurulan pazarlarında, köylüler hiçbir aracı olmadan direkt tezgah açıp kendi ürünlerini satabiliyor. Cuma günleri Bodrum'un merkezinde kurulan pazar en kapsamlısı. Muğla'da yetişen iri memecik zeytinleri ve soğuk sıkım zeytinyağları, sılcan, sirken, ebegümeci gibi mevsimin envai çeşit otu her yerde. Tezgahların arasında Cevdet Türk'ün standını bulun. Tamamen ilaçsız üretim yapan Türk, arpa, akdarı, buğday, çavdar, salçasız tarhana gibi ürünler satıyor. Cevdet Türk, dağdan topladığı tane sumakların yanında sattığı çıtırmak denilen tatlıya (bala, kavrulmuş susam katıp dilim dilim kesilerek yapılıyor) keçiboynuzu unu da eklemiş.
Yunan Adaları'nın giderek daha popüler hale gelmesi ve karşılıklı gidiş-gelişlerin artması; Bodrum mekanlarının daha yaratıcı sunumlar ve uygun fiyat politikalarıyla meze kültürümüze sahip çıkmasına sebep olmuş. Her dem hareketli olan Neyzen Tevfik Caddesi'nin ilk yazını yaşayan mekanları Malades ve Kumquat ile Bitez'de sakin bir ara sokakta açılan Medi's; bunun en güzel örnekleri.
Akşam saatleri Neyzen Tevfik'te yürüyüşe çıkarsanız, Bodrum'da kim var, kim yok görebilirsiniz. Güneşi batırmak isteyenlerin buluşma noktası ise tartışmasız Musto. Bistro- bar konseptindeki Musto'da deneysel lezzetler sunuluyor. Üstelik fiyatlar da hayli makul. Kalabalığın sohbetine ve günbatımına karışırken; kuzu incik ve beyaz bal soslu somon fümeden tadabilirsiniz.
EN DOĞAL KOY: YALIÇİFTLİK
Deniz molası için Bodrum'un her koyu ayrı keyifli. Kempinski Barbaros Bay'in bulunduğu Yalıçiftlik ise; Bodrum'un en doğal kalmış koylarından. Yalıçiftlik'te sabah-akşam kuş sesleriyle kafa dinlemek, sakin koyda denize girmek insanı tazeliyor.
Göltürkbükü'ndeki Kuum Hotel&SPA'nın denize sıfır, teraslı odaları manzaranın tadını çıkarmak isteyenler için...
Teknesinden ya da evinin bahçesinden çıkmak istemeyenler, Bitez'de çarşı girişinde bulunan Bodrum'un Mezecisi adlı mekanla tanışmalı. Mezecinin sahibi Çağlan Tütüncüoğlu; krema ve brendili patlıcan, acılı balkabağı ve çerkez tavuğu gibi mezelerinin sırrını vermiyor.
Bodrum'a veda ederken, havaalanına 10 dakika mesafedeki Selia Çiftliği'ne mutlaka uğramalısınız. Burada; organik zeytinyağları ve bahçenin reçelleri satılıyor. Keçi sütünden üretilen peynirlerin ve zinfandellerin tadımını yapmak için çiftliğe konuk olabiliyorsunuz. Bağların hemen önündeki kırmızı güllerin güzelliği büyülüyor.
SİNARİT BALIĞINI DENEYİN
Bodrum'un ünlü sinarit balığı, Türkler'i olduğu kadar, yabancı turistleri de cezbediyor. Bu balığın en iyi yapıldığı adreslerden biri de Kempinski Hotel Barbaros Bay... Otelin executive şefi Soner Kesgin, herkesin sinariti tatmasını öneriyor.
BODRUM'UN YENİ SAKİNİ NOBU
Bodrum; İstanbul'dan transfer ettiği Bej, PoP, Flamingo ve Nobu gibi yeni mekanlarla bu yaza damga vurmaya hazırlanıyor.
Genç şef Emre Şen, InterContinental Ceylan Hotel'de açtığı Flamingo'yla adından sıkça söz ettirmişti. Şen, mutfaktaki hünerlerini bu kez Bodrum Flamingo'da konuşturacak.
Maki Otel'in içindeki PoP; gündüz plaj partileriyle, gece ise kulüp konseptiyle dikkat çekiyor.
İstanbul'dan tanıdık bir başka mekan ise Bej. Karaköy'deki şubesiyle anılan Bej, Yalıkavak'taki Highlight Hotel'de açıldı.
Kurucuları arasında Oscarlı aktör Robert De Niro'nun da bulunduğu, dünyaca ünlü Japon restoranı Nobu, bu yaz Bodrum'un en dikkat çekici mekanları arasında yer alıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.