Bağ evinde bir gün
Tekirdağ'ın civar köylerinden birine konuşlanmış olan bir bağ evinde üzümün kadehe girene kadar olan serüvenine tanıklık ettik. Bağ evinde ayrılırken sevdiğimiz şarapları satın almayı da unutmadık
BAĞ EVİNDE HAYAT
Bağ evinde hayat, sabah erkenden civar köylerden alınan ballar, kaymaklar, reçeller, peynirlerle doğal hayatın ortasında doğal bir ziyafet eşliğinde başlıyor. Sonrasında hava şartlarına göre bağ gezisiyle devam ediliyor. Bağları gezerken yetişen üzümler, toprak yapısı, iklim konusunda bilgi alırken bir taraftan da bu etkenlerin üzümlere ve şaraplara olan etkilerini de öğrenebiliyorsunuz. Sonrasında toplanan hasatın, nasıl salkımlarından ayrılıp, preslenip, fermantasyon tanklarına konulduğuna tanık oluyorsunuz. Devamında da mahzende fıçılarda bekletilen şaraplar hakkında da bol bol bilgi alabiliyorsunuz. Üzümün, kadehe girene kadar olan serüvenini öğrendikten sonra tadım başlıyor. Akşam mutfaktan yükselen nefis barbekü kokuları eşliğinde hangi yemekle hangi şarabın iyi gittiğini tadım kadehlerinde gün batımına karşı şaraplarımızı yudumlarken öğreniyoruz. Akşam ise şömine başında, ev ortamında keyifli bir sohbet bizi bekliyor. Bağ evinden ayrılırken de tadını beğendiğiniz şarapları satın alarak evinize dönebiliyorsunuz.
YANINIZA KALIN KIYAFETLER ALIN
EN SON HABERLER
- 1 Hristiyan ve Müslüman İzleri: Bingöl'deki Gizemli Zağ Mağaraları
- 2 Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak
- 3 Bayramda Kapadokya’ya akın ettiler
- 4 Göbeklitepe'yi 3 günde 33 bin kişi ziyaret etti
- 5 Şanlıurfa’da 11 bin yıllık duvar kabartmaları ilgi çekmeye devam ediyor
- 6 Tarihi konaklar turizme kazandırılıyor
- 7 Bodrum’da Eylül bereketi: 2 gemi ile 2600 turist geldi
- 8 Turizmde tüm zamanların turist rekoru kırıldı
- 9 Kapadokya'yı Ağustos ayında 697 bin kişi ziyaret etti
- 10 Türkiye’de 7 ayda turizimde rekor kırdı