Çeşme'de lezzet peşinde
Çeşme'ye hep deniz, kum ve güneş tatiline mi gittiniz? Oysa denizi kadar yemekleri de iddialı. İşte gurme tatlar peşinde koşanlar için lezzetli bir Çeşme rehberi
AV ETİ İSTEYENELER...
Çeşme'de kulaktan kulağa yayılan bir mekan Lapis Av Eti Yaban Otu Mutfak. Menüde av etleri var ama bu sizi yanıltmasın. Çünkü olta dışında avcılık yapılmıyor. Tüm etler Tekirdağ'daki yarı denetimli çiftlikten geliyor. Menü uygulaması yok. Her gün ne pişirilirse misafirlere o sunuluyor. Zaten 12 kişiden bir fazlası kabul edilmiyor. En meşhur yemekleri dağ keçisi güveci. Tamamen toprak kapta ve dört buçuk saatte 180 derece taş fırında, odun ateşinde pişiriliyor. Bir başka spesiyal yemekleriyse kuzudan yapılan bir çeşit köfte olan şefdeli kebabı. Bir Alaçatı klasiğidir Tuval. Ağzının tadını bilenler genelde Çeşme seyahatlerinde bir akşamı Tuval'de yemek yemeye ayırırlar. İzmir usulü pişirilen sütte levrek mekanın spesiyalleri arasında. Fileto levrek buğulama gibi pişiriliyor ve içine çamfıstığı, kapari ve kuru üzüm konuyor. Sonuç enfes... Bademli tavuk ve meyhane köftesi de genelde başlangıç olarak ortaya söyleniyor. Tuval'e yolunuz düşerse elma ve tarçınla hazırlanan baklavayı da mutlaka deneyin.
ALAÇATI'NIN EN ESKİ MEYHANESİ
Alaçatı'nın en eski meyhanesidir Şerefe Meyhane... Mavi tahta masalarıyla sokakta yürürken hemen dikkatinizi çeker. O kadar ilgi var ki buraya hemen yanına ikinci mekanları Şerefe Balık'ı da aldılar. Sıcak bir sosla servis edilen Cunda peyniri buranın öne çıkan tatlarından biri. Kelle peyniri de en az onun kadar lezzetli. Ahtapot tandır, beğendili enginar... Şimdiden acıktınız değil mi? Ama yemeği fazla kaçırmayın ve peynir tatlısına biraz yer bırakın...
EV YEMEKLERİ İÇİN
Genelde tatillerde, her akşam dışarıda yemek yerken ev yemeklerini özlediğimizi fark ederiz. Alaçatı'da bunun için de bir kapı var. Caminin hemen yanındaki Gülnur Abla'nın kapısı. Ev köftesi, mantı ya da içli köfte mi istediniz? Gülnur Abla 20 dakika içinde size hemen sofra donatır. Ama burada hiçbir şey hazır değil. O yüzden bekleme süresini göz önünde bulundurun ve karnınız çok açken gitmeyin.
BU MUTFAKTAN LEZZET FIŞKIRIYOR
Tektekçi markasını biz rengarenk shotları sayesinde tanıdık. Ama bu yıl Alaçatı Port'ta Tektekçi Mutfak isminde yeni bir konsept yaratmışlar. Menüdeki tüm tabakların küçük ve büyük porsiyonları var. Böylece ortaya daha fazla şey söyleyip paylaşabiliyorsunuz. Çilekli roka salatası, keçi sütüyle pişirilen levrek, lokum, kalamar dilimleri...
TATMADAN DÖNMEYİN
v Kum Beach'in hamburgerini, otlu peynirli pizzasını...
EN SON HABERLER
- 1 Hristiyan ve Müslüman İzleri: Bingöl'deki Gizemli Zağ Mağaraları
- 2 Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak
- 3 Bayramda Kapadokya’ya akın ettiler
- 4 Göbeklitepe'yi 3 günde 33 bin kişi ziyaret etti
- 5 Şanlıurfa’da 11 bin yıllık duvar kabartmaları ilgi çekmeye devam ediyor
- 6 Tarihi konaklar turizme kazandırılıyor
- 7 Bodrum’da Eylül bereketi: 2 gemi ile 2600 turist geldi
- 8 Turizmde tüm zamanların turist rekoru kırıldı
- 9 Kapadokya'yı Ağustos ayında 697 bin kişi ziyaret etti
- 10 Türkiye’de 7 ayda turizimde rekor kırdı