Karaburun, gizli cennet
Karaburun Limanı saklanmak için İstanbul'dan yeterince uzak, kaçamak yapmak için son derece yakın. Kumsal, liman ve olağanüstü lezzetleriyle butik restoranlar sizi bekliyor
KUMSAL VE LİMAN
Eğer erkenden yola çıkarsanız limanda sıra sıra dizilmiş balıkçı tezgahlarında, henüz denizden dönmüş, ertesi güne hazırlık yapan balıkçıları yakalayabilirsiniz. Karaburun'da restorana oturmadan limanda ve sahilde bolca fotoğraf çekebilirsiniz. Ayrıca güzel yürüyüş rotaları da var. Dalgakıranda hırçın dalgalar, sahilde ayak izleri, gün batımı, balıkçıların enfes görüntüleri Facebook ve Instagram hesabınızda çok hoş duracak. Baştan söyleyelim, yüzlerce beğeni almanız işten değil. Rengarenk balıkçı tekneleri ve kayıklar dalga kıranların arkasına saklanmış bekliyor... Kumsalda fotoğraflar çekmek için her hava koşulunda malzeme var. Üstelik otoparkın hemen önünde bir de çocuk parkı var. Yani çocuklu aileler için sadece sahil yürüyüşü ve yemek değil, çocuklar için de etkinlik planlamak da mümkün.
SIRA DIŞI LEZZETLER
Karaburun'da denizden henüz çıkmış balıkları, deniz ürünlerini yiyebileceğiniz restoranlar da mevcut. Benim elbette bir favorim var. Ama yazıp yazmamakta teredüt ediyorum. Çünkü henüz çoğunluk tarafından keşfedilmemiş bir mekan. İşi bilen çoktan müdavim olmuş tabii, hafta sonu müşteri kalabalığına bakarsanız, bizim ekstra methiye düzmemize gerek yok. Yolunuzu düşürürseniz işte size adres; Terkos Gölü'nün komşusu Karaburun Limanı'nda Hanımeli Restoran sıra dışı lezzet ve servis kalitesine sahip. Yediğiniz her lokmanın tadı damağınızda kalacak.
TABELA UZMANI OLUN
Bence Türkiye'de yol tabelalarını, araba sürmeyen birileri hazırlıyor. Bu nedenle son anda sürprizle karşılaşmamak için dikkatli olun. Önce TT Arena önünden geçerek Kemerburgaz yoluna sapın. Sonrasında sadece yolu takip edin hiç bir yere sapmayın. Göktürk'ü ve Kemerburgaz'ı geçin. Karaburun tabelasını görene kadar yol yapım çalışmalarının sürdüğü otobandan ayrılmayın. Otobandan Karaburun tabelasıyla ayrılın. Arnavutköy üstünden Karaburun ve oradan da limana ulaşın.
LAHANA GİYMİŞ PALAMUT
"Karadeniz'de balıkların adı hamsi ile akrabalığına göre belli olur" demişler. İstanbul'un hemen yanıbaşında Karaburun Limanı'nda Hanımeli Restoran'da denizden çıkan her şey güzel. Ancak Lahana yaprağına sarılmış yatan Palamut'un tadı bir başka oluyor. Ayrıca 'kuyu kalkan'ın tadı nefis. Ancak mevsiminden önce yemenin bedeli var! Genelde fiyatlar oldukça uygun. Kişi başı, içki dahil 60 - 70 TL civarında bir ücretle rahatlıkla doyarsınız. Balık fiyatları günlük, lezzetleri müthiş. Unutmadan bir de kalamarın tadı muhteşem. Umarım siz de bizim gibi ikinci kez gitmeyi arzularsınız. Şimdiye kadar önerdiğim arkadaşlarımdan memnun olmayan yok.
EN SON HABERLER
- 1 Dünya turizminin kalbi İzmir’de atacak... Turizm kongresi İzmir’i bereketlendirecek
- 2 Türkiye’ye 4 milyon turist gelecek
- 3 Hristiyan ve Müslüman İzleri: Bingöl'deki Gizemli Zağ Mağaraları
- 4 Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak
- 5 Bayramda Kapadokya’ya akın ettiler
- 6 Göbeklitepe'yi 3 günde 33 bin kişi ziyaret etti
- 7 Şanlıurfa’da 11 bin yıllık duvar kabartmaları ilgi çekmeye devam ediyor
- 8 Tarihi konaklar turizme kazandırılıyor
- 9 Bodrum’da Eylül bereketi: 2 gemi ile 2600 turist geldi
- 10 Turizmde tüm zamanların turist rekoru kırıldı