Son Güncelleme: Cumartesi 28.02.2015
Uçak yolculuğu ve seyahatte fit kalmanın sırları
Benim de Milano seyahatimde uyguladığım, yeme düzenim ve uçak yolculuğunda nelere dikkat etmeniz konusunda önerilerimi paylaşmak isterim. Böylece uçuş boyunca ve seyahatinizden kilo almadan dönmek de kolay olacak ve pişmanlıkla boğuşmayacaksınız
Uçakta ikram seçimi fit kalmanın anahtarı: Uçakta ister business class veya ekonomi sınıfı olsun uçuşlarda dağıtılan menüler lezzetli ancak yüksek kalori, tuz ve doymuş yağ içerir. Size önerim biletinizi alırken ya da uçuştan en az 24 saat önce havayolu şirketinin özel menülerinden talep etmeniz. Fit kalmak için mutlaka düşük kalorili öğün tercihi yapmanızı tavsiye ederim. Düşük kalorili menüde beyaz et, buharda sebze, taze meyve kasesi, light peynir ve kepekli bisküvi bulunur. Bu menünün toplamı en fazla 400 kalori kadardır. Uçuş süresince gazlı, şekerli veya tatlandırıcılı içecekler, alkol, ayran, domates suyu, çay ve kahve ikram edilen içecekler arasındadır. Size önerim hem yağlanmayı artıracak hem sindirim güçlüğü yaratacak hem de şişkinliği tetikleyecek gazlı içecek, hazır meyve suları ve şekerli ya da tatlandırıcılı kolalı içeceklerden uzak durmanız. Yemekte ve uçuş boyunca ayran ve domates suyunun en sağlıklı tercih olacağını belirtmeliyim. Uçuş ikramında tereyağı, ekmekten uzak durmanızı ve kahve içmemenizi tavsiye ederim. Açık ve limon dilimiyle isteyeceğiniz çay ile bol su sağlıklı bir yolculuk yapmanızı sağlayacaktır.
Restoranlarda sağlıklı seçimler kilo almanızı önler: İtalya seyahatleri genelde makarna, pizza, şarap ve dondurma yenilip içildiği için kilo alınmadan dönülmez. Ben hiçbir İtalya seyahatimden kilo alarak dönmediğimi açıkça ifade edebilirim. İyi plan ve tüm lezzetleri tadarak seyahatinizi zinde geçirebilirsiniz. Genel olarak kahvaltımı otelde yoğurt, taze meyve, ceviz ve yulaf ile yaparım. Bu hem beni uzun süre tok tutuyor hem de yağlı yiyeceklerden uzaklaşmamı sağlıyor. Yanına biraz omlet, sonrasında da espresso ile güne midemi sağlıklı yiyeceklerle doldurarak başlıyorum. Milanoluların kahvaltı alışkanlıkları genelde sütlü kahve, tereyağı, reçel ve ekmek. Fette biscottate diye adlandırdıkları bizim peksimet gibi tahıla reçeli sürerek tüketiyorlar. Anlayacağınız kahvaltı alışkanlıkları bize uygun değil. Milano'da yaşayan arkadaşlarıma gittiğimde de bahsettiğim kahvaltılık gevrek karışımını tercih ediyorum. Öğle yemeğim hiç değişmez. Caprese salata dedikleri mozzarella, taze fesleğen, domates ve zeytinyağı ile gelip balzamik sirke ile servis edilen salatayı 1-2 dilim ekmekle yiyorum. Buraya kadar gayet az gibi görünse de ikindi muhakkak İtalyan tiramisulu dondurma, akşam ise her gün farklı makarna çeşitleri veya pizza yiyip yemeğimi taze meyvelerle sonlandırıyorum.
EN SON HABERLER
- 1 Hristiyan ve Müslüman İzleri: Bingöl'deki Gizemli Zağ Mağaraları
- 2 Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak
- 3 Bayramda Kapadokya’ya akın ettiler
- 4 Göbeklitepe'yi 3 günde 33 bin kişi ziyaret etti
- 5 Şanlıurfa’da 11 bin yıllık duvar kabartmaları ilgi çekmeye devam ediyor
- 6 Tarihi konaklar turizme kazandırılıyor
- 7 Bodrum’da Eylül bereketi: 2 gemi ile 2600 turist geldi
- 8 Turizmde tüm zamanların turist rekoru kırıldı
- 9 Kapadokya'yı Ağustos ayında 697 bin kişi ziyaret etti
- 10 Türkiye’de 7 ayda turizimde rekor kırdı